jarek-44 19.08.05, 11:21 Czy wszystko musi iść w kierunku niemieckiego bezguścia i braku fantazji? www.autosieger.de/article6972.html UWAGA: po niemiecku Link Zgłoś Obserwuj wątek
plawski Re: Nowe Punto 19.08.05, 12:39 jarek-44 napisał: > Czy wszystko musi iść w kierunku niemieckiego bezguścia i braku fantazji To nie punto tylko golf V z logo fiata, hehe ;) Ciekawe, jak sie bedzie sprzedawać Croma. Link Zgłoś
pocieszne Re: Nowe Punto 19.08.05, 13:05 plawski napisał > To nie punto tylko golf V z logo fiata, hehe ;) taaak , a przez jakie okularki to ogladasz ? Link Zgłoś
plawski Re: Nowe Punto 19.08.05, 13:16 pocieszne napisał: > plawski napisał > > > To nie punto tylko golf V z logo fiata, hehe ;) > > taaak , a przez jakie okularki to ogladasz ? A no bez, może dlatego nie widzę różnicy. A Twój wzrok w porzo? Bo ja sie jednak upieram że te dwa auta są bardzo podobne, szczególnie z przodu. Link Zgłoś
callafior Re: Nowe Punto 19.08.05, 20:40 > Bo ja sie jednak upieram że te dwa auta są bardzo > podobne, szczególnie z przodu. ROTFL! Link Zgłoś
jarek-44 Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 19.08.05, 13:00 Szczyt szczytem, ale zdecydowanie bardziej podobał się "dyzajn" Bravy i "Maryśki". Przynajmniej przypominał ładniejsze od Fiatów Alfy. :-( Link Zgłoś
jarek-44 Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 19.08.05, 13:40 Zapomniałem o nowej Jettcie. Fakt, że jest się nad czym zachwycać: www.autosieger.de/Autokatalog513.html Szczególnie w porównaniu do sedana Fabii udało się lepiej "dokleić" tyłek Passata. Link Zgłoś
plawski Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 19.08.05, 13:42 jarek-44 napisał: > Zapomniałem o nowej Jettcie. Fakt, że jest się nad czym zachwycać: > www.autosieger.de/Autokatalog513.html > Szczególnie w porównaniu do sedana Fabii udało się lepiej "dokleić" tyłek Passa > ta. BORKA zjefajna tylko cena na pewno też Polaka powali... A ten który ma PRAWDZIWE pieniądze, nie jeźdźi VW;) > Link Zgłoś
jarek-44 Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 22.08.05, 09:18 Wybacz, ale o Jetcie pisałem z przekąsem. Link Zgłoś
dark13 Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 19.08.05, 13:43 jarek-44 napisał: > Zapomniałem o nowej Jettcie. Fakt, że jest się nad czym zachwycać: > www.autosieger.de/Autokatalog513.html > Szczególnie w porównaniu do sedana Fabii udało się lepiej "dokleić" tyłek Passa > ta. > mi nowa jetta kojarzy sie z 3 samochodami; przod troche passat troche golf ale to normalne linia boczna poprzednie toledo tyl honda accord Link Zgłoś
jarek-44 Re: Co ty?? Golf Astra i A3 to szczyt dyzajnu:) 22.08.05, 09:23 Po tym jak da Silva zaczął robić rewolucję w Seacie, Jetta wydaje się modelem, który próbuje skądinąd zachować najładniejszą linię VAG'a. Mi osobiście tył najbardziej kojarzy się jednak z Corsą. Ogólnie w nowym Punto widzę zwycięstwo niemieckiego "ordnung'u" nad włoskim temperamentem. :-( Link Zgłoś
dr.verte Re: Nowe Punto 19.08.05, 13:12 > > www.autosieger.de/article6972.html > UWAGA: po niemiecku > hhyhyhy Corsa :-))) Link Zgłoś
saltimbocca Re: Nowe Punto 19.08.05, 14:21 no nie wiem, będziecie się śmiali, ale porównajcie sobie zdjęcia grande punto z przodu z przodem maserati spyder albo coupe... Link Zgłoś
martino Re: Nowe Punto 21.08.05, 22:51 saltimbocca napisał: > no nie wiem, będziecie się śmiali, ale porównajcie sobie zdjęcia grande punto z > > przodu z przodem maserati spyder albo coupe... Moje pierwsze skojarzenie to też Maserati, praktycznie wszystkie modele. Ale widzisz, koledzy na tym forum (widzę jakichś nowych aktywistów) to przede wszystkim znawcy "dizajnu" vw i "zajefajnej" jetty, więc przypuszczam, że nie mają takich skojarzeń. Pozdrawiam, M. Link Zgłoś
