ankka1 15.11.04, 10:57 185/65/14" - co o nich mysla Ci, ktorzy je uzytkuja? Czy cena 320 zl za jedna jest do przyjęcia? dzieki za opinie na temat. Link Zgłoś Obserwuj wątek
robox Re: opony zimowe continental 15.11.04, 12:33 Po pierwsze jaki model tych zimówek conti, po drugie jest taki portal opony.com gdzie są m.in. zawarte opinie użytkowników opon. Link Zgłoś
ankka1 Re: opony zimowe continental 15.11.04, 12:54 conti wintercontact - wiecej nie wiem, bo zaproponowano mi to ustnie, bez podawania szczegolowych danych. robox napisał: > Po pierwsze jaki model tych zimówek conti, po drugie jest taki portal opony.com > > gdzie są m.in. zawarte opinie użytkowników opon. Link Zgłoś
robox Re: opony zimowe continental 15.11.04, 13:08 w związku z tym ciężko coś powiedzieć to nazwa ogólna dlatego polecam najpierw dowiedzieć się o model a potem jak napisałem wyżej. Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: opony zimowe continental IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:29 W sklepach internetowych www.baloon.pl opony.com.pl chca za ten model "Continental ContiWinterContact TS780 - 185/65R14 86 T" okolo 316 - 318 PLN, wiec jesli te 320PLN jest od razu z przelozeniem na felgach i wywazeniem to 320PLN jest OK Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Diesel Re: opony zimowe continental-ciekawostka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:56 Continental ContiWinterContact TS780 - 185/65R14 86 T - nie wiem dlaczego, ale u mojego oponiarza dokładnie ten model kosztuje 275 złp łącznie z założeniem i wyważeniem (wiem, bo klient na stanowisku obok zmieniał na takie). Nawet biorąc pod uwagę rabat klienta obok, to cena 320 złp to zdrowe naciąganie Ciebie. No chyba, że w ASO ceny są wyższe.... Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: opony zimowe continental-ciekawostka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:57 To podawaj adres tego taniego zakladu (dobrze aklady nalezy przeciez reklamowac) i niech Ania jedzie wymienic opony wlasnie tam (ewentualnie innym forumowiczom sie przyda, jesli Ani jest nie po drodze) Pozdrawiam Link Zgłoś
robox Re: opony zimowe continental-ciekawostka 15.11.04, 14:59 Cena faktycznie niezła, gdzie ten zakład? Link Zgłoś
niknejm Re: opony zimowe continental-ciekawostka 15.11.04, 15:05 Zwróć uwagę na datę produkcji. www.opony.com.pl gwarantują opony nie starsze niz rok. Ja w komentarzach zażądałem opon nie starszych niż 6 miesięcy, i takie opony dostałem. Niektórzy oponiarze, licząc na niewiedzę ludzi, sprzedaja im opony z wyprzedaży - 2-3 letnie, za cenę minimalnie nizszą niż opon nowych. A guma sie starzeje. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
marbo17 Re: opony zimowe continental-ciekawostka 15.11.04, 15:47 niknejm napisał: > Zwróć uwagę na datę produkcji. > www.opony.com.pl gwarantują opony nie starsze niz rok. Ja w komentarzach > zażądałem opon nie starszych niż 6 miesięcy, i takie opony dostałem. > słuszna uwaga!MI WCIŚNIĘTO model zeszłoroczny .gdy się zorientowałem zaproponowali mi 20%rabatu.zgodziłem się bo gwar.jest dożywotnia,a wyszło 884zł z wymianą. Link Zgłoś
ankka1 Re: niknejm 15.11.04, 16:48 ... w jaki sposob sprawdzic date produkcji - na oponie czy na wydanym dowodzie zakupu?? pozdrawiam, Link Zgłoś
marbo17 Re: niknejm 15.11.04, 16:51 rocznik to wybrana litera alfabetu za nią jest liczba oznaczająca tydzień danego roku. Link Zgłoś
marbo17 Re: niknejm 15.11.04, 16:57 marbo17 napisała: > rocznik to wybrana litera alfabetu za nią jest liczba oznaczająca tydzień > danego roku. poprawiam:w kodzie produkcyjnym jest liczba np.DOT CUNBA1B6 298 CZYLI 29 TYDZIEŃ 1998 ROKU Link Zgłoś
ankka1 Re: niknejm 15.11.04, 17:01 czlowiek uczy sie cale zycie:) 298: 29-tydzien, 8-rok?? ciekawe, co znaczy cala reszta:) widzicie, z Wami moze nie bede taka ostatnia blondynka:)) pozdrawiam, marbo17 napisała: > marbo17 napisała: > > > rocznik to wybrana litera alfabetu za nią jest liczba oznaczająca tydzień > > > danego roku. > poprawiam:w kodzie produkcyjnym jest liczba np.DOT CUNBA1B6 298 CZYLI 29 > TYDZIEŃ 1998 ROKU Link Zgłoś
Gość: mobile Re: niknejm IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.11.04, 17:25 Chyba nie chcesz kupić opon z lat 90-tych?Obecnie jest czterocyfrowy kod produkcji.Pierwsze dwie cyfry,to kolejny tydzień produkcji, następne dwie to rocznik,00, 01, 02, 03 i 04.Do roku 2000 kod był trzycyfrowy.Cyfry te poznasz bo są jakby odciśnięte,w odróżnieniu od wypukłych pozostałych. Link Zgłoś
marbo17 Re: niknejm 15.11.04, 19:19 to PRAYKŁAD z karty gwarancyjnej tegorocznych conti.do samochodu nie chciało mi się iść:)by sprawdzić jak jest ten rok.wcześniejsze oznzczenia to kod rozmiaru,zakładu prod.itd.ale nie oto chodziło. Link Zgłoś
niknejm Re: niknejm 16.11.04, 11:33 Gość portalu: mobile napisał(a): > Chyba nie chcesz kupić opon z lat 90-tych?Obecnie jest czterocyfrowy kod > produkcji.Pierwsze dwie cyfry,to kolejny tydzień produkcji, następne dwie to > rocznik,00, 01, 02, 03 i 04.Do roku 2000 kod był trzycyfrowy.Cyfry te poznasz > bo są jakby odciśnięte,w odróżnieniu od wypukłych pozostałych. Zgadza się. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: mobile Re: niknejm IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.11.04, 17:34 www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14_T_2003_10/tab.asp?ComponentID=63356&SourcePageID=63350#0 Uważam że Conti i Michelin przesadzają z cenami,przynajmniej w Polsce. Link Zgłoś
niknejm Re: niknejm 16.11.04, 11:31 Opłacalność to kwestia indywidualnej oceny - Conti to po prostu opony plasujące się w czołówce jakościowej, więc i cena jest dość wysoka. Ja osobiście widze różnicę między zachowaniem się Conti TS790 w porównaniu do Dębicy Frigo i dlatego jestem skłonny dopłacić za lepszą jakość. Inny może stwierdzić, że nie warta skórka za wyprawkę i kupi Dębice. I OK, i tak Frigo sprawują się na śniegu dużo lepiej niż opony letnie czy wielosezonowe. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
ankka1 Re: niknejm 16.11.04, 11:40 Co myslicie o oponach Barum? Generalnie widzialam dosc dobre oceny. Sama cena jest niezla. Moj Tato chce je kupic. Sa jacys ich uzytkownicy na tym forum? Link Zgłoś
Gość: mobile Re: niknejm IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 16.11.04, 20:37 Pomyśl o Gislaved. Link Zgłoś
ankka1 Re: niknejm 17.11.04, 09:38 chyba malo popularne, ale dwie recnezje, jakie mialy, sa bardzo pozytywne. ty je uzytkujesz? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mobile Re: niknejm IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 17.11.04, 12:36 Nie,jeżdżę na Daytonach,bo szukałem opon na większe śniegi i te mi pasują.A Ty chyba szukasz coś z wyższej półki,więc tylko mogę odradzić Dunlopa,bo 15-20cm zaspy i kończyło się wypychaniem. Link Zgłoś
Gość: mobile Re: niknejm IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 16.11.04, 20:16 niknejm napisał Ja osobiście widze > różnicę między zachowaniem się Conti TS790 w porównaniu do Dębicy Frigo Takie porównanie ociera się o demagogię.Porównujesz górną półkę ze szmelcem, nawet jak na polskie warunki (mam osobiste doświadczenia z Dębicą). Link Zgłoś
niknejm Różnica klas + Barum 17.11.04, 13:17 Gość portalu: mobile napisał(a): > niknejm napisał > > Ja osobiście widze > > różnicę między zachowaniem się Conti TS790 w porównaniu do Dębicy Frigo > > Takie porównanie ociera się o demagogię.Porównujesz górną półkę ze szmelcem, > nawet jak na polskie warunki (mam osobiste doświadczenia z Dębicą). Chyba nie doczytałeś. Napisałem, że IMHO różnica w cenie JEST uzasadniona i osobiście wolę dopłacić za lepszą jakość. Co do Barum - raczej średnia półka, bez rewelacji, ale cena też niewysoka. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: thony Re: opony zimowe continental IP: 217.96.22.* 15.11.04, 15:11 Jesli to cena z przelozeniem opon to jak najbardziej ok. Polecam strone www.oponysklep.pl W Krakowie jest to chyba najtansze miejsce. Link Zgłoś
ankka1 Re: opony zimowe continental 15.11.04, 16:17 a co to w ogole za maniera wpisywac cene 550 zl a potem rabat - 45%? zauwazylam na stronie przez Was podanej - opony.com, ze czyni sie tak w przypadku doslowanie wszystkich opon. Czy to sa takie promocje, jak np. moje video, ktore 10 lat temu w promocji kosztowalo 1200 zl, a bez propomoci - 1200:)?? pozdrawiam, Link Zgłoś
niknejm Re: opony zimowe continental 15.11.04, 16:23 ankka1 napisała: > a co to w ogole za maniera wpisywac cene 550 zl a potem rabat - 45%? > zauwazylam > na stronie przez Was podanej - opony.com, ze czyni sie tak w przypadku > doslowanie wszystkich opon. Czy to sa takie promocje, jak np. moje video, > ktore > 10 lat temu w promocji kosztowalo 1200 zl, a bez propomoci - 1200:)?? Rabat vs sugerowana cena 'półkowa' importera. Jak dla mnie informacja średnio istotna. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: heh Re: opony zimowe continental IP: 213.76.148.* 17.11.04, 10:14 kup 4 opony, płacisz za trzy - pokazuje się klientowi wydrukowany folder Continentala z cenami, i gość odjeżdża zadowolony, że zrobił super interes patrząc na opony.com, można zapamietać ile chcą skroić trochę to żenujące, że dealerzy Conti mają zarabiąc praktycznie 100% na oponie pozdr Link Zgłoś
hippolin Re: opony zimowe continental 16.11.04, 14:44 Ja jeżdzę na właśnie takich Continentalach, co prawda już starych. Mam jedną uwagę - są nieco głośne. Ale może to z powodu wieku? Może ktoś wie ile kosztowałyby Dębice Frigo w tym samym rozmiarze? pozdr Link Zgłoś
Gość: Andy Re: opony zimowe continental IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:08 Oczywićie Conti robi niezłe opony choć czasami głośne. Radzę zastanów się jeszcze nad dwoma typami: Goodyear Ultra Grip 6 lub Dunlop SP Winter Sport M3. Obie opony są w podobnej cenie (w necie) 250-260 zł. Na 4 oponach to jest ponad 200 zł różnicy, a obie są godne polecenia. Koniecznie zwróć uwagę na datę produkcji, ale o tym już wcześniej koledzy pisali. Pozdrowienia Link Zgłoś