xandra67 28.02.05, 17:19 hej podpowiedzcie gdzie ubezpieczyć jeśli dopiero zaczynam zbierać punkty na zniżki, gdzie najtaniej? Interesuje mnie OC + AC + NNW Link Zgłoś Obserwuj wątek
emes-nju Re: GDZIE UBEZPIECZYĆ DLA POCZĄTKUJĄCEJ KIEROWNIC 28.02.05, 17:54 Znajdz jakiegos brokera ubezpieczeniowego i popros go o porownanie kilku ofert. Zrobi to rzetelnie we wlasnym interesie. Link Zgłoś
entry Re: GDZIE UBEZPIECZYĆ DLA POCZĄTKUJĄCEJ KIEROWNIC 28.02.05, 20:44 interes brokera to procent ze składki, czyli im drożej tym więcej dostanie. oczywiście najłatwiej porównać oferty, ale przestrzegam, przed wyborem nakierowanym wyłącznie przez pryzmat wysokości składki. No, chyba, że mówimy o OC Link Zgłoś
iberia29 Re: GDZIE UBEZPIECZYĆ DLA POCZĄTKUJĄCEJ KIEROWNIC 28.02.05, 19:08 Nie ma na to reguly, zalezy jakie auto w jakim miescie, mnie najtaniej wyszlo w Allianz-jak ubezpieczeylam za 200 zl mieszkanie to dostalam rabat 15% na pelne ubezpieczenie auta ;-) Link Zgłoś
mbanaszk Re: GDZIE UBEZPIECZYĆ DLA POCZĄTKUJĄCEJ KIEROWNIC 28.02.05, 20:44 Tak, broker będzie dobrym rozwiązaniem. Ja osobiście ubezpieczam auto w HDI SAMOPOMOC, bo stawka wyjsciowa OC dla pojemnosci 1300 to zaledwie 612zl rocznie. Nikt tego nie przebije. Nie wiem natomiast jak u nich przy ew. odszkodowaniu z AC, ale firma jest juz od ponad 10lat na rynku. Jak dla kogoś kto zbira zniżki to polecam, tym brdziej że WARTA i PZU zrobila zwyżkę dla młodych kierowców do 27lat a w HDI jest dalej 25 Link Zgłoś
x_1000 Re: GDZIE UBEZPIECZYĆ DLA POCZĄTKUJĄCEJ KIEROWNIC 28.02.05, 20:47 W ktorym s motoryzacyjnych brukowcow (motor albo autoswiat sprzed okolo 3 tygodni byl ranking najtanszych firm ubezpieczeniowych dla osob ktore nie skonczyly 25 lat,skladka byla liczona dla Warszawy,pamietam ze najlepiej wypadal chyba Alianz. Link Zgłoś