Gość: MAK IP: *.amg.gda.pl 24.08.01, 23:24 Chcę -czy raczej muszę kupić auto. Myslałem o 2-3 letnie Ibizie czy to ma sens? Lepiej polo? A może Hyunday Atos? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mial Re: seat ibiza IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:33 co za roznica przeciez to to samo jesli kupisz natychmiast pomysl nad clio Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: seat ibiza IP: *.radio-merkury.poznan.pl 25.08.01, 10:13 Nie wiem jak sprawują się 2-3 letnie, ja mam nową(od prawie 3 miesięcy) i zrobiłem nia prawie 9 kkm(5 tys. to wakacje-Chorwacja). Spisuje się bardzo dobrze. Polecam silnik 1,4 60 KM wbrew pozorom jest dynamiczny-bardzo elastyczny na 4 i 5 biegu wyprzedza sie więc super. Trochę gorzej przy starcie od zera ale ten element jest chyba ważny tylko dla dresów. Silniczek jest tez ekonomiczny-na trasie pali trochę więcej niz 5 litrów, w cyklu mieszanym od 6 do 7(dojazdy do pracy w centrum Poznania około 13 km). W przypadku uzywanego lepszy byłby pewnie dieselek. Co do polówki czy atosa. Tego ostatniego chyba nie ma co porównywać(gabaryty) chyba ze mozesz go kupić nowego. Zależy też ile osób i gdzie chcesz wozić. Jeśli mała rodzinę to polecam ibizę jest większa tez od polówki(sporo dłuzsza- więcej miejsca w środku). Link Zgłoś