Dodaj do ulubionych

Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mijania

25.02.05, 12:16
Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od
rozsadnych kierowcow.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:22
      ciebie już w lutym można z łatwością odróżnić
      • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:29
        wujaszek_joe napisał:

> ciebie już w lutym można z łatwością odróżnić

Ale tylko na mojej ulicy, ktora jest poza zasiegiem imbecyli w niebieskich
        ubraniach.
        • grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:15
          Mysle,ze dowiodl bys swej wartosci i dowcipu gdybys udal sie do miejsca gdzie
          ludzie ubrani na niebiesko urzeduja i wyrazil glosno swa i nich opinie.
          Goroca cie do tego namawiam.
          • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:30
            Nie lubie powtarzac rzeczy oczywistych. Sami sobie wystawiaja swiadectwo o sobie
            chocby takimi wypowiedziami, jak ta w TVN po ostatnim karambolu, w ktorej to
            jakis bubek (akurat nie ubrany na niebiesko czyli powinien byc madrzejszy) z
            szalenstwem w oczach zwierzyl sie, ze polowa kierowcow z karambolu miala letnie
            opony. Tak jakby to mialo ku.. cos do rzeczy!

• grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:35
              Zza zaslony anonimowosci kazdy tchorz pyszczyc moze. Ja oczekuje czynu. Wierze
              ze jestes gotow na ten akt heroizmu.
    • robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:24
      > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow od
      > rozsadnych kierowcow.

A kto będzie burakiem wg Ciebie: ten z włąćzonymi światłami czy z wyłączonymi?
      • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:32
        robertek napisał:

> > Jeszcze niecaly tydzien i nareszcie bede mozna z daleka odroznic burakow
        > od
        > > rozsadnych kierowcow.
        >
        > A kto będzie burakiem wg Ciebie: ten z włąćzonymi światłami czy z wyłączonymi?

Moj poglad na te sprawe jest tu szeroko znany.
        A twoj?
        • robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:40

Ja osobiście po mieście jeżdżę bez świateł (od 1 marca do 1 listopada), poza nim
          prawie zawsze je włączam. I nie uważam, jakobym był burakiem czy też inna osoba
          jeżdżąca 24h na dobę z włączonymi światłami mijania. Takie jest moje zdanie.
    • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:32
      Nie rozumie... Ale... wylaczyc swiatla to dobrze czy zle? Chce wiedziec czy bede burakiem bo nie wylacze :-P
      • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:34
        emes-nju napisał:

> Nie rozumie... Ale... wylaczyc swiatla to dobrze czy zle? Chce wiedziec czy bed
        > e burakiem bo nie wylacze :-P
        >

Znaczy, ze jestes pozerem? Robisz cos tylko dlatego, by nie byc uwazanym za buraka?
        • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:39
          Nie! Jezdze na swiatlach caly rok i wisi mi kto, co o mnie mysli. Interesuje mnie jednak twoj punkt widzenia - to co napisales bylo dla mnie niejasne. Zeby nie powiedziec bez sensu.
    • woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla m 25.02.05, 12:41
      znaczy TY je gasisz jak mniemam?To have fun, ja jezdze caly rok na swiatlach
      wiec daty 1.10 i 1.03 mnie nie dotycza.
      • dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:10
        woman29 napisała:

> znaczy TY je gasisz jak mniemam?To have fun, ja jezdze caly rok na swiatlach
        > wiec daty 1.10 i 1.03 mnie nie dotycza.

Ach, i ligwistka na forum sie znalazla! Zaraz chyba sie zakocham.
        Ale najpierw wytlumacz co chcesz udowodnic przez jazde w bialy dzien na
        swiatlach? Chcesz zwrocic na siebie uwage, zeby ktos sie wreszcie w tobie
        zakochal, czy po prostu nie wiesz gdzie jest wylacznik?
        • wujaszek_joe Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:20
          nic nie chce udowodnić. chce być widziana, dla bezpieczenstwa.
          za trudne? w każdym gescie doszukujesz sie ukrytych znaczeń?
          • dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:24
            Jak juz tak lubisz sie wypowiadac za innych, to powiedz dlaczego wczoraj na
            Marszalkowskiej jedna baba wjechala w bok Corolli?
            • zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:41
              dr.uid napisał:

> ...dlaczego wczoraj na
              > Marszalkowskiej jedna baba wjechala w bok Corolli?

pewnie jechala tramwajem a Corolla stala na torach
              tylko dlaczego "jedna baba" - wiecej pasazerek nie bylo w tramwaju ?
        • woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:29
          poziom twoich pytan jest......zenujący
          ale no coz odpowiem choc nie lubie sie powtarzac :
          1.chce byc widoczna - zdecydowanie auto jest bardziej widoczne jak ma wlaczone
          swiatla nawet w sloneczny dzien
          2.nikt mi nie powie bo ja pani nie widzialem,
          3.doskonale wiem gdzie jest wylacznik swiatel w moim aucie, malo tego jeszcze
          piszczy jak drzwi otworze
          Jeszcze jakies pytania wysokich lotow?
          P.S. a dlaczego ligwistka?
          • dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:35
            woman29 napisała:

> poziom twoich pytan jest......zenujący
            > ale no coz odpowiem choc nie lubie sie powtarzac :
            > 1.chce byc widoczna - zdecydowanie auto jest bardziej widoczne jak ma wlaczone
            > swiatla nawet w sloneczny dzien

I tu sie mylisz. Zapytaj znajomego okulisty albo optyka. Mowie calkiem powaznie.

> 2.nikt mi nie powie bo ja pani nie widzialem,

Nawet slepy?

> 3.doskonale wiem gdzie jest wylacznik swiatel w moim aucie, malo tego jeszcze
            > piszczy jak drzwi otworze

Piszczy, zeby przypomniec, ze nalezy je wylaczyc. Powinien jeszcze piszczec w dzien.

> Jeszcze jakies pytania wysokich lotow?
            > P.S. a dlaczego ligwistka?

No, jesli nie wiesz co to znaczy lingwistka, to sorry, wycofuje sie.
            Nie mozesz byc lingwistka, ale co najwyzej pozerka, ktora chce byc trendy.

• woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 13:56
              daremny jestes , ale ok tacy tez musza byc.
              nie musze pytac okulisty (a optyka to po co??) sama wiem z autopsji jako pieszy
              ze auto z wlaczonymi swiatlami mijania w sloneczny dzien jest lepiej widoczny-
              owszem jest to odczucie subiektywne.
              nawet slepy? jasne biorac pod uwage takie skrajnosci to tak.
              Po co piszczy to ja wiem a jak bedzie piszczec w dzien to sie bede martwic.

Wiem co znaczy lingwistka, tylko nie bardzo rozumiem skad to okreslenie mojej
              osoby ot co.
              Poki co ty jestes super trendy pozerem.
              • dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 14:08
                woman29 napisała:

> daremny jestes , ale ok tacy tez musza byc.
                > nie musze pytac okulisty (a optyka to po co??)

Jak zapytasz to zrozumiesz po co.

> sama wiem z autopsji jako pieszy
                > ze auto z wlaczonymi swiatlami mijania w sloneczny dzien jest lepiej widoczny-
                > owszem jest to odczucie subiektywne.

A ja wiem, ze widzialem fatamorgane na pustyni.

> nawet slepy? jasne biorac pod uwage takie skrajnosci to tak.
                > Po co piszczy to ja wiem a jak bedzie piszczec w dzien to sie bede martwic.
                >
                > Wiem co znaczy lingwistka, tylko nie bardzo rozumiem skad to okreslenie mojej
                > osoby ot co.
                > Poki co ty jestes super trendy pozerem.

No to have fun!
                Tyle ci zostaje, pozerko.
                • woman29 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 14:12
                  skoro nie potrafisz normalnie dyskutowac tylko rzucac obelgami to wybacz ale
                  nie zmaierzam z toba kontynuowac tej rozmowy.Zegnam
                • zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:53
                  dr.uid napisał:

> A ja wiem, ze widzialem fatamorgane na pustyni.

to fatamorgane mozna zobaczyc ???!!!!
                  a zawsze myslalem ,ze to co sie tam "obserwuje" nazywa sie fatamorgana
                  jestes naprawde wyjatkowy
        • zgryzliwy1 Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:36
          dr.uid napisał:

> Chcesz zwrocic na siebie uwage, zeby ktos sie wreszcie w tobie
          > zakochal, czy po prostu nie wiesz gdzie jest wylacznik?

he he he he
          porazajaca logika - wie gdzie wlacznik a nie wie gdzie wylacznik ??
          dr.uid ,juz Ci sie powoli "wylacza" mozg
          • dr.uid Re:Juz niedlugo marzec, wiec dr.uid gasi swiatla 25.02.05, 15:59
            Musi miec na stale wlaczone.
    • przeem36 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 12:55
      Nie zapomnij w lodówce zgasic.
      • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:11
        A tankujesz na stacjach Preem?
        • przeem36 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 18:21
          Ja tankuje na Neste he he, i z kolegami.
          • skyddad Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 18:39
            Panie Doktorze zapraszam do nas,ale nie zapomnij Pan zapalic swiatelek nawet w
            lipcowe poludnie.Pzdr.Sky.
    • bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:04
      też się na to cieszę.
      nie włączam świateł kiedy nie jest to wymagane przepisami ani uzasadnione
      warunkami na drodze. w biały dzień takiego uzasadnienia nie ma. nie widzę też
      uzasadnienia dla dumy pomieszanej z poczuciem wyższości płynących ze stwierdzeń
      że "ja to zawsze i wszędzie na światłach" albo "nigdy nie wyłączam"...
      • wilk.uszatek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:13
        Ano Panie i Panowie zgadzam się poglądem o kolegów dotyczących pozerstwa. Nie
        uzywam swiatel w lecie (jesli nie zachodzi taka potrzeba). Nie chce
        generalizowac i wyglaszac kategorycznych sadow, ale rzeczywiscie ci co uzywaja
        to glownie istoty, ktore same nie mysla. Nakladziono im do glowy jak
        to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble, ble i wiecie co, oni w to na
        serio wierza. W zasadzie powinno mnie to niewiele obchodzic ale nie lubibe
        bezmyslnosci.
        • robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:18
          > Nakladziono im do glowy jak
          > to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble, ble i wiecie co, oni w to na
          > serio wierza. W zasadzie powinno mnie to niewiele obchodzic ale nie lubibe
          > bezmyslnosci.

Oj, nie zgodzę sięz kolegą. Samochód z włączonymi światłami na drodze otoczonej
          drzewami rosnącymi na poboczu jest lepiej widoczny z dalszej odległości.
          Osobiście włączam światła tylko jak jadę gdzieś poza miasto, po mieście jeżdżę z
          wyłączonymi światłami. I jazdę poza miastem na włączonych światłąch wcale nie
          uważam za bezmyślność.
        • mess220 Wszyscy glupi, tylko ja madry........... 25.02.05, 13:23
          Uzywam swiatel caly rok (jakos tak sie przyzwyczailem i nie potrafie tego
          rozsadnie wytlumaczyc), i kompletnie mnie to wali czy ktos inny tych swiatel
          uzywa, a tym bardziej nieobchodza mnie ludzie ktorzy twierdza, ze kazdy kto ma
          inne poglady od nich samych ten nie mysli (ROTFL) - wybacz wilk.uszatek, ale
          ludzie maja to do siebie, ze rozne rzeczy im sie rodza w glowach i szczerze ci
          radze, zebys z zalozenia nie negowal tego co inni mowia, bo tak daleko nie
          zajdziesz (i nie chodzi tu o swiatla).
        • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:28
          wilk.uszatek napisał:

> Nakladziono im do glowy jak to "poprawia bezpieczenstwo ba drodze" ble, ble,
          > ble i wiecie co, oni w to na serio wierza.

Zapalenie swiatel moze nawet nie poprawia bezpieczenstwa. Moge w to uwierzyc (choc nie chce). Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatlach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa tych nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze swiatlami jest kiepsko widoczny...

W ten oto nienaukowy sposob jezdzacy na swiatlach wymusza na oszczednych zapalanie swiatel :-P
          • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:04
            emes-nju napisał:

> Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl
            > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa tych
            > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze
            > swiatlami jest kiepsko widoczny...

wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !!
            co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ?
            • bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:14
              zgryzliwy1 napisał:

> emes-nju napisał:
              >
              > > Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl
              > > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa t
              > ych
              > > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze
              > > swiatlami jest kiepsko widoczny...
              >
              > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !!
              > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ?

dowód ? jaki dowód ? - chyba na twoje braki w czytaniu, rozumieniu i
              wnioskowaniu.
              • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:20
                bolo737 napisał:

> > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami
                > !!
                > > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ?
                >
                > dowód ? jaki dowód ? - chyba na twoje braki w czytaniu, rozumieniu i
                > wnioskowaniu.

no tos sie "merytorycznie" wysilil - glowka nie rozbolala ??
                • zgred-j Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:27
                  zgryzliwy1 napisał:

> no tos sie "merytorycznie" wysilil - glowka nie rozbolala ??

Nie wymagaj zbyt wiele od dzieciaka, ktory nie wie na jakich oponach
                  uniwersalnych jezdzi.
                • bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 17:18
                  spoko, nie rozbolała. "merytoryczny" (inaczej rzecz jasna) jest twój
                  bełkotliwy "dowód"
            • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:20
              zgryzliwy1 napisał:

> emes-nju napisał:
              >
              > > Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na swiatl
              > > ach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa t
              > ych
              > > nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze
              > > swiatlami jest kiepsko widoczny...
              >
              > wypisz, wymaluj - dowod na to,ze lepiej widac auto z zapalonymi swiatlami !!
              > co na to przeciwnicy "zapalania" w dzien ?

Beda (slusznie!) uwazali, ze swiatlolubni powoduja zmniejszenie ICH bezpieczenstwa :-P
              • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:22
                emes-nju napisał:

> Beda (slusznie!) uwazali, ze swiatlolubni powoduja zmniejszenie ICH
                > bezpieczenstwa :-P

nawet gdy to oznacza ,ze sobie sami zaprzeczaja - taka ich logika
                • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:49
                  To nie logika - to pyskowanie.
          • bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 26.02.05, 08:06
            > Zapalenie swiatel moze nawet nie poprawia bezpieczenstwa. Moge w to uwierzyc
            >(choc nie chce). Problem w tym, ze teraz, jak coraz wiecej ludzi jezdzi na
            > swiatlach caly rok, nie zapalenie swiatel powoduje pogorszenie bezpieczenstwa
            >tych nie zapalajacych. Po prostu jeden samochod bez swiatel, wsrod aut ze
            > swiatlami jest kiepsko widoczny...

Ten aspekt (obniżenie widoczności samochodów i ogólnie obiektów nieoświetlonych
            gorzej lub w ogóle, w tym pieszych, rowerzystów, motocyklistów) jest jednym z
            powodów dla których np. ADAC jest PRZECIWNY nakazowi świateł za dnia. jest to
            ich oficjalne stanowisko, do przeczytania na stronach.

Tego rodzaju "logika" kol. emes-nju doskonale potwierdza moje stanowisko, które
            wielokrotnie prezentowałem:

Jeżeli już koniecznie chcesz być lepiej widoczny to KUP SOBIE DODATKOWE DLR a
            nie włączaj świateł mijania. Choć nawet DRL uważam za niepotrzebne i
            szkodliwe.
            Używanie świateł MIJANIA przy dobrej widoczności jest samowolą, widzimisię,
            egoizmem, AROGANCJĄ i przejawem LEKCEWAŻENIA innych użytkowników drogi.

Powyższe podtrzymuję w całości.
            • emes-nju Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:41
              Znaczy sie jestem AROGANTEM i LEKCEWAZE innych uzytkownikow drog. Ze szczegolnym naciskiem na tych, ktorym szkodzi zuzywanie sie zarowek.

Jakos nie trafiaja do mnie argumenty, ze nalezy jezdzic bez swiatel dlatego, ze czesc (coraz mniejsza) jest przez to gorzej widoczna. Moga wlaczyc swiatla.
              • microprofesor Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 14:30
                > Jakos nie trafiaja do mnie argumenty, ze nalezy jezdzic bez swiatel dlatego,
                ze
                > czesc (coraz mniejsza) jest przez to gorzej widoczna. Moga wlaczyc swiatla.

Tak, zwłaszcza piesi i rowerzyści.
    • grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:13
      Wy mozecie sobie gasic.
      Nam zarowek nie szkoda.
      • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:21
        To po co wylaczasz swiatlo po wyjsciu z lazienki?
        • woman29 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:31
          po jajco
          • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:40
            woman29 napisała:

> po jajco

Pomysl nad tym dzis wieczorem i odpowiedz jutro.
            Ja wiem, ze nie wszyscy sypia odpowiedziami na to trudne pytanie jak z rekawa.
            pa
            • woman29 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:14
              zgodnie z zasada glupie pytanie-jeszcze glupsza odp, kumasz?
            • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:17
              dr.uid napisał:

> Pomysl nad tym dzis wieczorem i odpowiedz jutro.
              > Ja wiem, ze nie wszyscy sypia odpowiedziami na to trudne pytanie jak z rekawa.

trudne pytanie - dla Ciebie i owszem
              nie przyszlo Ci do lba ,ze wychodzac z lazienki juz z niej nie korzystasz a
              jadac autem - po wylaczeniu swiatel - jednak tak
              tak wiec - analogia z lazienka calkiem do d u p y
        • rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:32
          Bo buraku oszczędzam pieniądze a naśmiewanie się z tych co gaszą światła to
          ignorancja!No chyba że skandynawowie to w/ciebie to buraki.
          Pa
          • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:39
            rekrut1 napisał:

> Bo buraku oszczędzam pieniądze a naśmiewanie się z tych co gaszą światła to
            > ignorancja!No chyba że skandynawowie to w/ciebie to buraki.
            > Pa

Alez ja sie wcale nie nasmiewam ze Skandynawow, tak jak nie nasmiewam sie z
            murzynow w Afryce chodzacych boso.
            • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:54
              dr.uid napisał:

> Alez ja sie wcale nie nasmiewam ze Skandynawow, tak jak nie nasmiewam sie z
              > murzynow w Afryce chodzacych boso.

MISZCZU analogii ,mozesz ta smiala teze rozwinac ,tak by byla dla nas
              ignorantow zrozumiala ?
        • grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:37
          Przepraszam, ale na tak idiotyczny argument to mi sie nawet odpowiadac nie
          chce.
          • dr.uid Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:44
            grogreg napisał:

> Przepraszam, ale na tak idiotyczny argument to mi sie nawet odpowiadac nie
            > chce.

Idiotyczny to jest argument, ze rozsadni ludzie nie jezdza w dzien na swiatlach
            dlatego, bo sa oszczedni. To tak samo jakbys powiedzial, ze ludzie jezdza prawym
            pasem, bo sa oszczedni.
            A swoja droga czy oszczednosc to jakis wstyd?

• grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:19
              Oszczednosc? Nie, oszczednosc wstydem nie jest.
              Poplatanie waznosco priorytetow owszem. A bezpieczenstwo jest zaszwe na
              szczycie.
            • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 16:59
              dr.uid napisał:

> Idiotyczny to jest argument, ze rozsadni ludzie nie jezdza w dzien na
              > swiatlach dlatego, bo sa oszczedni. To tak samo jakbys powiedzial, ze ludzie
              > jezdza prawym pasem, bo sa oszczedni.

nastepna dr.uid`owa perelka w dziedzinie porownan
              powiedz MISZCZU na czym polega rownoprawnosc tych dwoch przypadkow ?
          • rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 13:45
            Przepraszam,przepraszam,przepraszam!
            Chodziło mi o tych co _nie gaszą_ świateł nawet w lato!
            Pozdr.
            • mariolka_bi Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:23
              Ludzie czytają takie brednie, a potem jedzie cymbał z drugim bez świateł w
              pochmurny dzień przy padającym deszczu - no bo przcież już nie trzeba. typowo
              taksówkarskie myślenie młotka.
            • grogreg Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:37
              Czyli o mnie.
    • qrakki999 Zbliża się lato... 25.02.05, 14:21
      i sezon ogórkowy w informacjach, pierwsza jaskółka juz jest!Nie to nie jaskółka
      to chyba całe stado bocianów, taką moc bowiem posiada ten wątek:)
      Nieskazitelny, jedynie słuszny, nieomylny forumowicz odgrzał starego kotleta w
      postaci wątku o światłach!
      Dymu przy tym się znowu narobi jakby jakaś stodoła na wsiach, które opisuje ten
      znakomity antropolog, socjolog, się paliła!

Cóż i ja się przyłączyłem bom konformista okrutny.

pzdr
      Q
      • bocian4 ... tylko nie bocianów!!! 25.02.05, 20:40
        JA bym zrozumiał... stado krów, stado owiec, stadko cielaków... ale bocianów!!!

Przesadziłeś z tym "konformistą"... ;-)))) Tego dr.uid nie zrozumie!

A właśnei tak czekałem kto kiedy zareaguje na starą i nudna prowokacje druida.
        Ale jest to ciekawe od strony socjologicznej - zawsze jest tak ze kto jakiej
        głupoty by nie wymyślił, i jak bardzo by wszyscy o tym wiedzieli ze to głupota,
        to tłum ludzi bezie to traktował poważnei i udowadnial mu ze nei ma racji.
        Jest to ciekawe... ale niestety rozwala to forum powodujac coraz trudniejszym
        wyłuskiwanie ciekawych wątków.

PZodrawiam qrakki!
        • qrakki999 ups:-) he, he, he 28.02.05, 18:07
          Witam kolegę 'bociana'.

Nie chciałem waszmości urazić, jeno zacny ten ptak gromadnie w początkach
          wiosny raczy pojawiać się nad rodzimymi naszymi ziemiami:)

A tu takie niewybaczalne 'alibi' ;-) buhahahahhaha
          Nie mam nic 'pro forma' na to com poczynił;-)

Ale faktycznie najbardziej do tych socjologicznych wizji pasowałoby legendarne
          juz stado hebli pytających o drogę na Kubę:)

pzdr
          Q
    • jarek-44 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:28
      Nareszcie. Też się cieszę. W końcu rozmarźnie woda (tzw. deszczówka), którą mam
      w spryskiwaczu, z oszczędności oczywiście, a oszczędność to nie wstyd, a
      przepalone żarówki, których nie kupuję z oszczędności, nie będą prowokowały
      miśków i innych nieuprzejmych współużytkowników drogi do niewybrednych uwag.
      Cieszę się bardzo, bo w ramach oszczędności nie zmieniałem swoich Kumho na
      uniwersalne Dębice, więc czasem w zimie przy silnym wietrze autko ześlizgiwało
      się z miejsca parkingowego i blokowało osiedlową uliczkę. Teraz będzie lepiej -
      "Wiosna, wiosna, ach to Ty..." No i poza strzelaniem z gaźnika, wynikającego z
      faktu, że z oszczędności rozcieńczam trochę benzynkę, nie będzie problemów z
      zamarzaniem przewodów paliwowych. Także piórka wycieraczek nie będą się już tak
      niszczyły, bo w ogóle nie będę musiał ich używać i tak staram się jeździć z
      podniesionymi. Podczas deszczu nie jeżdżę, a autko stoi pod plandeką - niestety
      chłopaki z MZO już kilka razy wystawili mi auto spod dachu śmietnika. Poza tym,
      gdy jest cieplej, zamiast używać kierunkowskazów (ach! ależ to pozerstwo i
      buractwo do kwadratu), będę wystawiał ręce przez okna sygnalizując manewr.
      Dzięki temu w pozycji siedzącej poprawiam krążenie barków i w ogóle.
      Ale tak na koniec to zastanawiałem się, czy dałoby radę zrobić coś z pozerstwem
      i buractwem sygnalizacji drogowej. Tyle żarówek. Najlepiej byłoby je wszystkie
      wyłączyć. Ile oszczędności!!! I myślę, że byłyłby to definitywny koniec
      buractwa w narodzie.

Proszę moich prywatnych opinii nie używać do obelżywych ataków na LPR ani jej
      Członków (przez duże "C").

Ach druidek! Nudny się stałeś. FORMALNY PRZYGAS.
      • rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 21:30
        O kurde Jarek ty to masz gadane!
        P.
    • woman29 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:32
      moze wymyslilbys ciekawszy watek bo ten temat juz byl x razy poruszany wiec nie
      ma sensu tego walkowac?Zaskocz nas znow jakims "fenomenalnym" tematem filozofa
      kuchennego ;-))))))))))))))))))0 czekamy z niecierpliwoscia.
      • b12 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 14:38
        Ja nie gaszę.

PZDR
    • zgryzliwy1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 15:10
      dr.uid napisał:

> rozsadnych kierowcow.

tu na forum swiatel nie widac a i tak wszyscy wiedza ze jestes burak
    • tees1 Slowaki buraki 25.02.05, 15:14
      Nowości z zagranicy:

S ł o w a c ja

Z dniem 23 lutego 2005 wszedł nowy przepis zobowiązujący kierowców do jazdy na
      światłach mijania przez cały rok przez 24h.

(Biuro Narodowe Centrum Turystyki Slowackiej, 23.02.05)

www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1129
      • zgryzliwy1 Re: Slowaki buraki 25.02.05, 17:06
        > Nowości z zagranicy:
        >
        > S ł o w a c ja
        >
        > Z dniem 23 lutego 2005 wszedł nowy przepis zobowiązujący kierowców do jazdy na
        > światłach mijania przez cały rok przez 24h.

nie maja swojego dr.uid`a to maja za swoje :-))
      • bolo737 Re: Slowaki buraki 26.02.05, 08:16
        No i co ?
        No to Słowacja dołączyła do licznego grona europejskich krajów (głównie
        skandynawskich) z bezwzględnym nakazem świateł za dnia. To "liczne grono" liczy
        sobie 8 państ.
        W Europie państw jest 45.
        Jak jeszcze kilka pójdzie śladem Słowacji daj znać, dobrze ?
      • dr.uid Slowaki takze bardziej ufaja Putinowi niz Bushowi 26.02.05, 19:54
        ROTFL

Co za buractwo
    • paul_78 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 15:51
      Zastanawiające jest, jak wiele osób wdaje się w dyskusję z tymi durniami:
      dr.uid, strucla jakaśtam i ten matoł od bmw...
    • manekin1 Po pierwsze primo: Nie zapalajmy świateł ... 25.02.05, 17:01
      ...po 1 marca bo już nie trzeba. Po drugie primo: Nie czyśćmy zębów weczorem,
      to pozerstwo. Kiedy śpimy nikt się nie skarży, że śmierdzi nam z gęby.
    • thecat Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 19:12
      Ja szczęśliwie nie mam problemu, bo w aucie ktoś instalację na szwedzką zrobił i świateł się njnormalniej w Świecie wyłączyć nie da...

A co do głównego wątku, to jest to naukowo potwierdzone, że nawet w najpiękniejszy dzień włączone światła pozwalają wcześniej zauważyć auto. Natomiast osoby pokroju dr.uid'a nie są i z pewnością jeszcze długo nie będą dla mnie autorytetem!
    • gruman Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 19:57
      Znałem kiedyś gościa, któremu samochód z którym się zderzył "zlał się z niebem"
      bo był niebieski. Może jakby "niebo" świeciło światłami nie doszłoby do tego
      wypadku. Oszczędność, jeśli nie mamy swateł rodem z WRC chyba nie jest zbyt duża.
      pozdr
      • rekrut1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 25.02.05, 21:35
        >Może jakby "niebo" świeciło światłami nie doszłoby do tego wypadku.
        Doszło by doszło tyle że nie z samochodem a samolotem.
        Pozdr.
    • lewarek5 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 26.02.05, 08:32
      dr.uid napisał:

> rozsadnych kierowcow.

--------------------------------------------------------------------------------

burakow spotkasz przez caly rok na skandynawskich drogach,auta maja wmontowana
      automatyke - swiatla mijanie swieca przez caly rok - takie prawo , za
      nieprzestrzeganie 300 sek za kazdy nieswiecacy reflektor,zgasisz i pojedziesz =
      600 sek mandatu "przy rowie" wzglednie Master Card & Visa & American Express etc
    • aneta362 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:35
      Taa.. jutro buraki wyłączą światła, na szczęście wielu kierowców nadal jeżdzi
      na światłach a są to najczęściej ci którzy dużo jeżdżą i mają świadomość tego
      jak i co widać na drodze. Ja jeżdżę codziennie poza miastem i bardzo mnie
      cieszy, że wielu ludzi ma już tę świadomość, ale są tez tacy co nawet w deszcz
      nie włączą świateł, ale za to po zmroku, w ładną pogodę nazapalają różnych
      światełek halogenów, przeciwmgielnych i co tam jeszcz se kupią. To dopiero
      buractwo!
      • dr.uid Juz za chwileczke, juz za momencik:) 28.02.05, 11:39
        aneta362 napisała:

> są tez tacy co nawet w deszcz
        > nie włączą świateł, ale za to po zmroku, w ładną pogodę nazapalają różnych
        > światełek halogenów, przeciwmgielnych i co tam jeszcz se kupią. To dopiero
        > buractwo!

Zgadzam sie!
    • totalbalalaykashow Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:42
      byc burakiem w twoich oczach to prawdziwy honor.
    • wpr_pl Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 28.02.05, 11:48
      dr.uid napisał:

> rozsadnych kierowcow.

widze ze zbyt dlugo chodowales pastewne i teraz do swiata masz pretensje ze
      ceny zjechaly
      nie boj zaby ziomek - chlop potega jest i basta
    • marlowe1 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 07:19
      kolejna żałosna prowokacja tego speca od tesciowej i tym podobnych tematów...to
      się robi nudne
      • jaro_ss Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 08:14
        Już marzec.....

Może jeszcze nie zgaszę, ale maju na pewno.....

I w sierpniu i w lupcu bez potrzeby na pewno nie zapalę, niech
        palą ....Buraki...
        • robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 08:17
          > I w sierpniu i w lupcu bez potrzeby na pewno nie zapalę, niech
          > palą ....Buraki...

W nocy też nie zapalisz?
          • jaro_ss Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 10:08
            bez potrzeby - nie, np na postoju, chyba, że będę nocą gdzieś jechał......
            • robertek Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 10:11
              > bez potrzeby - nie, np na postoju, chyba, że będę nocą gdzieś jechał......
              Dzięki za odpowiedź :)

Ja przeważnie jeżdżę na światłach, nawet latem, a burakiem nie jestem.
              • louiswmb Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 01.03.05, 15:03
                Jak bylem pierwszy raz we Francji to na kazdych swiatlach przechodnie
                pokazywali mi ze cos mam nie tak z przodu-no tak zapomnialem wylaczyc swiatel...
                Swiatla w dzien sa dla bezpieczenstwa motocyklistow i nieprzestrzeganie tego
                jest jednoznaczne ze zwiekszaniem zagrozenia...no ale polskiego kierowce co to
                obchodzi i tak jak stoja w korku to nie zrobia miejsca do przejazdu bo nie
                zauwaza zadnej roznicy...
                We Francji dopiero teraz wprowadzali "zalecenie uzywania swiatel zima"-protesty
                850 tysiecy motocyklistow!!!
                Pozdrawiam
          • epps2 Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 20:18
            Ludzie zacznijcie mysleć na drodze!!!!!!!!!!!!!!
            o sobie i o innych użytkownikach dróg
            Mam do was pytanie czy jadąc przez las drogą powiatową lub inną przy lekko
            zachmurzonym niebie lub oslepiającym słońcu w lipcu włączycie światła? buraki
            oczywiscie nie włączą, bo jest lato i są k...najmadrzejsi dopóki nikt w nich
            porzadnie nie przy.... sorry za wyrazenia ale mam dosyć palantów na drodze.
            • mbanaszk Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 22:12
              Najlepszy przykład ? dzisiejszy karambol pod polkowicami.... gesta mgła i
              pewnie stos pacanów bez świateł bo można... efekt ? 8 aut w 3 tiry... dwie
              osoby w szpitalu !

Oby tak dalej wieśniaki.
              • bolo737 Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 05.03.05, 22:27
                > Najlepszy przykład ? dzisiejszy karambol pod polkowicami.... gesta mgła i
                > pewnie stos pacanów bez świateł bo można...

co ty pitolisz nieskładnie chłopie ? "gęsta mgła i można bez świateł" ? kto ci
                dał prawo jazdy ? a po drugie to dlaczego zakładasz że "pewnie bez świateł" -
                widziałeś ? nie ? to nie zabieraj głosu.
    • kasmic Re: Juz niedlugo marzec, wiec gasimy swiatla mija 06.03.05, 19:41
      już w pierwszy dzień mało nie skasowałem takiego buraka :( bo on oszczędza
      grrrrrr

---
      Agencja Reklamowa: cmyki.pl
    • puhaal Dr.UID ma kompleksy....PRZECZYTAJCIE !!! 14.03.05, 19:45
      On zazdrości innym użytkownikom dróg, tego że mogą jeździć na włączonych
      światłach przez 365 dni w roku (co 4 lata 366 dni) bo mu niestety emerytura
      dziadka nie starcza na świeczki Philips'a tudzież Osram'a. Ja nie będę się
      rozwodził nad kwestią osobowości, że mamy tutaj doczynienia z odmianą zapalenia
      opon mózgowych u wczesnego Neardentalczyka który to gatunek niestety (dla nas)
      wśród kierowców reprezentuje wspomniany adresat mojego postu. Tylko zobaczcie
      do jakiej postępującej degeneracji płatów mózgowych dochodzi u takich osób jak
      dr.uid:
      1. uważa innych użytkowników dróg używających świateł mijania w ciągu dnia za
      buraków - w głębokim poważaniu ma kwestie bezpieczeństwa, co można stwierdzić
      nie oglądając Discovery Channel, że jest się bardziej widocznym.
      2. po co jeździć na oponach zimowych, toż to farsa i wymysł marketingowców w
      celu nabijania kielni producentów opon - nie istotne jest, iż poniżej 7 stopni
      Celsjusza opona letnia traci swoje właściwości, staje się twardsza a co za tym
      idzie ma mniejszą przyczepność do podłoża, ma inaczej wyprofilowany bierznik,
      zupełnie nieprzystosowany do rodzaju nawierzchni jakim jest śnieg, błoto
      pośniegowe etc...
      3. tutaj zaczynam domniemać, iż dr.uid. uznaje foteliki dla dzieci zbędnym
      gadżetem, bo można przecież dziecko trzymać na kolanach i objąć rękoma (u
      mamusi na kolankach zawsze jest bezpiecznie :-P )
      4. po co przepuszczać szybciej jadące samochody i zjechać odrobinę w stronę
      pobocza w celu ułatwienia im wyprzedzania, przecież jego bolid ma
      zaprogramowaną jazdę wyłącznie lewym pasem, bądź tuż przy linii oddzielającej
      obie jezdnie.
      5. dalej w kwestii bepieczeństwa - nie ma potrzeby zapinania pasów, bo pogniotą
      garnitur, brzydko się w nich wygląda i wogóle dr.uid jeździ tak aby nie
      stwarzać zagrożenia na drodze - nie istotna jest zasada ograniczonego zaufania
      do innych kierowców

tych punktów można wymieniać przez wiele, wiele godzin tylko po co ??
      Aby taki ignorant miał satysfakcję, iż jego post jest na stronie głównej ??
      Może i to jest prowokacja, ale zastanówcie się czy takie praktyki nie są
      stosowane przez innych użytkowników dróg, a my niestety musimy brać pod uwagę
      wszystkie możliwości ich użycia...
      Życzę powodzenia innym kierowcom i aby zawsze dojeżdżali cali do domu...

Pzdr...
      • puhaal P.S. do wszystkich odpowiadających na mój post... 14.03.05, 19:57
        Interesują mnie wyłącznie odpowiedzi podparte logicznymi argumentami a nie typu:

1. popracuj nad ortografią
        2. jesteś pajacem ze 100licy
        3. twoja matka powinna się rzucić z mostu
        4. pewnie na lewo się dorobiłeś Maybacha
        5. jesteś wysłannikiem Giertycha i RM
        6. Balcerowicz musi odejść !!!
        7. a gdzie byli twoi rodzice
        etc............

Thx....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka