Dodaj do ulubionych

Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne

IP: *.acn.pl / 10.134.130.* 09.08.02, 21:54
Auto dobre ale tylko na polskie warunki. Na niemieckiej
autostradzie niestety już by sie nie sprawdziło!!!
Sam jeździłem takim samym i jest szybkie. Pozostaje tylko
pytanie czy przy takim zużyciu paliwa nie powinny być
przerabiane na gaz?!
Obserwuj wątek
    • Gość: jacenty Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 08:07
      I by była Policja na gazie:P
    • lukaszd Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne 10.08.02, 20:00
      Policja ma paliwo za pol ceny. Tak slyszalem.
    • Gość: Myszor Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: 61.165.202.* 11.08.02, 14:21
      No pewnie że przerobić na gaz !
      A pistolety na wodę !
      • Gość: mlody Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 21:04
        Moze znacie dokładne dane techniczne?
        pzdr. mlody
    • Gość: p2000WRC Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 02:00
      Wystarczy Lancer albo Subaru Impreza, a nawet dobrze tuningowany
      Lanos czy Leganza i Panowie prowadzący dumę polskiej policji,
      staną się znikającym punktem w lusterkach tych samochodów. Tu
      trzeba czegoś więcej...
      • Gość: aaaa Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: 195.136.95.* 12.08.02, 09:02
        Patrol z kolczatką po 15 km., albo zatarasowana droga
        samochodami chyba wystarczy. Widziałem kiedyś zdjęcia jak gonili
        kogoś na drodze szybkiego ruchu. Zatrzymali po jednym
        samochodzie na każdym pasie i zrobił się kilkuminutowy korek.
        Uciekający nie zaryzykował przebijania się przez barierkę....
        • Gość: Speed Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: 143.26.83.* 14.08.02, 10:30
          W 85% przypadków nie chce im się dupy z krzaków ruszyć (Uciekł?
          No to co, złapiemy sobie innego frajera.), albo mają paliwa na
          nie więcej jak 10 km. W 15% przypadków można powiedzieć, że się
          nie zauważyło. I tak wychodzi taniej.
      • Gość: Gosc nr 45932453 Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 12:58
        to sa drogie auta, wystarczy kadett gsi 2.0 16v za pare tysiecy
        pln
    • Gość: Mar wideoradary - precz ze skurwysynami i inwigilacją IP: *.skorosze.2a.pl 12.08.02, 09:22
      W inyternecie jest na szczęśćie kilka stronek, na którytch można zapoznać się z
      nr rejestracyjnymi, markami oraz kolorami pojazdów wyposażonych w to bandyckie
      urządzenie. Polecam każdemu. A co do mondeo V6 - z uwagi na to, że jest to
      rzeczywiście najczęśćiej wystepująca suka z wideoradrem, wprowadzxam niniejszym
      na razie jednoosobowy bojkot zakupów pojazdów tej marki. Mam naszieję, że parę
      osób się jeszcze do mnie przyłączy :-)
    • cactus Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne 12.08.02, 10:43
      O ile sobie przypominam, cztałem kiedyś, że Mondea z wideoradarami
      ekspolatowane przez policję, mają silniki z wersji ST 200, czyli tez 2.5 V6 ale
      o mocy 205 KM.
      Jak jest naprawdę, wiedzą panowie którzy nimi jeżdżą, ale oni pewnie nie
      korzystają z naszego forum :(
      • Gość: ffmarkus Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.08.02, 11:18
        Maja tylko "170" kucy( < 9s do 100). Jak je kupowali nie było jeszcze wersji
        ST. Bojkotować nie trzeba, bo tego modelu nie ma przecież na rynku. Poza tym
        wiadomo, że mają kolor śliwkowy lub ciemno zielony.

Kto wie jakie wozy mają na autostradzie A4? Zapowiadali, że jakieś specjalne,
        szybkie(max.pow.200km/h), bezpieczne mają być. A co tam jeździ? Mioże właśnie
        Mondeo?
      • Gość: ffmarkus Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.08.02, 11:21
        Maja tylko "170" kucy( < 9s do 100). Jak je kupowali nie było jeszcze wersji
        ST. Bojkotować nie trzeba, bo tego modelu nie ma przecież na rynku. Poza tym
        wiadomo, że mają kolor śliwkowy lub ciemno zielony.

Kto wie jakie wozy mają na autostradzie A4? Zapowiadali, że jakieś specjalne,
        szybkie(max.pow.200km/h), bezpieczne mają być. A co tam jeździ? Mioże właśnie
        Mondeo?
        • tomek Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne 12.08.02, 11:51
          A ja widziałem jak się chłopaki w Mondeo kamuflują,

bo normalnie to wiadomo, mimo ze auto nieoznakowane, to siedzi sobie dwóch
          panów w mudurach (błękitne koszule lub granatowe kurtki/swetry), czasem jeszcze
          białe czapeczki na podszybiu - chilli we wstecznym jakos tam można poznać

a tymczasem w deszczowy dzień widziałem ich w kurtkach przeciwdeszczowych, nie
          żadnych tam policyjnych, ale jeden w czerwonej, drugi w jasno zielonej,
          czapeczki oczywiscie pochowane i bądż tu madry...

Jedyna rada - nie przekraczać prędkości :)
      • Gość: Gosc nr 45932453 Re: Policyjny Ford Mondeo - dane techniczne IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 13:00
        w stanach maja auta z silnikami corvette o mocy 450 KM i Vmax
        ok. 320 km/h
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka