jeerzy 01.10.04, 17:54 co za idiota to wymyslil przeciez w sloneczny dzien nie ma to najm mniejszego sensu i jeszcze te spawarki dajcie mi go na hak z tylu to go pociagam Link Zgłoś Obserwuj wątek
wernes Re: jazda bze swiatlami 01.10.04, 18:15 A ja sie ciesze. Bo wreszcie u bezmozgowcow pojawi sie odruch wlaczania swiatel i nie bede (mam nadzieje) spotykac w deszczowy dzien nieoswietlonych aut na szosie. Link Zgłoś
Gość: loop Re: jazda bze swiatlami IP: 62.29.248.* 01.10.04, 19:17 Spawarki to ci discopolowcy z zarowami typu xenon walacymi po oczach? Tak, ich mozesz smialo na hak...pomoge. Oto np. jakie bzdury mozna przeczytac w reklamie 'wspanialych' zarowek: 'Żarówki samochodowe SILVERSTAR® Z żarówką SILVERSTAR® bezpieczniej dojedziesz do domu. · Więcej światła - żarówka SILVERSTAR® wytwarza do 50% więcej światła w porównaniu ze zwykłą żarówką samochodową, w odległości od 50 do 100m przed samochodem · Większe bezpieczeństwo - przedmioty i sytuacje drogowe są lepiej rozpoznawalne · Nowoczesność i estetyka - srebrna osłonka żarnika doskonale harmonizuje z tłem reflektora' Tylo ze ci idioci ciagle nas oslepiaja bo 'wiecej swiatla' to walenie swiatlem po oczach.... I pozycja 0 to nie jest pozycja do jazdy po miescie - swiatla w miescie maja patrzec maksymalnie w dol. PS Jazda z włączonymi światłami podczas dnia znacznie zwiększa bezpieczeństwo podróży Link Zgłoś
wernes Re: jazda bze swiatlami 01.10.04, 19:42 Zarowki OSRAM SILVERSTAR nie swieca na niebiesko czyli nie sa podrobami xenonow... Link Zgłoś
wernes Re: jazda bze swiatlami 01.10.04, 19:44 Poza tym - wiecej swiatla nie oznacza ze swiatla skierowane sa wyzej niz zazwyczaj... Wiec nie ma mowy o oslepianiu. Link Zgłoś
Gość: michal Re: jazda bze swiatlami IP: 217.116.101.* 01.10.04, 23:25 Niestety w wiekszosci przypadkow to oznacza oslepianie. Lepsze oswietlenie obiektu oznacza wieksze natezenie swiatla - wieksze natezenie to oslepianie. Link Zgłoś