marekggg 22.05.26, 19:27 nad morzem? i miejsce poarkingowe oraz rybe z baltyku na grilu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carnivore69x Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 19:33 marekggg napisał: > nad morzem? i miejsce poarkingowe oraz rybe z baltyku na grilu? Hehe, może nie w Gołębiewskim i bez parkingu ale my (żeby młodzież Trójmiasto i takie tam zobaczyła). Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 19:56 Ja wiem kto! Bywalec hoteli! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 01:48 Takich molochów w stylu amerykańskim to nie lubię 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 20:00 Tylko domek, ale blisko morza i zajęcia yogi w cenie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 10:13 Zajecia jogi? Nad Bałtykiem tylko w wodzie moczone nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:24 Yoga z rana pośród sosen przed śniadaniem to dla mnie relaks i dotlenienie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 20:44 W Wisle jest hotel Golebiewski i jest to miejsce slawne z urzadzania studniowek .... Kazda szkole obsluza i wszystko bardzo dobrze zorganizuja, zona jest nauczycielka to wie, ze to pewna firma w tym zakresie... Czasami przyjezdza mlodziez z nauczycielami az z Katowic, Tychow, Rybnika... Nie lubie takich hotelowych gigantow, ale gusta sa rozne... Raz bylem w podobnym na Malcie, ogromny obiekt jak Golebiewski... www.hilton.com/en/hotels/mlaspdi-doubletree-malta/?SEO_id=GMB-EMEA-DI-MLASPDI ALe swietnie polozony, nad samym morzem , no i ogromny park , do tego mnostwo basenow W tym parku to blokowisko hotelowe wygladalo sympatycznie.. Jedzenie bez zarzutu, poza tym, ze Anglicy spozywaja na sniadanie fasolke, ale kwestia gustu Jedyny zgrzyt to stada nawalonych juz od rana Anglikow, co byli na wczasach w dawnej kolonii GB--- Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 21:25 A nie mierzi cię fakt, że facet (póki żył) miał w dudzie względy architektoniczne, ochronę krajobrazu i upstrzył całą Polskę takimi obrzydliwymi klockami? Tego z Wisły nie widziałem, może tak nie razi (to odkupiona przez Gołębiewskiego niedokończona inwestycja Gromady), ale te w Karpaczu i Pobierowie to totalne przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba11 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 13:15 Na tle Karpacza to ten w Wiśle jest niemal kameralny. Obok wyrósł moloch - hotel Crystal. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 15:09 > Na tle Karpacza to ten w Wiśle jest niemal kameralny. Obok wyrósł moloch - hotel Crystal. Pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 07:20 Jak w tym roku byłem w Wiśle to ten hotel nawet się w oczy nie rzucał za specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 16:50 Syn mial studniowke w Crystalu Kopia Golebiewskiego, ale wyzej polozony W sumie jak w danym liceum jest z 500 osob na studniowce, to takie molochy sa idealne... Dla nich zo zaden problem zorganizpowac impreze dla 500 ludzi przec cala noc Ale juz dla innej knajpy to jest gigantyczny problem i tego nie zrobia, albo sie zgadzaja, daj nizsza cene, ale potem organizacyjnie to jest koszmar ... Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 15:12 > Tego z Wisły nie widziałem Ja tam jeździłem lata temu, jak dzieci były małe, ale tylko na basen - bo mieli jak na tamte czasy wypasiony z atrakcjami dla dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 16:15 nousecomplaining napisał: > > Tego z Wisły nie widziałem > Ja tam jeździłem lata temu, jak dzieci były małe, ale tylko na basen - bo mieli > jak na tamte czasy wypasiony z atrakcjami dla dzieciaków. Tak w ogóle to ceny w polskich hotelach bywaja z kosmosu. Jak już jakis basen ma to nie wiadomo co. 2 czy 3 posiłki to też cene tak podnoszą ze ho ho. W maju tydzień w jakiejś Turcji czy Egipcie dla rodziny 2+1 czy 2+2 w hotelu 4 gwiazdki all inclusive (z przelotem, transferach, ubezpieczeniem), gdzie hotel ma kilka basenów, jakies wieczorne pokazy, różne atrakcje- taniej niż w jakimś polskim hotelu z Bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 18:21 Ale na pewno w Polsce taniej niż w hotelu nad morzem w Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 18:31 Masz absolutnie rację, ale ja jeździłem wtedy do Wisły TYLKO żeby skorzystać z basenu, nie nocowałem tam. Mnóstwo ludzisków z okolicy tak robiło, bo jak pisałem, nie było takich basenów z fajnymi atrakcjami dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 20:05 nousecomplaining napisał: > Masz absolutnie rację, ale ja jeździłem wtedy do Wisły TYLKO żeby skorzystać z > basenu, nie nocowałem tam. Mnóstwo ludzisków z okolicy tak robiło, bo jak pisał > em, nie było takich basenów z fajnymi atrakcjami dla dzieci. I ta Wisła wpłynęła na Ciebie tak, iż jak wislok napisałeś TYLKO wis-lockiem, znaczy sie - caps lockiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 21:44 > napisałeś TYLKO wis-lockiem No tak, ale copyright wisloka jest : ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:00 Te ceny z Pobierowa to jest jakis kosmos, ale w Wisle ten hotel nie byl znowu az tak drogi dobre kilka lat temu... Teraz to sie zapewne zmienilo Widac ktos uznal w firmie Golebiewski, ze sporo ludzi zaplaci kazda cene na pobyt w hotelu w PL, a do Turcji czy Egiptu im sie nie chce leciec... Np. mieszkaja w Katowicach czy Krakowie i do hotelu przejezdzaja tylko na weekend... No i firmy organizuja w takich hotelach imprezy, wszystko idzie w koszty, nie tylko studniowki sie tam odbywaja Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 16:54 No, dawal komu trzeba w lape i hotele mu otwierali... W Wisle byl gigantyczny problem, bo straz pozarna uznala, ze ten hotel to smierc masowa w wyniku pozaru i nie chcieli podbic pieczatki, ze jest OK... W koncu ktos tam podbil, nie za darmo. Z tym hotelem w Pobierowie tez byly gigantyczne problemy z odbiorem, powod ten sam... Stary Golebiewski nie zyje, ale dzieci widac znalazly sposob, nie za darmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 21:43 > W Wisle jest hotel Golebiewski i jest to miejsce slawne z urzadzania studniowek .... Niezła patola... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 22:07 vogon.jeltz napisał: > Niezła patola... "Zastaw się a postaw się" - takie to typowo polskie. Młoda mnie o aj-waj fona męczy, bo "kilka osób w klasie już ma, a mój telefon stary" (z tym starym telefonem to ma rację, bo ma jeden od 5 czy 6 lat już, a to był "Chińczyk ze średniej półki" wtedy i już nawet bateria średnio trzyma, że o braku aktualizacji systemu nie wspomnę). Dopytałem "kto taki ma" i wyszło, że większość bida z bloków, co to 20-letnimi passatami jeździ i przy wycieczkach o rozłożenie płatności prosi. Może to jakiś mechanizm kompensacyjny pt. "kupię dziecku telefon na kredyt, żeby w szkole wyglądało na bogola", ale dziwi mnie to. Obiecałem tego aj-waj, ale pod warunkiem, że się do dobrego liceum dostanie. U nas na wsi ze studniówek żyją głównie różne "Dworki", czyli restauracje na obrzeżach Lublina. Dla hoteli to pewnie średni interes, bo sezon turystyczny/konferencyjny w mieście trwa cały rok (a do tego dochodzą imprezy sportowe i spędy akademickie), a do tego będziemy ESK za 3 lata, więc już Janusze od tego byznesu trą łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 22.05.26, 22:51 Ja tradycyjnie jestem radykalny i dla mnie poroniona jest sama idea imprezy typu studniówka. Na swoją nie poszedłem, więc jestem tu konsekwentny od 30 lat. Ale moja studniówka była jeszcze w szkole. Od kiedy się to wyniosło do lokali, jest to już całkowita aberracja. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 08:31 A mi rodzice tyle lat wmawiali ze jestem jedynym kretynem na swiecie co nie poszedł na własną studniówkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 18:26 trypel napisał: > A mi rodzice tyle lat wmawiali ze jestem jedynym kretynem na swiecie co nie poszedł na własną studniówkę;) Ja też nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 19:26 > Ja też nie byłem. Panowie, może sobie jakiś klub załóżmy. Albo chociaż, nie wiem, forum...? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 20:34 po co, mamy auto-moto... misiaczka mozna zawsze ignorowac i innych glupkow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 21:19 > po co, mamy auto-moto... My point exactly, Sherlock! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:05 W szkolach to byla calkowita aberracja Jakis komunistyczny absurd Wszyscy siedzieli grzeczni przy coli i paluszkach, a potem o 10 wieczor koniec... Potem wszyscy dalej sie bawili, ale juz w mieszkaniach, juz z alkoholem, na prywatkach To jest pierwszy bal dla maturzystow i oni to rozumieja inaczej niz ty... Jak bal, to ma byc OK, czyli duzo zabawy w duzej sali, duro bardzo dobrego jedzenia, duzo picia, zabawa do rana No i elegancko Te molochy hotelowe to zapewniaja Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 09:07 > W szkolach to byla calkowita aberracja > Jakis komunistyczny absurd > Wszyscy siedzieli grzeczni przy coli i paluszkach, a potem o 10 wieczor koniec... Ile ty masz lat, wislok? 80? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 09:34 Sinatra mi opowiadala Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 10:49 > To jest pierwszy bal dla maturzystow i oni to rozumieja inaczej niz ty... A jeszcze to. Studniówka jako "pierwszy bal dla maturzystów"? Nie rób sobie jaj, może w czasach, o których traktuje piosenka "Gdzie się podziały tamte prywatki". Dzisiejsi maturzyści mają już za sobą z reguły takie melanże, że studniówka przy nich to jest impreza emerytów w DPS. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 11:45 Bal pierwszy zazwyczaj. Impreza, pijaństwo, melanż, jak zwal tak zwał, któreś z kolei. Ostre pijaństwo zaczynalo sie zwykle na 18tkach w moich czasach czyli nawet rok przed studniówka. A rendomowych imprez z wypijaniem zawartości barków rodzicow I uzupełnianiem woda/herbata to nie ma co liczyć od konca podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 12:04 > Bal pierwszy zazwyczaj. Ale jaki bal? Bo zatańczą na początku poloneza? Skądinąd jeden z najbardziej idiotycznych tańców, jakie wymyślono. Nie byłem na studniówce, ale poloneza ćwiczyłem ze wszystkimi, bo był w ramach zajęć wf i z tego już się nie dało wymiksować. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 12:22 Wlasnie dlatego nie bylem. Bo nie tancze i nie lubie idiotycznych napuszonych imprez. No wlasnie pierwszy bal. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 13:00 Bal kojarzy mi się z wodzirejami, kotylionami i przede wszystkim tańczeniem w parach przez całą noc jako główną aktywnością oraz towarzyskim knuciem jako aktywnością poboczną. Studniówka ze swoim polonezem na pokaz na otwarcie (a dalej już to co zwykle na melanżach, z tego co rozumiem) jest co najwyżej marnym ersatzem prawdziwego balu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 13:08 No knucia nie brakuje. Tańczą cala noc. Ktos to prowadzi. O kotylionach nic nie wiem. Wiem tylko ze na stadionie we wroclawiu sa takie "bale" organizowane dla wielu szkol jednoczesnie. Chyba oni lubia w takich megagrupach. A ja bym uciekł jakbym sie dowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 18:40 To tobie sie kojarzy, ale ty jestes z innego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 18:55 Polonez to punkt obowiazkowy i oczywiscie nie kazdemu sie podoba... Ale moze 1 na 100 maturzystow go odrzuca... Jak bal, to musi bylc polonez No i dziewczyny oraz chliopaki na studniowke ladnie wygladaja Jak bal to bal Dla mnie ma to swoj urok i jest cos innego niz zwykle imprezy mlodych.. Przymusu pojscia na studniowke nie ma, ale przeszlo 90 procent to akceptuje Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 19:09 > Jak bal, to musi bylc polonez LOL, przecież to jest poziom weselnego węża, tylko w slow motion. > No i dziewczyny oraz chliopaki na studniowke ladnie wygladaja Raz, że obecnie idzie to zdaje się w przerost formy nad treścią (jak wszystkie tego rodzaju imprezy, ostatnio oglądałem "Newsy bez wirusa" Karola Modzelewskiego i było o trendach komunijnych, miałem jeden wielki ROTFLWTF). Szczególnie u dziewczyn. Dwa, że wyglądają tylko do pierwszych paru głębszych, więc co za różnica? > Dla mnie ma to swoj urok i jest cos innego niz zwykle imprezy mlodych.. Pochody pierwszomajowe też były fajne. > Przymusu pojscia na studniowke nie ma, ale przeszlo 90 procent to akceptuje Presja społeczna, ziom. Mnie próbowała przekonać sama dyrektorka liceum (moja polonistka skądinąd). Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 19:34 > Pochody pierwszomajowe też były fajne. No pewnie że były fajne, nie było lekcji. A my czekaliśmy, żeby najpierw przeszły dziewczyny z liceum pielęgniarskiego - takie nagromadzenie lasek na metr kwadratowy, no takich widoków to się nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 21:39 nousecomplaining napisał: > > Pochody pierwszomajowe też były fajne. > No pewnie że były fajne, nie było lekcji. A my czekaliśmy, żeby najpierw przesz > ły dziewczyny z liceum pielęgniarskiego - takie nagromadzenie lasek na metr kwa > dratowy, no takich widoków to się nie zapomina. Kazda miala plaster na lewym uchu? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 21:34 Przymusu nie ma Ja znam przypadek kolesia, co poszedl na studniowke, starzy zaplacili za impreze.. a on potem siedzial na sali i czytal Polityke.... Poszedl, zeby pokazac nauczycielom i kolegom oraz kolezankom fucka... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 18:39 To nie jest tak, melanze to cos zupelnie innegok chodzi im o prawdziwy bal Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 16:03 OT- a mloda po egzaminach zadowolona? trzymam kciuki za wyniki i sie solidaryzuje, bo tez mam osmoklasistke w rodzinie ;) (to do qqbka bylo jak cos) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 21:00 ofiaradonosicieli napisał(a): > OT- a mloda po egzaminach zadowolona? trzymam kciuki za wyniki i sie solidaryzu > je, bo tez mam osmoklasistke w rodzinie ;) (to do qqbka bylo jak cos) Średnio zadowolona, liczyła, że jej trochę lepiej z polskiego (liczy na 80-85) i matematyki (85-90) pójdzie. Za to angielski, z którym trochę kulała, poszedł jej lepiej niż polski i matma (czyli w okolicach 80). Z matmy liczyła na równą 100, ale się trochę przeliczyła, z polskiego na okolice 90 (to w końcu mój kochany mól książkowy), ale tematyka rozprawki jej nie podpasowała. Świadectwem, konkursami przedmiotowymi i wolontariatem trochę podgoni, ale boi się, że tam, gdzie chciała się dostać to może się nie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 09:15 Te ceny to nieporozumienie. Tylko snoby-co to sie chcą pochwalić noclegiem w apartamencie za 5,2 tys zeta. Bezsens -autor pomysłu- Gołebiewski- w grobie sie przekreca z wrażenia. Zakładam sie, ze ten hotel z czasem zbankrutuje . Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 18:27 Z czasem to go gołębie zasrają. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 22:05 bolo2002 napisał: > Te ceny to nieporozumienie. Tylko snoby-co to sie chcą pochwalić noclegiem w ap > artamencie za 5,2 tys zeta. Bezsens -autor pomysłu- Gołebiewski- w grobie sie p > rzekreca z wrażenia. Zakładam sie, ze ten hotel z czasem zbankrutuje . Ale dlaczego? Takich co się muszą w takich miejscach pokazać jest coraz więcej, bo jesteśmy (ogólnie) coraz bogatsi. Jako nacja też zbyt dobrym gustem nie dysponujemy i nuworyszy z masą siana (i wypaczonym gustem) jest u nas nadal sporo. Może i kiedyś zbankrutuje, ale póki co zarabiać będzie krocie. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 07:36 Ale nad Bałtykiem tanio to już było. Za tydzień dla trzech osób (dwoje dorosłych i dziecko) w sensownych warunkach i w miarę blisko plaży trzeba liczyć tak od 3500 w górę. To za same noclegi. Zaraz ktoś powie, że można za granicę. Można, tylko w szczycie sezony, na tydzień w podobnym budżecie można znaleźć 3*** hotel w Bułgarii Czy Egipcie z kiepskimi opiniami. Jak chcesz coś lepszego, to już ceny są wyższe. Natomiast wiadomo, że właśnie tacy jak bolo najwięcej potem mówią o paragonach grozy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 09:22 No Bułgarię sprawdzałem, same noclegi, lot i transfery z i na lotnisko ponad dycha na naszą czwórkę. Nie tydzień, a 11 czy 12 dni co prawda (tak mam loty z Lublina do Burgas), ale już sporo. Ale chyba i tak polecimy, bo miała być już w sierpniu ubiegłego roku Bułgaria, ale z "ważnych powodów rodzinnych" (jak to kiedyś delikatnie podawano w ogłoszeniach w PR1, na długo zanim się komórki pojawiły) musiałem zrezygnować. Ale wtedy 10 dni z HB (wolę, bo lubię jeść na mieście, a nie być uwiązanym do hotelowej restauracji - przy czym na śniadania nikomu nigdy nie chce się wychodzić na miasto, a obiadokolację traktujemy wtedy fakultatywnie, jak nam się już łazić nie chce) chyba 9 kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 10:28 Jako byly wielbiciel Bułgarii proszę przemysl to. A jak juz musisz z uwagi na polaczenia to zrob to sam i po przylocie weź auto i pojedz gdzies poza kołchozy. Nawet na samo poludnie Sozopolu. Jakies Carevo czy inny Sinomorec. Będziesz mial przynajmniej szanse na odrobinę spokoju i prawdziwej kuchni i niezłego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 25.05.26, 10:29 Południe od sozopolu. A tak dla ostatnio aktywnych wielbicieli starej literatura młodzieżowej. W jakiej polskiej książce występował Sozopol i samochod warszawa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 19:20 Z Bułgarii jest jeszcze daleko do Kaukazu. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 14:17 No bo nad Bałtykiem to panie prestyż jest, kudy tam na przykład takiej Skandynawii do nas : ) wydarzenia.interia.pl/zachodniopomorskie/news-turysci-pokochali-polske-mimo-cen-u-was-jest-drozej-niz-w-sk,nId,23485911 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 23.05.26, 22:11 To akurat Świnoujście... ulubiony wybieg niemieckich emerytów i naszych "Hilfigerów" (jak ich tytułuje trypel). Po niemieckiej stronie jest niewiele drożej (albo nawet nie) i sporo spokojniej. Źle pepik wybrał po prostu miejscówkę - z drugiej strony to i tak lepiej niż Mielno czy Władek... tfu, tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 11:00 > Źle pepik wybrał po prostu miejscówkę BTW, jakoś mi się jednak nie chce wierzyć, że drożej niż w Skandynawii, bo tam jest naprawdę masakrycznie drogo. Chociaż w Świnoujściu to byłem 30 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 12:18 A ja w Świnioujściu byłem 15 lat temu Fiatem Pandą i musieliśmy skorzystać z przeprawy promowej w Karsiborze bo przeprawa bliżej miasta jest (lub była, bo teraz w związku z tunelem nie wiem jakie tam mają reguły) tylko dla pieszych lub samochodów lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 15:13 nousecomplaining napisał: > BTW, jakoś mi się jednak nie chce wierzyć, że drożej niż w Skandynawii, bo tam > jest naprawdę masakrycznie drogo. Chociaż w Świnoujściu to byłem 30 lat temu... > No mi też średnio chce się w to wierzyć. Choć Polska jest już porównywalnie droga jak Niemcy. Dwa śniadania (bo jestem z tych, którzy nie po to jadą na urlop, żeby w kuchni siedzieć) jedliśmy w czwórkę po niemieckiej stronie, w obydwu wypadkach w knajpkach w samym centrum Gorlitz, w obydwu wypadkach takie porcje, że zostawało żarcie, a nie niedosyt, a cena wychodziła w granicach 45-60 Euro za 4 osoby. W lokalnej knajpie, a nie w taniej sieciówce. Różnica cen w porównaniu ze stroną polską więc jeszcze drobna jest, ale już pomijalna (zwłaszcza, że do 3 z każdego ze śniadań zamawiana była kawa, za którą w Polsce niektórzy liczą sobie iście paskarskie ceny, a do porcji młodej zawsze jeszcze deser). Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 16:00 @qqbek Doświadczenia z porównywania cen miedzy Zgorzelcem a Gorlitz mam z grudnia 2022. Więc mogło sie zmienić. Po pierwsze, skoro porównania te wyszły 48 zl Gorlitz/ 35 Zgorzelec to już pierwszy element bierze w łeb- 48 to kiedyś 10 euro. Dziś- 10 euro to 42,50. Druga sprawa to może mniejsza inflacja tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:37 > a cena wychodziła w granicach 45-60 Euro za 4 osoby. W lokalnej knajpie, a nie w taniej sieciówce @ trypel, daj namiary na taką knajpę w Skandynawii, chętnie odwiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 19:03 Takie ceny tylko w niemczech qlbo wloszech Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:29 W Skandynawii juz nie jest masakrycznie drogo. Tylko normalnie drogo. Byłem 3 dni w styczniu w Oslo. Hotel 4* w centrum po ok 450 pln za dobę, z zadzwiajaco dobrym sniadaniem. Ale np pociąg z lotniska do tego centrum horrendalnie drogo w porównaniu do hotelu. Sushi na lunch taniej niz we wroclawiu. Ale piwo znow duzo drożej. W kazdym razie ceny juz w żaden sposob nie szokują. Przyjaciele byli na lofotach niedawno. Powiedzieli ze przyzwoita knajpa z rybami (bo z czym) taniej niz w Warszawie a jakosc nieporównywalna na plus. Ja teraz byłem w Finlandii (ok to nie Skandynawia) I tez juz szoku żadnego nie ma. A jeszcze 6 lat temu jak jechalem do Rovaniemi to lokalny fastfood byl dla nas bardzo drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:41 > W kazdym razie ceny juz w żaden sposob nie szokują. Kupowałeś w Oslo w sklepie produkty "pierwszej potrzeby", choćby chleb? Zazdraszczam, jeśli takie ceny cię nie szokują. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 19:04 Nie. Ja tam byłem służbowo 2 noce. Knajpy i hotele Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 24.05.26, 17:16 Dziwie sie Czechom ze przyjezdzaja nad Baltyk Ale widac juz Chorwacje tak dobrze ppznali, ze szukaja nowych kierunkow Ceny w PL coraz bardziej sie rownaja do niemieckich, czasem je przegonily Ale pewna grupa turystow w PL NIE CHCE jechac poza Polske , nie trawi inne kraje i dla nich tylko PL jest OK Albo po prostu nie zna jezyka i boi sie kompromitacji Wiec wola przeplacic w PL i czuc sie swojsko Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 10:10 Ja zamówiłem- ale do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
klemensiarz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 10:42 W sezonie wakacyjnym to ja bym się akurat bardziej do Bałtyku skłaniał niż do rejonów południowych. Tam będzie nie tyle nawet upał, co piekarnik. Sam planuję (ale nie wiem, czy się w końcu zdecyduję) Velo Balticę - tylko że raczej w dni nauki szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 10:53 klemensiarz napisał: > W sezonie wakacyjnym to ja bym się akurat bardziej do Bałtyku skłaniał niż do r > ejonów południowych. Tam będzie nie tyle nawet upał, co piekarnik. > Sam planuję (ale nie wiem, czy się w końcu zdecyduję) Velo Balticę - tylko że r > aczej w dni nauki szkolnej. Ale wiaterek meltemi na Rodos czy wiaterek kanaryjski lagodza upał. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 19:33 dodekanezowiec napisał: > klemensiarz napisał: > > > W sezonie wakacyjnym to ja bym się akurat bardziej do Bałtyku skłaniał ni > ż do r > > ejonów południowych. Tam będzie nie tyle nawet upał, co piekarnik. > > Sam planuję (ale nie wiem, czy się w końcu zdecyduję) Velo Balticę - tylk > o że r > > aczej w dni nauki szkolnej. > > Ale wiaterek meltemi na Rodos czy wiaterek kanaryjski lagodza upał. Mozna nie miec upału i nie potrzebować wiaterku Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 20:47 @trypel No ja bym dodał- bo wbrew pozorom nie jestem fundamentalista tylko jaja sobie robię wlasnie z tego ze czasem byłem zbyt napuszony - Był pewien ustrój który dzielnie walczył z problemami które sam wytworzył. Tak mi się z tym wiatrem na upał skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 23:11 Mi tez. Dlatego tak napisalem. Ja akurat lubie upał nawet bez wietrzyka ale Zofia powyżej 30 stopni staje sie bezuzyteczna i zdycha w cieniu Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 30.05.26, 12:44 klemensiarz napisał: > W sezonie wakacyjnym to ja bym się akurat bardziej do Bałtyku skłaniał niż do r > ejonów południowych. Tam będzie nie tyle nawet upał, co piekarnik. Są plusy dadatnie i ujemne każdego z tych rozwiązań - my w tym roku postaramy się połączyć. > Sam planuję (ale nie wiem, czy się w końcu zdecyduję) Velo Balticę - tylko że r > aczej w dni nauki szkolnej. Trzy dekady temu zrobiliśmy właśnie Międzyzdroje-Hel. Pewnie sporo się od tego czasu zmieniło (z molochem w Pobierowie włącznie), ale fajnie było mieć ogląd całego wybrzeża, a nie paru/parunastu odizolowanych punktów wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 06:52 30 % wód Bałtyku jest chemicznie przytrutych, co można sprawdzic. To jakie rybki z tej kloaki Wam będą smakować? Pewnie okoń nilowy- ale ten z Nilu.No i jak doba w Gołebiewskim z widokiem na morze to 1695 zeta to pewnie przytruta i smierdząca rybka w tym hotelu- ca 800 zeta porcja. Smacznego. Nie skorzystam. Może rok ten hotel pociągnie-potem zaczną go zjadać koszty i padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 07:20 Chcesz się po męsku założyć, że nie padnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 09:25 duze_a_male_d_duze_m napisał: > Chcesz się po męsku założyć, że nie padnie? > Problem w tym ze osoba z którą dyskutujesz tylko rzuca hasla a potem nic nie odpowiada. To jest jakis dziadek odklejony od rzeczywistości. Pier.oli wiecznie o tej swojej Ceracie itp.banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 09:34 Ja mam cierpliwość do takich osób, nadają kolorytu temu forum. Drażnią mnie osoby innego pokroju, wścibskie, zawistne.. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 09:47 > Problem w tym ze osoba z którą dyskutujesz tylko rzuca hasla a potem nic nie odpowiada. Fakt. Zastanawiam się, po xuj on tu w ogóle pisze, skoro i tak nie zamierza dyskutować, a jedynie sprzedawać nam zestaw swoich "mądrości", o których dobrze wie, jak są tutaj postrzegane. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 10:14 @vogon To jest taki typ Janka Tomaszewskiego który wszystko o piłce wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 16:31 On ma potrzebe dzielenia sie z innymi swoim zdaniem. Swędzi go jak tego nie zrobi. A na odpowiedziach mu nie zalezy :) Ale bolo ma klimat i chyba każdemu przypomina takiego wujka co ba rodzinnych imprezach wszystko najlepiej wie. W kazdym razie ja takiego mialem Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 03.06.26, 16:55 @trypel - W 11. klasie ucz sie mitologii chłopcze! - Ale wujku, od wielu lat jest system 8 + 4! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 08:11 Moze po ostatniej historii Księżula (dzieki niej dowiedziałem sie kto zacz) warto odświeżyć wątek. Dzisiejszy cytat z wypowiedzi przedstawicieli hotelu mnie rozwalił. Klimatyzacja dziala tylko nie zawsze schładza pokoje. Idealny cytat opisujacy nasze wladze :D Odpowiedz Link Zgłoś
j_malec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 08:47 Wiem, drobnostka, ale 'Książulo', a nie 'Księżulo'. Gdybyś poczytał wywiady z Gołębiewskim, czym się kierował przy budowie swoich hoteli, czy jaką miał wizję 'luksusu', to mniej byś się dziwił wypowiedzią przedstawicieli hotelu. W końcu, do współpracy dobierał ludzi, którzy mają takie samo podejście do prowadzenia biznesu jak on sam. A co do klimatyzacji. W mojej ocenie, po prostu przyoszczędzili na kosztach i teraz mają tego skutki. Co tylko pokazuje, czym w pojęciu Gołębiewskiego był luksus, czy chociażby wysoki standard wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 08:52 Ale wiesz ze on umarł pare lat temu? Hotel byl bez niego wykończany. Zeby nie bylo - dla mnie taki kołchoz to zaprzeczenie jakiejkolwiek idei wypoczynku ale zwolennicy chowu klatkowego lubia takie miejsca. A klima po prostu niedobrana do obłożenia hotelu i temperatur powyżej 30 stopni. Instalacja wody lodowej nie jest tak wydajna chyba jak tradycyjne systemy ale tańsza I bezpieczniejsza. Ale i tak zdanie - klima dziala ale nie chłodzi - powinno zostać mottem POPISu Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:03 Chyba faktycznie niedobrana jest wydajność klimatyzacji do takich upałów, na zewnątrz było 39, w środku 29, więc system chodził. Ale system jest ekologiczny :) Ciekawe czy będą w stanie to poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:07 Właśnie czytam o większym problemie, już druga szyba spadła z Verso Tower. Za komuny nie do pomyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:14 A to tez moze byc efekt temperatury. Nie wiem jakie tam sa pakiety ale jesli zewnetrzny jest hartowany plus ma jakąś warstwę odbijająca podczerwień w dużej skali (typu 70) to w ciągu dnia nagrzewa sie do 80-85 stopni. Wewnętrzny szyby maja 60 mniej. To powoduje napięcia w ramce i z czasem rozczelnienie i puszczenie butylu. Ale zeby sam hart pękł to musial byc jakis gwałtowny czynnik. Od roznic raczej by pękła środkowa szyba niehartowana i nie klejona Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:10 Moze planowany wlasnie pod taka wydajność. W sumie nikt 15 lat temu nie zakładał 40 stopni nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
j_malec Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 09:14 trypel napisał: > Ale wiesz ze on umarł pare lat temu? Hotel byl bez niego wykończany. Tak. Wiem. Sugerujesz że zmieniło się podejście ludzi, którzy przejęli od niego pałeczkę? > Zeby nie bylo - dla mnie taki kołchoz to zaprzeczenie jakiejkolwiek idei wypoczynku ale z > wolennicy chowu klatkowego lubia takie miejsca. I Gołębiewski o tym wiedział. Tylko jakie to ma znaczenie skoro ludzie tam jeżdżą i będą jeździć. A klima po prostu niedobrana do > obłożenia hotelu i temperatur powyżej 30 stopni. Instalacja wody lodowej nie j > est tak wydajna chyba jak tradycyjne systemy ale tańsza I bezpieczniejsza. > Gdzieś nawet przeczytałem, że niekoniecznie to musi być klimatyzacja w pełnym tego słowa znaczeniu. Ale to tylko domysły. > Ale i tak zdanie - klima dziala ale nie chłodzi - powinno zostać mottem POPISu Akurat w tym jesteśmy mistrzami. Mamy zawsze milion wytłumaczeń i zawsze udowodnimy że mamy rację. Chyba nie uważasz, że ktoś za nas wybiera polityków? Nasi politycy są dokładnie tym, czym jesteśmy my, czyli Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 01.07.26, 20:13 Cos w tym jest, np. tlumaczenia kopaczy w pilce noznej, ze znowu przegrali mecz i za sedzia byl temu winny... I tak dalej.... Generalnie w PL jest jedna zasada nigdy się nie przyznawaj Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 02.07.26, 13:04 trypel napisał: > Ale wiesz ze on umarł pare lat temu? Hotel byl bez niego wykończany. Zeby nie b > ylo - dla mnie taki kołchoz to zaprzeczenie jakiejkolwiek idei wypoczynku ale z > wolennicy chowu klatkowego lubia takie miejsca. A klima po prostu niedobrana do > obłożenia hotelu i temperatur powyżej 30 stopni. Instalacja wody lodowej nie j > est tak wydajna chyba jak tradycyjne systemy ale tańsza I bezpieczniejsza. > > Ale i tak zdanie - klima dziala ale nie chłodzi - powinno zostać mottem POPISu > Z drugiej strony, czy w Pobierowie w rekordowy dzień było 40 stopni czy raczej bliżej 39, no 32 albo 33? Sprawdziłem i dzisiaj jest tylko 22 ale odczuwalne 19 z uwagi na silny wiatr, ma być max 25, do 17 lipca temperatury do 24 stopni. Więc jeśli jeden dzień w roku woda lodowa nie była wystarczająca to może 364 w roku jest wystarczająca i wcale nie trzeba pełnej klimy? Nie lubię hoteli molochów w stylu amerykańskim ale dziwi mnie nagonka na Gołębiewskiego Akurat w pl brakuje hoteli z pełnym wyżywieniem, basenem itp i jeśli nie będą rozwijać się hotele to wszystko pójdzie w kierunku wakacji w bloku czyli tych apartamentowcach inwestycyjnych, bez śniadania, bez recepcji, gdzie właściciel lokalu siedzi 600 km dalej i jeśli jest problem bo na przykład kibel obsrany, ręcznika brak albo prześcieradło brudne - albo klucz się zaciął - to w nocy rzadko kiedy ktoś ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 TO jest kompromitacja hotelu 01.07.26, 20:09 W sumie to moga kasowac nawet 10 000 euro za apartament, ale ma dzialac wszystko... Jak nie dziala, to jest tylko ich wina To jest jakis zart, ze szukaja idiotycznych wymowek Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 05.08.26, 14:33 No, to miało być o pokojach nad Bałtykiem. Obserwacje po 5 noclegach w Gdańsku i 3 w Jastarni dla wycieczki 2+2: - Gdańsk - od zawsze to moje ulubione miasto, a teraz (ścisle centrum) to absolutna liga europejska; Rewitalizacja Wyspy Spichlerzy to strzał w 10, teraz całe życie wieczorne toczy się nad Starą Motławą; - Zaliczone atrakcje to Centrum Solidarności ('blast from the past' jak MT z 1980 dla mnie, dla reszty możliwość poznania lokalnego kawałka historii, poza tym fajna architektura i lokalizacja na terenie stoczni), zamek w Malborku (pół godziny IC, młodzieży bardzo się podobał), Sopot (wiało jak w środku zimy) i Westerplatte (tu ciągnoty patrotyczne ojca zaważyły, podobno dzieci już na wyczieczki tam ze szkołami nie jeżdżą w takich ilościach), w jedną stronę statkiem, a w drugą Uberem koło Polsat Plus Areny, wreszcie rowerem na Stogi (cholera, ten terminal kontenerowy sprawia, że nie jest tak jak za dawnych czasów). - Jastarnia i półwysep - dwa dni po godzinie-dwóch na plaży (i w morzu), park linowy, e-rowerem na Hel i z powrotem, Jurata, jakieś jacuzzi i podobne atrakcje podczas deszczu. 3 dni tamże to rzeczywiście max (chyba, ze ktoś bawi się w jakieś winsurfingi, lubi zwiedzać jakieś instalacje wojskowe itp). Same Jastarnia i Hel to wizualnie dużo do zrobienia (Jurata trochę lepiej), ale plaże cały czas jedne z najładniejszych (może było mało ludzi z powodu takiej sobie pogody; ale nawet taki beach bar w Jastani to już nie pstrokate szyldy i dykta jak w latach 90.). Podsumowując - Gdańsk poszedł do przodu i można śmiało walić w każdej konfiguracji rodzinnej, bo będzie co robić. Połwysep Helski to bardziej sentymentalnie jak ktoś ma jakieś fajne wspomnienia z czasów licealno-studenckich. Na tym drugim drogo jak w lepszych miejscówkach, więc rynek turystyczny chyba nie do końca jest efektywny. A na zakończenie transfer na GDN Chryslerem Pacifiką, więc wszystko zgodne z tematyką Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 05.08.26, 17:54 A ile za transfer płaciłeś? Czy dodali w Booking za darmo, jak czasami robią? Bo ja po ostatniej "wycieczce krajoznawczej" (wybraliśmy autobus, a nie jak zawsze szynobus z Wrzeszcza) mam już dość "zapoznawania dzieci ze zbiorkomem" 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 05.08.26, 20:22 qqbek napisał: > A ile za transfer płaciłeś? 500 zł. Transfer czyli taksówka (ale większa, czyli 3 osoby nie musiały być ściśnięte z tyłu). Plan był wracać z Jastarni pociągiem z przesiadka w Gdyni Głównej, (w sumie nieco ponad 2 godziny), ale po wożeniu się przez ponad tydzień praktycznie wyłącznie zbiorkiem, towarzystwo mi się zaczęło buntować. Odpowiedz Link Zgłoś
humorysta Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 09.08.26, 09:44 Tylko pamiętajcie- ze Gołębiewski w Pobierowie nie jest hotelem ! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: no to kto juz zamowil pokoj w Golebiewskim? 09.08.26, 11:10 Ostatnim i zupenie bez znaczenia argumentem dlaczego nie spac w golebiewskim jest fakt ze nie sa hotelem. Jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś