Dodaj do ulubionych

Pytanie do Naziego

18.12.19, 11:30
Litera B w napisie na bramie do obozu Auschwitz jest przyspawana do gory nogami. Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 12:35
      spad, idioto
      • waga170 Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 12:46
        Nie uczyl cie ojciec, nie uczyla cie matka, nie uczyla cie sasiadka, zeby nie odpowiadac na pytanie zadane komus innemu? Pytalem Naziego a nie ciebie chuju.
        • nazimno Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 13:11
          i robisz z siebie za darmo jeszcze bardziej smierdzacego gnojka
          • waga170 Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 13:18
            No wlasnie, te smierdzace tematy…
            • nazimno Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 13:21
              nie tematy, tylko twoj resztkowy mozg juz z daleka tak smierdzi
              • waga170 Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 13:33
                Chetnie bym Ci podeslal porobke mojego piarda. Ile zaplacisz?
                • nazimno Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 13:44
                  bezplatnie przyjma cie do pierwszego z brzegu psychiatryka
                  i bedziest tam atrakcja dla studentow psychiatrii
                  • nielubieoszustow Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 18:09
                    Hallo nazi mno

W innym opscie napisalem , ze powoli zapominasz polskiej mowy , ale widze ze w obrazaniu jestes wspanialy , z kim to trenujesz ?

Juz nie musisz odpowiadac - juz wiem .

Och ofiaro przemarszu wojsk hitlerowskich przez Polske , ktora wyrwala sie ze slaskiego syfu , jak nazwales moja ojczyzne , nie napinaj sie tak bo ci zylka peknie i z kim bede mogl wymienias poglady ?

Pozdrowienia ze " slaskiego syfu " jak nazwales moja ojczyzne i wiele szczescia w twojej nowej ojczyznie - z twojego wyboru .
                    • nazimno Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 19:24
                      za wczesnie cie wypuscili z tego
                      psychiatryka
                      • nielubieoszustow Re: Pytanie do Naziego 19.12.19, 18:09
                        Hallo nazi mno

O tym temacie wlasnie pisalem , tutaj mozesz wykazac twoje mozliwosci .
                        A w innych tematach postaraj sie poskromic twoja "podworkowa elokwencje " i pozostawj przy sednie problemow tam poruszanych
                        • nazimno Re: Pytanie do Naziego 19.12.19, 21:48
                          twoje porady czubka,
                          wypuszczonego przedwczesnie z oddzialu psychiatryka mozesz sobie...
                          pacanie
                          • nielubieoszustow Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 19:01
                            Hallo nazi mno

No wlasnie tu mozesz sobie pofolgowac , wylac ten caly jad z siebie .
                            Dawaj , podbuduj swoje samopoczucie , skoro ciebie w tej twojej nowej ojczyznie tak traktuja , za musisz sie tu odreagowywac .

Hmmm , ale czy jest cos takiego jak nowa ojczyzna , czy po wyrwaniu sie ze slaskiego syfu , jak to napisales , jestes na obczyznie ????
                            Wiem, ze nie odpowiesz , ale by mnie to ciekawilo .
                            Druga ojczyzna czy jednak obcowizna .
    • engine8 Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 18:25
      wiec juz teraz mozna powiedziec?

"To B remembered"

www.youtube.com/watch?v=VfAilAIoMpY
      • engine8 Re: Pytanie do Naziego 18.12.19, 18:58
        Ale mozna sie zastanawiac czy ci co spawali wiedzieli jak bedzie przyszlosc w tym obozie?
        I do tego czasu ni ebylo ofocjalnych inrpretacji tego ....az - buc moze, ktos zauwazyl i dopisal historie?
        A ze wiemy ja to z ta historia ci co ja pisza i dopasowuja do swoich potrzeb jest.... to byc moze ten co spawal po prostu spierd.. robote....
    • gzesiolek Re: Pytanie do Naziego 19.12.19, 09:21
      polskatimes.pl/jan-liwacz-czlowiek-z-zelaza/ar/223282
    • bimota Re: Pytanie do Naziego 19.12.19, 22:44
      Wtedy narazali zycie, a dzis sie wiekszosc do tego hasla stosuje i udaje wolnych..
      • gzesiolek Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 06:40
        Naprawdę nie widzisz nic niestosownego w tym zestawianiu?
        • bimota Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 10:25
          Mowienie prawdy jest niestosowne... Ot postepowa moralnosc...
          • gzesiolek Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 16:57
            Ależ możesz mówić prawdę i uważać o współczesnym niewolnictwie co tylko zechcesz, ale przez szacunek do ofiar niemieckich obozów koncentracyjnych, nie rób takiego idiotycznego zestawienia/porównania...
            • bimota Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 18:10
              bredzisz...
              • gzesiolek Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 20:18
                Tylko proszę o nie odwoływanie się do ofiar obozów dla podkreślenia swoich poglądów dot. współczesności polityczno-gospodarczej... Uprzejmie proszę... Na szacunek do rozmówcy w Twoim wykonaniu nie liczę, ale mam złudne nadzieje, że uszanujesz pamięć przodków "narazajacych życie"...
                • bimota Re: Pytanie do Naziego 20.12.19, 22:23
                  Dalej bredzuisz
                  1. Dlaczego mam sie nie odwolywac ?
                  2. Czy stwierdzenie podobienstwa hasel i metod jest odwolywaniem do ofiar ?
                  • gzesiolek Re: Pytanie do Naziego 21.12.19, 01:26
                    Jeśli nadal nie dotarło to spróbuję po Twojemu: Spierdalaj i nie wycieraj sobie gęby ofiarami niemieckiego przemysłu przemocy. Nie masz moralnego prawa wymoczku żyjący w pokoju i dobrobycie powoływać się na ich los i sytuację... Możesz napisać 1000x że bredze, ale to Ty tutaj jesteś moralnym zerem... I jeszcze czerpiesz z tego jakaś chorą satysfakcję...
                    • bimota Re: Pytanie do Naziego 22.12.19, 19:20
                      NO POKAZALES SWOJA TWARZ, BO DO MNIE SIE NIE JESTES W STANIE ZBLIZYC NAWET, CHOC BYS NIE WIEM JAK SIE STARAL...
    • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 31.12.19, 21:32
      > Litera B w napisie na bramie do obozu Auschwitz jest przyspawana do gory nogami. Dlaczego?

to bardzo fajne pytanie, pewnie chodzi o to, żeby zwrócić uwagę na literę "M", być może też celowo wspawaną do góry nogami.
      Wg zasad liternictwa, kreski ukośne do połowy kresek pionowych w "M" mogą po odwróceniu tworzyć "W". Na odwrót to nie jest możliwe
      • waga170 Re: Pytanie do Naziego 31.12.19, 22:12
        Nie slyszales ze wu to em do gory dnem? A mnie chodzilo czesciowo o to dlaczego Niemcy nie kazali tego B odspawac i przyspawac z powrotem poprawnie. To byli pedanci a nie balaganiarze.
        • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 01.01.20, 13:25
          słowo "MACHT" z odwróconą literą M tworzy "WACHT", które z wolnością sie nie kojarzy. Być może autorowi o to chodziło
      • bimota Re: Pytanie do Naziego 01.01.20, 18:42
        ODWROCENIE "W" NIE JEST MOZLIWE ??
        • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 10:01
          waga napisał:
          >wu to em do gory dnem

no nie zawsze ;)

bimota napisał:
          > ODWROCENIE "W" NIE JEST MOZLIWE ??

zgodnie z zasadami liternictwa, litera M może mieć zewnętrzne kreski ukośne lub równoległe.
          Litera W tylko ukośne. Zatem M z napisu w niemieckim obozie koncentracyjnym, po odwróceniu może być literą W, bo ma zewnętrzne kreski ukośne. Gdyby miało je równoległe, nie mogłoby być odwracane.

Literę W zawsze można odwrócić w M, tylko M z ukośnymi bokami można odwrócić w W
          • nazimno Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 10:53
            Jasne, obozowe SS zajmowało się
            "zasadami liternictwa"....

PS
            ...co wy tam q...a pijecie...?
            • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 13:01
              SS miało z tym tyle wspólnego, że kazało go zrobić
              Napis wykonali więźniowie, jeden z nich był mistrzem kowalstwa artystycznego. Jakieś zasady musiał znać. Jeśli celowo odwrócili B (błąd bardzo widoczny), to może chcieli zwrócić uwagę więźniów na inną literę, którą też trzeba odwrócić (nie mogli przecież przyspawać odwróconego M).
              Nie mam pojęcia czy to prawda, tak sobie spekuluję i sądzę że zrobili o wbrew SS ;)

> ..co wy tam q...a pijecie...?

spirytus, szklankami. Zapraszam ;)
              • waga170 Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 17:27
                Mistrz kowalstwa artystycznego wygial rurki tak ze ta "gorka" nie jest posrodku. A potem za kazdym razem jak zrobil litere to ja przyspawal, zamiast zrobic wszystkie litery, rozlozyc rownomiernie i wtedy przyspawac. A jedna przyspawal do gory nogami. Lipa i partactwo a jednak zawiesili bez poprawiania. Ja bym takiego mistrza zdegradowal na przynies podaj pozamiataj.
                • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 20:10
                  > Ja bym takiego mistrza zdegradowal na przynies podaj pozamiataj.

to jest moja prywatna, osobista, teraz publiczna, opinia na temat tego napisu. Doceń to, że rozwinąłem twój wątek
                  • waga170 Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 20:31
                    No to rozwijajmy watek dalej. Powstala hipoteza ze to my, dumni i bohaterscy Polacy zadrwilismy z Niemcow.
                    A moze Niemcy ten napis powiesili zeby caly swiat widzial ze "podludzie" nawet nie potrafia zrobic kawalka napisu?
                    • jestklawo Re: Pytanie do Naziego 03.01.20, 10:11
                      oni wcale nie są lepsi, przecież na mundialu tez nie wyszli z grupy. A w ogóle to byli gorsi, bo męczyli się trzy mecze, a my ogarnęliśmy sie w dwa
          • bimota Re: Pytanie do Naziego 02.01.20, 18:36
            O, K... CIEKAWE KTO O TYM WIE PROCZ CIEBIE I TERAZ NAS...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka