Dodaj do ulubionych

CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ???

10.03.05, 10:53
Poradzcie mi, zamierzam kupić vw vento 2.0 '93.
Czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.demon.nl 14.06.05, 20:25
      Ja mam VW Vento 1993 roku ale 1.8 silnik ,,, szczerze mowiac wydaje mi sie je
      jest to autko warte swojej ceny jaka by nie byla , to niemiecka precyzja ktura
      widac na kazdym kroku , bardzo zaufany samochod , ja swoim przejechalem do tej
      pory 260000km a silnik wyglada wciaz jak 2-3-latek ,,,, zero problemow jak
      narazie (odpukac),,,Niekturym ten samochod sie juz nie podoba , zestarzal sie z
      wygladu , bo sa przeciez bardziej nowoczesne samochody ,,, ale vento to cacko
      kturym mozna przerabiac milo kilometry nie myslac o tym :-)
      Pozdrawiam milutko z HOLANDII.
      • Gość: Cinek vento IP: *.mcon.pl 15.04.07, 22:25
        Warto kupic vw vento to bardzo wygodne auto Dobrze sie prowadzi Posiadam vento
        i ani razu mnie nie zawiodło z czego jestem dumny
      • Gość: Michał Re: czy warto kupic vento IP: 194.150.250.* 17.06.08, 20:03

Ja mam vento 2.0 litra benzyna 85 kw 115 km z roku 1993 jezdze nim
        juz ponad 4 lata i nie mam z tym autem problemów przez całe 4 lata
        poza wymianami obsługowymi typu oleje filtry płyny i wymiana paska
        rozrzadu to nie było zadnych napraw. Dopiero w tym roku po przebiegu
        197614 km wykonałem naprawe sprzegła ( sprzegło kompletne to koszt
        470 zł ) łacznie autem przejechałem ok 75000 i jestem z niego w 99%
        zadowolony moim zdaniem jesli tylko auto posiada blache w stanie
        dobrym to jest ono jak najbardziej godne polecenia.
      • Gość: kamiś Re: czy warto kupić vento??? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.07.08, 00:18
        Pewnie że warto ja miam swoje 4 latka jest po lekkim tuningu
        (dziewczyną sie podoba)apropo silnika i budy poprosto brak
        zastrzeżeń.Fakt ze samochód sie starzeje ale nadal ma ta niemiecka
        precyzje w sobie pozdrawiam wszystkich którzy posiadaja to właśnie
        autko
        • Gość: Mexaris Re: czy warto kupić vento??? IP: *.safe-lock.net 20.03.09, 20:11
          A witam wszystkich ventkowiczów...:) Również mam na stanie ten samochód i
          właściwie wykonałem kilka napraw tj. wymiana głowicy , błotnika(zżarty przez
          korozję), czekają mnie jeszcze progi i sprzęgło ale nie zamieniłbym się na inne
          auto.Komfort jazdy , cisza w kabinie oraz specyfika tego pojazdu przemawia za
          tym , że będę miał go jeszcze bardzo długo.Podsumowanie...Jeśli nie stać Cię na
          conajmniej AUDI A6 to nie sprzedawaj Vento.Pozdrawiam...
      • Gość: punio Re: czy warto kupić vw vento ??? IP: *.19.elzappero.net 23.01.09, 17:42
        JA MAM VOLKSWAGENA VENTO 1.8 BENZYNA 92 ROK W AUTOMACIE I NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ O
        NIEM ZŁEGO SŁOWA ZGRABNE GABARYTOWO ŚREDNIE AUTKO RADZIŁ BYM KUPIĆ TAKIE AUTKO
        BO NAPRAWDĘ TE AUTO JEST WSPANIAŁYM DZIEŁEM VOLKSWAGENA
      • edzio1611 Re: ventoo 02.03.09, 08:29
        Wg mnie to opłca się kupić..!
        jest to bardzo mało awaryjny samochódm..
    • Gość: IGF Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:03
      "ktura" , "kturym" pisze się przez "ó"
      Niektórych tjuningowców mi żal.
    • Gość: Paweł z Sosnowca [...] IP: *.cus.pl 02.07.05, 03:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • vera_76 Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 04.07.05, 07:49
        auto już kupiłam - 2 miesiące temu.
        • Gość: Ziomek 88 Re:Czy warto kupić Vento:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:36
          Inteligentna odpowiedź na pytanie buahaaha żal.pl
      • cinkciarzyna Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 26.07.05, 16:01
        Gość portalu: Paweł z Sosnowca napisał(a):