lewarek5 Re: Nowe Punto 19.08.05, 16:57 jarek-44 napisał: > Czy wszystko musi iść w kierunku niemieckiego bezguścia i braku fantazji? > > www.autosieger.de/article6972.html > UWAGA: po niemiecku =============================================================================== Gen.Agent FIATa na Szwecje Ole Olsson juz robi wielka reklame nowego PUNTO GRANDE - jak dotychczas FIAT w szwecji eqzystowal dzieki modelowi PUNTO -reszta modeli sprzedawala sie kiepsko , jezeli nowe PUNTO nie wezmie klienteli sztormem to bedzie to koniec FIATA w szwecji,-szkoda by bylo . Pzdr. Link Zgłoś
areco5 Re: Nowe Punto 19.08.05, 20:56 auto, szczególnie z przodu jest super, takie małe maserati. Nic w tym niemieckiego Link Zgłoś
kolowr jak dla mnie jest grrrrrrrrrrrrande !!!!!!!!!!!!!! 19.08.05, 21:59 rewela, już chciałbym je mieć - świetne proporcje, dynamiczny wygląd.... oczywiscie tylko z szerokimi kapciami ;) Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Nowe Punto 20.08.05, 01:07 jarek-44 napisał: > Czy wszystko musi iść w kierunku niemieckiego bezguścia i braku fantazji? qrna ,jak mozna :-)) a moze jakies inne zdjecia ogladales ? takiego cacka to niemcy nie dorobia sie ani za 100 lat Link Zgłoś
odin-2 Re: Nowe Punto 20.08.05, 08:09 zgryzliwy1 napisał: > jarek-44 napisał: > > > Czy wszystko musi iść w kierunku niemieckiego bezguścia i braku fantazji? > > qrna ,jak mozna :-)) > a moze jakies inne zdjecia ogladales ? > takiego cacka to niemcy nie dorobia sie ani za 100 lat .. zgadzam sie z Toba , Niemcy stracili dobry gust wraz z smiercia Schubert´a i v.Ghete, go , a auta spaskudzili ludowozem. Link Zgłoś
jarek-44 Re: Nowe Punto 22.08.05, 09:17 zgryzliwy1 napisał: > takiego cacka to niemcy nie dorobia sie ani za 100 lat Nie przesadzaj. Już chyba zaczęli podkupywać designerów koncernowi Fiata? Czy da Silva nie pracował wcześniej w Alfie? Chciałem tylko wrócić uwagę na trend, który moim zdaniem ma aktualnie miejsce u Fiata. Pierwszym przykładem niewątpliwie był Stilo, który był nawet nazywany "pierwszym niemieckim Fiatem" :-0 W moim mniemaniu, zamiast tworzyć charakterystyczną dla siebie linię stylistyczną, Włosi poszli w kierunku niebudzących żadnych emocji "dupowozów" licząc na popularność sprzedaży jak u VAG'a. Jednakże podejmując się zmiany swojego imagu z autek tanich, zawodnych, ale ładnych na autka drogie, ponoć bezawaryjne i "bezpłciowe", moim zdaniem popełnili bład, co chyba potwierdzają wyniki koncernu? Po prostu boleję nad tym, że nie ma kontynuacji ładnej linii, która widoczna była w modelach Bravo/Brava. Link Zgłoś
101ola Re: Nowe Punto 20.08.05, 14:52 Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym Punto bo ten samochodzik jak na swoje gabaryty jest wyjątkowo ładnie narysowany czego z pewnością nie powiemy o Punto II po liftingu (bodaj w 2002 roku) gdzie został postarzony i wyglądał jak gorszy brat VW Polo z minionego wieku. Uczciwie należy jednak powiedzieć,że dzisiaj chyba zaden popularny samochód nie szokuje tak jak Punto I w 1993 roku, Brava w 1995 czy Punto II w 1999 roku. pozdr Link Zgłoś
101ola Re: Nowe Punto 20.08.05, 15:17 Z tym Civicem to dziwna sprawa. Niby szokuje a nie moge opszeć się wrażeniu,ze już coś takiego kiedyć widziałem i to w latach 80-tych względnie 90-tych. Z pewnością nowy Civic nie jest też proporcjonalny. Link Zgłoś
dr.verte Re: Nowe Punto 20.08.05, 15:22 101ola napisała: > Niby szokuje a nie moge opszeć się wrażeniu,ze > już coś takiego kiedyć widziałem i to w latach 80-tych To byl pewnie podręcznik do polskiego dla klas czwartych "opszeć się" hhyhy. Link Zgłoś
blinski Re: Nowe Punto 21.08.05, 00:20 bo honda powróciła do tradycji innowacyjnych i z lekka sportowych civików - poprzednia generacja była wg. mnie najbardzije nieudaną od początku. dlatego może ci się kojarzyć z modelami z lat '80:) a civic nie jest proporcjonalny? hm, najbardzije proporcjonalny z obecnie produkowanych, mnie urzeka, hyhy - piszę serio. :) Link Zgłoś
101ola Re: Nowe Punto 21.08.05, 16:03 Z latami 80 -tymi kojarzy mi się ten "nowy" Civic,a nie ten aktualnie sprzedawany. Link Zgłoś
blinski Re: Nowe Punto 22.08.05, 00:11 no, ja właśnie mówię o tym nowym:) a najbardzije nieudanym nazywam tobecnie sprzedawanego, czyli w obliczu pojawienia isę nowego - poprzedniego:) Link Zgłoś