galtomone 25.01.25, 10:10 Polacy do Polski, Meksykanie do Meksyku, itd... ale co z tymi, których obywatelstwa ustalić się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 10:19 Będzie nowy forumowicz - silnik8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:20 dodekanezowiec napisał: > Będzie nowy forumowicz - silnik8 :) 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 10:32 W sensie ze osobnik będzie gluchoniemy i nie pisaty i nie czytaty? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 10:36 W sensie, ze nie będzie mieć papierów... i jak rozumiem interesu w tym by mówic z jakiego kraju Am pd czy Afryki jest... Albo może twierdzić, że jest z USA czy Kanady... Cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 10:42 Jak nie chce współpracować tylko staje okoniem to powinien dostać ponton, wiosło, butelkę wody i konserwę tyrolska na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:09 trypel napisał: > Jak nie chce współpracować tylko staje okoniem to powinien dostać ponton, wiosł > o, butelkę wody i konserwę tyrolska na drogę. > Ale ja nie pytam o Twoje mokre sny tylko o to jak bedzie... 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:16 No to będzie bez tyrolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 12:43 trypel napisał: > No to będzie bez tyrolskiej. Na razie samolotami wożą, wojskowymi, żeby było taniej i bez wygód. Jednego do Meksyku już nie wpuścili, bo wiózł osoby niebędące obatelami Meksyku. Tak więc to tyle w kwestii "zawracania" illegales. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:06 Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków, Księżyc dla księży, a Mars dla Melona ;-) Gucio będzie, a nie masowe deportacje. W pierwszej kadencji Trumpa służby deportowały trochę ponad milion - tyle co za dziadka Bidena. Jedyne masowe deportacje były za tego, co oba miał czarne - ponad 5 milionów (przetrzebiono też polskie "enklawy", takie jak Jackowo wtedy) - ale o tym się nie mówi, bo to przecież demokrata, czuły na los "prostego człowieka". Jak Trump dojdzie do połowy tej liczby, to rzecz jasna obtrąbi sukces, ale do wyników z czasów Obamy nie ma szansy dociągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:12 To sie zgadza, tak bylo, dobrze mowi, polać mu. A co bedzie to zobaczymy... Osobiscie uwazam, ze do DT (jak i do piS czy wszelkiej maści innych populistów - z drobnymi wyjątkami w niektórych sprawach) idealnie pasuje powiedzenie - KROWA KTÓRA DUŻO RYCZY.... + Z DUŻEJ CHMURY Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:18 Skoro tak to skąd tyle nerwów u was? Główny temat w ostatnich tygodniach. Co będzie co będzie co będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 11:40 trypel napisał: > Skoro tak to skąd tyle nerwów u was? > Główny temat w ostatnich tygodniach. Co będzie co będzie co będzie... U nas? Ja się nie denerwuję. Nie uważam, żeby pomarańczowy był w stanie zrealizować choć 1/3 swojego ambitnego programu rozwalania USA. A jak się jego zapowiedzi dotyczące polityki międzynarodowej mają do rzeczywistości, to widzieliśmy już na przykładzie zakończenia wojny w Ukrainie w jeden dzień. Dania dostała sraczki i zmieniła herb w kilka dni, po zapowiedziach w sprawie Grenlandii, w Panamie pół rządu naprędce zmieniało zapaskudzoną bieliznę, a na razie stało się wielkie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldte Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 16:37 Po zaledwie 4 dniach go oceniasz? Bez przesady. Zobaczysz że w pół roku zakończy wojne, bo Donald jest sprawczy. Wygra z inflacją wydobywając więcej ropy i obniżając jej cene a co za tym idzie ceny wszystkiego w sklepach spadną bo koszty transportu i produkcji spadną, to wzbogaci Ameryke. Już wydał kilka dekretów o stanie wyjątkowym na granicy z Meksykiem i agenci federalni aresztowali 1500 nielegalnych przestępców których deportują. Donald działa, zobaczymy jak mu pójdzie za pół roku , poczekajmy. Tu jest o tym odcnek : m.youtube.com/watch?v=0sqm_XPSfdY Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 16:52 donaldte napisał: > agenci federalni aresztowali 1500 nielegalnych przestępców których deportują. Tacy agenci przydaliby sie u nas. Zlapaliby pietnascie tysiecy legalnych przestepcow. Pisiorow lacznie z toba misiu i deportowali na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 17:12 donaldte napisał: > Po zaledwie 4 dniach go oceniasz? Bez przesady. Zobaczysz że w pół roku zakończ > y wojne, bo Donald jest sprawczy. Wygra z inflacją wydobywając więcej ropy i ob > niżając jej cene a co za tym idzie ceny wszystkiego w sklepach spadną bo koszty > transportu i produkcji spadną, to wzbogaci Ameryke. Już wydał kilka dekretów o > stanie wyjątkowym na granicy z Meksykiem i agenci federalni aresztowali 1500 n > ielegalnych przestępców których deportują. Donald działa, zobaczymy jak mu pójd > zie za pół roku , poczekajmy. > Tu jest o tym odcnek : > > m.youtube.com/watch?v=0sqm_XPSfdY Ale komu to tłumaczysz. Przecież miał nie wygrać. Tu niektórzy to stare komuchy co pamiętają Ochaba jeszcze. To jak mogą nie negować. Nawet na ten czas nie wstrzymał pomocy dla Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 17:44 donaldte napisał: > Po zaledwie 4 dniach go oceniasz? Bez przesady. Zobaczysz że w pół roku zakończ > y wojne, bo Donald jest sprawczy. Jak zakończy?tzn w jaki spsób to zrobi tak, żeby Ukraina nie straciła terytoriów zajętych przez Rosjan, a kacapy się wyniosły do siebie? >Wygra z inflacją wydobywając więcej ropy i ob > niżając jej cene a co za tym idzie ceny wszystkiego w sklepach spadną bo koszty > transportu i produkcji spadną, to wzbogaci Ameryke. Już wydał kilka dekretów o > stanie wyjątkowym na granicy z Meksykiem i agenci federalni aresztowali 1500 n > ielegalnych przestępców których deportują. Donald działa, zobaczymy jak mu pójd > zie za pół roku , poczekajmy. > Tu jest o tym odcnek : > > m.youtube.com/watch?v=0sqm_XPSfdY Czyli jesteś analfabetą ekonomicznym który nie wie jak działa inflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldte Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 18:10 only_the_godfather napisał: > > > Czyli jesteś analfabetą ekonomicznym który nie wie jak działa inflacja. > > Hahahaaaaa wprost przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 18:13 Czyli dalej nie rozumiesz w którym miejscu się ośmieszyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldte Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 18:38 Nie ośmieszyłem się. Przeciwnie. Podałem fakty. To wytłumacz mi zamiast mnie obrażać. Ja przynajmniej nie obrażam jak ty , mam klasę. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 19:14 donaldte napisał: > Nie ośmieszyłem się. Przeciwnie. Podałem fakty. To wytłumacz mi zamiast mnie ob > rażać. Ja przynajmniej nie obrażam jak ty , mam klasę. Żegnam. Nie zniechęcaj się tak szybko. Przecież tu na tym forum same magistry bez teki. Jak masz miękkie serce to musisz mieć twardy tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 19:25 Ale co mam tłumaczyć analfabecie ekonomicznemu?jakie fakty podałeś?żadnych. Ale skoro nie rozumiesz to powiem, spadek inflacji to nie jest spadek cen w sklepach. Niższa inflacja oznacza tylko, że ceny rosną wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 19:50 35 lat wolnego państwa i żaden rzad nie był zainteresowany wprowadzeniem obowiązkowych lekcji ekonomii. Bo lepiej mieć głupków którzy wierzą że pieniądze to ma rząd. I może je dać. I głupków dla których niska inflacja to spadek cen. Mądrzy jeszcze by zaczęli władze rozliczać a po co to komu Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 20:03 trypel napisał: > 35 lat wolnego państwa i żaden rzad nie był zainteresowany wprowadzeniem obowią > zkowych lekcji ekonomii. Bo lepiej mieć głupków którzy wierzą że pieniądze to m > a rząd. I może je dać. I głupków dla których niska inflacja to spadek cen. Mądr > zy jeszcze by zaczęli władze rozliczać a po co to komu Ja twierdzę, że z roku na rok jest coraz gorzej. Ludzi jako-tako ogarniętych, rozumiejących, że rząd ma tyle, ile zabierze obywatelom (no i ile dostanie z zysków NBP i SSP - ale to akurat kropla w "szklance" zwanej "budżet") i dlatego trzeba mu patrzeć na łapki, gdy tą kasę wydaje zdaje się być coraz mniej. Przeraża mnie również to, że ludzie nie widzą różnicy pomiędzy spółkami komunalnymi (aka "folwarki lokalnych kacyków do zatrudniania krewnych i znajomych królika"), a "państwowym". Odpowiedz Link Zgłoś
donaldte Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:01 Tak to oczywiste że ceny w sklepach nie spadną lecz wolniej wzrosną. Cena ropy spadnie i to powstrzyma wzrost inflacji i zakończy woj ę. Mądrze piszę bo o to chodziło. A to chyba dobrze że Trump chce obniżyć cenę ropy i walczyć z inflacją nie? A nie...Wy jesteście przeciwko Trumpowi i racji nie przyznacie ...gdzieżby...byle zwyzywać od analfabety. Dlatego tu nie da się rozmawiać nie ma z kim i o czym nie ten poziom. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:14 Nie zgodze sie, piekny czas na obserwowanie oglupionych lemingow , ktorym zielona podloga "planeta plonie" sie z pod nog obsuwa, co prawda gazetka , tvn jeszcze nie podejmuja tematu ale jak zaczna to bedzie beka patrzec jak beda pisac , no tak zalozenia fit for 55 byly troche za ostre i trzeba troche zluzowac Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:26 Siusiaczek1281 z Olkusza wrocil? Typowe takie pokrzykiwania w jego stylu: A wy! Jesteście! Niedobrzy! Ja się z wami nie bawię! - Po czym wracał socjopata z dwusetnym nickiem. Siusiaczek - pisior. Nigdy z własnym zdaniem. Pis powiedział cos -popierał. 2 dni potem PiS o 180 stopni populistycznie zmienił zdanie - też popierał. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:58 Ale bron boze nie ujawniaj po czym rozpoznajesz siusiaczka. Bo bedzie sie lepiej kamuflowal. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:31 > Ale bron boze nie ujawniaj po czym rozpoznajesz siusiaczka Ja rozpoznaję po siusiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:06 vogon.jeltz napisał: > > Ale bron boze nie ujawniaj po czym rozpoznajesz siusiaczka > > Ja rozpoznaję po siusiaczku. Jak swoj swojego? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:08 engine8t napisał: > vogon.jeltz napisał: > > > > Ale bron boze nie ujawniaj po czym rozpoznajesz siusiaczka > > > > Ja rozpoznaję po siusiaczku. > > Jak swoj swojego? Ciekawe czy mu jeszcze staje. Bo bardzo zazdrosny jest o powodzenie na tym forum. A jaki zazdrosny jest o Ciebie🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Gratuluję zainteresowań 👍👍👍 27.01.25, 07:26 hrasier_2 napisał: > Ciekawe czy mu jeszcze staje. I na zapewne pierwszy/najgłośniej krzyczysz "bić pedała!". Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 08:04 donaldte napisał: > Tak to oczywiste że ceny w sklepach nie spadną lecz wolniej wzrosną. Cena ropy > spadnie i to powstrzyma wzrost inflacji i zakończy woj ę. Mądrze piszę bo o to > chodziło. A to chyba dobrze że Trump chce obniżyć cenę ropy i walczyć z inflacj > ą nie? A nie...Wy jesteście przeciwko Trumpowi i racji nie przyznacie ...gdzież > by...byle zwyzywać od analfabety. Dlatego tu nie da się rozmawiać nie ma z kim > i o czym nie ten poziom. Bye Jakbyś wiedział jak działa inflacja to byś odrazu to napisał, no może poprawiłbyś się w kolejnym wpisie. Ale ty analfabeto ekonomiczny napisałeś wyraźnie, że Trump pokona inflację i ceny w sklepach będą spadać. Tzn to jest możliwe o czym napisałeś i nazywa się to deflacja, ale w obecnych czasach praktycznie nikt nie dąży do deflacji bo poza tym że ceny spadają oznacza to między innymi recesję. Dopiero po tym jak wytknięto ci że piszesz głupoty to zaczynasz się tłumaczyć, że chciałeś napisać co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 12:09 > Skoro tak to skąd tyle nerwów u was? Grozi nam potencjalnie najazd kolejnych pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 13:12 Oczywiście. Biorąc pod uwagę co od roku zrobiło KO to jest to wysoce prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 15:59 > Biorąc pod uwagę co od roku zrobiło KO to jest to wysoce prawdopodobne. Mam ostatnio wrażenie, że na tym zacnym forum coraz częściej wymiana poglądów polega na napierdalance z głównymi argumentami typu "a u was biją murzynów" (Trypel, to nie do Ciebie konkretnie, ty;ko ogólnie). Serio tak ulegamy narracjom pseudointeligentnych matołków, co się dorwali do jakiejś władzy? Panowie, schodzimy na polityków, nie idźmy tą drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 14:26 vogon.jeltz napisał: > > Skoro tak to skąd tyle nerwów u was? > > Grozi nam potencjalnie najazd kolejnych pisiorów. Spoko vagon. Tu raczej nikt nie wróci. Nawet górale z Zakopca i z opolskiego na dwóch paszportach. Ten z Węgier też nie. Bo i do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 15:12 trypel napisał: > Skoro tak to skąd tyle nerwów u was? Bo co po drodze spierdoli to osobna kwestia. Na razie bogaci sa szczesliwi a biedni (choc juz maja łapki w nocnikach) jeszcze sie nie obudzili z tego snu, ze oni tez beda bogaci.... > Główny temat w ostatnich tygodniach. Co będzie co będzie co będzie... No widzisz co jest po takim PiS.... Naobiecywali a teraz ile sprzatania. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 19:00 qqbek napisał: > Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków, Księżyc dla księży, a Mars dla Melon > a ;-) > Gucio będzie, a nie masowe deportacje. > W pierwszej kadencji Trumpa służby deportowały trochę ponad milion - tyle co za > dziadka Bidena. > Jedyne masowe deportacje były za tego, co oba miał czarne - ponad 5 milionów (p > rzetrzebiono też polskie "enklawy", takie jak Jackowo wtedy) - ale o tym się ni > e mówi, bo to przecież demokrata, czuły na los "prostego człowieka". > Jak Trump dojdzie do połowy tej liczby, to rzecz jasna obtrąbi sukces, ale do w > yników z czasów Obamy nie ma szansy dociągnąć. > Oj jakie to znane i Polskie.. Przepraszam tych co mysla i mowia inaczej bo ocena wszytkich bylaby niesprawiedliwa. A Kuba jednak tego sie nie wyzbyl. A szkoda. A moze ty naprawede wierzysz ze Biden byl dobrym prezydentem i Kamal byby rowniez dobrym idac w tym samym kierunku czyli ku zagladzie spoleczenstwa? A Trump robi nic tylko zlo bo chce przywrocic w kraju lad i porzadek? Negatywne podejscie zwlaszcza do cudzych sukcesow i czekanie "zeby mu sie nie udalo." to takie z czym sie Polacy ludziom kojarza. Juz sie wydawalo ze to odeszlo ale jednak nie. Oczywiscie ze jak Trump zrobi polowe tego co ma zamiar to bedzie to sukces. I byc moze wlasnie to Europa powinna zaadoptowac? Tu przeciez nie chodzi o to aby wywalic wszytkich nielegalnych - nikt teg ni eoczekuje a Trump nie probuje ale chce wywalic zlodziei i bandytow prede wszystkim... Ale do wszystkiego mozna podejsc pozytywne i negatywnie.. Smutne to Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 19:28 Co Ci tak smutno. Ze masz przeciwne zdanie i jest nas trzech lub czterech. Przecież mimo że jest gorzej i było wcześniej, to oni bronią tej niepodległości i dalej chcą tkwić w biedzie. Unia suwerennych państw pod nazwą EWG to był sukces, Unia pod światłym przewodnictwem Niemiec to nasz dramat. Myślę, że będzie czas to zmienić i nie braknie wytrwałości Trumpowi. Widzę jak wyją na forach i to jest dobry znak. Życie za krótkie jest na takie rozkminy. Ja jestem cudownie zadowolony ze swego i takich czasów, co się doczekałem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 21:23 hrasier_2 napisał: > Co Ci tak smutno. Ze masz przeciwne zdanie i jest nas trzech lub czterech. Prze > cież mimo że jest gorzej i było wcześniej, to oni bronią tej niepodległości i d > alej chcą tkwić w biedzie. Unia suwerennych państw pod nazwą EWG to był sukces, > Unia pod światłym przewodnictwem Niemiec to nasz dramat. Myślę, że będzie czas > to zmienić i nie braknie wytrwałości Trumpowi. Widzę jak wyją na forach i to > jest dobry znak. Życie za krótkie jest na takie rozkminy. Ja jestem cudownie za > dowolony ze swego i takich czasów, co się doczekałem. Nie mowie ze "smutno mi" ale ze smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 21:31 Zasada 80/20 wywala milion czy dwa najgorszych metow i bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 22:32 engine8t napisał: > Oj jakie to znane i Polskie.. Co takiego? > Przepraszam tych co mysla i mowia inaczej bo ocena wszytkich bylaby niesprawi > edliwa. > A Kuba jednak tego sie nie wyzbyl. A szkoda. Niby czego? > A moze ty naprawede wierzysz ze Biden byl dobrym prezydentem i Kamal byby rowni > ez dobrym idac w tym samym kierunku czyli ku zagladzie spoleczenstwa? Uważam Bidena za jednego z najgorszych prezydentów w historii USA. Uważam też, że Harris mogła to zmienić. > A Trump robi nic tylko zlo bo chce przywrocic w kraju lad i porzadek? Jaki ład i porządek? Brunatny ład i porządek? Nie tędy droga. > Negatywne podejscie zwlaszcza do cudzych sukcesow i czekanie "zeby mu sie nie u > dalo." to takie z czym sie Polacy ludziom kojarza. Juz sie wydawalo ze to ode > szlo ale jednak nie. Ja mam nadzieję, że mu się nie uda, bo w przeciwnym wypadku za 4 lata wszyscy będziecie hailować jak Melon. > Oczywiscie ze jak Trump zrobi polowe tego co ma zamiar to bedzie to sukces. I > byc moze wlasnie to Europa powinna zaadoptowac? Po polsku można? > Tu przeciez nie chodzi o to aby wywalic wszytkich nielegalnych - nikt teg ni eo > czekuje a Trump nie probuje ale chce wywalic zlodziei i bandytow prede wszystki > m... Acha - wywalą tych, których złapią. Z łapaniem przestępców to im średnio idzie, co pewnie wiesz, bo mieszkasz w Kalifornii, która jest głównym szlakiem przerzutowym z Meksyku. > Ale do wszystkiego mozna podejsc pozytywne i negatywnie.. > Smutne to Ależ moje podejście jest ze wszech miar pozytywne - nie drę szat nad elekcją Trumpa, bo wiem, że Ameryka jest silniejsza niż jakiś potomek imigrantów z Niemiec i jego jawnie faszystowski kolega z RPA. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:12 qqbek napisał: ..... > Ależ moje podejście jest ze wszech miar pozytywne - nie drę szat nad elekcją Tr > umpa, bo wiem, że Ameryka jest silniejsza niż jakiś potomek imigrantów z Niemie > c i jego jawnie faszystowski kolega z RPA. > > W sumie potwierdziles to co napisalem. A nawet jeszcze bardziej potwierdziles swoje skrajnie lewicowe a wiec lewackie poglady. Masz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:16 Daj se spokoj on na skrajnego komuchs zandberga glosuje, beznadziejny przypadek , z tego typa to sie smiac tylko mozna Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:25 bigimax4444 napisał: > Daj se spokoj on na skrajnego komuchs zandberga glosuje, beznadziejny przypadek > , z tego typa to sie smiac tylko mozna Jak tam Mercedes bigguś? Nie rdzewieje jeszcze? A dziecko oddane katolom na wychowanie - jeszcze nie LBGT? Owszem - pomimo zarabiania ponad średnią jestem wyborcą Razem - nigdy się z tym nie kryłem (nawet plakaty wyborcze wieszam u siebie na płocie) - ale dlaczego ciebie to tak boli? Nie pasuję tobie, bo przecież "powinienem onucę Memcena popierać"? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:51 Jak tam Mercedes bigguś? Nie rdzewieje jeszcze? Zdradze ci sekret, jak kupisz caly nie bity poskladany z pieciu, to nawet mercedes nie rgnije , poza tym klimat lagodny bez soli zima , z 20 lat jeszcze pojezdzi A dziecko oddane katolom na wychowanie - jeszcze nie LBGT? Nie wiem jak powiazalas lpt ze szkola katolicka , a nie, wiem , na zasadzie projekcji bo u was komuszych lewakow wszystko jest lpt i wszyscy sie dymaja w back door , a szkola katolicka dla chlopcow rewelacyjna , jak napisal test na koniec semestru z matmy na 95% to juz jest wciagniety w dodatkowe zajecia , poza tym slyszalem ze to w Polskich szkolach sa teczowe piatki i lpt indoktrynacja przebieranki chlopcow w suknie , nie u nich tego nie ma , jest rugby, mam nadzieje ze przyznasz ze dosyc meska gra nie dla pizdeczek Zarabiam ponad srednia i popieram skrajnych komuchow , wybacz ale to jakas choroba umyslowa bo ich program to zabrac tym ktorym chce sie cos robic i dac nachodzcom ktorzy ci dom napadna i gardlo powiedzmy naznacza Jeszcze z onucami wyskakujesz , wez sie ogarnij, bo to conajmniej zalosne , Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:59 bigimax4444 napisał: > Nie wiem jak powiazalas lpt ze szkola katolicka , a nie, wiem , na zasadzie pro > jekcji bo u was komuszych lewakow wszystko jest lpt i wszyscy sie dymaja w bac > k door , a szkola katolicka dla chlopcow rewelacyjna , jak napisal test na kon > iec semestru z matmy na 95% to juz jest wciagniety w dodatkowe zajecia , poza t > ym slyszalem ze to w Polskich szkolach sa teczowe piatki i lpt indoktrynacja pr > zebieranki chlopcow w suknie , nie u nich tego nie ma , jest rugby, mam nadziej > e ze przyznasz ze dosyc meska gra nie dla pizdeczek Nie no mamy też i "mocniejsze" zabawy dla chłopców - na parafiach w Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej przykładowo. > > wybacz ale to jakas chor > oba umyslowa bo ich program to zabrac tym ktorym chce sie cos robic i dac nacho > dzcom ktorzy ci dom napadna i gardlo powiedzmy naznacza Wybacz - nie. Mi i tak już dość zabierają, a ci akurat chcą zabierać i mi dużo, ale jeszcze więcej tym, którzy zarabiają dużo więcej, a podatków tutaj nie płacą wcale, albo płacą mniej niż ja. Progresja podatkowa ma sens. Przynajmniej dopóki nie robi się w niej wyjątków. > Jeszcze z onucami wyskakujesz , wez sie ogarnij, bo to conajmniej zalosne , Nie lubisz wujka Wołodii, nie gardłowałeś tutaj przeciwko Ukrainie? Front zmieniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:18 Bogaci sobie zawsze poradza i podatkow nigdy nie zaplaca , myslalem ze to jest jasne dla myslacych ludzi Przyklad praktyczny, komusza kretynka "minister finansow" z uk zaczela straszyc bogatych podatkami, to w ciagu paru miesiecy 10 tysiecy milionerow spierdolilo z uk, juz nic z nich nie sciagna, Co do onuc myslalem ze zaczyna sie przedzierac do tvnow i gazetek ze zielony goblin to zlodziej i rzeznik swojego narodu no ale widze ze jecze trzeba poczekac kilka miesiecy Z ciekawostek , wyslali na front kijowska orkieste wojskowa, juz nie bedzie mial kto nawet grac na pogrzebach setek tysiecy poleglych ukropow Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz [...] 26.01.25, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 [...] 26.01.25, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz [...] 26.01.25, 11:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Z innej beczki... Razem? 26.01.25, 08:53 qqbek napisał: > Owszem - pomimo zarabiania ponad średnią jestem wyborcą Razem - nigdy się z tym > nie kryłem Jak Twoje odczucia obecnie? Musze powiedzieć, że z mojej perspektywy potwierdził sie to co przewidywałem (i dlatego mimo nadziei na nich nie głosowałem - podobnie zresztą jak na Wiosnę). Osobiście uważam ich podejście do polityki za skrajnie naiwne i nieefektywne. A musze powiedzieć, że liczyłem na nich mocno. Ze beda siła jednocząca lewice, że będą siło, która z czasem odcedzi (przynajmniej od opcji decyzji) takich Czarzastych (przy całej mojej sympatii dla niego jako człowieka inteligentnego, to umie sie chłop ustawić... no ale na tym troche polega polityka). Że pomogą wyczyścić i zakończyć historie pt SLD. Ze stworzą faktyczna agendę lewicowych sprawi będą zarówno przeciwwaga dla populizmu PiS ale także liberalności KO. Że kwestie światopoglądowe tam będą jasno określone ale nie dominujące - bo co komu z haseł o ślubach LGBT czy aborcji gdy sie nie rządzi... a (i przy całej wadze tych spraw) są jednak istotniejsze w zakresie wpływu na wszystkich i przyszłość. Niestety okazali sie być dziećmi w krótkich spodenakch. A decyzje Biejat rozumiem i wcale sie nie dziwie, ze taka podjęła. A Adrian jest chyba zapatrzony we własną zajebistosc i pozycja krytykanta teoretyka co za nic nigdy nie odpowiada ale duzo opowiada [taki lewicowy Korwina ] mu bardzo odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:27 engine8t napisał: > W sumie potwierdziles to co napisalem. > A nawet jeszcze bardziej potwierdziles swoje skrajnie lewicowe a wiec lewackie > poglady. > Masz prawo. Ale czy ja się kiedykolwiek z moimi poglądami tutaj kryłem engine? Przypomnę może tylko, że termin "lewak" wymyślił Lenin, na opisanie socjaldemokratów, którzy bolszewikom w poprzek robili, bo nie chcieli zamordyzmu. Ty chcesz zamordyzmu, jak bolszewicy. Ja nie. Nie jestem bolszewikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:28 Ale za to Staliniarzem jest ten cały bigonucew4444 Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:29 A Trump się zachowuje jak Kononowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:30 Takie pokrzykiwania w stylu "nie bedzie niczego". Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:33 A kwestia tego calego "prawactwa" w stylu wartości chrzescijanskie + niskie podatki itp.zeby być bogatszym. A jedno z drugim się nie wyklucza przez pryzmat ewangelicznego "nie gromadźcie sobie skarbow na ziemi". Dla mnie wasaty dziadek z Kaliforni jest lewakiem bo cynikiem proruskim. Taki engine czy bigimax ze swoją antylewicowoscia powinni w pierwszym szeregu napierdzielać na Włodka z KGB który rozpacza ze mu się CCCP rozpadł Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:45 dodekanezowiec napisał: > Dla mnie wasaty dziadek z Kaliforni jest lewakiem bo cynikiem proruskim. > Taki engine czy bigimax ze swoją antylewicowoscia powinni w pierwszym szeregu n > apierdzielać na Włodka z KGB który rozpacza ze mu się CCCP rozpadł Bigi przecież wielokrotnie prezentował tutaj postawy prorosyjskie i antyeuropejskie, więc nie ma co tutaj więcej dyskutować o tym przypadku klinicznym. Engine zdaje się być zagubiony w USA, które trapi wiele problemów nam nieznanych, tylko "recepty" na te problemy upatruje w narodowym socjalizmie, który z socjalizmem ma tyle wspólnego, co demokracja ludowa miała z demokracją. To nie jest nowy trend, zaczął się we Włoszech, w latach 20-tych ubiegłego wieku, szkoda jedynie, że prawie nikt tego nie jest w stanie dostrzec i historia będzie się musiała powtórzyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 [...] 26.01.25, 00:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:13 qqbek napisał: > dodekanezowiec napisał: > > > Dla mnie wasaty dziadek z Kaliforni jest lewakiem bo cynikiem proruskim. > > Taki engine czy bigimax ze swoją antylewicowoscia powinni w pierwszym sze > regu n > > apierdzielać na Włodka z KGB który rozpacza ze mu się CCCP rozpadł > > Bigi przecież wielokrotnie prezentował tutaj postawy prorosyjskie i antyeuropej > skie, więc nie ma co tutaj więcej dyskutować o tym przypadku klinicznym. > Engine zdaje się być zagubiony w USA, które trapi wiele problemów nam nieznanyc > h, tylko "recepty" na te problemy upatruje w narodowym socjalizmie, który z soc > jalizmem ma tyle wspólnego, co demokracja ludowa miała z demokracją. To nie jes > t nowy trend, zaczął się we Włoszech, w latach 20-tych ubiegłego wieku, szkoda > jedynie, że prawie nikt tego nie jest w stanie dostrzec i historia będzie się m > usiała powtórzyć :( > Ty chyba naprawde nie masz zielonego pojecia ani o USa ani o moich pogladch? A byl czas co mi sie wydalao ze cos tam kapujesz. Nie wszytko ci sie podobalo ale miales pojecie i zrozumienie . Zmieniles zrodla informnacji? Bo teraz jakos wyglada ze dekielek wybilo jak w puszce z karbidem?. Co sie stalo bo wygladales na kogos kto przynajmniej potrafil i chcial sie czegoc uczyc a sie okazuje zes ty uwierzyl zes madry na tyle ze niczego a niczego sie nie musisz juz uczyc. Ok , nie chce mnie sluchac - twoje prawo ale przynajmniej sluchaj i ucz sie co mowia Waga i Trypel bo oni maja pojecie. A ty uparcie idziesz w strone tego co glosi vagon ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:21 engine8t napisał: > Ok , nie chce mnie sluchac - twoje prawo ale przynajmniej sluchaj i ucz sie co > mowia Waga i Trypel bo oni maja pojecie. Ależ skąd - głosy Wagi i Trypla uważam za rozsądne, jakkolwiek różne od tego, co sam uważam, Waga i Trypel to jedni z niewielu użytkowników, którzy nie dają się tutaj zaślepić propagandzie, czy to lewackiej, czy prawackiej i potrafią utrzymać się w granicach tego, co u was nazywa się "sanity". > A ty uparcie idziesz w strone tego co glosi vagon ? Vogon jest radykalny, ale swoje racje przedstawia zawsze w oparciu o fakty, a nie o deklaracje. Tak, bardzo lubię Vogona i wielokrotnie zgadzam się z nim. No i przynajmniej nie przekręcam jego nicka, bo czytałem książki Douga Adamsa, a nie "Mein Kampf" :P Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:28 "Ależ skąd - głosy Wagi i Trypla uważam za rozsądne, jakkolwiek różne od tego, co sam uważam, Waga i Trypel to jedni z niewielu użytkowników, którzy nie dają się tutaj zaślepić propagandzie, czy to lewackiej, czy prawackiej i potrafią utrzymać się w granicach tego, co u was nazywa się "sanity". " I jak widac to strata czasu bo pomimo tego co piszesz to ich sluchasz i pslywa to po tobie jak woda po gesi i idziesz w strone koumuny tylko dlatego ze Vegan ja dobrze uzasadnia a moze dlatego ze to ci po prostu pasuje ? coz... jak widac masz opcje, zdajesz sobie z nich sprzwe i wybierasz swiadomie. Nic wiecej nie mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:31 engine8t napisał: > Nic wiecej nie mam do powiedzenia. Engine - ja ci już powyżej wspomniałem, że niepoprawnie zapisujesz nick osoby, o której się wypowiadasz. Skoro nie masz choć tyle szacunku dla swoich interlokutorów, by poprawnie ich nazywać, to ja też, w tym punkcie, nie mam nic więcej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:49 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Nic wiecej nie mam do powiedzenia. > > Engine - ja ci już powyżej wspomniałem, że niepoprawnie zapisujesz nick osoby, > o której się wypowiadasz. > Skoro nie masz choć tyle szacunku dla swoich interlokutorów, by poprawnie ich n > azywać, to ja też, w tym punkcie, nie mam nic więcej do powiedzenia. > > Ja nawet nie zwracam uwagi jak kto pisze moj nick to to nick i jest dla mnie jedynie zlepkiem liter abym mial idee ze to o mnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:50 > Engine - ja ci już powyżej wspomniałem, że > niepoprawnie zapisujesz nick osoby, o której > się wypowiadasz Mnie to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, to bardzo pomocne - pozwala bezbłędnie zidentyfikować idiotów i funkcjonalnych analfabetów. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:53 vogon.jeltz napisał: > > Engine - ja ci już powyżej wspomniałem, że > > niepoprawnie zapisujesz nick osoby, o której > > się wypowiadasz > > Mnie to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, to bardzo pomocne - pozwala bezbłędn > ie zidentyfikować idiotów i funkcjonalnych analfabetów. No wiedzisz a ten jak mu tam od razu sie wpierd i za darmowego adwokata dbajacego o PC robi. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:57 > No wiedzisz Ze jesteś ograniczony intelektualnie i masz problemy z czytaniem i pisaniem? Owszem, widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:32 vogon.jeltz napisał: > > No wiedzisz > > Ze jesteś ograniczony intelektualnie i masz problemy z czytaniem i pisaniem? Ow > szem, widzę. I to cie czegos nauczylo albo w czyms pomoglo? Czujesz sie przynajmnije przez to lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 11:20 > I to cie czegos nauczylo albo w czyms pomoglo? No, na przykład pomaga dostosować przekaz do poziomu rozmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:01 engine8t napisał: > "Ależ skąd - głosy Wagi i Trypla uważam za rozsądne, jakkolwiek różne od tego, > co sam uważam, > > I jak widac to strata czasu bo pomimo tego co piszesz to ich sluchasz i pslywa > to po tobie jak woda po gesi i idziesz w strone koumuny Acha, czyli wg Ciebie jak kogoś słucham z uwagą to od razu musze sie z nim tez zgadzac i przyjmowac wszystkie argumenty jak wlasne? OK... To skoro sluchasz nas z uwaga jak to jest, ze splywa po Tobie jak po gesi? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 13:19 Acha, czyli wg Ciebie jak kogoś słucham z uwagą to od razu musze sie z nim tez zgadzac i przyjmowac wszystkie argumenty jak wlasne? Ty nie masz zadnych argumentow, razem z vagonem powtarzacie slowo w slowo tvn'owa propagande, ty sie nie musisz odzywac a dokladnie wiem co powiesz Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 07:28 bigimax4444 napisał: > Ty Na "ty" to tramwaj staje - może Ci sie ta wiedza przyda. Rozkoszne, że masz wrażenie iż ktoś mówi do ciebie. Siła autosugestii RULEZ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 [...] 26.01.25, 00:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:04 bigimax4444 napisał: > Wadze sie pomieszalo w grubym lbie i bredzi od rzeczy nawet smieszny nie jest Klaniam sie nisko po same pozdzisko. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 09:04 > Vogon jest radykalny, Ja jestem radykalny tylko jeśli okno Overtona skurczyło się do rozmiarów szczeliny w celi Florence ADX supermax. Moje poglądy to jest nic innego jak to, co budowało dobrobyt Europy Zachodniej I również USA przez powojenne pół wieku. Potem przyszły neoliby i to wszystko rozpierdolily, ale przecież nawet engine jest tam gdzie jest, bo jeszcze załapał się na końcówkę tego dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:53 > Ty chyba naprawde nie masz zielonego > pojecia ani o USa ani o moich pogladch? Twoje poglądy są jasne - to skrzyżowanie nazizmu z korwinizmem, czyli najgorsze (obok bolszewizmu) ścierwo, jakie można sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:45 vogon.jeltz napisał: > > Ty chyba naprawde nie masz zielonego > > pojecia ani o USa ani o moich pogladch? > > Twoje poglądy są jasne - to skrzyżowanie nazizmu z korwinizmem, czyli najgorsze > (obok bolszewizmu) ścierwo, jakie można sobie wyobrazić. To sie nazywa cheap shot.. Typowe dla lewakow. Pamietsz ze Trumpa tez od hitlerow i nazistow wyzywano? Coz tonacy brzytwy sie ponoc chwyta i widac ze kiepsko z toba skoro sie uciekasz do takich epitetow. A ja sie na lewactwo dosc uodpornilem wiec probuj znalezc cos bardziej trafnego co mnie tyknie bo na razie to wyzwala jedynie litosc. A to ci nie pomoze poniewaz ponizajac innych wcale sobie niczego nie dodajesz. A jesli moge ci w czyms pomoc abys sie mogl lepiej poczuc to mow smialo - obiecuje sie przynajmniej postarac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:49 > Pamietsz ze Trumpa tez od hitlerow i nazistow wyzywano? Pamiętam, robił to m.in. jego obecny vice. > kiepsko z toba skoro sie uciekasz do takich epitetow. To nie są epitety, tylko stwierdzenie faktu. Twoje poglądy są zbieżne z nazizmem głównie w punkcie "chuj z demokracją, potrzebujemy führera", a reszta to klasyka prymitywnego korwinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:01 Pamiętam, robił to m.in. jego obecny vice. Przeprosil i zrozumial swoj blad , znaczy mysli Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:05 vogon.jeltz napisał: > > Pamietsz ze Trumpa tez od hitlerow i nazistow wyzywano? > > Pamiętam, robił to m.in. jego obecny vice. I nie tylko na tym nie tracil a wrecz zyskal...? > > > kiepsko z toba skoro sie uciekasz do takich epitetow. > > To nie są epitety, tylko stwierdzenie faktu. Fakty wymagaja potwierdzenia w postaci dowodow czy dokumentacji a wiec to nie fakty a jedynie Twoje osobiste opinie czy nawet posadzenie. >Twoje poglądy są zbieżne z nazizmem głównie w punkcie "chuj z demokracją, potrzebujemy führera", a reszta to klasyka prymitywnego korwinizmu. O tu juz bezczelnie zmyslasz , naciagasz i insynuujesz a to znow typwe dla lewactwa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 11:29 > Fakty wymagaja potwierdzenia w postaci dowodow Z łatwością można znaleźć ostatnie wątki, po objęciu przez Trumpa urzędu, w których denko ci już się całkiem odkleiło i piszesz bez ogródek, że demokracja niepotrzebna i że macie imperatora. To - plus pogarda dla wszelkichm mniejszości - to nazizm. Z kolei twoje stwierdzenie, że rząd ma się od ciebie odpierdolić że wszystkim można znaleźć nawet gdzieś tu w tym wątku. To oczywiście korwinizm. Dokładnych cytatów szukać mi się nie chce, bo nie zasłużyłeś, a pieniędzy z tego nie będzie. Ale stali bywałcy forum wszystkie twoje wspomniane teksty na pewno przeczytali, więc nie ma też takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 13:16 piszesz bez ogródek, że demokracja niepotrzebna i że macie imperatora W europie mamy komitet centralny z pierwszym sekretarzem zasuszonym wrednym zlodziejskim babskiem ,ktore za nic nie odpowiada do tego nie wybranym w demokratycznych wyborach To ja bym wolal rozsadnego imperatora wybranego przez ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 18:17 vogon.jeltz napisał: > > Fakty wymagaja potwierdzenia w postaci dowodow > > Z łatwością można znaleźć ostatnie wątki, po objęciu przez Trumpa urzędu, w któ > rych denko ci już się całkiem odkleiło i piszesz bez ogródek, że demokracja nie > potrzebna i że macie imperatora. To - plus pogarda dla wszelkichm mniejszości - > to nazizm. > > Z kolei twoje stwierdzenie, że rząd ma się od ciebie odpierdolić że wszystkim m > ożna znaleźć nawet gdzieś tu w tym wątku. To oczywiście korwinizm. > > Dokładnych cytatów szukać mi się nie chce, bo nie zasłużyłeś, a pieniędzy z teg > o nie będzie. Ale stali bywałcy forum wszystkie twoje wspomniane teksty na pewn > o przeczytali, więc nie ma też takiej potrzeby. A mnie sie nawet nie chcialo czytac tego do konca. sorry Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 09:00 > A mnie sie nawet nie chcialo czytac tego do konca. sorry To nie tak, że ci się nie chciało, tylko ewidentnie czytanie to wysiłek intelektualny, który cię przerasta. Dlatego zresztą wklejasz nam tu godzinne bredzenia jakichś półgłówków z youtuba, a nigdy wartościowego tekstu pisanego. Ty jesteś po prostu z prymitywnej kultury obrazkowej i takie też jest twoje rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 16:03 vogon.jeltz napisał: > > A mnie sie nawet nie chcialo czytac tego do konca. sorry > > To nie tak, że ci się nie chciało, tylko ewidentnie czytanie to wysiłek intelek > tualny, który cię przerasta. Dlatego zresztą wklejasz nam tu godzinne bredzenia > jakichś półgłówków z youtuba, a nigdy wartościowego tekstu pisanego. Ty jesteś > po prostu z prymitywnej kultury obrazkowej i takie też jest twoje rozumowanie. > Czytając cię z dawnych lat. To chamskie odniesienia masz do ludzi i do kobiet. Pełno twoich takich wpisów jest. Czujesz mores do ludzi silnych i lizesz im tyłek bo się boisz. Do grzecznych i wychowanych nie. Twoje popisy na tych forach są coraz bardziej agresywne. Taki z ciebie bohater internetowy. W realu pewnie inaczej byś się zachowywał. Nie masz własnego życia jak tu spędzasz cały czas. Rozmawiasz z człowiekiem to odnoś się na ty nie ma wy towarzyszu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 18:00 vogon.jeltz napisał: > > A mnie sie nawet nie chcialo czytac tego do konca. sorry > > To nie tak, że ci się nie chciało, tylko ewidentnie czytanie to wysiłek intelek > tualny, który cię przerasta. Dlatego zresztą wklejasz nam tu godzinne bredzenia > jakichś półgłówków z youtuba, a nigdy wartościowego tekstu pisanego. Ty jesteś > po prostu z prymitywnej kultury obrazkowej i takie też jest twoje rozumowanie. > No popatrz pan jaki madry.... prawie taki madry jak przecietny lewak bo to oni sie swoja madroscia wyrozniaj ponad ta reszte. Walese chyba przerosl i niedlugo bedzie madry jak Kamala LOL Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 18:05 Ja nie twierdzę, że jestem mądry, tylko że ty jesteś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 20:00 vogon.jeltz napisał: > Ja nie twierdzę, że jestem mądry, tylko że ty jesteś głupi. Aha, rozumiem, Poglady i oceny niemadrego nalezy brac z duza doza marginesu co ja wlasnie robie.. i zycze checi oraz zapalu do nauki .. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 20:20 engine8t napisał: > vogon.jeltz napisał: > > > Ja nie twierdzę, że jestem mądry, tylko że ty jesteś głupi. > > Aha, rozumiem, Poglady i oceny niemadrego nalezy brac z duza doza marginesu > co ja wlasnie robie.. i zycze checi oraz zapalu do nauki .. :) Wygaś go bo facet się nie nadaje do życia. Drugi waga król oślej ławki. Szkoda zdrowia. Nic go nie przekona. Wbij sobie w wyszukiwarkę jego nick. To zobaczysz jego wpisy do różnych osób. Taki człowiek, nie powinien funkcjonować na forach publicznych, tylko gdzieś schowany głęboko w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 21:40 Ale o co qrwa chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:18 vogon.jeltz napisał: > > Pamietsz ze Trumpa tez od hitlerow i nazistow wyzywano? > > Pamiętam, robił to m.in. jego obecny vice. > > > kiepsko z toba skoro sie uciekasz do takich epitetow. > > To nie są epitety, tylko stwierdzenie faktu. Twoje poglądy są zbieżne z nazizme > m głównie w punkcie "chuj z demokracją, potrzebujemy führera", a reszta to klas > yka prymitywnego korwinizmu. Za dużo krzyczysz na tym forum. Masz ewidentnie jakieś problemy emocjonalne. Na początek weź sobie stoperan. To ci na chwilę ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:34 Wiersz Gorkiego niby z napisu w moskiewskim metrze, stoim z prawa, prochodzim z liewa. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:42 Więc niech ten "antylewicowy" engine który podobno wyjechał z nienawiści do ZSRR - wyjasni dlaczego nie jest antyputinowski. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:22 dodekanezowiec napisał: > Więc niech ten "antylewicowy" engine który podobno wyjechał z nienawiści do ZSRR - wyjasni dlaczego nie jest antyputinowski. Ja nie wyjechalem z nienawisci do ZSSR. .Mnie sie z ruskimi calkiem dobrze zylo. A wyjechalem nie z nienawisci ale z powdu bandyckich zachowan PZPR-owskich agentow oraz wynikajacego z tego braku perspektyw i biedy. Zona to skwitowaal prosciej ze "powodem bylo to ze mowilem to co mysle zamiast myslec co mowie". Ja jestem jak Trump i uwazam ze Putin jest dobrym graczem w polityce a jednoczesnie bezkompromisowym bandyta i tak go nalezy traktowac. Nie odwracac sie plecami le bacxnie obserwowac a jak on sie odworci to ubic jak sobake dla dobra swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 22:59 engine8t napisał: > Zona to skwitowaal pro > sciej ze "powodem bylo to ze mowilem to co mysle zamiast myslec co mowie". Bojownik się widzę w tobie, po 45 latach obudził. Jeszcze dodaj, że spałeś na styropianie, że SB ciebie zgarniała spod przedszkola twojego dziecka (i przy każdej innej "nadarzającej się okazji"), że z jednego komisariatu, po "48" zgarniali cię panowie z drugiego, na kolejne "48", że odcięto ci drogę awansu zawodowego i w 81 zabito dwóch kolegów. A nie, czekaj... ty miałeś tu malucha (w latach 70-tych), własne M i żeby mieć to wszystko, to chyba nie za bardzo gardłowałeś "przeciw", a bardziej "za". Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 00:12 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Zona to skwitowaal pro > > sciej ze "powodem bylo to ze mowilem to co mysle zamiast myslec co mowie" > . > > Bojownik się widzę w tobie, po 45 latach obudził. > Jeszcze dodaj, że spałeś na styropianie, że SB ciebie zgarniała spod przedszkol > a twojego dziecka (i przy każdej innej "nadarzającej się okazji"), że z jednego > komisariatu, po "48" zgarniali cię panowie z drugiego, na kolejne "48", że odc > ięto ci drogę awansu zawodowego i w 81 zabito dwóch kolegów. > A nie, czekaj... ty miałeś tu malucha (w latach 70-tych), własne M i żeby mieć > to wszystko, to chyba nie za bardzo gardłowałeś "przeciw", a bardziej "za". > No nie ja zarabialm nawet niezle tylko ze za to nic nie mozna bylo kupic bo nie bylo. Malucha mialem ale kupilem takiego od znajomego co byl poskladany z dwoch czy 3 rozbitych ...ale i tak zaplaciem chyba z 12 pensji brutto bo takie byly ceny i bylem splukany oraz zadluzony LOL No nie, mialem m1 (27mkw) ale nie wlasne tylko sluzbowe z pierwszej pracy i kiedy mnie wykopnieto to mieszkanie powinienem oddac ale ze nie mialem gdzie isc to zajmowalem i dostawalem regularnie ponaglenia na opuszczenie. Z przedszkola zakldowego rzczywiscie tez dziecko wywalili wiec musielismy palcic za prywatna opiekunke.. SB mi dalo paszport bo agent przydzielony do mojego zakladu potrzebowal "przysluge" - rzeczowa nie donosicielska, bo mialem pod kontrola dystrybucje "bardzo pozadanych i brakujacych na rynku przedmiotow" i za niewlasciwy przydzila moglem skonczyc w pierdlu a ja mu powiedzilem ze ok (kolega byl prokuratorem w miescie i jemu tez zalatwialem LOL ) ale jak mi zalatwi paszporty dla rodziny. LOL. Musialem przyrzec na portret Jaruzelskiego ze wroce. Tak ze na pozor zylo nam sie dobrze tylko troche biednie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 19:25 Urzekła mnie twoja historia 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 20:00 nousecomplaining napisał(a): > Urzekła mnie twoja historia 🤣 A co szczegolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 22:47 engine8t napisał: > A co szczegolnie? To "układanie się z SB". SB nie miało stałych oficerów w zakładach pracy (poza zakładami o znaczeniu "strategicznym"), co najwyżej jakichś "umyślnych" ciołków robiących tam na stażach. Zresztą to nie ty się układałeś z SB, to SB układała się z tobą - mogłeś myśleć, że masz dostęp do jakichś "dóbr zakazanych", ale jak nie chodziło o coś naprawdę wyjątkowego, to oni też do tego dostęp mieli. Skoro dali ci paszport, to uznali za "zaufanego". Nie będę wnikał, co musiałeś podpisać, żeby wtedy paszport dostać, ale wiem dobrze, że każdy musiał podpisać. Może za bardzo się o tym nie mówi, bo przecież sam "kremówka" też pewnie musiał podpisywać i te kwity nadal gdzieś ktoś ma. No to engine - podpisałeś "lojalkę", żeby dostać paszport? Tak, czy nie? Z mojej rodziny tylko dziadek nie podpisywał, a latał i do Stanów i do Azji... ale on był "czerwony baron", dopóki w 1980 nie rzucił legitymacją. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 23:13 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > A co szczegolnie? > > To "układanie się z SB". > SB nie miało stałych oficerów w zakładach pracy (poza zakładami o znaczeniu "st > rategicznym"), co najwyżej jakichś "umyślnych" ciołków robiących tam na stażach > . > Zresztą to nie ty się układałeś z SB, to SB układała się z tobą - mogłeś myśleć > , że masz dostęp do jakichś "dóbr zakazanych", ale jak nie chodziło o coś napra > wdę wyjątkowego, to oni też do tego dostęp mieli. > Skoro dali ci paszport, to uznali za "zaufanego". > Nie będę wnikał, co musiałeś podpisać, żeby wtedy paszport dostać, ale wiem dob > rze, że każdy musiał podpisać. Może za bardzo się o tym nie mówi, bo przecież s > am "kremówka" też pewnie musiał podpisywać i te kwity nadal gdzieś ktoś ma. > > No to engine - podpisałeś "lojalkę", żeby dostać paszport? > Tak, czy nie? > > Z mojej rodziny tylko dziadek nie podpisywał, a latał i do Stanów i do Azji... > ale on był "czerwony baron", dopóki w 1980 nie rzucił legitymacją. A wiec widac ze G wiesz. Od pazdziernika 1981 mieli stalych w "kluczowych" zakladach i wcalenie ciolkow. A to ze SB sie ze mna ukladalo to i tak prawdopodobnie bylo... Zreszta nie tylko SB ale pulkownik co dostal biurko w biurze dyrektora byl tym ktory namowil dyrektora aby mi dal urlop kiedy ten oponowal.. W koncu jechalem tylko na 2 tygodnie a byl koniec pazdziernika... Mysle ze jeden i drugi chcial pokazac ze my ci zrobilismy przysluge.. No i zrobili ale ostatnia... :) SBk mial obiekcje i dlatego pare razy przypominal ze on za mnie poreczyl i zebymu mu nie wywinal numeru Mlody chlopak i nawet mi doradzal co wziac na handel (brzeszczoty, wedki, hacele, lancuchy do pil motorowych etc... bo malo si enie wsypalem mowiac ze jade na handel do Jugoslawi o tym nie mialem zielonego pojecia a oni robili to to rutynowo. NAwet radzil ktorym przejsciem granicznym jechac i co polozyc w bgazniku na wierzchu dla celnikow. ) i gdzie to dostac. I zadnej lojalki nie podpisywalem ani nikt o takowa nie zabiegal. Byc moze wiedzielei ze w tym okresie to niedlugo dostane polecenie a nie bedze nic musial na ochotnika, :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 23:00 > A co szczegolnie? A szczególnie to nie rozumiesz polskich memów i kodu kulturowego. "Urzekła mnie twoja historia" to tytuł talk show, który kiedyś szedł w TV, nie pamiętam której. Obecnie jest ten zwrot używany w znaczeniu ironicznym "yeah, right" (tak dla uproszczenia, żebyś zrozumiał). Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 28.01.25, 23:16 vogon.jeltz napisał: > > A co szczegolnie? > > A szczególnie to nie rozumiesz polskich memów i kodu kulturowego. "Urzekła mnie > twoja historia" to tytuł talk show, który kiedyś szedł w TV, nie pamiętam któr > ej. Obecnie jest ten zwrot używany w znaczeniu ironicznym "yeah, right" (tak dl > a uproszczenia, żebyś zrozumiał). ALez oczywiscie ze nie rozumiem nowego kodu polskiego i wiele slow powstalo czy zostaly zapozyczone ju zpo moim wyjezdzie. Dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:08 waga173 napisał: > Wiersz Gorkiego niby z napisu w moskiewskim metrze, stoim z prawa, prochodzim z > liewa. A to wiersz Gorkiego czy może piosenka Okudżawy? Śpiewał o tym Młynarski cover Okudżawy w polskiej wersji: „W moim metrze nikt tłoku się nie lęka, Bo w nim wciąż ta sama dźwięczy piosenka. Na ruchomych schodach napis ją śpiewa: "Stoimy z prawej, przechodzimy z lewej". Na ruchomych schodach napis ją śpiewa: "Stoimy z prawej, przechodzimy z lewej". Porządek taki świat zawsze znał, Gdy stoisz z prawej, będziesz stał. A gdy w przód chcesz iść, pamiętaj, że Masz lewej strony trzymać się. A gdy w przód chcesz iść, pamiętaj, że Masz lewej strony trzymać się.” Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 23:59 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > W sumie potwierdziles to co napisalem. > > A nawet jeszcze bardziej potwierdziles swoje skrajnie lewicowe a wiec lew > ackie > > poglady. > > Masz prawo. > > Ale czy ja się kiedykolwiek z moimi poglądami tutaj kryłem engine? > Przypomnę może tylko, że termin "lewak" wymyślił Lenin, na opisanie socjaldemok > ratów, którzy bolszewikom w poprzek robili, bo nie chcieli zamordyzmu. > Ty chcesz zamordyzmu, jak bolszewicy. > Ja nie. Nie jestem bolszewikiem. > > Lewaki wlasnie sobie tak to lewactwo tlumacza.. i probuje z teego zrobic nobilne okreslenie. Lewak to wg moje definicji to skrajnie pierdolniety lewicowiec czekajacy na powrot komunizmu jako sprwiedliwego systemu I celem oraz dazeniem lewactwa nie jest to co ja uwazam za jedynie sluszny system czyli oferujacy "equal opportunity" ale oni chca " equal effect". Nie mowie zes bolszewik ale raczej socjalistyczny komunista. Takich u nas sie okreslaa jako "Taki jak Bernie Sanders" Zamordyzm to chyba ty masz wiekszy niz ja i Ty jestes raczej za jeszcze wiekszym a ja nie. Ja chce aby sie rzad odemnie opierd e wszytkim co trzyma rekach. Powinni ludziom placic za robote a ludzie sobie wszystko co potrzebuja kupic wynajac czy inaczej zaplacic. Kazdy za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:40 > Lewak to wg moje definicji to skrajnie > pierdolniety lewicowiec czekajacy na powrot > komunizmu No to coś ci się popierdoliło, dziadziu, bo nie ma tu takich. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:50 vogon.jeltz napisał: > > Lewak to wg moje definicji to skrajnie > > pierdolniety lewicowiec czekajacy na powrot > > komunizmu > > No to coś ci się popierdoliło, dziadziu, bo nie ma tu takich. Zwierciadla w domu njet? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:55 > Zwierciadla w domu njet? Zwierciadło mam, za to ty masz jakieś popierdolone imaginacje, których nie leczysz (tak, wiem, że twój psychiatra to lewak. A może pedał) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:33 vogon.jeltz napisał: > > Zwierciadla w domu njet? > > Zwierciadło mam, za to ty masz jakieś popierdolone imaginacje, których nie lecz > ysz (tak, wiem, że twój psychiatra to lewak. A może pedał) Pewnie jedno i drugi pomijajc juz fakt ze tu nie mamy opieki zdrowotnej wiec przkichane. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:13 engine8t napisał: > qqbek napisał: > > ..... > > Ależ moje podejście jest ze wszech miar pozytywne - nie drę szat nad elek > cją Tr > > umpa, bo wiem, że Ameryka jest silniejsza niż jakiś potomek imigrantów z > Niemie > > c i jego jawnie faszystowski kolega z RPA. > > > > > > W sumie potwierdziles to co napisalem. > A nawet jeszcze bardziej potwierdziles swoje skrajnie lewicowe a wiec lewackie > poglady. > Masz prawo. > Jakie ma prawo. Najlepiej jakby milczał. Jak ktoś napyla na religię to jakie ma poglądy. Nie dziw się chłopie, że noszą kij w dupie ciągle. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:33 > Z łapaniem przestępców to im średnio idzie A i tak mają najwyższy współczynnik inkarceracji na świecie. Co dowodzi, że USA to przestępczy kraj przestępczością stojący. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:55 vogon.jeltz napisał: > > Z łapaniem przestępców to im średnio idzie > > A i tak mają najwyższy współczynnik inkarceracji na świecie. Co dowodzi, że USA > to przestępczy kraj przestępczością stojący. Tzn jak wyjedziesz lodka na ryby i nalowisz duzo to czy to koniecznie dlatego ze jezioro pelne ryb? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 00:59 > Tzn jak wyjedziesz lodka na ryby i nalowisz > duzo to czy to koniecznie dlatego ze jezioro > pelne ryb? A co ty, kurwa, teraz Jezusem zostałeś i bawisz się w jakieś alegorie biblijne? To przynajmniej zaczynaj od "zaprawdę, powiadam wam..." Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 01:37 vogon.jeltz napisał: > > Tzn jak wyjedziesz lodka na ryby i nalowisz > > duzo to czy to koniecznie dlatego ze jezioro > > pelne ryb? > > A co ty, kurwa, teraz Jezusem zostałeś i bawisz się w jakieś alegorie biblijne? > To przynajmniej zaczynaj od "zaprawdę, powiadam wam..." Widze ze jednak cos tam masz w sobie religijnego wiec pewnie i modlic sie potrafisz? Sprobuj a ja ci przebaczam Twoje winy. A teraz idz i nie grzesz wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:23 engine8t napisał: > vogon.jeltz napisał: > > > > Tzn jak wyjedziesz lodka na ryby i nalowisz > > > duzo to czy to koniecznie dlatego ze jezioro > > > pelne ryb? > > > > A co ty, kurwa, teraz Jezusem zostałeś i bawisz się w jakieś alegorie bib > lijne? > > To przynajmniej zaczynaj od "zaprawdę, powiadam wam..." > > Widze ze jednak cos tam masz w sobie religijnego wiec pewnie i modlic sie potra > fisz? Sprobuj a ja ci przebaczam Twoje winy. A teraz idz i nie grzesz wiecej Nie nastawiaj mu drugiego policzka bo ci odgryzie. Tylko czy ma jeszcze zęby, czy sztuczną szczękę. I to jest pytanie. Zestarzał się na tych forach, w walce z prawakami. Aż dziw bierze że leci ciągle na wysokim ciśnieniu. Jest nadzieja ciągle. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 11:19 > Widze ze jednak cos tam masz w sobie > religijnego wiec pewnie i modlic sie potrafisz? Ło, stary, ja to mógłbym z buta mszę odprawić. Ale ja nie jestem katolik, więc (albo: dlatego że) coś niecoś o tej religii wiem. > Sprobuj a ja ci przebaczam Twoje winy. Przebaczać to ty możesz swojej starej. > A teraz idz i nie grzesz wiecej Ja nigdy nie grzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 18:20 vogon.jeltz napisał: > > Widze ze jednak cos tam masz w sobie > > religijnego wiec pewnie i modlic sie potrafisz? > > Ło, stary, ja to mógłbym z buta mszę odprawić. Ale ja nie jestem katolik, więc > (albo: dlatego że) coś niecoś o tej religii wiem. > > > Sprobuj a ja ci przebaczam Twoje winy. > > Przebaczać to ty możesz swojej starej. > > > A teraz idz i nie grzesz wiecej > > Ja nigdy nie grzeszę. > Msze z buta odprwic potrafisz? A to interesujace.. Po lacinie tez? Najwazniesze ze znasz religie i wierzysz (ze nie grzeszysz) Peace be with you :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 [...] 25.01.25, 21:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 14:23 Co tam znowu galto ? Donaldino uruchomił konsulaty całodobowe. Ale Polacy nie tacy głupi, by do tego raju wracać. Gdzie wszystko niepewne i drożyzna. Za to jeszcze nie mamy ambasadora bo Klich to tylko podnóżek. Ale siara na cały świat. Tak dać ciała z Trumpem😝 Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 09:09 hrasier_2 napisał: > Co tam znowu galto ? Donaldino uruchomił konsulaty całodobowe. Ale Polacy nie t > acy głupi, by do tego raju wracać. Nie ma to jak być prawicowcem i prezentowac patryiotyczna postawe. "Ten kraj" ladnie tak o ojczyznie mowic? A jak Ci tak tu zle to granice otwarte... Romanowski wyjechal, Tobie tez sie uda... Rajskie Wegry i Bialorus czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 25.01.25, 18:22 Brdzie z nimi podobnie jak z tymi co maja nieokreslona plec... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 18:22 galtomone napisał: > Tzn? Wyparuja, schowaja sie do dziury albo zachowaj to dla siebie i nikt o tym nie bedzie wiedzial ani nikogo obchodzilo. Najwazniejsze ze nie beda sprawiac klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Engine - Ciociu??? 27.01.25, 07:39 engine8t napisał: > galtomone napisał: > > > Tzn? > > Wyparuja, schowaja sie do dziury albo zachowaj to dla siebie i nikt o tym nie b > edzie wiedzial ani nikogo obchodzilo. > Najwazniejsze ze nie beda sprawiac klopotow. Jak ostatnio ludzie masowo parowali to na tych miejscach muzea ofiar powstały. Jestes pewnie, że tego sobie życzysz? Co do obchodzenia przez kogoś - tak sie składa, że najbardziej obchodzi to was - opowiadacie, mówicie, biadolicie, złorzeczycie, lamentujecie, nakręcacie się... generalnie macie temat zawsze. Poza Wami, cała reszta nas ma na to wywalone. Ktoś o czymś informuje - mów mi od dziś Krzyś/Basia/Burek - się to przyjmuje do wiadomości i tyle... A co mi za różnica i co mnie to obchodzi żeby z tego aferę robić? I niby jakie kłopoty??? W mojej najbliższej rodzinie jest zajebisty facet (którego Młody uwielbia i spędza u niego część wakacji od lat), który nawet z szafy nie musiał wychodzić, bo pewnego dnia przestawił partnera... I co? I nic. Nikt z tego afery nie zrobił i nie robi, nie żyje jakąś niezdrową sensacją poza jedną Ciotką o poglądzie "Jarosław to błogosławieństwo Boga dla naszego świętego i wybranego kraju, który przewodzi innym" i mimo upływu lat ciągle co spotkanie o tym usiłuje pierdolić. Wygląda na to, że wy jesteście jak takie stare ciotki... jakąś adrenaline trzeba w życiu mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Engine - Ciociu??? 27.01.25, 18:21 galtomone napisał: gabble gabble gabble No coz , lewactwo i Woke moga sie poklepac po plecach i stwierdzic ze w koncy widac efekty ich pracy. Ale natura wczesniej czy pozniej sobie z tym poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Engine - Ciociu??? 28.01.25, 08:20 engine8t napisał: > galtomone napisał: > > gabble gabble gabble > > No coz , lewactwo i Woke moga sie poklepac po plecach i stwierdzic ze w koncy > widac efekty ich pracy. > Ale natura wczesniej czy pozniej sobie z tym poradzi. Jak zwykle - argumenty wielkiej wagi, solidne i w punkt. Tak samo jak te ciotki... pierdolicie panie kolego jak stara zdewociala baba Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Engine - Ciociu??? 28.01.25, 19:10 galtomone napisał: > engine8t napisał: > > > galtomone napisał: > > > > gabble gabble gabble > > > > No coz , lewactwo i Woke moga sie poklepac po plecach i stwierdzic ze w > koncy > > widac efekty ich pracy. > > Ale natura wczesniej czy pozniej sobie z tym poradzi. > > Jak zwykle - argumenty wielkiej wagi, solidne i w punkt. > > Tak samo jak te ciotki... pierdolicie panie kolego jak stara zdewociala baba Zastanow sie bo slysze ze lewactow przestaje juz byc "kool" i prawctowo zaczyna.... U was tez... Ponoc sukcesy AfD plyna od mlodych i bylych zielonych? Kup sobie czapke z napisem MPGA :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Engine - Ciociu??? 29.01.25, 08:50 engine8t napisał: > Zastanow sie bo slysze ze lewactow przestaje juz byc "kool" i prawctowo zaczyna > .... > U was tez... Ponoc sukcesy AfD plyna od mlodych i bylych zielonych? > > Kup sobie czapke z napisem MPGA :) A da sie zrozumiale? A co wazniejsze... da sie na temat? Powiedziałabym, że masz fiksację analną, bo 90% jest z prezydenta.... Przypadek... 🤔🤔🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Historycznego obywat. trumpka ustalic sie nie da 25.01.25, 20:35 Jak jego dziadek emigowal do USA, to dziadek byl Bawarczykiem.... Ale po 1945 rodzinne strony dziadka trumpka przylaczono do nowego kraju Nadrenia-Palatynat pl.wikipedia.org/wiki/Nadrenia-Palatynat Takie cos nigdy wczesniej nie istanialo W sklad nowego kraju weszly dawne tereny bawarskie i Prus oraz Hesji Bawarskie to one byly dlatego, ze w Monachium umarl pod koniec XVIII wieku ostatni elektor Bawarii , rodowity Bawarczyk.... Najblizszym krewnym okazal sie kolo z Palatynatu, zjednoczyl on Palatynat i Bawarie, dzieki Napoloenowi zostal krolem Bawarii.... Panstwo nazywalo sie tylko Bawaria ( Palatynat sie nie liczyl ) W 1871 roku Bawaria ( razem z Palatynatem ) weszla w sklad zjednoczonych Niemiec Obecnie trumpek by nie mogl byc uznany za Bawarczyka, bo Palatynat nie jest w Bawarii od 1945 roku.. Ale tez nie mozna go uznac na obywatela Nadrenii-Palatynatu, bo o to nie zawnioskowal.... Nawet nie wiadomo, czy trumpak ma paier, ze ma obywatelstwo niemieckie ( wedlug prawa jest niemieckiem obywatelem ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Historycznego obywat. trumpka ustalic sie nie 25.01.25, 20:39 Dziadek byl niemieckim obywatelem ( skutecznie sciganym za unikanie sluzby wojskowej ) Ojciec byl tem obywatelm po dziadku, a Donald jest niemieckim obywatelm po ojcu... Moze wystapic do ambasady DE w Waszyngtonie, zeby mu dali niemiecki paszport.... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Historycznego obywat. trumpka ustalic sie nie 25.01.25, 21:24 wislok1 napisał: > Moze wystapic do ambasady DE w Waszyngtonie, zeby mu dali niemiecki paszport... > . Albo o azyl na Węgrzech. Mógłby też u Baćki lub Włodka, ale tam azyle są "dożywotnie", a to ostatnio bardzo krótko, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Historycznego obywat. trumpka ustalic sie nie 26.01.25, 16:56 O to nie wystapi, bo zimy w Rosji srogie Przypomnial mi sie dowcip, ze jak w 1945 wyznaczali granice PL z ruskimi na Podlasiu olowiekiem stalina, to jedno gospodarstwo znalazlo sie idealnie na linii granicznej ... Mieli mu dom ze stodola podzielic miedzy oba panstwa.. I ruscy zaproponowali Polakowi, zeby calosc przeszla do ZSRR, Polak uparcie odmawial, nawet jak ruscy dali mu papier, ze nie bedzie przystepowac do kolchpzu, bedzie jedynym prywatnym rolnikiem w ZSRR... W koncu sie go zaüytali dlaczego odmawia... A on powiedzial,. ze zimy w Rosji srogie Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 [...] 26.01.25, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t [...] 26.01.25, 01:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:13 Co do polakow nielegalnych to ilu moze tam ich byc? jakas garstka Po wejsciu do unii 20 lat temu stany stracily na atrakcyjnosci i jedynie fanboje ameryki tam jechali a stara emigracja z lat 70-90tych to juz dziadki i w gangsterke sie raczej nie bawia , lewackie sianie paniki i oglupianie tluszczy Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:25 bigimax4444 napisał: > Co do polakow nielegalnych to ilu moze tam ich byc? jakas garstka > Po wejsciu do unii 20 lat temu stany stracily na atrakcyjnosci i jedynie fanbo > je ameryki tam jechali a stara emigracja z lat 70-90tych to juz dziadki i w gan > gsterke sie raczej nie bawia , lewackie sianie paniki i oglupianie tluszczy No bo Polacy ciagle oceniaja "wartosc" kraju po tym jak to mozna zarobic czy sie szybko dorobic. Stany kiedys byly atrakcyjne ale daleko , drogo i problemy z leglanoscia zmuszaly do duzych poswiecen i kompromisow. I nie wiadomo dlaczego dyuzo ludzi nigdy nie zdecydowalo sie na zalegalizowanie pobytu. Kiedy EU rozchylila nogi i otworzyla mozliwosci pracy legalnej i blisko ojczyzny to oczywoscie natychmiast traffic sie tam skierowal i dla szuykajcych wiekszych zarobkow za wszelka cene na pewno to rozsadniejsza opcja. Nie oceniam tych decyzji poniewaz ja nigdy nie mialem ani takich planow ani zamiarow i przylecialem tu legalnie - tzn na lotnisku dostalem prawo pobytu i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:38 No i fajnie , mnie znowu sie nie miescilo w glowie zeby tam jechac i robic za murzyna na czarno , no dobra moze w latach kumuny i jakis czas po to byl szal eldorado , potem juz mniej no ale kazdy robi tak jak lubi i mu wygodnir Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 02:41 Widzialem jutubera jak pojechal do resztek polskiej dzielnicy w cikago, znalazl paru dziakow, ze dwa sklepy i tyle, polonia sie rozproszyla i sami mowili ze nowych przyjezdzajacych nie ma a jak juz to turysci Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 18:25 bigimax4444 napisał: > Widzialem jutubera jak pojechal do resztek polskiej dzielnicy w cikago, znalazl > paru dziakow, ze dwa sklepy i tyle, polonia sie rozproszyla i sami mowili ze n > owych przyjezdzajacych nie ma a jak juz to turysci Na Yt pokazuj sie i wszytko inne tylko niezadowoleni frustraci i ci wiedza do tego ze dobre wiadomosci si enie sprzedja. Z yotuberami jest jak w psychologami - zajmuja sie tym poniewaz sami maja problem z soba i smutne jest to ze wielu im ufa i wierzy przez co robia mase szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 23:27 Bylem 20 lat temy na grynpoincie i tez byl juz przejety przez meksykanow , byl bar kiszka , jeden sklep , speluna europa i jakas agencja pko czy co to bylo, spotkalem murzyna ktory mowil po polsku , kolesia ktory oferowal mi heroine , i trzech dziadkow pod sklepem , i tez mowili ze polakow to juz tam nie ma takze to co widzialem wydalo mi sie bardzo prawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 23:49 bigimax4444 napisał: > Bylem 20 lat temy na grynpoincie Widze ae jestes typ co "tu bylem, tam bylem" A czy ksiedzu kobyle wypierdoliles? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 23:53 Nie, ale jestem pewien ze ty z kobyla ksiedza miales nie jedna przygode Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Krótką pamięć macie Towarzyszu 26.01.25, 09:17 engine8t napisał: > Jednoczescnie celem jest stworzenie nowych zasad i metod kontoli oraz wplynieci > e na to aby potencjalnych najezcow zniechecic Hmmmm... o ile mnie pamięć nie myli to przy wsparciu REPUBLIKANÓW powstało coś takiego jak Emergency National Security Supplemental Appropriations Act. Była to propozycja ustawy , która miała na celu wprowadzenie znaczących zmian w polityce granicznej, w tym budowę dodatkowych barier granicznych, rozbudowę ośrodków detencyjnych oraz zatrudnienie większej liczby funkcjonariuszy ICE i sędziów imigracyjnych. Przypomnij mi kochany kto chciał jej uchwalenia? Trump walczący z imigracja czy Baiden co wpuszcza wszystkich hurtem? Skutki w zakresie niekontrolowanej imigracji do USA byłby pozytywne? I przypomnij mi jeszcze kto i dlaczego ją w senacie uwalił. Na pewno Baiden, bo przecież nie mógł pozwolić Trumpowi i Republikanom na takie prawo... Oh... wait.... 🤦♂️ My bad... Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 08:54 Szumne hasło i nic z tego nie będzie. Meksyk już odmówił lądowania samolotu z nielegalnymi imigrantami . I tak postąpia inne kraje. USA wyda miliony na te deportacje-tylko efekt bedzie mizerny-inne kraje tez odmówia ladowania samolotów. I co wtedy.? Wtedy pozostanie nieznany archipelag albo bezludna wyspa na pewną smierć .Na Trumpie powieszą psy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 11:29 Spoko bolo. Na Florydzie zaczął deszcz padać. Normalnie cuda za Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 23:32 nypost.com/2025/01/26/us-news/colombias-president-gustavo-petro-buckles-under-trumps-trade-war-threat-offers-presidential-plane-for-deportation-flights/ Historia z wczoraj/dzisiaj Kolumbia nie wpuscila dwoch samolotow ameryksnskich Prezyden kolumbii cos tam podkakiwal ze nie pozwoli na deportacje Trump zatłitowal ze beda cła Po 34 minutach prezydent zaoferowal swoj samolot do deportacji Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 26.01.25, 23:56 Nie mozna pisac bo wasz cenzor nie pozwala na pisanie niczego co ie jest po lini partii. Wolno zac klamamc bez umiaru. Viva Polonia! Myske ze jednak Tusk powinien wyslac Botorego po rodakow z Chicago. www.yahoo.com/news/trump-border-czar-defends-school-171459352.html Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 07:06 Ten drugi Batory (ex Maasdam) już się migrantom przysłużył (po wycofaniu z PLO w 1988 roku przez kilka lat robił za hulk mieszkalny dla emigrantów w Göteborgu) ale ćwierć wieku temu poszedł na żyletki już. Tego pierwszego, przedwojennego nie ma już od ponad pół wieku. No chyba, że myślisz o tym nowym promie, stępkę pod który z taką pompą kładła poprzednia ekipa - ale tutaj też nie mam dobrych wiadomości 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 09:18 engine8t napisał: > Nie mozna pisac bo wasz cenzor nie pozwala na pisanie niczego co ie jest po lin > i partii. > Wolno zac klamamc bez umiaru. > Viva Polonia! > > Myske ze jednak Tusk powinien wyslac Botorego po rodakow z Chicago. > www.yahoo.com/news/trump-border-czar-defends-school-171459352.html No właśnie co się porobiło na tym forum. Ze bełkot bierze górę, kto tu tak miesza w tych wątkach, a sam nie zabierze głosu. To jest takie cwaniactwo internetowe. Niektórzy w swojej nienawiści dostali małpiego rozumu i im peron odjechał. Na co to forum i ten krzyk ma wpływ. Na nic. Nawet kiedyś znikną, nikt nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 27.01.25, 09:10 Ci , co nie maja obywatelstwa- to na te wyspe-gdzie Amerykanie przeprowadzaja próby jadrowe. I za 10 lat-wyspa znów bedzie bezludna. Taka naturalna selekcja. A na poważnie- to tak jak wielokrotnie pisałem- juz pierwsze działania farbowanego narcyza pokazują- że nie bardzo wie, o co mu chodzi.Zbłaznił sie juz tymi ala -deportacjami i widać, ze jest totalnie chaotyczny i wszystko , co robi nie jest ani przemyslane ani przygotowane. Kolejne gafy niebawem. To zaden prezydent- to błazen . Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 14:08 Nim do sedna... Jako, że Trump lubi teatr to sprawdziłem jedną rzecz. Kilka dni temu było głośno o rozpoczęciu lotów z imigrantami, była afera z Kolumbią... zaczęło się dziać? No bo przecież Biden szeroko otworzył granicę, flood imigrantów i nic z tym nie robił.... W roku 2024 r lotów z imigrantami do krajów ich pochodzenia (deportacja i repatriacja) w ramach działań ICE oraz DHS odbyło się ponad 7500!!! Ponad 20 dziennie. Tylko z oczywistych powodów demokraci sie tym za bardzo nie chwalili... ale fakty sa, jakie sa. Trump niczego nie rozpoczął. A teraz taka sytuacja i pytanie.... - OK, nie OK, co zrobić❓ Procesy deportacyjne trwają - fakt. Zanim sie rozpoczną trzeba być zapałanym - fakt. Między złapaniem a deportacją potrafi minąć wiele lat - fakt. Co w sytuacji, kiedy imigranci mają dzieci urodzone na terenie USA. Do tej pory (Trump chce to zmienić) dzieci te z automatu miały amerykańskie obywatelstwo. Często i gęsto to będzie ich jedyne obywatelstwo, bo nie wszyscy rodzice chcieli/mogli starać się dodatkowo o obywatelstwo dla swoich dzieci ich kraju pochodzenia. Dzieci te mówią po angielsku i jest to ich pierwszy język, zdarza się, ze nie mówią albo słabo w języku swoich rodziców. Z uwagi na to, że rodzice nie mogą swobodnie podróżować do swoich krajów ich związek z ojczyzną rodziców jest praktycznie żaden. I co teraz... rodzice są łapani i odsyłani razem z dziećmi... czyli de facto USA deportuje własnych obywateli... A może na siłę odbierać takie dzieci rodzicom i tylko starych wydupiać a dzieci do rodzin zastępczych czy może specjalnych ośrodków dla takich... "niepewnych" obywateli? Tak sobie myślę, że fajnie i łatwo sie mówi w TV - "wyrzucimy wszystkich imigrantów" a schody sie zaczynają jak się przyglądać problemowi bliżej i widać, że to nie tylko "młodzi, piękni, umięśnieni faceci wprost z więzienia lub szpitala psychiatrycznego" tylko, że rzeczywistość jest bardziej skomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 14:28 Jak z Kononowiczem - zlikwiduję papierosy alkohol i narkotyki! Tak jak gdyby to prezydent miasta Białegostoku mógł zakazać czegoś co mogłyby organy państwowe. Tako samo Trump powydawał "rozporządzenia o obniżeniu kosztów życia" które muszą dopiero być skonkretyzowane przez ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:26 dodekanezowiec napisał: > Jak z Kononowiczem - zlikwiduję papierosy alkohol i narkotyki! Tak jak gdyby to > prezydent miasta Białegostoku mógł zakazać czegoś co mogłyby organy państwowe. > > Tako samo Trump powydawał "rozporządzenia o obniżeniu kosztów życia" które musz > ą dopiero być skonkretyzowane przez ministrów. Wystarczy ze obnizy znaczaco koszty energii i obnizy podatki i juz koszty zycia sie obniza. Nie trzeba zadnych ministrow. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:22 galtomone napisał: > Co w sytuacji, kiedy imigranci mają dzieci urodzone na terenie USA. > Do tej pory (Trump chce to zmienić) dzieci te z automatu miały amerykańskie oby > watelstwo. Milay poniewaz w Ameryca zakloadano ze ludzi sa uczciwi. Dodatkowo nie bylo do tego czasu takiego kryzysu i kontroli granica i wycieczek na rodzenie oraz rodzeni eprzez nielglalnych tylko po ta aby sobie ppbyt zalegalizowac. Pamietaj ze bedac nielegalnym jestes przestepca a ci ti sie na nasz konsturucje raczej powolywac ni emoga i nie powinni poniewaz ona jest dla obywateli? > Często i gęsto to będzie ich jedyne obywatelstwo, bo nie wszyscy rodzice chciel > i/mogli starać się dodatkowo o obywatelstwo dla swoich dzieci ich kraju pochodz > enia. Nie to nie jest jedyne obywateklstwo poniewaz to tylko kwestia formalnosci aby dostac obywatelstwo po rodzicach i tu moan siegac kilk apokolen wstecz, > Dzieci te mówią po angielsku i jest to ich pierwszy język, zdarza się, ze nie m > ówią albo słabo w języku swoich rodziców. Z uwagi na to, że rodzice nie mogą sw > obodnie podróżować do swoich krajów ich związek z ojczyzną rodziców jest prakty > cznie żaden. Zwykle wszytkie dzieci tych emigrantow a zwlaszcza te ci co maja slabo albo wogole nie gadajcych po angilesku rodzicow to te dzieci sa biegle w swoim ojczystym i angileskim oraz kutywuja kulture i zasady rodzicow... Taz to pieprzenie dla celow prppagndowych > I co teraz... rodzice są łapani i odsyłani razem z dziećmi... czyli de facto US > A deportuje własnych obywateli... Niczego nie rozzumiesz a powtarzsz lewacka propagande, Dawno wydano oswiadczenie zachecono rodzicow co chca aby ich od dzieci nie odalczac aby sami z dziecmi wyjechali.. Nie, jak zlapia rodzcow nieleglanych i stwierdza ze dziec sa leglane to deportuja rodzicow a oni maj opcje brac dzieci zlbo je oddac rodzinie czy instytucji pod opieke. Ale niech nie narzkeja ze ktos ich na sile rozdziela poniewaz nielaglany jest przestpeca. I teraz jak ty jedziesz autem i masz z tylu dziecko i policja cie zlapie ze jestes pijany to co zrobia? Puszcza cie wolno aby sie od dziecka anie odlaczac? > A może na siłę odbierać takie dzieci rodzicom i tylko starych wydupiać a dzieci > do rodzin zastępczych czy może specjalnych ośrodków dla takich... "niepewnych" > obywateli? > > Tak sobie myślę, że fajnie i łatwo sie mówi w TV - "wyrzucimy wszystkich imigra > ntów" a schody sie zaczynają jak się przyglądać problemowi bliżej i widać, że t > o nie tylko "młodzi, piękni, umięśnieni faceci wprost z więzienia lub szpitala > psychiatrycznego" tylko, że rzeczywistość jest bardziej skomplikowana. Nikt ni emowi ani nie liczy na to ze da sie deportowac 15 mln ludzi bo sami mowia ze sa w stanie rocznie deportowac nawyzej 1M.. Szukaja i chca deportowac przestpecow kryminalnych ale zeby sie nie ciagac po sadach i ie targowac ltami kogo mozn a kogo nie to maja prawo deportowac wszystkich nielegalnych iofocjlnie mowia e niestety zdzrza sie ze przy okazji przstepcy kryminalenego okazuje sie ze w mieszkaniu sa nielgalni ktoych by nie lapano to przy okazji wszytkich pakuje sie do jednego worka. A to ma sluzyc nie tylko wyczyszczeniu kraju ale wprowadzeniu strachu i paniki w i poza granicami aby ten proces zatrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:36 Jeśli chodzi o obywatelstwo z urodzenia w usa to jest/był raczej jeszcze jeden trend, bogaci ruscy mieli zwyczaj wysyłać zony/kochanki/konkubiny do stanów na parę msc przed rozwiązaniem. Traktowali to jak inwestycje w dziecko, jak edukację czy coś takiego. Z czasów przedwojennych kilku klientów tak robiło. Co dziecko to zona ostatnie pare msc w stanach. Tyle że raczej nie jako przestępca ale zajebisty hotel i codziennie pakupki plus dobre ubezpieczenie żeby było jak rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:43 > Traktowali to jak inwestycje w dziecko, jak edukację czy coś takiego. Z tym że niekoniecznie była to najlepsza inwestycja, bo trzeba pamiętać, że oprócz jus soli USA praktykują jeszcze jeden rzadki zwyczaj: opodatkowanie swoich obywateli niezależnie od kraju rezydencji. Oczywiście dopóki tak ruski obywatel nie postawi stopy na amerykańskiej ziemi, to nic mu raczej nie grozi, ale niechby tylko chciał odwiedzić swoją "drugą ojczyznę"... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:49 Jak się okazało może nie była ale 10 lat temu wydawalo się inaczej. Oczywiście też kwestia inna- jak opodatkować nowego ruskiego który nie ma żadnych dochodów a s klasę to mu bezdomny dal (może i ten z Torunia) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:52 > Oczywiście też kwestia inna- jak opodatkować nowego ruskiego który > nie ma żadnych dochodów a s klasę to mu bezdomny dal (może i ten z Torunia) Ja tego nie wiem, ale IRS jest w tych kwestiach nad wyraz skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:04 Może tamtejsi urzędnicy są wynagradzani za efekty pracy a nie przychodzenie i picie herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:27 > Może tamtejsi urzędnicy są wynagradzani za > efekty pracy a nie przychodzenie i picie herbaty Pewnie dlatego Trump z Elonem chcą ich wszystkich zwolnić. A z drugiej strony, sam wesz, do jakich patologii prowadzi wynagradzanie urzędników skarbówki uzaleznkone od tego, ile pieniędzy uda im się ściągnąć z obywateli (a szczególnie z firm). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:30 Wiem. Moja matka w to się bawiła. A potem pis zamknął najbardziej dochodowy urząd w kraju. Niestety większość urzędników u nas dostaje kasę za picie herbaty. A odpowiedzialności nie ponoszą żadnej za swoje działania. Jeśli tacy też są tam to wypieprzyć na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 20:28 trypel napisał: >pis zamknął najbardziej dochodowy urz > ąd w kraju. > Tak z ciekawości - któren to najbardziej dochodowy urząd w kraju? - UKS? Zmienili na UCS (połączyli urząd celny z UKS) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 20:56 UKS, wiem że połączyli ale to już zupełnie iqnczej działa. Inspektor UKS był jak detektyw. I miał płacone od sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:42 trypel napisał: > Może tamtejsi urzędnicy są wynagradzani za efekty pracy a nie przychodzenie i p > icie herbaty > U nas podobnie - sa w stanie sprawdzic chyba nawet nie 10% rozliczen wiec musza i chca wybierac tylko te gdzi znajda jak najwiecej przy jak najnizszych kosztach odzysku. Biden chcial zwiekszyc rentownosc IRS i zaplanowal zatrudnienie dodatkowych 80 tys pracownikow w IRS ale Trump to wykopal. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:39 vogon.jeltz napisał: > > Oczywiście też kwestia inna- jak opodatkować nowego ruskiego który > > nie ma żadnych dochodów a s klasę to mu bezdomny dal (może i ten z Toruni > a) > > Ja tego nie wiem, ale IRS jest w tych kwestiach nad wyraz skuteczny. Mylisz sie. IRS nie jest skuteczny. Wez pod uwage ze nasz epodatki sa w100% rozliczane przez nas a nie jak w PL np przez instutucje rzdowe. Mamy mase opcji na zmniejszanie sobie podatkow czy tez "odpisow" i przy tym mase opcji na oszukiwanie. A jednak IRS sprawdza tylko bardzo maly ulamek rozliczen. IRS jedynie reaguje na pewne "flagi" tzn co i ile ktos wpisuje i co sobie "odpisuje" a potem ocenia czy potencjalny zysk z odzyskania tego podatku oplaci sie aby sie nim zajmowac. Jak zauwaza blad na $1k i wudac ze to wyrazna pomylka albo naciganie to wolja goscia na pol godziny i alb o wyjasni albo zaplaci kwote plus kare i to IRS kosztuje $100. Ale jak widza ze te $1k wyglada podejrzanie i byc moze wymaga wiecej czasu na udowodnienie i szanse na odzyskanie sa 50/50 to pomija. To nie Niemcy gdzie postepuje sie wg zasad i spokojnie traci 100 euro majac szanse na odzyskanie co najwyzej 15...ale najwazniejsze jest ukaranie ludzi. Tu takim kwotami i takimi "biznesami " nikt sie nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:54 > Mylisz sie. IRS nie jest skuteczny. Jak chce, to jest. Alfonso Capone za podatki poszedł siedzieć przecież. Ba, ścignęli skutecznie nawet Borisa Johnsona (ur. w NYC) i to bodaj w czasie, gdy był premierem UK. Taki "nowy ruski" na pewno nie będzie traktowany jak Joe Sixpack z Kentucky, tylko będą go mieli na celowniku. Tym bardziej, że w grę nie będzie wchodzić 1000 baksów, tylko pewnie suma szesciocyfrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 20:23 vogon.jeltz napisał: > > Mylisz sie. IRS nie jest skuteczny. > > Jak chce, to jest. Alfonso Capone za podatki poszedł siedzieć przecież. Ba, ści > gnęli skutecznie nawet Borisa Johnsona (ur. w NYC) i to bodaj w czasie, gdy był > premierem UK. > > Taki "nowy ruski" na pewno nie będzie traktowany jak Joe Sixpack z Kentucky, ty > lko będą go mieli na celowniku. Tym bardziej, że w grę nie będzie wchodzić 1000 > baksów, tylko pewnie suma szesciocyfrowa. To zalezy ile informacji IRS ma na jego temat bo nie wszystkie tranzakcje ida do IRS I IRS raczej nie ma pojecie kto jest kto i skad i ich interesuja jedynie numery. Chyba ze dostan prikazke na przeswietlenie kogos tam. Ale bogatych ruskich tu mnogo i nikt na nich uwagi nie zwraca co skad i ile maja. A taki ruski to zapewne nie kombunuje niczego bezczelnie na czym mogliby go zlapac i nie robi tego sam sam ale zatrudnia ksiegowego a ten tak robi zeby my audytu nie zrobili. Bo np ja uzywam softweru ktory jest robiony ze wspolpraca z IRS i od razu masz wyswietlone szanse na audit oraz opcje za niewielkie pieniadze wykupieniaa u nich ubezpieczenia i prawnikow (np bo oni biora odwiedzialnosc za rzetelnosc na podstawie dokumentow ktore im predstawiles jak ukryles dane to ty;lko prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 18:46 > Pamietaj ze bedac nielegalnym jestes przestepca a ci ti sie na nasz konsturucje raczej > powolywac ni emoga i nie powinni poniewaz ona jest dla obywateli? No właśnie nie jest. Masz w tym artykule konstytucji jedynie o "osobach urodzonych w USA", bez rozróżniania, kim są ich rodzice. > Nie to nie jest jedyne obywateklstwo poniewaz to tylko kwestia formalnosci > aby dostac obywatelstwo po rodzicach i tu moan siegac kilk apokolen wstecz, Drobny problem jest taki, że w kraju pochodzenia mogą nie istnieć rejestry pozwalające udowodnić, że taki to a taki jest ich obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Deportacja własnych obywateli OK❓❔❓ 29.01.25, 19:16 vogon.jeltz napisał: > > Pamietaj ze bedac nielegalnym jestes przestepca a ci ti sie na nasz konst > urucje raczej > > powolywac ni emoga i nie powinni poniewaz ona jest dla obywateli? > > No właśnie nie jest. Masz w tym artykule konstytucji jedynie o "osobach urodzon > ych w USA", bez rozróżniania, kim są ich rodzice. > > > Nie to nie jest jedyne obywateklstwo poniewaz to tylko kwestia formalnosc > i > > aby dostac obywatelstwo po rodzicach i tu moan siegac kilk apokolen wstec > z, > > Drobny problem jest taki, że w kraju pochodzenia mogą nie istnieć rejestry pozw > alające udowodnić, że taki to a taki jest ich obywatelem. Mysle ze niedlugo San Najwyzszy to zinterpretuje. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Logika - znasz takie słowo? 30.01.25, 08:04 Całości mi się nie chce wertować bo piszesz tak, ze ręce opadają, ale... engine8t napisał: > > Często i gęsto to będzie ich jedyne obywatelstwo, bo nie wszyscy rodzice > chciel > > i/mogli starać się dodatkowo o obywatelstwo dla swoich dzieci ich kraju p > ochodz > > enia. > > Nie to nie jest jedyne obywateklstwo poniewaz to tylko kwestia formalnosci Być może nie jest trudno je uzyskać - nie wiem. Ale faktem jest, że dopóki NIE MASZ PAPIERU W DŁONI to mają TYLKO JEDNO OBYWATELSTWO. Nie 2, nie 7, nie 0. Jedno, amerykańskie. Co za tym idzie, władze USA w takie sytuacji wyrzucają z kraju własnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Logika - znasz takie słowo? 30.01.25, 10:14 galtomone napisał: > Co za tym idzie, władze USA w takie sytuacji wyrzucają z kraju własnych obywateli. Nawet rdzennych Amerykanów zaczęli nękać zarzucając im, że są nielegalni: Link do artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Zatrzymuja Indian jako podejrzanych 29.01.25, 19:22 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31652561,absurd-sluzby-zatrzymuja-rdzennych-amerykanow-podejrzewajac.html#sondaz Szalony trumpek kazal aresztowac i deportowac na pokaz, wiec to robia.... Dom wariatow Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 06:32 A ciekawe jak będzie z tą deportacja z Niemiec To w sumie bliżej nas wiadomosci.onet.pl/swiat/pierwsza-taka-sytuacja-w-niemczech-afd-triumfuje-w-bundestagu-awantura/kt667yq Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 08:14 Odsyłanie, nie odsyłanie... to wszystko teatr i tyle. Aż się dziwie, że prawicowi wyborcy dają (przecież nie lewackie lemingi) się tą narracją omotać. Żadnej granicy uszczelnić sie nie da. Możliwości wyłapania i odesłania są skończone i zawsze będą niższe niż ilość ludzi którzy do danego kraju/regiony chcą sie dostać (przynajmniej mówiąc o trendzie... chwilowe zmiany moga być). Innymi słowy w skrajnie nieefektywny sposób walczymy ze skutkami zamiast zrobić coś z przyczyną. A to dlatego, że łatwo jest pokazać w TV samolot z imigrantami - to, że taki samolot czy nawet 20 ma zerowy wpływ na realną sytuację to nie ważne - za to trudno atrakcyjnie pokazać plan NA LATA!!!!! żeby coś sensownego zacząć robić z przyczynami imigracji. A zjawisko będzie sie nasilać.... co za 10 - 20 lat - 1000 samolotów dziennie??? Mury na 100m w górę? Czy może na każdą grupę 100 imigrantów będziemy stawiać na granicy ilu... 10 żołnierzy? A jak z południa ruszy milion albo więcej ludzi...? Ale walczmy z imigracja samolotami i murami - na pewni się uda i w TV świetnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 08:24 Lepiej jak to wymyśliła Makrela że swoim drugiem z Moskwy wpuszczać wszystkich i obiecywać im swietlana przyszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 08:47 trypel napisał: > Lepiej jak to wymyśliła Makrela że swoim drugiem z Moskwy wpuszczać wszystkich > i obiecywać im swietlana przyszłość? > > Widzę po argumencie dużej wagi (a u was bija murzynów) że prawda w oczy zabolała.... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:24 Galtomone, co Ty robisz zawodowo? Jesteś gdzieś zatrudniony? Zastanawiam się skąd ty bierzesz czas na codzienne pisanie miliona długich postów? Pracodawca na to pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:36 Zajmuje się przygotowaniem dokumentów do ślubu osób LGBTQ+ w urzędzie miasta - z twoich podatków zyje.... całkiem dobrze (w końcu kierownik referatu te 8k na rękę ma), tylko roboty mało.... jakoś. Najgorsze są końce kwartału kiedy trzeba zestawienia robić... dlatego wtedy nie ma mnie na forum. I wiesz... to co ja tu pisze to jedno, ale głosuję na PiS i Konfe, bo przecież moja "robota" od tego zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:45 A na serio? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 10:01 Serio, to poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 13:41 Ciekawe kiedy Galtomone twój pracodawca zauważy twoje nieróbstwo i podejmie działania korygujące? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 14:44 bywalec.hoteli napisał: > Ciekawe kiedy Galtomone twój pracodawca zauważy twoje nieróbstwo i podejmie dzi > ałania korygujące? A Twój? Przyganiał kocioł garnkowi może:) Jednakowoż to stereotyp że urzedniki tylko kawkę pija. Owszem bywa i tak ale też w wielu miejscach zapieprz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 14:48 Ja mam obecnie urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 14:59 Phi, ja mam zawsze. Przenieś się do departamentu zgonów jako specjalista ds certyfikacji urodzin. 20 lat tak nie pracowałem... Ale śluby też są fajne i mniej praca dołuje niż ciągłe zejścia klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 16:55 Galtoleń fantasta ultragadula Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 17:53 Wygraj w lotto, tez bedziesz mogl pierdziec w stolek zazdrosniku. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Oto polaczkowatość właśnie! 30.01.25, 17:55 bywalec.hoteli napisał: > Galtoleń fantasta ultragadula A za co ten sasiad te jebaną skode kupił? A co robi, gdzie pracuje, ile zarabia, z kim sypia.... A chuj cie to obchodzi... własnego prezydenta pilnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
j_malec Re: Oto polaczkowatość właśnie! 30.01.25, 18:03 Oj grabisz sobie @galtomone, grabisz ;) Tylko patrzeć jak @bywalec i ten drugi zaczną wysyłać zaproszenia do wybranych forumowiczów, którzy będą mogli wypowiadać się na tym forum i to w sposób który będzie przez zaakceptowany ;) A reszta won! Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Oto polaczkowatość właśnie! 31.01.25, 07:13 Trudno.... wiecej życia spedzilem bez forum niz z forum... bede cierpial strate, ale przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:35 Przeciez mówimy o tym samym kraju (a nawet kontynencie) który przez idiotyczna politykę imigracyjna rozpoczętą przez Makrele z kumplem nabawil się niezłych problemów. Więc cieszę się że Trump rozpoczął coś co za chwilę przyszło do Europy (bo chyba nikt nie jest tak glupi żeby wierzyć że to się zdarzyło niezaleznie). I zaostrzenie polityki pod tym względem z użyciem odpowiednich środków cieszy moje serce Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:44 trypel napisał: > Przeciez mówimy o tym samym kraju (a nawet kontynencie) który przez idiotyczna > politykę imigracyjna rozpoczętą przez Makrele z kumplem nabawil się niezłych pr > oblemów. Tak, mowimy, tyle, ze zmieniasz temat. Spoko, ale moze najpierw odnieś sie do kwestii teatrzyku dla prawicowych lemingów. > Więc cieszę się że Trump rozpoczął coś co za chwilę przyszło do Europy > (bo chyba nikt nie jest tak glupi żeby wierzyć że to się zdarzyło niezaleznie) > . Ale co Trump zaczął? Też łykasz te narracje bez sprawdzenia faktów? Przecież deportacje z USA trwają od lat, samoloty z imigrantami latają od lat a największe ilości (a Trump już przecież z tymi hasłami rządził!!!!) ludzi odesłał demokratyczny Obama. > I zaostrzenie polityki pod tym względem z użyciem odpowiednich środków ciesz > y moje serce Ale jakie zaostrzenie polityki??? Była próba zaostrzenia polityki w formie "Emergency National Security Supplemental Appropriations Act" - większa kto ją zablokował??? Teraz to co się odbywa to jest to samo co zawsze, tylko robi się o to hałas..., którego demokracie nie robili. A prawda jest taka, że niczego to nie rozwiązuje/zmienia - dziś ich odeślesz, jutro/za tydzień wrócą - i to tylko teatrzyk dla naiwnej prawicowej gawiedzi. Ale skoro się cieszycie, że publiczna kasa - zamiast na plan na rozwiązanie problemu - jest wyrzucana na kolejne loty, które niczego nie dadzą... to why not... przynajmniej jesteście naiwnie szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 09:51 Przeciez ja o Niemczech pisze i o tym co zaraz zacznie się w kolejnych krajach w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 10:02 trypel napisał: > Przeciez ja o Niemczech pisze i o tym co zaraz zacznie się w kolejnych krajach > w Europie > No wlasnie. Wrzucasz kolejny temat a nigdzie nie odnosisz sie do konkretow i faktow, ktore ci nie pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 10:15 Żyjemy w tak różnej rzeczywistości że tak jak Ty nie przyjmujesz zadnyxh moich argumentów tak ja nie widzę żadnych w Twoich postach. Wrzuciłem temat nowy bo jest mocno związany z Twoim a dotyka nas bardziej bo jest u sąsiada na podwórku a nie u sąsiada w sąsiedniej gminie Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 13:37 trypel napisał: > Żyjemy w tak różnej rzeczywistości że tak jak Ty nie przyjmujesz zadnyxh moich > argumentów tak ja nie widzę żadnych w Twoich postach. Zadałem ci kilka konkretnych pytan. Nie odpowiedziałeś na ani jedno. Zamiast odpowiedzi.... > Wrzuciłem temat nowy A ja to czytam jak ucieczkę do przodu - a u was bija murzynów. Zatem raz jeszcze: Czy to co robi Trump (czyli dokładnie to samo co poprzednicy) to jakaś nowość czy teatr dla prawicowej gawiedzi? Jest sie czym zachwycać? Czy to co robi Trump to sensowne angażowanie publicznych środków - to rozwiązuje problem uderzając w przyczyny czy może (a przecież problem podobno narasta) wyrzuca publiczna kase w bloto jak poprzednicy no cos co (bo problem narasta) nie działa? Przy takiej skali narastania problemu to ile tych ludzi trzeba będzie wyłapywać za 10 lat i ile to będzie kosztować? Który prezydent wywalił najwięcej imigrantów z USA? Czy to prawda co twierdzi Trump (a Ty powtórzyłeś), że to Trump rozpoczął proces odsyłania nielegalnych? Czy to prawda, że Emergency National Security Supplemental Appropriations Act miał znacząco zaostrzyć prawo imigracyjne i deportacyjne, także po przez dodatkowe fundusze na wyłapywanie nielegalnych i ich odsyłanie, na zwiększenie liczby funkcjonariuszy? Czy to prawda, że zamiast głosować ZA (bo przecież tego chce) Trump (pomimo wcześniejszej zgody) nakazał części senatorów republikańskich głosować przeciw? To nie jest hipokryzja? Ergo - to co robi/mówi Trump to nie teatrzyk dla idiotów a nie realna zmiana? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 18:14 Trump rozumie co potrzebują amerykanie i będzie się starał na tym oprzeć swoją politykę. I posłużę się paroma cytatami artykułu który wkleiłem a którego i tak nikt nie przeczyta - zwykły Amerykanin nie jest w stanie pojac dlaczego zamyka się mu hutę ale otwiera inkluzywne toalety. Ludzie nie tolerują lewakow mówiących im - radźcie sobie sami bo są inne grupy którym musimy pomóc. Trump te emocje świetnie wyczuwa i wie co tyk ludziom dać. No i już Trump zajebiscie rozegrał sprawę z nato. Wystarczyło powiedzieć że się wycofuje z nato i już kraje chcą płacić. Z tygodnia na tydzień bardziej mi się gosc podoba. Wiec nie- nie jest to teatrzyk tylko realna zmiana. A że będzie wokół dużo emocji .. taki ma styl, podbija stawkę żeby osiągnąć cel. Na razie mu to świetnie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 07:15 Nim sie odniose do tego co napisales i pociagniemy temat dalej... czy moglbys wreszcie jasno i konkretnie odpowiedziec na zadane pytania? Bez tego ta dyskusja zaczyna sie robic cokolwiek bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 07:58 Czy to co robi Trump (czyli dokładnie to samo co poprzednicy) to jakaś nowość czy teatr dla prawicowej gawiedzi? Jest sie czym zachwycać? Jest, bo nie jest to to samo. Czy to co robi Trump to sensowne angażowanie publicznych środków - to rozwiązuje problem uderzając w przyczyny czy może (a przecież problem podobno narasta) wyrzuca publiczna kase w bloto jak poprzednicy no cos co (bo problem narasta) nie działa? Co nie działa? Już endzin napisał, wyrzucanie przy cichym przyzwoleniu na ponowne wjeżdżanie to cos zupełnie innego niż wyrzucanie, krzyczenie że to jest zle i karanie krajów z których nielegalni przyjeżdżają. Przy takiej skali narastania problemu to ile tych ludzi trzeba będzie wyłapywać za 10 lat i ile to będzie kosztować? Jesli to będzie za Trumpa albo jego następcy to dużo mniej. Który prezydent wywalił najwięcej imigrantów z USA? Nie wiem. Jeśli robił to po cichu to nie wiedzą tego również nielegalsi. A powinni. Czy to prawda co twierdzi Trump (a Ty powtórzyłeś), że to Trump rozpoczął proces odsyłania nielegalnych? Jeśli się o czymś nie mówi i nikt o tym nie wie to tego nie ma. W polityce przynajmniej. Czy to prawda, że Emergency National Security Supplemental Appropriations Act miał znacząco zaostrzyć prawo imigracyjne i deportacyjne, także po przez dodatkowe fundusze na wyłapywanie nielegalnych i ich odsyłanie, na zwiększenie liczby funkcjonariuszy? Nie wiem. I kompletnie mi to powiewa Czy to prawda, że zamiast głosować ZA (bo przecież tego chce) Trump (pomimo wcześniejszej zgody) nakazał części senatorów republikańskich głosować przeciw? Nie wiem. To nie jest hipokryzja? Raczej polityka. Ergo - to co robi/mówi Trump to nie teatrzyk dla idiotów a nie realna zmiana? Skoro ja już widzę realne zmiany w Europie to zdecydowanie jest to realna zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 08:39 Super, dzięki. Najpierw tu, potem zgodnie z obietnicą. trypel napisał: > Czy to co robi Trump (czyli dokładnie to samo co poprzednicy) to jakaś nowość c > zy teatr dla prawicowej gawiedzi? Jest sie czym zachwycać? > > > Jest, bo nie jest to to samo. OK. a mógłbyś dopisać dlaczego tak uważasz? Bo ja różnicy za bardzo nie widzę... Tzn. widzę tu "teatralne" działania. Być może tu sie różnimy? W sensie ty uważasz, że są szczere a ja uważam, że sa cynicznie wyrachowane na osobisty zysk Trumpa - np. w postaci odzyskania władzy. > Czy to co robi Trump to sensowne angażowanie publicznych środków - to rozwiązuj > e problem uderzając w przyczyny czy może (a przecież problem podobno narasta) w > yrzuca publiczna kase w bloto jak poprzednicy no cos co (bo problem narasta) ni > e działa? > > Co nie działa? Już endzin napisał, wyrzucanie przy cichym przyzwoleniu na ponow > ne wjeżdżanie to cos zupełnie innego niż wyrzucanie, krzyczenie że to jest zle > i karanie krajów z których nielegalni przyjeżdżają. Co do krzyczenia, że to jest złe - 100% zgody, ale..."karanie krajów z których nielegalni przyjeżdżają" - to póki co fikcja. Tak jak poprzednicy odsyłali, tak i Trump odsyła.... nic sie tu nie zmieniło. > Przy takiej skali narastania problemu to ile tych ludzi trzeba będzie wyłapywać > za 10 lat i ile to będzie kosztować? > > Jesli to będzie za Trumpa albo jego następcy to dużo mniej. A ja twierdzę, że dużo więcej... - nie sprawdzimy, który z nas ma rację. Ale chyba zgodzisz się, że odsyłanie nie to walka ze skutkiem a nie przyczyną? > Który prezydent wywalił najwięcej imigrantów z USA? > > Nie wiem. Jeśli robił to po cichu to nie wiedzą tego również nielegalsi. A powi > nni. A wystarczy sprawdzić w google - Obama, stąd przydomek, który mu nadali - "Deporter-in-Chief". > Czy to prawda co twierdzi Trump (a Ty powtórzyłeś), że to Trump rozpoczął proce > s odsyłania nielegalnych? > > Jeśli się o czymś nie mówi i nikt o tym nie wie to tego nie ma. W polityce przy > najmniej. Ale faktycznie było? Nie przeczę, że komunikacyjnie to było słabo widoczne, ale... wspomniany wyżej "Deporter-in-Chief" nie wział sie z nikad. Natomiast zgodze sie, że w świadomosci spolecznej "jak sie nie mowi - to nie ma". Stad tak bardzo nie rozumiem polityki informacyjnej rzadu i koalicji... PiS nic nie robil, ale krzyczal, ze robi.... i narod sie cieszyl. Teraz wbrew pozorom robi sie spporo - ale jakby w tajemnicy - wiec narod sie wkurwia, ze sie nic nie robi. > Czy to prawda, że Emergency National Security Supplemental Appropriations Act m > iał znacząco zaostrzyć prawo imigracyjne i deportacyjne, także po przez dodatko > we fundusze na wyłapywanie nielegalnych i ich odsyłanie, na zwiększenie liczby > funkcjonariuszy? > > Nie wiem. I kompletnie mi to powiewa A to oznacza albo hipokryzje z twojej strony albo ingonracje - w sensie co Ci powiedza, ze Trump robi/oglosil to sie cieszysz... Troche to jednak lemingoza zalatuje... A podobno myslisz sam za siebie... > Czy to prawda, że zamiast głosować ZA (bo przecież tego chce) Trump (pomimo wcz > eśniejszej zgody) nakazał części senatorów republikańskich głosować przeciw? > > Nie wiem. No to skad wiesz, ze twoje poglady na Trumpa sa trzymjace sie kupy skoro taki wielu rzeczy nie wiesz lub ci nie interesuja? Wyglada na to, ze lykasz bezkrytycznie papke medialna serwowana przez Tumpa i jego obraz, ktory starannie wypracowal... A to czy to prawdziwy obraz czy nie to ci zwisa... Dziwne... > To nie jest hipokryzja? > > Raczej polityka. Bardziej lemingoza, ktora spokojnie zarzuczas innym. > Ergo - to co robi/mówi Trump to nie teatrzyk dla idiotów a nie realna zmiana? > > Skoro ja już widzę realne zmiany w Europie to zdecydowanie jest to realna zmian > a. Ale to jakby zadna rewelacja - tylko z czego tu sie cieszyc.... Skoro amerykanie nie chca placic za nasze bezpieczenstwo no to jasnym jest, ze musimy zaczac my... Ale to ma dla nas/dla nich zarowno plusy jak i minusy - mam nadzieje, ze je dostrzegasz? Ja to widze tak: - źle dla nas, bo będziemy musieli wydać na to nasze pieniądze a fajniej się wydaje nie nasz - wiadomka - dobrze dla nas, bo (zakładam optymalny scenariusz, który jednocześnie jest najgorszym dla miedzy innymi USA): będzie wymagać dalszej integracji Europy, będzie tworzyć/umacniać/rozbudowywać europejski przemysł zbrojeniowy (skoro mamy wydawać nasze, to chyba lepiej u nas?), będzie to prowadzić (za x lat) do powstania sil europejskich - z tego zas bedzie wynikac znow dalsza intergacja wew europy. Wlasne sily wojskowe pod jednym dowodzwtem to takze mozliwosc by europa zyskala dodatkowy argument nacisku w polityce miedzynarodowej. - dobrze dla USA, bo bedzie ich europa mniej kosztowac - zle dla usa, bo - wyzej opisany scenariusz nie jest pewny... mniejsze wplywy usa w europie to mozliwe wieksze wplywy Chinskie lub rosyjskie, - zle dla usa, bo jesli zisci sie mniej/bardziej scenariusz wyzej, to sami sobie wyhoduja mocniejszego konkurenta... a im mocniejszy partner po drugiej stronie stołu, tym trudniej dyktowac mu warunki... Long term, moga stracic wiecej na takim wymuszaniu niz zsyskac... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 01.02.25, 20:15 Który prezydent wywalił najwięcej imigrantów z USA? Masz tu rzadowe statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 08:49 trypel napisał: > Trump rozumie co potrzebują amerykanie i będzie się starał na tym oprzeć swoją > politykę. W 100% sie zgadzam. Tylko uwazam, ze bedzie ja prowadzil dla wlasnego zysku i korzysci... Ta dla amerykanów bedzie widoczna tylko w TV i przekazie PR... cos jak nasza Izera, CPK i przekop... W TV wyfladalo to przciez cudownie, prawda? > I posłużę się paroma cytatami artykułu który wkleiłem a którego i tak nikt nie > przeczyta - zwykły Amerykanin nie jest w stanie pojac dlaczego zamyka się mu h > utę ale otwiera inkluzywne toalety. I tu zgoda znowu. Dodam, ze to tyczy sie tez Niemca, Polaka i czy Kanadyjczyka. > Ludzie nie tolerują lewakow mówiących im - > radźcie sobie sami bo są inne grupy którym musimy pomóc. Ludzie raczej nie tyle nie toleruja co nie rozumieja i gdy liberałowie przez lata dawali "wolność od" czuja sie teraz zagubieni i pozostawienia sami sobie... Trump (i podobni) poronuja "wolność do" - do bogactawa, grilla samochodów, dumy narodowej, itd... w zamkian za to ja wam powiem jak macie życ, zeby te wolnosc do, miec. To ulatwia zycie, upraszcza swiat. Ktos mi mowi co mam robic, zeby bylo dobrze... no to bede to robic. Z mojego p. widzenia problem polega na tym, ze to tylko pozory... taka troche inna forma oddawania wolnosci w zamian za obietnice bezpieczenstwa. Juz to przerabialismy z prawica przeciez... tu jest podobnie. Badzicie posluszni i robice co wam mowie, to bedziecie (po bozemu) czescia mojego "krolestwa".... Bedziecie piekni, bogaci, bezpieczni, itd... Tylko, ze chyba obaj wiemy i sie zgodzimy, ze nie bedziemy bo to tak prosto nie dziala i nie ma niczego za darmo? > Trump te emocje świetnie wyczuwa i wie co tyk ludziom dać. 99% zgody - nie tyle dać, co obiecać a potem gonić krótliczka. > No i już Trump zajebiscie rozegrał sprawę z nato. Wystarczyło powiedzieć że się > wycofuje z nato i już kraje chcą płacić. Masz odniesienie do tego w tym drugim poscie na dole - ma to i plusy i minusy... > Z tygodnia na tydzień bardziej mi się gosc podoba. Ale sam przyznales, ze dociera do ciebie tylko to co trump chce by dotarlo... czyli tylko ten pozytywny obrac, ktory sam buduje... > Wiec nie- nie jest to teatrzyk tylko realna zmiana. No a jak sie przbić przez PR i kolorowy obrazek trumpa to widac, że zmiana jest wiecej niz pozorna i nie koniecznie na plus. taki ma styl, podbija stawkę żeby osiągnąć cel. > Na razie mu to świetnie wychodzi A tu znowu 100% zgody - umie w PR, emocje, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 09:01 Jeśli kiedys się zdarzy ze pojdziesz w politykę to gwarantuje że poza najbliższą rodzina nikt na Ciebie nie zagłosuje. A i oni tylko dlatego żeby Ci przykro nie było. Masz wybitna zdolnośc to komplikowania i rozwlekania wszystkiego w nieskończoność. Czytanie w telefonie Twoich postów to udręka Przepraszam ale już nie daje rady. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 09:05 Tzw galtomoza rozpaplana Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 09:12 Nie mam planów. Ale to co napisales pokazuje nasz podstawowy problem. Ludzie nie czytaja/rozumieja czegos dłuższego niz Tweet, a dyskusje o powaznych sprawach w takich formule jest niemozliwa. I dlatego Trumpy swiata wygrywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 09:32 A czytasz artykuły które wklejam nieraz? Pisane jasnym i zrozumiałym językiem. Jak choćby ten wywiad z historykiem z GW? To jest proste i jasne postawienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 13:46 Jak mam czas to czytam. Przyznaje nie zawsze, ale czytam to co piszesz ty o ile chce Ci cos odpowiedzieć. Inaczej dyskusja tez nie miałaby sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 10:49 trypel napisał: >... osiągnąć cel. > Na razie mu to świetnie wychodzi > A najświetniej wyszło mu osiągnięcie celu zakończenia wojny w Ukrainie w 24 godziny. Uwinął się z tym tak błyskawicznie, że nawet nikt tego nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 11:33 Niech osiągnie 30% celów. To w porównaniu do innych polityków których widzę będzie sukces na miarę wynalezienia kola. A nawet hybrydy toyoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 11:44 Z amerykanskiej perspektywy wstrzymal cale finansowanie i miliardy topione w upadline, amerykanie raczej sa zadowoleni, a twoja opinie Trump ma raczej gleboko Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 30.01.25, 18:19 galtomone napisał: > Odsyłanie, nie odsyłanie... to wszystko teatr i tyle. > > Aż się dziwie, że prawicowi wyborcy dają (przecież nie lewackie lemingi) się tą > narracją omotać. > > Żadnej granicy uszczelnić sie nie da. > Możliwości wyłapania i odesłania są skończone i zawsze będą niższe niż ilość lu > dzi którzy do danego kraju/regiony chcą sie dostać (przynajmniej mówiąc o trend > zie... chwilowe zmiany moga być). > > Innymi słowy w skrajnie nieefektywny sposób walczymy ze skutkami zamiast zrobić > coś z przyczyną. > > A to dlatego, że łatwo jest pokazać w TV samolot z imigrantami - to, że taki sa > molot czy nawet 20 ma zerowy wpływ na realną sytuację to nie ważne - za to trud > no atrakcyjnie pokazać plan NA LATA!!!!! żeby coś sensownego zacząć robić z prz > yczynami imigracji. > > A zjawisko będzie sie nasilać.... co za 10 - 20 lat - 1000 samolotów dziennie?? > ? Mury na 100m w górę? > > Czy może na każdą grupę 100 imigrantów będziemy stawiać na granicy ilu... 10 żo > łnierzy? > A jak z południa ruszy milion albo więcej ludzi...? > > Ale walczmy z imigracja samolotami i murami - na pewni się uda i w TV świetnie > wygląda. Nikt nie mowi o 100% uszczelnieniu. Wystarczy ze po pierwsze pozwla stanom grancznym bronic swojej granicy i wyrazznie utrudnia nie tylko pokonanie granocy ale przyjmowanie nielegalnych na nielegalnych przejsciach. Na czesci granicy postawia plot, na innej zablokuja rzeke, gdzie indziej beda drony i inny elektoroniczny monitoring etc . Muska zainstaluje pare satleit a te bedz pokazywac cieple ciala na granicy i pustyni i moga bnawet skierowac tam drona . A najwazniejsze ze beda chcieli lapac i nie beda ich tu w kocyk zawijac tyle wywala z powrotoem do Meksyku. I to odstraszy czy zniecheci tlumy ktore polityka Bidena zachecala. Bo obecnie gangi sprwadzija ludzi z pol swiata samoltami i robi ana tym interes finansowy i polityczny jak u was Lukaszenka. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone 😂😂😂🙈 31.01.25, 07:17 engine8t napisał: > Muska zainstaluje pare satleit a t > e bedz pokazywac cieple ciala na granicy i pustyni Doskonałe, bardzo Ci dziękuję 👍👍👍😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: 😂😂😂🙈 31.01.25, 11:47 To szurska teoria spiskowa ale podobno musk dostarczyl jakas technologie namierzania kazdego , kogo chca namierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 13:00 > Muska zainstaluje pare satleit a te bedz pokazywac cieple ciala na granicy i pustyni > i moga bnawet skierowac tam drona Ale wiesz, że satelity tak nie działają? Szczegółowe zdjęcia można robić z satelitów na niskiej orbicie (Low Earth Orbit), a te nie wiszą nad jednym punktem, tylko cały czas latają wkoło Ziemi. Dodatkowo takie zdjęcie musi być przesłane do stacji odbiorczej, a następnie wstępnie przeprocesowane, żeby w ogóle można było z niego coś sensownego wyciągnąć - to jest oczywiście łatwe i doskonale opanowane, ale zajmuje chwilę czasu. To się nadaje do śledznenia ruchów dywizji, ale dość słabo do śledzenia pojedynczych ludzi, którzy - zanim ktokolwiek zareaguje - mogą być już gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 13:12 Dodatkowo takie zdjęcie musi być przesłane do stacji odbiorczej, a następnie wstępnie przeprocesowane, żeby w ogóle można było z niego coś sensownego wyciągnąć - to jest oczywiście łatwe i doskonale opanowane, ale zajmuje chwilę czasu Jakies pol sekundy vagon, to AI robi Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 13:49 Ja to będę bardziej zaciekawiony jak będą satelity do wykrywania zimnych ciał na pustyni... A w rzeczonej sprawie to chyba lepiej byłoby wykrywać ludzi jak idą.... na chuj amerykanom ciepłe ciała (i w czym przeszkadzają, że se leżą na pustyni) ? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 13:53 Ja myślę, że enginowi chodziło o ciepłe poruszające się ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 01.02.25, 07:47 vogon.jeltz napisał: > Ja myślę, że enginowi chodziło o ciepłe poruszające się ciała. W sensie tyle słów użył zamiast "ludzi"??? Nie ma to jak robić sobie pod górkę... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 01.02.25, 19:27 galtomone napisał: > vogon.jeltz napisał: > > > Ja myślę, że enginowi chodziło o ciepłe poruszające się ciała. > > W sensie tyle słów użył zamiast "ludzi"??? > > Nie ma to jak robić sobie pod górkę... Albo sikac pod wiatr LOL Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 21:19 galtomone napisał: > Ja to będę bardziej zaciekawiony jak będą satelity do wykrywania zimnych ciał n > a pustyni... > > A w rzeczonej sprawie to chyba lepiej byłoby wykrywać ludzi jak idą.... na chuj > amerykanom ciepłe ciała (i w czym przeszkadzają, że se leżą na pustyni) ? Wystarczy sledzic szakale Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 01.02.25, 07:48 engine8t napisał: > galtomone napisał: > > > Ja to będę bardziej zaciekawiony jak będą satelity do wykrywania zimnych > ciał n > > a pustyni... > > > > A w rzeczonej sprawie to chyba lepiej byłoby wykrywać ludzi jak idą.... n > a chuj > > amerykanom ciepłe ciała (i w czym przeszkadzają, że se leżą na pustyni) > ? > > Wystarczy sledzic szakale Łatwiej sępy, bo z daleka widać. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 01.02.25, 19:29 galtomone napisał: > > Wystarczy sledzic szakale > > Łatwiej sępy, bo z daleka widać. A wiec najwazniejsze aby sie nie pokazac czy tez zeby nie bylo czuc ze sie jest padlina. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - jak to będzie z tą deportacją z USA 31.01.25, 21:18 vogon.jeltz napisał: > > Muska zainstaluje pare satleit a te bedz pokazywac cieple ciala na granic > y i pustyni > > i moga bnawet skierowac tam drona > > Ale wiesz, że satelity tak nie działają? Szczegółowe zdjęcia można robić z sate > litów na niskiej orbicie (Low Earth Orbit), a te nie wiszą nad jednym punktem, > tylko cały czas latają wkoło Ziemi. Dodatkowo takie zdjęcie musi być przesłane > do stacji odbiorczej, a następnie wstępnie przeprocesowane, żeby w ogóle można > było z niego coś sensownego wyciągnąć - to jest oczywiście łatwe i doskonale op > anowane, ale zajmuje chwilę czasu. To się nadaje do śledznenia ruchów dywizji, > ale dość słabo do śledzenia pojedynczych ludzi, którzy - zanim ktokolwiek zarea > guje - mogą być już gdzie indziej. Muskowe tez nie? To co my wiemy a to co jest mozliwe to zwykle kilkanscie lat roznicy. futurism.com/the-byte/satellite-spy-individual-people Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Dokladnie tak to wlasnie jest 31.01.25, 19:16 Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do tego doskonale nadaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 31.01.25, 21:10 wislok1 napisał: > Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do tego doskona > le nadaja.... > A wiec przyznajesz ze oni sa wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 07:49 engine8t napisał: > wislok1 napisał: > > > Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do tego d > oskona > > le nadaja.... > > > > A wiec przyznajesz ze oni sa wrogiem. Wrogiem jest każdy kogo dana władza wskazuje jako wroga - żyłeś w PRL, powinieneś wiedzieć jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 09:13 galtomone napisał: > engine8t napisał: > > > wislok1 napisał: > > > > > Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do > tego d > > oskona > > > le nadaja.... > > > > > > > A wiec przyznajesz ze oni sa wrogiem. > > Wrogiem jest każdy kogo dana władza wskazuje jako wroga - żyłeś w PRL, powinien > eś wiedzieć jak to działa. Po co wracać do prl, teraz nasza władza mówiła że wrogiem jest Trump i zobacz ilu w to uwierzylo Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 09:51 Poprzednia mówiła, że Biden, Tusk, EU, Ursula, Niemcy, imigranci, itd. "i zobacz ilu w to uwierzyło". Trump mówi, ze wszyscy, którzy nie są z nim "i zobacz ilu w to uwierzylo" To co chcesz powiedzieć? Że nikt nigdy nie jest faktycznym wrogiem, czy każdy zawsze jest? Czy moze należy słuchać obu stron i myśleć za siebie? A jesli tak to czy faktycznie masz wiedze i możesz myśleć i oceniać skoro na wiele pyt, dot Trumpa i faktów odpoiwiadasz (widac wyzej, ale zacytuje): "Nie wiem." ; "Jeśli się o czymś nie mówi i nikt o tym nie wie to tego nie ma." ; "Nie wiem. I kompletnie mi to powiewa" ; "Nie wiem." Także ten.... 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 11:03 Nikt z nas nie ma tej wiedzy co siedzi w jego łbie. Dlatego na razie po jego działaniach daje mu kredyt zaufania bo mi się podoba. Tyle. Ale ja akurat widzę więcej jazdy po Trumpie bo media coś piszą, a media piszą żeby było zawsze gorąco i dużo emocji i w tym kierunku w którym każe właściciel albo decydent. A poddawnie się temu to dziecinada i poziom faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 12:05 Tak czy siak USA to nie dyktatura, ale stabilne państwo, które ma jakieś priorytety od lat, i mimo wszystko nie przeceniałbym tego całego teatru Trumpa. Najfajniejsze zawsze były kłótnie polskich dziadków emerytów w latach 90., jeden solidaruch, drugi komuch, obaj wyyebani przez polityków z niską emerytura, woleli czas spędzać na kłótniach i pierdolach zamiast pomyśleć czy jakaś np.fucha by sie nie trafiła żeby dorobić. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 19:27 dodekanezowiec napisał: > Tak czy siak USA to nie dyktatura, ale stabilne państwo, które ma jakieś priory > tety od lat, i mimo wszystko nie przeceniałbym tego całego teatru Trumpa. > Najfajniejsze zawsze były kłótnie polskich dziadków emerytów w latach 90., jede > n solidaruch, drugi komuch, obaj wyyebani przez polityków z niską emerytura, wo > leli czas spędzać na kłótniach i pierdolach zamiast pomyśleć czy jakaś np.fucha > by sie nie trafiła żeby dorobić. Potraktujmy to ze w USA robia okresowe "wiosenne" porzadki i wywala co sie da i co nie jest konieczne do zycia. Po co komu polki pelne "przydasiow". Robia taki "Garage sale" - co sie da sprzedac to sprzedadza a jak nie to na smietnik. I miejmy nadzieje ze sasiedzi i znajomi zobacza i dojda do wniosku ze i nas by sie tez przydalo bo jak bedziemy wygladac wsrod innych? Zapyziali co to nie pozwola niczego wywalic bo sie moze przydac albo bo sie do tego przywiazalismy i szkoda? A tu w garazu pomimo zze pozytku z tego nie ma to to jeszcze im preszkadza na kazdym kroku? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 19:00 trypel napisał: > Nikt z nas nie ma tej wiedzy co siedzi w jego łbie. Dlatego na razie po jego dz > iałaniach daje mu kredyt zaufania bo mi się podoba. Tyle. > Ale ja akurat widzę więcej jazdy po Trumpie bo media coś piszą, a media piszą ż > eby było zawsze gorąco i dużo emocji i w tym kierunku w którym każe właściciel > albo decydent. A poddawnie się temu to dziecinada i poziom faktu. > Tylko ze te media co krzycza to robia co moga aby sie przy zyciu utrzymac bo zasiegi im znikaja jako ze sie potwierdza ze jak klamali przedtem to pewnie i klamia teraz. Najlepiej sie od tego odlaczyc i skupic sie na tym nad czym may kontrole - np na piciu piwa, jezdzeniu na nartach czy decyzji jakie auto kupic - czy 4cyl+turbo czy v8 :) > Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 19:18 trypel napisał: > > Po co wracać do prl, teraz nasza władza mówiła że wrogiem jest Trump i zobacz i > lu w to uwierzylo > > I teraz trudno sie dziwiec ze w FB pracownicy sie buntuja bo przez 8 lat Trump byl wrogiem #1 i to wszytkim weszlo w krew ze gonalezy zwalczac a naraz Boss jedzie do Trumpa i obiecuje poprawe, transparentpnosc oraz chce wspolpracowc, I pierwsze co robi to tampony z meskich kibli zabiera a tych co go cenzurowali planuje wywalic pod jakims tam pretekstem. No a zamiast transprentonosci to zwoluje zebranie i mowi ze wypierd wszystkich co sekretne informaccje wewnetrzne wypuszczaja w eter i jeszcze wyjdzie na jaw ze to znow to samo ale pod innym bannerem? No nie dziwota ze zaczynaj sie w tym wszystkim gubic kto tu jest wrogiem , kto "swoj i kogo wolno czy trzeb niszczyc a na kogo uwazac?... Swiat sie im strasznie skomplikowal. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 07:52 wislok1 napisał: > Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do tego doskona > le nadaja.... > Kolega Trypel wrzucił linka. Niemiecki Bundestag odrzucił forsowany przez CDU/CSU projekt ustawy ograniczającej imigrację, co jest dużą porażką polityczną Friedricha Merza. Przeciwko regulacjom głosowali posłowie SPD i Zielonych, natomiast poparcie dla projektu wyraziły CDU/CSU, FDP oraz AfD, co wywołało kontrowersje. Ustawa miała m.in. ograniczyć możliwość sprowadzania rodzin imigrantów objętych tymczasową ochroną oraz zaostrzyć deportacje osób naruszających prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 18:33 Merz dobrze wiedzial, ze Bundestag to odrzuci i wrzucil ten projekt jako prowokacje.... Teraz na nim wieszaja psy, ze wspolpracuje w AFD I moze tak byc naprawde po wyborach Koalicja z nowa wersja nazistow, przy okazji nastawionych przychylnie fo fiutina by ich rozbroila .. Straciliby w zamian za dostep do stanowisk wplywy... Musieliby zaakceptowac NATO; UE; euro i przestac fikac.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dokladnie tak to wlasnie jest 01.02.25, 19:20 hrasier_2 napisał: > wislok1 napisał: > > > Do tego ciemny lud potrzebuje wroga, a nielegalni imigranci sie do tego d > oskona > > le nadaja.... > > > Kolega Trypel wrzucił linka. Niemiecki Bundestag odrzucił forsowany przez CDU/ > CSU projekt ustawy ograniczającej imigrację, co jest dużą porażką polityczną Fr > iedricha Merza. Przeciwko regulacjom głosowali posłowie SPD i Zielonych, natomi > ast poparcie dla projektu wyraziły CDU/CSU, FDP oraz AfD, co wywołało kontrower > sje. Ustawa miała m.in. ograniczyć możliwość sprowadzania rodzin imigrantów obj > ętych tymczasową ochroną oraz zaostrzyć deportacje osób naruszających prawo. Wyglada ze zachowuja sie jak nasi Demokraci.. Staneli w kolku, kazdy wyciaga splowe i strzela do wszystkich przed soba...? Odpowiedz Link Zgłoś