> Nie kupuj tego szkaradztwa!!!! pewnie nakierunkował cię twój chłopak wpajając
        > ci że FOLC-wagen to król aut. Nie będę wdawał się w szczegóły, ale to auto
        dla
        > buraka i wieśniaka, aut jest wiele i naprawde mozna coś ciekawego chycić a
        nie
        > ku..gena vento :-( Ja od pół roku jeżdzę Calibrą 2,5 ze skórą i klimą i
        > kilkoma modyfikacjami w silniku, ma zmodyfikowany przód tak że z przodu
        wygląda
        >
        > jak najnowszy model hyundaya coupe. Naprawde auto na drodze młuci tak że nie
        > mają z nim szans najmocniejsze Qurvageny VR6- wiem co mówie bo kumpel z
        dąbrowy
        >
        > ma folca Golfa (dla ludu) VR6 no i widzę go w lusterku jak jeżdzimy.Pamiętaj
        > Vera nie rób tego błędu, proszę cię!!!jak kupisz Vento to będziesz w nim
        > wyglądać jak biedna baba ze wsi co o starym folcu mażyła i wkońcu się
        > doczekała......to nie tylko moje zdanie...tak większość ludzi pomyśli, co
        > troszkę lepiej się znają na samochodach. Nie wiem co ci doradzić ale nie
        folca
        > kup sobie z 93 toyote celice czy tam jaką chcesz,honde obojętnie-wszystkie
        > wręcz fascynują dokładnością i osiągami w swoich klasach,opla omege B,calibre
        > mają części tak tanie jak do poloneza,rovera, saba,nawet fiata!!!(polecam
        > COUPE) ale nie KU..GENA DLA LUDU. Powiem ci jedno moja siora miała kupować 2-
        > 3letnie mondeo lub Vectre ale tak wyszło że kupiła Hyundaya Sonate z 2002 i
        > powiem szczeże dobrze wybrała na tamte nikt nie zwraa uwagi na każdej ulicy
        > stoi taki!!! a za tamtym mnustwo ludzi się ogląda bo naprawde rzadki samochód
        (i
        >
        > bezawaryjny-napewno mniej niż przereklamowany QURVAGEN PASSOŻYT)
        > Pozdrawiam życzę dobrego wyboru auta oraz zadowolenia
        z
        > niego (nawet jak niestety stanie się folcem)
        > Paweł Antyfan folców
        >
        > pawel770@poczta.onet.pl

Chłopie weź jakiś słownik do łapy, bo robisz takie błędy, że aż wstyd czytać! A
        co do twojego opla calibry to po prostu zabiłbym cię śmiechem. Dawno nie
        czytałem wypocin tak ograniczonego tempaka. I ta sonata twojej siostry po
        prostu bomba. Najważniejsze żeby się ludziska oglądały!!! Mieszka pewnie w 2
        pokojowym ulu, sonata na kredyt wzięta ale się ludziska za nią gapią. No nie
        mam k..a słów na takich ludzi.
        • Gość: JAJO111 Vento Rox Calibra Bleee... IP: *.compower.pl 11.03.07, 19:41
          Co do Calibry to sie wypowiem jedno blleee....
          Autko dla dresikow chodzacych na solarke i naszacych zloto na szyji :D.
          Vento z silniczkiem VR a najmocniejsza klibra to kalibra moze sie zakopać pod
          ziemie człowieku Ty sie z choinki urwales. Polecam albo silniczek 2.0l ma jakies
          115PS-a lub 1.8 tez spoko jezdzi :).
          Posiadam Venciaka juz ponad rok i trosze przy nim mozna porobic zeby ladnie
          wygladalo. Pozdrawiam wszystkich Vento maniaków.

www.vwvento-fans.com forum.vwvento.org
          Polecam te 2 forka :)
          • Gość: sopel Re: Vento Rox Calibra Bleee... IP: *.centertel.pl 16.09.08, 20:47
            calibra to jeden wielki szajs ja posiadam venciaka z 96r z klima i pełną
            elektryką 1.6 101KM to mam moc też zamykam nim zegar bez problemu
            polecam jak najbardziej
            • Gość: hehe Re: Vento Bleee... Calibra Bleee... IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.09, 15:26
              tak jak mój kolega nie? mówi że wento 170km/h na dówjce na poł
              gazie i że ma 220 km hahaha jak ja to uszłyszałem to do dziś się z
              niego śmieje
        • Gość: bandi co do rovera.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 11:47
          no właśnie kolo. "tak powie każdy kto troche lepiej zna się na
          autach". chcesz powiedzieć że się znasz? to czemu napisałeś że
          części do rovera są tanie? mój szwagier niedawno sprzedał rovera, bo
          nie wyrabiał na części!! jedna głupota kosztuje tyle co pół auta!!
          brak słów poprostu...
        • Gość: wasil warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:06
          gościu co ty wiesz na temat vw. volkswagen jest jedną z najlepszych
          marek. a co do vento to jest super auto i nie ważne jest że
          stary.moje vento ma 14lat i założę się że za 3 lata twoja calibra
          będzie ci służyła jako kurnik a ja dalej będę się cieszył moją
          perełką........nie wiesz co mówisz kolego
          • Gość: czesław Re: warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 19:51
            zacznijmy od tego że OPEL to nie samochód tylko 4 kolo przyklejone do
            rdzewiejących blach i są dużo tańsze od vw Opel Calibra hehe "auto" dla
            wieśniaka który chce poszpanować z dziurawym tłumikiem po wiosce
        • Gość: vw Re: vento ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:59
          Jaaa!No co za bamber!W tej calibrze to pewnie w dresie jeździsz z
          łokciem wystawionym przez szybe a na lusterku masz pęczek
          niepotzebnych pierdołów!!Żal mi cie Marian!
          • Gość: moniska87 Re: vento ??? IP: 80.51.66.* 07.03.09, 08:54
            i tylko was zajebac...tez jezdze kalibra i nie narzekam,,,,mam
            niebieska i jest wyjebana,,,, a ch... to was boli wiesniaki! mi sie
            podoba !
        • Gość: faf Re: Czy warto kupić VW VENTO ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:27
          jak sie nie znasz na samochodach to nie pisz że ople to są najlepsze
          auta bo ja ci powiem że to najgorszy sit i nic wiecej blachy gniją
          same rudy żelaza a o tym ile spali to nie mówie w tym aucie siedzisz
          jak w dziuże zaden komfort a siostra pewnie po pożyczke do skoka i
          jest zakręcona
        • Gość: Mirko Kupujcie Vento - warto IP: *.gprs.plus.pl 10.10.08, 09:27
          Witam, ja powiem tylko tyle ze mam vento z 93roku w 1,9TD, jezdze
          nim non stop od ponad roku i jesli chodzi o silnik i wszystkie
          podzespoly to zlego slowa nie powiem.jak zrobilem rozrzad to nie
          zagladam do niego rok czasu.... Faktem jest ze z blacharka to sie
          niemcy nie popisali, bo spod troche leci i na progach juz co nie co
          da sie zobaczyc, ale poza ta blacha, to autko pierwsza klasa i nie
          sluchajcie co ktos mowi ze jakis tam opel lepszy, czy hondy.... Ja
          tam nie jestem jakims fanatykiem akurat wolkswagena, ale autko mam
          juz jakis czas, duzo jezdze i wiem na wlasnym przykladzie ze jaet to
          fajna furka, 5 osob siada i swobodnie jedzie...bagaznik duzy jak na
          sedana,silnik chodzi jak marzenie. do tego bez jakichs
          niepotrzebnych bajerow. jak trzeba przycisnac to tez ucieka tak jak
          trzeba, ja swoim prawie 180 bez problemu... ale nie o to chodzi w
          normalnym uzytkowaniu. Przy spokojnej jezdzie 5,5 litry na sto to
          jest naprawde atut. polecam goraco ten samochodzik. na dojazdy do
          pracy, ale i na dluzsze wycieczki. fajna sprawa, ja za swojego dalem
          11 tys rok temu.a teraz cena tak spadla ze naprawde mozna za 7tys
          kupic juz autko do jazdy. pozdrawiam wszystkich driverów oprócz tego
          jelenia od "kalibry", bo to co on pisze to sie czytac nie chce jak
          kolega napisal. czesc
          • Gość: tomek Re: Kupujcie Vento - warto IP: *.ip.telfort.nl 07.03.10, 15:58
            padlo mi turbo a jestem w holandii w pracy i troche lipa,a to
            pierwszy wyjazd i tydzien,wczoraj na autostradzie ale olej odpialem
            od turbo i gra,dolalem oleju 3litry bo spalil zanim zjechalem z bany
            ipytanie czy moge tak jezdzic choc obrucilem 160km i zobaczymy ale
            zadyma osta na banie trabili holendrzy i dobrze bo policka nas nie
            wyhaczyla,takze czy moge smigac bez tej turbiny bez stresu,jest
            slabszy ale hula.nie wiem gdzie popytac o to?
        • Gość: ventylowiec łopel IP: *.tktelekom.pl 18.03.09, 23:44
          oj biedna jest twoja półkula tylko nie wiadomo która zdecydowała o oplu i
          sonacie twojej siostry jedno jest pewne jesteście rodzeństwem i gustu nie macie.
          Więc dresy z 4 paskami na d..e i możecie ruszać w
          ( mniasto ) po zioło bo z takich jak wy jest wesoło .
        • Gość: bania Re: czy warto kupić vw vento ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 22:26
          ty ku... pajacu zajeb...nie wiesz co piszesz. ventka są o wiele lepsze niż ta
          twoja rozpierducha na 4 kółkach. a tak poza tym to ile twój stary dał za ten
          samochód????
        • Gość: Zły Re: Czy warto kupic vw vento ??? IP: 217.153.235.* 31.05.14, 22:56
          Ta twoja Q....libra nie ma szans z vento nawet jak by była chromowana i miała silnik z ferrari.
      • ramonka27 Re: Lepiej Vento niż Calibre 06.08.06, 13:59
        Mam pytanie do ciebie
        Jak tam tylne nadkola w twoim OPLU??? heheheh ile razy
        wymieniałeś ,,reperaturkę,,. Nie chcę nic mówić na posiadaczy opli, ale Calibra
        ti chyba największa TANDETA OPLA. Miałbyć to samochód sportowy, ale tylko miał
        być!!!. Zawieszenie tragedia - buja jak na łajbie, blacha tragedia - gnije
        wszystko od podszybia do progów, o silniku nie wspomnę. Deska rozdzielcza bez
        żadnych przeróbek z OPLA VECTRY - wstyd. Jak ktoś chce mieć auto sportowe to
        kupuje ECLIPSA, SUPRĘ, BMW M3, ale w żadnym wypadku nie CALIBRĘ.
        Reasumując dziewczyna dobrze zrobiła bo przynajmniej jej nadkola nie odpadną!!!

Szczęśliwy posiadacz BMW M3
        • Gość: Cinek vento IP: *.mcon.pl 15.04.07, 22:32
          Wole miec vento niz calibre z takim silnikiem jak sie posuje to trzeba bedzie
          brac kase z banku na czesci pozdrawiam eszystkich co maja vw
      • Gość: dzordz dablju hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:37
        człowieku nawet sie nie przyznawaj
        publicznie ,ze masz
        calibre, przeciez tym jezdzi najwieksza wies jak moze istniec na polskiej
        ziemi :) w tym oplu zaliczasz sie do ekipy z duzych fiatow i 15letnich
        polonezow z gazem :) pewnie chodzisz na solarium dla ubogich i wywalasz lancuch
        na sweter z turcji, a zapomnialbym , zimny lokiec, tuba i ciemne szyby :)
        • Gość: cali calibra vs vento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:42
          to wyskocz gosciu tym vento z calibra z najslabszym silnikiem i lukniemy co
          lepsze :)
          • Gość: tomek Re: calibra vs vento IP: *.swk.vectranet.pl 22.10.08, 10:38
            miałem i to i to hehe z venta jestem zadowolony i niech mi nie
            pier.... takie szmaty jak to dziecko od calibry bo mu polowa koni na
            pewno gazem sie przytruła.... a z 2e (2.0) v vencie to bys buraku
            wachal smrod hehehehe
            • Gość: vip Re: calibra vs vento IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 00:21
              tym swoim vento to krowy wozic i swinie bo na starcie bym cie zniszczyl i nie ma
              co porownywac bo to smieszne
          • Gość: Vento 1,9 TDi 1Z Re: calibra vs vento IP: 217.153.82.* 15.11.09, 15:08
            tylko szkoda ze calibra w niemczech jest już złomowana ;]]
      • Gość: link vento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:03
        polecam wszystkim ten samochodzik jest super:)WARTO GO KUPIC!
        POLECAM:)

• sitc Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 21.07.05, 00:21
      Nie słuchaj buraka z ferrari dla ubogich ;)
      Vento to przyzwoite auto, nic fantastycznego jak dla mnie, bo generalnie za VW
      nie przepadam, ale praktyczne, niespecjalnie awaryjne, robione na golfie więc
      części nie są drogie.
    • Gość: jaaa Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: 193.151.55.* 26.07.05, 15:13
      beda cie mylic z psami i jeszcze ci kt pysk obije
      • vera_76 Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 27.07.05, 11:56
        heh...to chyba jestem w czepku urodzona:)
        bo jeszcze się z tym nie spotkałam.
    • Gość: 12345 Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 27.07.05, 21:27
      TAK zdecydowane TAK!!
      • vera_76 Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 28.07.05, 09:45
        Gość portalu: 12345 napisał(a):

> TAK zdecydowane TAK!!
        czemu tak sądzisz, że ZDECYDOWANIE TAK! ???
        • Gość: gts Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: 217.17.33.* 28.07.05, 13:47
          Jeżeli to 2 l poj. 115KM to może być wyprodukowany w Meksyku na rynek
          amerykański i sprowadzony do Polski.Mój znajomy miał z takim venciakiem dużo
          klopotów z silnikiem i w końcu pozbył się z wielkimi problemami. Pozdrawiam......
          • vera_76 Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? 29.07.05, 08:23
            ten w 100% jest Niemcem.
            Sprawdzone zostały oznaczenia nr VIN
    • Gość: JASKUL MIROSLAWIEC Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.adsl.wanadoo.nl 27.10.05, 10:21
      pewnie ze watro! zam nie dawno kupilem sobie VW Vento 93 rok tyle ze 1.9 td. i
      nie narzekam. Fakt ze vw nie maja najlepszych blach to nic w porównaniu z
      oplami. taka kalibra jest napewno bardzej zrzarta niz moje vento. zdecydowanie
      polecam to autko takze do sportowej jazdy jak i normalnej dla rodziny.
      pozdrawiam JASKUL
      • Gość: nikt Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.chello.pl 30.11.05, 12:20
        Jasne że warto!!!!Właśnie dźiś jade po mojego venciaka!!!!A ten od Calibry
        poprostu zazdrości,myśli że jak sobie kupił opelka pospawanego z 3 to już jest
        "gość" i wszystkie laski będą mu klamki gryzły!!!!!!!!!!!Jak bym mił seledynowy
        dres to też bym sobie kupił calibre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mario Re:czy warto kupic VW VENTO ??? IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.04.08, 22:09
        witam .czytam te wypowiedzi i za głowe sie łapie ,niedawno miałem ten sam
        problem "czy warto kupic wentylka "ale kupiłem i jak narazie nie załuje wogule
        fakt mój nie powala na kolana bo pod maseczką ma 1.6 ale na paliwku potrafi
        zaskoczyc.jak tobie sie podoba to kupuj i nie oglondaj sie
    • Gość: Grand Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.05, 20:01
      Warto!!! Kupiłem 1.8 z 1992. Luksus- welurowa tapicerka, elektryczne lusterka, wspomaganie itd poprostu cudo.
    • Gość: Marcin Re: CZY WARTO KUPIĆ VW VENTO ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:37
      Do fana Calibry:Człowieku miałem vectre,a wiadomo ze calibra to prawie to
      samo...Jednym słowem Ople to są autka co najwyzej na 10 lat użytkowania a potem
      to juz sa same kłopoty!!!Najgorzej jak taki opel zobaczy zime feee.... to na
      wiosne lepiej go zezłomowac niz brac sie za blacharke he he.Mam teraz vento i
      napewno nie zamieniłbym go na opla!
      Polecam ci vera vento bo to ekonomiczny solidny i mało zawodny samochód.
    • Gość: FoCuS Re: Czy warto kupić vento? IP: *.ib.tcz.pl 26.07.06, 16:35
      Ja również mam zamiar kupić już niedługo mój pierwszy samochodzik. Jestem przekonany do Venta. Oprucz tego, że to VW (czyli solidność, wytrzymałość) nie problem bedzie ze znjadowaniem czesci bo to praktycznie Golf. Ponadto jest BARDZO pojemny i wygodny. Najbardziej urzekł mmie jego wygląd. Ta dupka i ten SEDANowski kształt. Nowoczesne kształty (czyli te wszystkie okraglosci) nie sa w moim stylu. Ja lubie te widoczne i charakterystyczne kształty. Vento ma sylwetke doświadczonego sedana/limuzyny.
    • Gość: prezes Re: czy warto kupic Vento?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:21
      heh VW Vento to klasa sama w sobie ja mam i nie i ciesze sie jego eksploatacja
      a najleprzy jest w nim bagaznik jest jak na takie autko ogromny a co do
      czlowieka od calibry to mi slow szkoda poprostu jak bym chcial cos co sie
      dobrze prezentuje nie za czesto psuje to kupil bym Ventke z silnikiem 2.8 vr6
      albo jakies BMW
    • thefect Warto 19.08.06, 10:32
      Fajne VENTO jest ok. Osobiście docieram BMW '5' ale moj kumpel kupił Venciaka.
      Fakt diesla ale dlatego że mało pali rocznik? coś z ostatniego wydania. Obniżył
      zawieszenie, alu 17' kolor bordo metalic, przyciemnił delikatnie szyby, jasna
      skorka w środku i...jak przyjechał to wszystkim dech zaparło. Autko prezentowało
      się jak marzenie. Naprawdę ładne. A do gościa z Cali?? już wiem jak wygląda,
      pewnie z księżyca go widać przy 3 milionach diodow, i ma fajny spyler
      zainstalowany i kurde jeszcze lampke nocnu pomalowaj szprajem i ma podświelane
      zawieszenie i.....jak oglądnie Tokyo Drift to se coś tam jeszcze zmajstuje.
      • Gość: Gustaw warto IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.10.06, 10:20
        Vento jest spoko mozna juz trafic za nieduze pieniadze fajy wypas czesci tez
        jest duzo i tanio mozna dostac,sam mam Vento o pojemnosci 2.0 w GT skora,klima
        itp.Lata sie fajnie a stare przyslowie mowi ford gowno word a opel i fiat to
        jego brat pozdrawiam wszystich fanow VW
        • Gość: michał Re: warto IP: 194.150.250.* 17.06.08, 20:45
          ale jeszcze czaem mówia ze " nie kazda morda pasuje do forda "
          pozdrawiam wszystkich posiadaczy vw vento
        • Gość: sferavw Re: warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:40
          vw wiesz co masz-ventofan.
    • Gość: znawca :) calibra, heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:41
      • Gość: arti Re: calibra, heh IP: *.centertel.pl 03.01.09, 14:51
        www.artcar.wa.pl/
        calibra heh co to znaczty????
    • Gość: diesel man calibra team :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:54
      ja jestem posiadaczem starego ale dobrze utrzymanego venciaka 93 td, po dwoch
      latach urzytkowania na polskich drogach facet na przegladzie powiedział mi, ze
      mam do wymiany sworzen (30zł szt) , w tym czsie zmieniłem 2x to same łozysko
      tylne , koszt 25zl i moze dlatego 2x bo jakies badziewiaste kupiłem :)
      oczywiscie paski, olej na czas , stoi po chmurka i raz aku odmówił
      posłuszenstwa przy -25, spalanie w trasie 5, miasto 6,5
      oczywiscie mowie o zadbanym modelu , a nie zlomie po dzwonie, naprawde polecam,
      teraz szukam ładnego paska B5 lub audi A6
    • Gość: daniel warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:30
      mam vento 1.8 B `92 i zakochałem się w nim :) a co do calibry to :

co mają wspólnego ze soba opel i krokus?????

oba kwitną na wiosnę.

więc bujaj się z tym badziewiem mi jak się znudzi vento lub będzię mnie stać na
      lepszy to go sprzedam za niezłe pieniądze a ty po zimie swoją kalibrę przed
      sprzedażą będziesz musiał zważyć żeby wiedzieć ile na złomie za nią krzyknąć
    • Gość: matcheus naprawde warto kupic VW vento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:26
      moim zdaniem warto kupić vw vento...gdyz ja sam mam vw vento ale 1.9d disel..
      jest niezawodny..malo awaryjny naprawde warto kupic i polecam vw vento..z
      własnego doswiadczenia....PZDR
      • no_no_tak_tak Re: naprawde warto kupic VW vento 28.11.09, 15:59
        co VW to VW pozdrawiam
    • Gość: tomiaga72@wp.pl Re: czy warto kupić vento? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:57
      Pewnie.Auto jest super wytrzymałe,wygodne i ma kufer 500 litrów. Ważne aby
      autko było zadbane i bezwypadkowe,a posłuży jeszcze długo. pozdrawiam.
      Tomek.
      • Gość: Majkel Re: czy warto kupić vento? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:56
        Oczywiście !!! jak chcesz mieć autko na wypady po za miasto ze znajomymi -
        spokojnie 5 osób i 500l bagażnika , nawet i misto jesz w pewnym sensie nie
        przekreślone - (diesel) . Kolega z bloku na Opla Calibrę z 1993 i mimo
        garażowania ma w tylnich nadkolach dziurę na dwa palce ! ! !. Lepsze blachy z
        cała pewnością na VW a tym bardzie Vento . POLECAM
        • b.pawelek Re: czy warto kupić vento? 09.05.07, 06:46
          twó kolega z dziurawymi nadkolami jest leszczemi ma Kali bitą w 12500000 razy.
          Więc jak każdy wsiowy chłopaczek ma ślady po rdzy bo robił u tanich blacharzy.
          Kali i Vectra niebita nie ma śladów rdzy o ile się to szanuje . WIm z własnego
          doświadczenia.
          Poza tym 115 koni z 2.0 to jest śmiech na sali. Chlopcy w cieniasach łykają
          takie fury. A nawet moja chociaż to silnik 1.8 to jednak 144 KM.
          Jedyne co jest cos warte to ten diesel 1.9 warczy śmierdzi i nie jęxdzi jak
          pozostałe ale pali tyle ze na jednym vbaku można pojechać na księzyc i z
          powrotem
          Vento- śmierdzące "pento"
          Mimo wszystko pozdrawiam fanów "penta"
          Borys
          • Gość: dan Re: czy warto kupić vento? IP: 80.54.94.* 22.12.07, 21:41
            Ty gościu jak jesteś taki kozak to staniesz może na kresce z moim golfem II 1.8 A po drugie twoja callibra 1.8 i 144ps to jakieś nieporozumienie pewnie sam robiłeś tuning w garażu za pomocą pilnika i młotka e szkoda pisać
        • Gość: linker Re: czy warto kupić vento? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:10
          pewnie ze warto:) a co do kalibry to stanowczo odradzam wiadomo
          dlaczego to opel blacharka szybko leci a na wiosne tzeba robic albo
          spzedawac za mala kase wiem cos otym bo mialem az dwie:(
    • Gość: pawel Re: czy warto kupic Vw Vento ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 20:02
      pewnie że tak!!! sam posiadam Venciaka od 3lat i super się sprawuje. mam silnik 1.8l 90km i jest czym pogonić:):) polecam.co do kalibry to no comment... w moim miescie jest pare takich szrotow prowadzone przez wiochmenow bo inaczej tego nie da sie nazwac co robia. glosniki od starej wiezy ze zlomu(oczywiscie na maxa radio podkrecone), zwisajace tłumniki szpecace auto zeby nastolatki piszczaly za nim... fu... jak ktos w 2007r. w lecie był w radzyniu podl. to sam sie przekonal szczegolnie taka niebieska kala
      • Gość: Piotrek calibra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 17:57
        Słuchaj kolego z kalibry, jak będe chciał założyć kolekcję
        zardzewiałych samochodów to biore twoją Calibrę za 1 zł. za kilogram
        i robie to dlatego żebyś mógł sobie kupić coś lepszego np. fiata
        125p. Natomiast osobiści polecam Ventko bo to dobry solidny samochód
        za dobre pieniądze mam ciężko nogę i autko spokojnie mieści mi się w
        10l/100 km. A do kolegi z kalibry 1.8 144km- możesz mieć i tysiąc
        koni tylko co z tego jak połowa podła a druga połowa nie mam co
        ciągnąć bo powyżej 100 km/h rdza odpada. pozdrawiam
        • Gość: mariusz Re: calibra IP: *.240.c95.petrotel.pl 18.09.08, 17:52
          Calibra to przerobiona vectra rdzewiejacy samochod z bojnym
          zawieszeniem. jestem szczesliwym posiadaczem vw vento 1.8 1995r i
          polecam te auto jako solidny rodzinny samochod.
          • Gość: dRagin Re: calibra IP: *.cust.tele2.pl 27.10.08, 18:32
            zgadzam sie w pelni. Vento to swietny samochod na nasze drogi. moj drogi fanie
            opelkow... hmmm zaloze sie ze twoja calibra ocynku nawet nie ma i smola ja
            musisz konserwowac co hehe taki wiesniacki patent :D heh ;p nie ma to jak
            pozadne smolowanie ;) pozdrawiam :D
            • Gość: John Re: calibra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 14:04
              Wv jest świetny,a jeszcze lepszy jeśli go weżmiesz na raty do końca swoich dni
              myśląc aby starczyło na spłatę a nie na godziwe życie he he
          • Gość: batman Re: calibra IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 00:12
            chu.. sie znasz caliber zniszczył by ciebie i to twoje wento
        • Gość: batman Re: calibra IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 00:16
          calibra to rakieta nie samochód
          1-65/70
          2-100/110
          3-150/160
          4-190
          5-ponad 220 w najsłabszym silniku
          • Gość: xxx Re: calibra IP: *.chello.pl 16.05.09, 20:44
            Gość portalu: batman napisał(a):

