Dodaj do ulubionych

firestone winterhawk czy kleber krisalp

12.10.04, 22:45
Pytanie jak w temacie - chcialbym wybrac cos z tych dwoch do opla vectry.
Firestony nieznacznie drozsze. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Albercik Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 12.10.04, 23:16
      polecam Barumki mam takie w rozmiarze 195/60/15 sa niezle i cena tez
      • ptoma5 Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 12.10.04, 23:53
        o niewiele o nich wiem oprocz tego ze to segment nizszy continentala. Sredni
        ich to uniroyale - te nawet chwala no i wysoki to wlasnie kontinentale. Ja
        chcialbym jakies rozsadne oponki segmentu sredniego zeby nie przeplacac.
        Samochod za szybki nie jest wiec nie ma co swirowac.
        • Gość: mam klebera Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp IP: 217.96.22.* 13.10.04, 07:15
          Własnie krisalp 3p, kupilem w tym tygodniu po dokładnej analizie za i porzeciw.
        • Gość: AdM Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:10
          Ja zdecydowałem się na Winterhawk do Stillo, ale nic jeszcze nie mogę
          powiedzieć o tym jak się spisują. Wg mnie Firestone stoi ciut wyżej od Klebera.
          Warto zajrzeć np na testy 2004, np na adac.de
          • ptoma5 Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 13.10.04, 08:28
            patrzylem wlasnie. Wyszly dosc podobnie - fakt, winterhawk wypadl ciut lepiej
            ale niewiele i w sumie zostaly zakwalifikowane do tej samej klasy. A pytam o
            spostrzezenia bo w takich testach sie wszystko troche usrednia i troche lepsze
            zachowanie w paru kategoriach potrafi na przyklad wyeliminowac fakt ze sa
            piekielnie glosne a tego wolalbym uniknac - vectra B zbyt cicha to nie jest
            sama w sobie...
    • Gość: alpifresh ŻADNE. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 11:29
      A może YOKOHAMA Np.model V901
      Wejdź na stronę www.baloon.pl Korzystałem z tej firmy handlowej i są godni
      zaufania.
      Pozdrawiam.
    • michotek Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 13.10.04, 14:09
      Przewagi jakościowej jednych nad drugimi nie da się udowodnić. Kup tańsze.
      • ptoma5 Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 13.10.04, 14:35
        a jakby do rownania dorzucic Pirelli SnowSport?
        • michotek Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 13.10.04, 17:38
          > a jakby do rownania dorzucic Pirelli SnowSport?

To nic nie zmienia, bo nie znajdziesz nikogo, kto by jeździł tym samym autem i na winterhawkach, i na krisalpach, i snowsportach, a więc nikt ci sensownie nie doradzi.
          Ja mam w jednym aucie krisalpy 3, w drugim pirelli winter direzionale, jedne i drugie są bardzo dobre, ale porównywać się nie da.
          Jak chcesz zrobić wrażenie na publiczności, kup micheliny. W przeciwnym razie klebery.
          • ptoma5 Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 13.10.04, 19:15
            :) nie chce, po prostu chce cos rozsadnie wybrac, a ze jestem wlasnie
            zagramanica to koszty sa relatywnie wysokie :)
            Dzieki w sumie masz racje, ciezko sie spodziewac sensownej odpowiedzi. Z
            drugiej strony myslelem ze moze po prostu ktos ma mocna opinie spowodowana
            nie/dobrym doswiadczeniem.
            • michotek Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp 14.10.04, 12:34
              Kupuj te klebery i już nie myśl o tym.
    • Gość: +++ Re: firestone winterhawk czy kleber krisalp IP: *.net-htp.de 13.10.04, 17:52
      kup polskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka