galtomone 31.03.21, 08:21 Korzystacie z Yanosika? Jeśli tak, ile punktów Wam pokazuje w polu styl jazdy i dla jakiego przebiegu całkowitego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 08:26 A... możecie jeszcze dopisać moc w KM Waszego auta... Bedzie widać czy jest korelacja ilości KM ze stylem jazdy ;-) - to tak przy okazji wątku o 500KM Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 09:39 Klimek... korzystasz z Yanosika? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 11:42 Nie wiem, jakie oni tam mają algorytmy, korzystam rzadko, ale powyżej 8 punktów to rzadko miewam za jazdę. A nie jeżdżę agresywnie, no może poza dynamiczniejszym (niż typowe w Polsce) ruszaniem i lekkim "naginaniem" przepisów dotyczących dopuszczalnej prędkości, ale to drugie tylko tam, gdzie nie ma "dwunożnych" w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 11:47 A jaki masz ogólny wynik, z jakiego przebiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:02 Przecież wynik ogólny podaje za ostatnie 30 dni. 6,8 za niecałe 1400 kilometrów z ostatniego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:07 Aa - te 6,8 to tylko Sweter, w Pug-u nie mam BT, więc tras Pugiem mi nie rejestruje - a Pugiem jeżdżę bardziej zachowawczo bo wymaga tego gówniana skrzynia. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:09 Nie... na głównym ekranie mam wynik ogólny i przebieg ogólny, jak kliknę w wynik ogólny to mam ostatnie 30 dni... wynik + przebieg. Przynajmniej tak rozumiem interfejs... W każdym razie mam te dwa przebiegi i wyniki różne... Ale chyba skoro ostatnie 30 dni, pokazuje (u mnie) 260 km, to i wynik jest dla nich a nie dla całości przejechanych z aplikacja...? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:34 A może. Dłuższy czas nie używałem żadnych funkcji. Yanosik po prostu "jest" i włącza się, jak się telefon z BT samochodu połączy. To znaczy, że mam 6,8 ogólny też... z trochę ponad 50 tysięcy (jak jeszcze miałem BMW, to Yanosika włączałem tylko na trasy, bo nie wiem dlaczego o ile telefon się dało sparować z radiem i systemem głośnomówiącym, to już Yanosik nie chciał się sam uruchamiać w BMW - w Golfie zlicza wszystko, pod warunkiem, że to mój, a nie żony, telefon się akurat podłączy). Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 11:50 Z ostatnich tras: 7,2 7,1 5,5 (tu było 200) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 11:55 A z całości i dla jakiego przebiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:27 5,5 z 40 tys. W sumie to 5,5 z ostatniej trasy to było w jedną stronę szybciej a w drugą dużo łagodniej - pewnie dlatego taka średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:39 Pirat z ciebie jednym słowem... Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:50 Nie za bardzo - yanosika włączam właściwie tylko na trasach 1x1 i na dwupasmówkach ze światłami (durne ograniczenia do 70). Na ekspresówkach i autostradach nie używam wcale - za mało przekraczam (o ile w ogóle), by to miało sens. Właśnie na takiej trasie z dwupasmówki ze światłami miałem wyniki lekko powyżej 7. Gdyby nie wczorajszy test opon, byłoby pewnie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 12:43 > Jeśli tak, ile punktów Wam pokazuje A jak toto liczy i co ten wynik oznacza (nie korzystam z Yanosika)? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 13:22 Znaki, przeciążenia. Czyli jak ruszasz, jak hamujesz, jaka masz predkosc wzgledem znakow na danej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 13:37 To chyba przez te przeciążenia nie mogę nigdy 8 z hakiem przebić. Nawet jak jadę grzecznie i przepisowo jak kursant, to nijak do 9 nie dociągam. Tyle, że zawsze ruszam dynamicznie, gdy jadę jako pierwszy. Zawsze mnie to śmieszy, bo jak ruszam jako drugi/kolejny, to zawsze zaraz za tym pierwszym/kolejnym przede mną. A, o ile nie jeżdżę akurat po Warszawie, jak ruszam pierwszy, to prawie zawsze między mną, a kolejnymi zostaje spora "dziura". Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Yanosik - driving style 31.03.21, 13:42 Nie wiem... aż tak tego nie analizuje... Obecnie główny ekran pokazuje mi 40 kkm i ocenę 8.0 a z ostatnich 30 dni min mam 6.1 a maks 8.8 Odpowiedz Link Zgłoś