> calibra to rakieta nie samochód
            > 1-65/70
            > 2-100/110
            > 3-150/160
            > 4-190
            > 5-ponad 220 w najsłabszym silniku

heheheh, dziecko, vmax na każdym biegu to jest ch... a nie wyznacznik dynamiki
            auta, mniej grania w nfs...
            I chciałbym zobaczyć te "ponad 220" w 2.0 115KM, pewnie u was na wsi to nie
            takie rzeczy heniek ze zdzichem za stodołą robią
          • Gość: c Re: calibra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 20:12
            niezłe spalanie
    • Gość: stefan Tak IP: *.85-237-175.tkchopin.pl 24.10.08, 16:30
      Warto kupić ale z tym 2 litrowym motorem bedzie duo palił...Lepiej szukać Vento
      z tym 1.8i...niby tylko 90 koni a idzie jak burza..;]
      • Gość: Adrian Re: Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 02:15
        Pół roku temu kupiłem venturę 1.9 td z 1994 roku. Do tej pory wszystko pracuje
        wręcz idealnie. Pali na ząbek niezależnie od temperatury i nie puści nawet dymka
        z wydechu. Do tego ekonomiczne spalanie i całkiem przyzwoite osiągi sprawiają,
        że autem naprawdę idzie się pocieszyć. Na dodatek jakość wykończenia wnętrza i
        stan blacharki nie pozostawiają wątpliwości, że volkswagen jest definicją
        jakości. Opel może tylko naśladować, może mu to wreszcie na dobre wyjdzie.
        Pozdrawiam kolegę od Calibry.
      • Gość: daro Re: Tak IP: 83.2.2.* 22.08.09, 00:16
        mialem opla vectre 2,0 115 koni az dwa lata bylem zadowolony a
        kupilem ten sama marke tylko 98 i to sieczka teraz mam vento fajna
        bryka tylko maly silnik bo 1,8 75koni i jak dolozyc jeszcze 15
        prosze o podpowiedz pozdro
    • Gość: adam Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:51
      kolego mam vento salonowe 1992r kupiłem jako 2 letnie jeżdze do
      teraz przebieg 391000 i nic od 4 lat na gazie zero problemów
      oczywiscie podstawowe przeglady no i dbani o stan techniczny to
      podstawa moze troche zastawia do zyczenia blacharka ale ogolnie
      autko na 5-
      • Gość: Kris2765 Re: ventko 2E IP: *.chello.pl 15.01.09, 16:26
        Od roku mam zasztyt podrozowac tym cackiem.92 GT 2E.
        Takich cwaniakow jak ten z calibry bylo na drodze wielu,niestety szybko
        zostawali za mna .Polecam VENTO 2E .Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego auta.
    • hazd Re: CZY warto kUPIĆ vW vento ??? 29.01.09, 17:24
      fajna furka do fajnego odpicowania w stylu niemieckim. silnik 2.0 daje rade
      jesli braknie zawsze jakies swap mozesz zrobic. wyposazenie i wygoda ( na
      seryjnym zawieszeniu) calkiem dobrze. jesli masz okazje kupic w dobrej cenie to
      kupuj. pozdrawiam !!

Zobacz koniecznie: Kasy fiskalne Warszawa
    • Gość: miku re:czy warto kupić vento ??? IP: *.tktelekom.pl 18.03.09, 23:28
      witam moim zdaniem warto mam 1.8 w benzynie / gazolina 93r. i ponad 300500 bez
      większych napraw przy silniku robiona była tylko skrzynia i to co się
      eksploatuje po naszych zajebistych drogach ja nie narzekam pozdrawiam.
    • Gość: Wielbiciel Vento Re: Czy warto kupić vw vento??? IP: 217.149.254.* 29.04.09, 16:38
      nie kupuj tego złoma jak go kiedyś miałem to mi się poduszka powietrzna
      otwierała i kiedyś miałem przez to dachowanie!
      tłumik mi się zatykał itd.
      jak miałem hak to jak wiozłem camping to mi się o mało nie odpiął.
      akumulator mi padł na autostradzie a4.
      koło mi odleciało i ręczny się zaciągną i nie dało się go spuścić.
      jak włączyłem radio to samochód zgasł.
      nie polecam tego czegoś to kupa złomu.
      • Gość: Ktosiek Re: Czy warto kupić vw vento??? IP: 80.50.55.* 09.05.09, 12:15
        Niestety...tak to jest jak się kupuje auto po gongu....wystrzelająca poducha i
        wady w elektryce świadczą o ciekawej przeszłości auta.
        Mam vento i kilka razy rozłożyłem calibrę 4x4 i jeżdziłęm calibrą 2.0...co jak
        co ale calibra nie do pięt ventu niedorasta....a poza tym śmigać calibrą w
        dzisiejszych czasach to wielki obciach....calibra-ferrari dla ubogich i zwykły
        burakowóz wożący panów w dresach.
    • black_candy vento 10.08.09, 20:10
      jezdziłąm vento wiele lat i tylko pompa paliwowa nawalala- po wymianie juz nie
      :p ale auto naprawde klasyczne i ich coraz mniej na polskich drogach- nie sa az
      tak pospolite :) tu sa fajne
      Vento.wroomlub z Niemiec
      Vento.mobile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka