Dodaj do ulubionych

Kia Sorento - steptrinic

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 21:27
2,5 CRDI automat 5-biegowy
opinie uzytkowników mile widziane
wady, zalety, ewentualne usterki i uwagi podczas eksploatacji

Ponadto 160 km/h Sorento z steptronikiem i tylko 3000 obr/min silnika, tyle
jechałem, ale jak to możliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:37
      Samochód super, póki auto nie zdobędzie renomy trzeba tylko zapomnieć, że to
      KIA.
    • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:44
      Czy ktoś jeszcze jeździł tym modelem?
    • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 19:57
      Czy jakiś użytkownik takiego samochodu może się wypowiedzieć? Dziekuję.
    • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:00
      Czy nikt nie może się podzielić wrażeniami tym modelem?
      • Gość: KorD Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 21:00
        Dzisiaj jezdzilem Sorento. Super sprawa zwlaszcza, ze bylo to dla mnie pierwszy
        raz takim duzym samochodem. Zawieszenie super, na normalnej drodze nie ma dla
        niego przeszkod, a i w fotel niezle wgniata. To jest to.
        • Gość: maczo Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:19
          www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=6712&artikel_seite=2
          Wgniata ?? HaHAHAHa . Ludzxie to mają fantazje ,no chyba że ważysz 10 kg
          haahhahaa. Zobacz jakie przyspieszenia ma w trybie kickdown . Wiem że to
          samochód niewyścigowy ,ale mogło by to z tymi Nm troche lepiej iść .
          • Gość: Nemo Re: Kia Sorento - steptronic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:09
            Jak na taka mase (2 tony) moze nie wgniata, ale idzie swietnie. Automat
            fantastyczny. 150-160 bez problemu (jeszcze jest zapas) rzeczywiscie przy
            bardzo niskich obrotach. Koreancy naprawde zrobili dobre auto.
    • Gość: KorD Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:58
      Troche chyba za bardzo trzesie. Na zakretach niezle. Spalanie w miescie mogloby
      byc mniejsze. Poza tym - OK.
      • Gość: Mila Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:40
        Dzis pierwszy raz widzialam taki samochod. Moj maz napomina, ze chce taki
        kupic, ale jeszcze sie waha. Obawiam sie, ze takim duzym samochodem nie bede
        umiala jezdzic. Teraz jezdze CC.
        • Gość: KorD Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:50
          Nie martw sie nauczysz sie jezdzic. Wbrew pozorom mimo, ze to duzy samochod
          operowanie nie jest takie trudne. Gorzej z wyczuciem odleglosci do tylu. No i
          przy przejezdzaniu waskich miejsc trzeba troche wprawy. W koncu z lustrami
          samochod ma ponad dwa metry szerokosci.
          • speedy1000 Re: Kia Sorento - steptrinic 03.11.04, 18:51
            sorki ale to KIA ?? :))) Aha i male to auto cos, takie ciasnawe w srodku...
            BMW 740iA to jest to :)))
            POZDR
            • Gość: Kord Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:41
              Speedy1000, masz beemke ze szrotu i zabierasz glos w sprawie nowego Sorento.
              Przeciez w nim nawet nie siedziales i dlugo finanse twoje na to nie pozwola.
              Chyba, ze poczekasz, az za 1000 euro bedzie na szrocie. Ni ezabieraj glosu na
              forum w sprawach w ktorych nie masz wiedzy.
              • Gość: DoDo Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:43
                Na tym forum zabierajacy glos to w wiekszosci szrociarze.
    • michal.82.waw Re: Kia Sorento - steptrinic 04.11.04, 23:24
      Jestem pracownikiem autoryzowanego serwisiu KIA i uważam Sorento za jeden z bardziej udanych samochodów typu suv.Przede wszystkim jest to samochód bardzo przestronny, komfortowy i bardzo bezpieczny-w testach zderzeniowych Euro-NCAP SUV Kii wypadł znakomicie, zdobywając najlepszą ocenę - 5 gwiazdek. Auto stanowi dużo tańszą alternatywę dla BMW X5, Jeepa Grand Cheeroke, Lexusa RX300 czy Mercedesa ML przy czym pod względem właściwości jezdnych, terenowych lub bezpieczeństwa wcale nie wypada gorzej od powyższych aut. (widać droższe nie zawsze znaczy lepsze).A co do usterek to myśle że jeszcze jest za wcześnie żeby o tym mówić, gdyż auto dopiero od niedawna dostępne jest na naszym rynku. Nie spotkałem sie jeszcze z jakąś poważniejszą usterką
      • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:22
        Do "michal.82.waw"
        Jezeli jestes pracownikiem serwisu to prosze o pewne informacje
        1.Czy to, ze lewe lusterko automatyczne sklada sie mniej od prawego jest wada
        czy jest to normalne?
        2.Jaki lepiej zalozyc hak: w miejsce tylnej belki, czy montowany od dolu bez
        wycinania zderzaka?
        3.Czy auto posiada filtr przeciwpylkowy, i jezeli tak to gdzie?. Jezeli nie czy
        serwisy gdzies montuja cos w zamian?
        Dziekuje za pomoc.
      • greenblack Miszczu, nie kłam chociaż tutaj 06.11.04, 12:42
        > ii wypadł znakomicie, zdobywając najlepszą ocenę - 5 gwiazdek.

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=9&id2=166

Rzeczywiście, wspaniały zakup. Ducato wyładowane podpaskami ma lepszą dynamikę.
        • Gość: Miro Re: Miszczu, nie kłam chociaż tutaj IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:09
          Chyba, ze podpaski sa ze skrzydelkami
      • Gość: straszna baba Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.k.mcnet.pl 10.11.04, 16:20
        A moze szanowny pracownik serwisu KIA odpowie mi dlaczego serwis KIA jest
        raczej do bani i w dodatku drogi(wszystkie serwisy w Warszawie za wyjatkiem
        jednego są czynne w godzinach dla bezrobotnych czyli do 17:00 czyli nijak nie
        można normalnie odebrać samochodu bez zwalniania się z pracy - mam dwa
        smaochody KIA, za oryginalny zestaw do sprzegła w Shumie zapłaciliśmy poza
        serwisem 600 zł a w serwisie ile ???). Zastanawiałam się nad Sorento, ale chyba
        kupię tańszego o prawie 30 tys Hyudaya Santa Fe.
    • Gość: Mark Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:03
      www.autocentrum.pl/?FF=25&makeid=13&modelid=1183&fid=cb40ae0df38749f621956ed89947742f
      • Gość: Demon Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:32
        Uzytkownicy KIA Sorento sa potwierdzeniem zestawienia TOP GEAR.
    • Gość: Kirck Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:37
      Czy to prawda, ze w USA KIA Sorento jest chwalona przez uzytkownikow?
      • Gość: DJ Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:04
        Zobaczcie wypowiedzi forumowiczow z USA
        townhall-talk.edmunds.com/WebX?50@229.9iZYcOYUJX6.0@.ef10cd3!make=Kia&model=Sorento&ed_makeindex=.ef10cd3
        • Gość: Karok Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:20
          Wychodz, ze to nic dobrego.
          • greenblack Re: Kia Sorento - steptrinic 09.11.04, 19:59
            Rób tak dalej, a bez silnej dawki psychotropów nie będziesz wiedział, czy
            jesteś w pokojusam, czy jest was pięciu.

• Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl
            Gość: Mark 06.11.2004 22:03 + odpowiedz

www.autocentrum.pl/?
            FF=25&makeid=13&modelid=1183&fid=cb40ae0df38749f621956ed89947742f

Gość: Demon 07.11.2004 11:32 + odpowiedz

Uzytkownicy KIA Sorento sa potwierdzeniem zestawienia TOP GEAR.

Gość: Kirck 07.11.2004 20:37 + odpowiedz

Czy to prawda, ze w USA KIA Sorento jest chwalona przez uzytkownikow?

Gość: DJ 08.11.2004 20:04 + odpowiedz

Zobaczcie wypowiedzi forumowiczow z USA
            townhall-talk.edmunds.com/WebX?50@229.9iZYcOYUJX6.0@.ef10cd3!
            make=Kia&model=Sorento&ed_makeindex=.ef10cd3

Gość: Karok 09.11.2004 19:20 + odpowiedz

Wychodz, ze to nic dobrego.
            • Gość: Pora Re: Kia Sorento - steptrinic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:06
              Bravo Bravo Bravo !!!
              Rosnie nam maly Borewicz
              A czy znasz takie dluuugie wyrazy
              K A W I A R E N K A I N T E R N E T O W A.
              Zajmij sie tematami forum, tu masz szanse sie wykazac, bo jako sledczy zadnych.
    • pqat Re: Kia Sorento - steptrinic 18.11.04, 22:36
      A ja sobie chwalę swoje Sorento - jestem szczęśliwym posiadaczem od 4 tygodni -
      duży, wygodny, a i kopytko niezłe - 3.5l benzyna robią swoje :-)))
      Aha - tylko że ja jestem w Katarze, a tu wacha "troszkę" tańsza ;-) a troche
      jednak pali... No i autko też sporo tańsze - w kraju na full wersję bym sobie
      nie mógł pozwolić.
      Ponieważ ma ok. 1000km to jeszcze nie goniłem go powyżej 150km/h, ale miałem
      okazję sprawdzić go na wydmach - zabawa fantastyczna, nawet się udało i nie
      zakopałem się, za to udało się koledze Nissanem Patrolem, a to ponoć najlepsza
      terenówka w okolicy...
      Pozdrawiam ciepło!!
      (chociaż chyba idzie zima, bo juz tylko +30 stopni ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka