dr.uid 25.02.05, 12:16 Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od rozsadnych kierowcow. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wujaszek_joe Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:22 ciebie już w lutym można z łatwością odróżnić Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:29 wujaszek_joe napisał: > ciebie już w lutym można z łatwością odróżnić Ale tylko na mojej ulicy, ktora jest poza zasiegiem imbecyli w niebieskich ubraniach. Link Zgłoś
grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:15 Mysle,ze dowiodl bys swej wartosci i dowcipu gdybys udal sie do miejsca gdzie ludzie ubrani na niebiesko urzeduja i wyrazil glosno swa i nich opinie. Goroca cie do tego namawiam. Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:30 Nie lubie powtarzac rzeczy oczywistych. Sami sobie wystawiaja swiadectwo o sobie chocby takimi wypowiedziami, jak ta w TVN po ostatnim karambolu, w ktorej to jakis bubek (akurat nie ubrany na niebiesko czyli powinien byc madrzejszy) z szalenstwem w oczach zwierzyl sie, ze polowa kierowcow z karambolu miala letnie opony. Tak jakby to mialo ku.. cos do rzeczy! Link Zgłoś
grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:35 Zza zaslony anonimowosci kazdy tchorz pyszczyc moze. Ja oczekuje czynu. Wierze ze jestes gotow na ten akt heroizmu. Link Zgłoś
robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:24 > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od > rozsadnych kierowcow. A kto będzie burakiem wg Ciebie: ten z włąćzonymi światłami czy z wyłączonymi? Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:32 robertek napisał: > > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow > od > > rozsadnych kierowcow. > > A kto będzie burakiem wg Ciebie: ten z włąćzonymi światłami czy z wyłączonymi? Moj poglad na te sprawe jest tu szeroko znany. A twoj? Link Zgłoś
robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:40 Ja osobiście po mieście jeżdżę bez świateł (od 1 marca do 1 listopada), poza nim prawie zawsze je włączam. I nie uważam, jakobym był burakiem czy też inna osoba jeżdżąca 24h na dobę z włączonymi światłami mijania. Takie jest moje zdanie. Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:32 Nie rozumie... Ale... wylaczyc swiatla to dobrze czy zle? Chce wiedziec czy bede burakiem bo nie wylacze :-P Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:34 emes-nju napisał: > Nie rozumie... Ale... wylaczyc swiatla to dobrze czy zle? Chce wiedziec czy bed > e burakiem bo nie wylacze :-P > Znaczy, ze jestes pozerem? Robisz cos tylko dlatego, by nie byc uwazanym za buraka? Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:39 Nie! Jezdze na swiatlach caly rok i wisi mi kto, co o mnie mysli. Interesuje mnie jednak twoj punkt widzenia - to co napisales bylo dla mnie niejasne. Zeby nie powiedziec bez sensu. Link Zgłoś
woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla m 25.02.05, 12:41 znaczy TY je gasisz jak mniemam?To have fun, ja jezdze caly rok na swiatlach wiec daty 1.10 i 1.03 mnie nie dotycza. Link Zgłoś
dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:10 woman29 napisała: > znaczy TY je gasisz jak mniemam?To have fun, ja jezdze caly rok na swiatlach > wiec daty 1.10 i 1.03 mnie nie dotycza. Ach, i ligwistka na forum sie znalazla! Zaraz chyba sie zakocham. Ale najpierw wytlumacz co chcesz udowodnic przez jazde w bialy dzien na swiatlach? Chcesz zwrocic na siebie uwage, zeby ktos sie wreszcie w tobie zakochal, czy po prostu nie wiesz gdzie jest wylacznik? Link Zgłoś
wujaszek_joe Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:20 nic nie chce udowodnić. chce być widziana, dla bezpieczenstwa. za trudne? w każdym gescie doszukujesz sie ukrytych znaczeń? Link Zgłoś
dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:24 Jak juz tak lubisz sie wypowiadac za innych, to powiedz dlaczego wczoraj na Marszalkowskiej jedna baba wjechala w bok Corolli? Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:41 dr.uid napisał: > ...dlaczego wczoraj na > Marszalkowskiej jedna baba wjechala w bok Corolli? pewnie jechala tramwajem a Corolla stala na torach tylko dlaczego "jedna baba" - wiecej pasazerek nie bylo w tramwaju ? Link Zgłoś
woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:29 poziom twoich pytan jest......zenujący ale no coz odpowiem choc nie lubie sie powtarzac : 1.chce byc widoczna - zdecydowanie auto jest bardziej widoczne jak ma wlaczone swiatla nawet w sloneczny dzien 2.nikt mi nie powie bo ja pani nie widzialem, 3.doskonale wiem gdzie jest wylacznik swiatel w moim aucie, malo tego jeszcze piszczy jak drzwi otworze Jeszcze jakies pytania wysokich lotow? P.S. a dlaczego ligwistka? Link Zgłoś
dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:35 woman29 napisała: > poziom twoich pytan jest......zenujący > ale no coz odpowiem choc nie lubie sie powtarzac : > 1.chce byc widoczna - zdecydowanie auto jest bardziej widoczne jak ma wlaczone > swiatla nawet w sloneczny dzien I tu sie mylisz. Zapytaj znajomego okulisty albo optyka. Mowie calkiem powaznie. > 2.nikt mi nie powie bo ja pani nie widzialem, Nawet slepy? > 3.doskonale wiem gdzie jest wylacznik swiatel w moim aucie, malo tego jeszcze > piszczy jak drzwi otworze Piszczy, zeby przypomniec, ze nalezy je wylaczyc. Powinien jeszcze piszczec w dzien. > Jeszcze jakies pytania wysokich lotow? > P.S. a dlaczego ligwistka? No, jesli nie wiesz co to znaczy lingwistka, to sorry, wycofuje sie. Nie mozesz byc lingwistka, ale co najwyzej pozerka, ktora chce byc trendy. Link Zgłoś
woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:56 daremny jestes , ale ok tacy tez musza byc. nie musze pytac okulisty (a optyka to po co??) sama wiem z autopsji jako pieszy ze auto z wlaczonymi swiatlami mijania w sloneczny dzien jest lepiej widoczny- owszem jest to odczucie subiektywne. nawet slepy? jasne biorac pod uwage takie skrajnosci to tak. Po co piszczy to ja wiem a jak bedzie piszczec w dzien to sie bede martwic. Wiem co znaczy lingwistka, tylko nie bardzo rozumiem skad to okreslenie mojej osoby ot co. Poki co ty jestes super trendy pozerem. Link Zgłoś
dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 14:08 woman29 napisała: > daremny jestes , ale ok tacy tez musza byc. > nie musze pytac okulisty (a optyka to po co??) Jak zapytasz to zrozumiesz po co. > sama wiem z autopsji jako pieszy > ze auto z wlaczonymi swiatlami mijania w sloneczny dzien jest lepiej widoczny- > owszem jest to odczucie subiektywne. A ja wiem, ze widzialem fatamorgane na pustyni. > nawet slepy? jasne biorac pod uwage takie skrajnosci to tak. > Po co piszczy to ja wiem a jak bedzie piszczec w dzien to sie bede martwic. > > Wiem co znaczy lingwistka, tylko nie bardzo rozumiem skad to okreslenie mojej > osoby ot co. > Poki co ty jestes super trendy pozerem. No to have fun! Tyle ci zostaje, pozerko. Link Zgłoś
woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 14:12 skoro nie potrafisz normalnie dyskutowac tylko rzucac obelgami to wybacz ale nie zmaierzam z toba kontynuowac tej rozmowy.Zegnam Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:53 dr.uid napisał: > A ja wiem, ze widzialem fatamorgane na pustyni. to fatamorgane mozna zobaczyc ???!!!! a zawsze myslalem ,ze to co sie tam "obserwuje" nazywa sie fatamorgana jestes naprawde wyjatkowy Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:36 dr.uid napisał: > Chcesz zwrocic na siebie uwage, zeby ktos sie wreszcie w tobie > zakochal, czy po prostu nie wiesz gdzie jest wylacznik? he he he he porazajaca logika - wie gdzie wlacznik a nie wie gdzie wylacznik ?? dr.uid ,juz Ci sie powoli "wylacza" mozg Link Zgłoś
dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:59 Musi miec na stale wlaczone. Link Zgłoś
przeem36 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:55 Nie zapomnij w lodówce zgasic. Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:11 A tankujesz na stacjach Preem? Link Zgłoś
przeem36 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 18:21 Ja tankuje na Neste he he, i z kolegami. Link Zgłoś
skyddad Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 18:39 Panie Doktorze zapraszam do nas,ale nie zapomnij Pan zapalic swiatelek nawet w lipcowe poludnie.Pzdr.Sky. Link Zgłoś
bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:04 też się na to cieszę. nie włączam świateł kiedy nie jest to wymagane przepisami ani uzasadnione warunkami na drodze. w biały dzień takiego uzasadnienia nie ma. nie widzę też uzasadnienia dla dumy pomieszanej z poczuciem wyższości płynących ze stwierdzeń że "ja to zawsze i wszędzie na światłach" albo "nigdy nie wyłączam"... Link Zgłoś
wilk.uszatek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:13 Ano Panie i Panowie zgadzam się poglądem o kolegów dotyczących pozerstwa. Nie uzywam swiatel w lecie (jesli nie zachodzi taka potrzeba). Nie chce generalizowac i wyglaszac kategorycznych sadow, ale rzeczywiscie ci co uzywaja to glownie istoty, ktore same nie mysla. Nakladziono im do glowy jak to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble, ble i wiecie co, oni w to na serio wierza. W zasadzie powinno mnie to niewiele obchodzic ale nie lubibe bezmyslnosci. Link Zgłoś
robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:18 > Nakladziono im do glowy jak > to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble, ble i wiecie co, oni w to na > serio wierza. W zasadzie powinno mnie to niewiele obchodzic ale nie lubibe > bezmyslnosci. Oj, nie zgodzę sięz kolegą. Samochód z włączonymi światłami na drodze otoczonej drzewami rosnącymi na poboczu jest lepiej widoczny z dalszej odległości. Osobiście włączam światła tylko jak jadę gdzieś poza miasto, po mieście jeżdżę z wyłączonymi światłami. I jazdę poza miastem na włączonych światłąch wcale nie uważam za bezmyślność. Link Zgłoś
mess220 Wszyscy glupi, tylko ja madry........... 25.02.05, 13:23 Uzywam swiatel caly rok (jakos tak sie przyzwyczailem i nie potrafie tego rozsadnie wytlumaczyc), i kompletnie mnie to wali czy ktos inny tych swiatel uzywa, a tym bardziej nieobchodza mnie ludzie ktorzy twierdza, ze kazdy kto ma inne poglady od nich samych ten nie mysli (ROTFL) - wybacz wilk.uszatek, ale ludzie maja to do siebie, ze rozne rzeczy im sie rodza w glowach i szczerze ci radze, zebys z zalozenia nie negowal tego co inni mowia, bo tak daleko nie zajdziesz (i nie chodzi tu o swiatla). Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:28 wilk.uszatek napisał: > Nakladziono im do glowy jak to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble, > ble i wiecie co, oni w to na serio wierza. Zapalenie swiatel moze nawet nie poprawia bezpieczenstwa. Moge w to uwierzyc (choc nie chce). Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatlach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa tych nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze swiatlami jest kiepsko widoczny... W ten oto nienaukowy sposob jezdzacy na swiatlach wymusza na oszczednych zapalanie swiatel :-P Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:04 emes-nju napisał: > Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa tych > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze > swiatlami jest kiepsko widoczny... wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !! co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ? Link Zgłoś
bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:14 zgryzliwy1 napisał: > emes-nju napisał: > > > Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl > > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa t > ych > > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze > > swiatlami jest kiepsko widoczny... > > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !! > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ? dowód ? jaki dowód ? - chyba na twoje braki w czytaniu, rozumieniu i wnioskowaniu. Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:20 bolo737 napisał: > > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami > !! > > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ? > > dowód ? jaki dowód ? - chyba na twoje braki w czytaniu, rozumieniu i > wnioskowaniu. no tos sie "merytorycznie" wysilil - glowka nie rozbolala ?? Link Zgłoś
zgred-j Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:27 zgryzliwy1 napisał: > no tos sie "merytorycznie" wysilil - glowka nie rozbolala ?? Nie wymagaj zbyt wiele od dzieciaka, ktory nie wie na jakich oponach uniwersalnych jezdzi. Link Zgłoś
bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 17:18 spoko, nie rozbolała. "merytoryczny" (inaczej rzecz jasna) jest twój bełkotliwy "dowód" Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:20 zgryzliwy1 napisał: > emes-nju napisał: > > > Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl > > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa t > ych > > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze > > swiatlami jest kiepsko widoczny... > > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !! > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ? Beda (slusznie!) uwazali, ze swiatlolubni powoduja zmniejszenie ICH bezpieczenstwa :-P Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:22 emes-nju napisał: > Beda (slusznie!) uwazali, ze swiatlolubni powoduja zmniejszenie ICH > bezpieczenstwa :-P nawet gdy to oznacza ,ze sobie sami zaprzeczaja - taka ich logika Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:49 To nie logika - to pyskowanie. Link Zgłoś
bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 26.02.05, 08:06 > Zapalenie swiatel moze nawet nie poprawia bezpieczenstwa. Moge w to uwierzyc >(choc nie chce). Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na > swiatlach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa >tych nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze > swiatlami jest kiepsko widoczny... Ten aspekt (obniżenie widoczności samochodów i ogólnie obiektów nieoświetlonych gorzej lub w ogóle, w tym pieszych, rowerzystów, motocyklistów) jest jednym z powodów dla których np. ADAC jest PRZECIWNY nakazowi świateł za dnia. jest to ich oficjalne stanowisko, do przeczytania na stronach. Tego rodzaju "logika" kol. emes-nju doskonale potwierdza moje stanowisko, które wielokrotnie prezentowałem: Jeżeli już koniecznie chcesz być lepiej widoczny to KUP SOBIE DODATKOWE DLR a nie włączaj świateł mijania. Choć nawet DRL uważam za niepotrzebne i szkodliwe. Używanie świateł MIJANIA przy dobrej widoczności jest samowolą, widzimisię, egoizmem, AROGANCJĄ i przejawem LEKCEWAŻENIA innych użytkowników drogi. Powyższe podtrzymuję w całości. Link Zgłoś
emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:41 Znaczy sie jestem AROGANTEM i LEKCEWAZE innych uzytkownikow drog. Ze szczegolnym naciskiem na tych, ktorym szkodzi zuzywanie sie zarowek. Jakos nie trafiaja do mnie argumenty, ze nalezy jezdzic bez swiatel dlatego, ze czesc (coraz mniejsza) jest przez to gorzej widoczna. Moga wlaczyc swiatla. Link Zgłoś
microprofesor Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 14:30 > Jakos nie trafiaja do mnie argumenty, ze nalezy jezdzic bez swiatel dlatego, ze > czesc (coraz mniejsza) jest przez to gorzej widoczna. Moga wlaczyc swiatla. Tak, zwłaszcza piesi i rowerzyści. Link Zgłoś
grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:13 Wy mozecie sobie gasic. Nam zarowek nie szkoda. Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:21 To po co wylaczasz swiatlo po wyjsciu z lazienki? Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:40 woman29 napisała: > po jajco Pomysl nad tym dzis wieczorem i odpowiedz jutro. Ja wiem, ze nie wszyscy sypia odpowiedziami na to trudne pytanie jak z rekawa. pa Link Zgłoś
woman29 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:14 zgodnie z zasada glupie pytanie-jeszcze glupsza odp, kumasz? Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:17 dr.uid napisał: > Pomysl nad tym dzis wieczorem i odpowiedz jutro. > Ja wiem, ze nie wszyscy sypia odpowiedziami na to trudne pytanie jak z rekawa. trudne pytanie - dla Ciebie i owszem nie przyszlo Ci do lba ,ze wychodzac z lazienki juz z niej nie korzystasz a jadac autem - po wylaczeniu swiatel - jednak tak tak wiec - analogia z lazienka calkiem do d u p y Link Zgłoś
rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:32 Bo buraku oszczędzam pieniądze a naśmiewanie się z tych co gaszą światła to ignorancja!No chyba że skandynawowie to w/ciebie to buraki. Pa Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:39 rekrut1 napisał: > Bo buraku oszczędzam pieniądze a naśmiewanie się z tych co gaszą światła to > ignorancja!No chyba że skandynawowie to w/ciebie to buraki. > Pa Alez ja sie wcale nie nasmiewam ze Skandynawow, tak jak nie nasmiewam sie z murzynow w Afryce chodzacych boso. Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:54 dr.uid napisał: > Alez ja sie wcale nie nasmiewam ze Skandynawow, tak jak nie nasmiewam sie z > murzynow w Afryce chodzacych boso. MISZCZU analogii ,mozesz ta smiala teze rozwinac ,tak by byla dla nas ignorantow zrozumiala ? Link Zgłoś
grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:37 Przepraszam, ale na tak idiotyczny argument to mi sie nawet odpowiadac nie chce. Link Zgłoś
dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:44 grogreg napisał: > Przepraszam, ale na tak idiotyczny argument to mi sie nawet odpowiadac nie > chce. Idiotyczny to jest argument, ze rozsadni ludzie nie jezdza w dzien na swiatlach dlatego, bo sa oszczedni. To tak samo jakbys powiedzial, ze ludzie jezdza prawym pasem, bo sa oszczedni. A swoja droga czy oszczednosc to jakis wstyd? Link Zgłoś
grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:19 Oszczednosc? Nie, oszczednosc wstydem nie jest. Poplatanie waznosco priorytetow owszem. A bezpieczenstwo jest zaszwe na szczycie. Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:59 dr.uid napisał: > Idiotyczny to jest argument, ze rozsadni ludzie nie jezdza w dzien na > swiatlach dlatego, bo sa oszczedni. To tak samo jakbys powiedzial, ze ludzie > jezdza prawym pasem, bo sa oszczedni. nastepna dr.uid`owa perelka w dziedzinie porownan powiedz MISZCZU na czym polega rownoprawnosc tych dwoch przypadkow ? Link Zgłoś
rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:45 Przepraszam,przepraszam,przepraszam! Chodziło mi o tych co _nie gaszą_ świateł nawet w lato! Pozdr. Link Zgłoś
mariolka_bi Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:23 Ludzie czytają takie brednie, a potem jedzie cymbał z drugim bez świateł w pochmurny dzień przy padającym deszczu - no bo przcież już nie trzeba. typowo taksówkarskie myślenie młotka. Link Zgłoś
qrakki999 Zbliża się lato... 25.02.05, 14:21 i sezon ogórkowy w informacjach, pierwsza jaskółka juz jest!Nie to nie jaskółka to chyba całe stado bocianów, taką moc bowiem posiada ten wątek:) Nieskazitelny, jedynie słuszny, nieomylny forumowicz odgrzał starego kotleta w postaci wątku o światłach! Dymu przy tym się znowu narobi jakby jakaś stodoła na wsiach, które opisuje ten znakomity antropolog, socjolog, się paliła! Cóż i ja się przyłączyłem bom konformista okrutny. pzdr Q Link Zgłoś
bocian4 ... tylko nie bocianów!!! 25.02.05, 20:40 JA bym zrozumiał... stado krów, stado owiec, stadko cielaków... ale bocianów!!! Przesadziłeś z tym "konformistą"... ;-)))) Tego dr.uid nie zrozumie! A właśnei tak czekałem kto kiedy zareaguje na starą i nudna prowokacje druida. Ale jest to ciekawe od strony socjologicznej - zawsze jest tak ze kto jakiej głupoty by nie wymyślił, i jak bardzo by wszyscy o tym wiedzieli ze to głupota, to tłum ludzi bezie to traktował poważnei i udowadnial mu ze nei ma racji. Jest to ciekawe... ale niestety rozwala to forum powodujac coraz trudniejszym wyłuskiwanie ciekawych wątków. PZodrawiam qrakki! Link Zgłoś
qrakki999 ups:-) he, he, he 28.02.05, 18:07 Witam kolegę 'bociana'. Nie chciałem waszmości urazić, jeno zacny ten ptak gromadnie w początkach wiosny raczy pojawiać się nad rodzimymi naszymi ziemiami:) A tu takie niewybaczalne 'alibi' ;-) buhahahahhaha Nie mam nic 'pro forma' na to com poczynił;-) Ale faktycznie najbardziej do tych socjologicznych wizji pasowałoby legendarne juz stado hebli pytających o drogę na Kubę:) pzdr Q Link Zgłoś
jarek-44 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:28 Nareszcie. Też się cieszę. W końcu rozmarźnie woda (tzw. deszczówka), którą mam w spryskiwaczu, z oszczędności oczywiście, a oszczędność to nie wstyd, a przepalone żarówki, których nie kupuję z oszczędności, nie będą prowokowały miśków i innych nieuprzejmych współużytkowników drogi do niewybrednych uwag. Cieszę się bardzo, bo w ramach oszczędności nie zmieniałem swoich Kumho na uniwersalne Dębice, więc czasem w zimie przy silnym wietrze autko ześlizgiwało się z miejsca parkingowego i blokowało osiedlową uliczkę. Teraz będzie lepiej - "Wiosna, wiosna, ach to Ty..." No i poza strzelaniem z gaźnika, wynikającego z faktu, że z oszczędności rozcieńczam trochę benzynkę, nie będzie problemów z zamarzaniem przewodów paliwowych. Także piórka wycieraczek nie będą się już tak niszczyły, bo w ogóle nie będę musiał ich używać i tak staram się jeździć z podniesionymi. Podczas deszczu nie jeżdżę, a autko stoi pod plandeką - niestety chłopaki z MZO już kilka razy wystawili mi auto spod dachu śmietnika. Poza tym, gdy jest cieplej, zamiast używać kierunkowskazów (ach! ależ to pozerstwo i buractwo do kwadratu), będę wystawiał ręce przez okna sygnalizując manewr. Dzięki temu w pozycji siedzącej poprawiam krążenie barków i w ogóle. Ale tak na koniec to zastanawiałem się, czy dałoby radę zrobić coś z pozerstwem i buractwem sygnalizacji drogowej. Tyle żarówek. Najlepiej byłoby je wszystkie wyłączyć. Ile oszczędności!!! I myślę, że byłyłby to definitywny koniec buractwa w narodzie. Proszę moich prywatnych opinii nie używać do obelżywych ataków na LPR ani jej Członków (przez duże "C"). Ach druidek! Nudny się stałeś. FORMALNY PRZYGAS. Link Zgłoś
rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 21:30 O kurde Jarek ty to masz gadane! P. Link Zgłoś
woman29 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:32 moze wymyslilbys ciekawszy watek bo ten temat juz byl x razy poruszany wiec nie ma sensu tego walkowac?Zaskocz nas znow jakims "fenomenalnym" tematem filozofa kuchennego ;-))))))))))))))))))0 czekamy z niecierpliwoscia. Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 15:10 dr.uid napisał: > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od > rozsadnych kierowcow. tu na forum swiatel nie widac a i tak wszyscy wiedza ze jestes burak Link Zgłoś
tees1 Slowaki buraki 25.02.05, 15:14 Nowości z zagranicy: S ł o w a c ja Z dniem 23 lutego 2005 wszedł nowy przepis zobowiązujący kierowców do jazdy na światłach mijania przez cały rok przez 24h. (Biuro Narodowe Centrum Turystyki Slowackiej, 23.02.05) www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1129 Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Slowaki buraki 25.02.05, 17:06 > Nowości z zagranicy: > > S ł o w a c ja > > Z dniem 23 lutego 2005 wszedł nowy przepis zobowiązujący kierowców do jazdy na > światłach mijania przez cały rok przez 24h. nie maja swojego dr.uid`a to maja za swoje :-)) Link Zgłoś
bolo737 Re: Slowaki buraki 26.02.05, 08:16 No i co ? No to Słowacja dołączyła do licznego grona europejskich krajów (głównie skandynawskich) z bezwzględnym nakazem świateł za dnia. To "liczne grono" liczy sobie 8 państ. W Europie państw jest 45. Jak jeszcze kilka pójdzie śladem Słowacji daj znać, dobrze ? Link Zgłoś
dr.uid Slowaki takze bardziej ufaja Putinowi niz Bushowi 26.02.05, 19:54 ROTFL Co za buractwo Link Zgłoś
paul_78 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 15:51 Zastanawiające jest, jak wiele osób wdaje się w dyskusję z tymi durniami: dr.uid, strucla jakaśtam i ten matoł od bmw... Link Zgłoś
manekin1 Po pierwsze primo: Nie zapalajmy świateł ... 25.02.05, 17:01 ...po 1 marca bo już nie trzeba. Po drugie primo: Nie czyśćmy zębów weczorem, to pozerstwo. Kiedy śpimy nikt się nie skarży, że śmierdzi nam z gęby. Link Zgłoś
thecat Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 19:12 Ja szczęśliwie nie mam problemu, bo w aucie ktoś instalację na szwedzką zrobił i świateł się njnormalniej w Świecie wyłączyć nie da... A co do głównego wątku, to jest to naukowo potwierdzone, że nawet w najpiękniejszy dzień włączone światła pozwalają wcześniej zauważyć auto. Natomiast osoby pokroju dr.uid'a nie są i z pewnością jeszcze długo nie będą dla mnie autorytetem! Link Zgłoś
gruman Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 19:57 Znałem kiedyś gościa, któremu samochód z którym się zderzył "zlał się z niebem" bo był niebieski. Może jakby "niebo" świeciło światłami nie doszłoby do tego wypadku. Oszczędność, jeśli nie mamy swateł rodem z WRC chyba nie jest zbyt duża. pozdr Link Zgłoś
rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 21:35 >Może jakby "niebo" świeciło światłami nie doszłoby do tego wypadku. Doszło by doszło tyle że nie z samochodem a samolotem. Pozdr. Link Zgłoś
lewarek5 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 26.02.05, 08:32 dr.uid napisał: > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od > rozsadnych kierowcow. -------------------------------------------------------------------------------- burakow spotkasz przez caly rok na skandynawskich drogach,auta maja wmontowana automatyke - swiatla mijanie swieca przez caly rok - takie prawo , za nieprzestrzeganie 300 sek za kazdy nieswiecacy reflektor,zgasisz i pojedziesz = 600 sek mandatu "przy rowie" wzglednie Master Card & Visa & American Express etc Link Zgłoś
aneta362 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:35 Taa.. jutro buraki wyłączą światła, na szczęście wielu kierowców nadal jeżdzi na światłach a są to najczęściej ci którzy dużo jeżdżą i mają świadomość tego jak i co widać na drodze. Ja jeżdżę codziennie poza miastem i bardzo mnie cieszy, że wielu ludzi ma już tę świadomość, ale są tez tacy co nawet w deszcz nie włączą świateł, ale za to po zmroku, w ładną pogodę nazapalają różnych światełek halogenów, przeciwmgielnych i co tam jeszcz se kupią. To dopiero buractwo! Link Zgłoś
dr.uid Juz za chwileczke, juz za momencik:) 28.02.05, 11:39 aneta362 napisała: > są tez tacy co nawet w deszcz > nie włączą świateł, ale za to po zmroku, w ładną pogodę nazapalają różnych > światełek halogenów, przeciwmgielnych i co tam jeszcz se kupią. To dopiero > buractwo! Zgadzam sie! Link Zgłoś
totalbalalaykashow Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:42 byc burakiem w twoich oczach to prawdziwy honor. Link Zgłoś
wpr_pl Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:48 dr.uid napisał: > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od > rozsadnych kierowcow. widze ze zbyt dlugo chodowales pastewne i teraz do swiata masz pretensje ze ceny zjechaly nie boj zaby ziomek - chlop potega jest i basta Link Zgłoś
marlowe1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 07:19 kolejna żałosna prowokacja tego speca od tesciowej i tym podobnych tematów...to się robi nudne Link Zgłoś
jaro_ss Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 08:14 Już marzec..... Może jeszcze nie zgaszę, ale maju na pewno..... I w sierpniu i w lupcu bez potrzeby na pewno nie zapalę, niech palą ....Buraki... Link Zgłoś
robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 08:17 > I w sierpniu i w lupcu bez potrzeby na pewno nie zapalę, niech > palą ....Buraki... W nocy też nie zapalisz? Link Zgłoś
jaro_ss Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 10:08 bez potrzeby - nie, np na postoju, chyba, że będę nocą gdzieś jechał...... Link Zgłoś
robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 10:11 > bez potrzeby - nie, np na postoju, chyba, że będę nocą gdzieś jechał...... Dzięki za odpowiedź :) Ja przeważnie jeżdżę na światłach, nawet latem, a burakiem nie jestem. Link Zgłoś
louiswmb Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 15:03 Jak bylem pierwszy raz we Francji to na kazdych swiatlach przechodnie pokazywali mi ze cos mam nie tak z przodu-no tak zapomnialem wylaczyc swiatel... Swiatla w dzien sa dla bezpieczenstwa motocyklistow i nieprzestrzeganie tego jest jednoznaczne ze zwiekszaniem zagrozenia...no ale polskiego kierowce co to obchodzi i tak jak stoja w korku to nie zrobia miejsca do przejazdu bo nie zauwaza zadnej roznicy... We Francji dopiero teraz wprowadzali "zalecenie uzywania swiatel zima"-protesty 850 tysiecy motocyklistow!!! Pozdrawiam Link Zgłoś
epps2 Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 20:18 Ludzie zacznijcie mysleć na drodze!!!!!!!!!!!!!! o sobie i o innych użytkownikach dróg Mam do was pytanie czy jadąc przez las drogą powiatową lub inną przy lekko zachmurzonym niebie lub oslepiającym słońcu w lipcu włączycie światła? buraki oczywiscie nie włączą, bo jest lato i są k...najmadrzejsi dopóki nikt w nich porzadnie nie przy.... sorry za wyrazenia ale mam dosyć palantów na drodze. Link Zgłoś
mbanaszk Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 22:12 Najlepszy przykład ? dzisiejszy karambol pod polkowicami.... gesta mgła i pewnie stos pacanów bez świateł bo można... efekt ? 8 aut w 3 tiry... dwie osoby w szpitalu ! Oby tak dalej wieśniaki. Link Zgłoś
bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 22:27 > Najlepszy przykład ? dzisiejszy karambol pod polkowicami.... gesta mgła i > pewnie stos pacanów bez świateł bo można... co ty pitolisz nieskładnie chłopie ? "gęsta mgła i można bez świateł" ? kto ci dał prawo jazdy ? a po drugie to dlaczego zakładasz że "pewnie bez świateł" - widziałeś ? nie ? to nie zabieraj głosu. Link Zgłoś
kasmic Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 06.03.05, 19:41 już w pierwszy dzień mało nie skasowałem takiego buraka :( bo on oszczędza grrrrrr --- Agencja Reklamowa: cmyki.pl Link Zgłoś
puhaal Dr.UID ma kompleksy....PRZECZYTAJCIE !!! 14.03.05, 19:45 On zazdrości innym użytkownikom dróg, tego że mogą jeździć na włączonych światłach przez 365 dni w roku (co 4 lata 366 dni) bo mu niestety emerytura dziadka nie starcza na świeczki Philips'a tudzież Osram'a. Ja nie będę się rozwodził nad kwestią osobowości, że mamy tutaj doczynienia z odmianą zapalenia opon mózgowych u wczesnego Neardentalczyka który to gatunek niestety (dla nas) wśród kierowców reprezentuje wspomniany adresat mojego postu. Tylko zobaczcie do jakiej postępującej degeneracji płatów mózgowych dochodzi u takich osób jak dr.uid: 1. uważa innych użytkowników dróg używających świateł mijania w ciągu dnia za buraków - w głębokim poważaniu ma kwestie bezpieczeństwa, co można stwierdzić nie oglądając Discovery Channel, że jest się bardziej widocznym. 2. po co jeździć na oponach zimowych, toż to farsa i wymysł marketingowców w celu nabijania kielni producentów opon - nie istotne jest, iż poniżej 7 stopni Celsjusza opona letnia traci swoje właściwości, staje się twardsza a co za tym idzie ma mniejszą przyczepność do podłoża, ma inaczej wyprofilowany bierznik, zupełnie nieprzystosowany do rodzaju nawierzchni jakim jest śnieg, błoto pośniegowe etc... 3. tutaj zaczynam domniemać, iż dr.uid. uznaje foteliki dla dzieci zbędnym gadżetem, bo można przecież dziecko trzymać na kolanach i objąć rękoma (u mamusi na kolankach zawsze jest bezpiecznie :-P ) 4. po co przepuszczać szybciej jadące samochody i zjechać odrobinę w stronę pobocza w celu ułatwienia im wyprzedzania, przecież jego bolid ma zaprogramowaną jazdę wyłącznie lewym pasem, bądź tuż przy linii oddzielającej obie jezdnie. 5. dalej w kwestii bepieczeństwa - nie ma potrzeby zapinania pasów, bo pogniotą garnitur, brzydko się w nich wygląda i wogóle dr.uid jeździ tak aby nie stwarzać zagrożenia na drodze - nie istotna jest zasada ograniczonego zaufania do innych kierowców tych punktów można wymieniać przez wiele, wiele godzin tylko po co ?? Aby taki ignorant miał satysfakcję, iż jego post jest na stronie głównej ?? Może i to jest prowokacja, ale zastanówcie się czy takie praktyki nie są stosowane przez innych użytkowników dróg, a my niestety musimy brać pod uwagę wszystkie możliwości ich użycia... Życzę powodzenia innym kierowcom i aby zawsze dojeżdżali cali do domu... Pzdr... Link Zgłoś
puhaal P.S. do wszystkich odpowiadających na mój post... 14.03.05, 19:57 Interesują mnie wyłącznie odpowiedzi podparte logicznymi argumentami a nie typu: 1. popracuj nad ortografią 2. jesteś pajacem ze 100licy 3. twoja matka powinna się rzucić z mostu 4. pewnie na lewo się dorobiłeś Maybacha 5. jesteś wysłannikiem Giertycha i RM 6. Balcerowicz musi odejść !!! 7. a gdzie byli twoi rodzice etc............ Thx.... Link Zgłoś