Dodaj do ulubionych

UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o autku

02.09.05, 20:31
hej!! niedawno zdalam prawko i rodzice chyba kupia mi 206.
Chcialabym spytac uzytkownikow jak postrzegaja autko, czy sie duzo psuje, jak
sie jezdzi.
jakie ma zalety, jakie wady?

prosze o odpowiedz na 2 podstawowe pytanka.
1. gdzie znajduja sie przyciski do elektrycznych szyb bo na drzwiach nie
widze na zdjeciach
2. czy mezczyzna o wymiarach wiekszych ok 190cm wzrostu, postawny bedzie mial
miejsce przy maksymalnym odsunieciu fotela?

z gory dzieki wszystkim Panom i Paniom za odpowiedzi ;-)
Obserwuj wątek
    • opuszczona Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 02.09.05, 22:57
      nikt nic?:(
    • maciejosss Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 02.09.05, 23:24
      nie napisałaś jaki silnik.
      nowy czy używany ?

www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\940&file=mr_892.xml
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\969&file=gh_2568.xml
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\990&file=gh_2840.xml
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\936&file=wd_342.xml
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\773&file=gh_1310.xml
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\679&file=679rj195.xml
      silnik 1,1-60km odradzam , bo to straszny muł i brak mu jakiejkolwiek dynamiki.
      • maciejosss zdjęcie z szybkami el. znajduje się w 5 linku co 02.09.05, 23:38
        podałem powyżej ( oststnie zdjęcie )

czyli między siedzeniami przednimi , przed hamulcem ręcznym
    • dr.verte Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 02.09.05, 23:29
      opuszczona napisała:

> prosze o odpowiedz na 2 podstawowe pytanka.

> 1. gdzie znajduja sie przyciski do elektrycznych szyb bo na drzwiach nie
      > widze na zdjeciach

To może na tunelu środkowym,na pewno gdzieś ma,nie robią aut z nieodkręcanymi
      szybami

> 2. czy mezczyzna o wymiarach wiekszych ok 190cm wzrostu, postawny bedzie mial
      > miejsce przy maksymalnym odsunieciu fotela?
      >

o seksie w tym aucie z nim razczej zapomnij
    • hippolin Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 03.09.05, 00:00
      miałem styczność z tym autem - fajnie się jeżdzi, fajnie wygląda i nic poza tym
      po 4latach i 29Mm zaczyna przeciekać silnik, pozatym problemy z zawieszeniem tzn. tuleje i łożyska, czasem elktronika - jak nie masz zamiaru jeżdzić w zimę to może być ok :-)
    • zdecydowany4 Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 03.09.05, 09:44
      Zobacz ten www.allegro.pl/show_item.php?item=62557246 i może Tatuś kupi:)
    • szymonsilny bardzo proszę 03.09.05, 12:55
      Polecam auto z silnikiem 1,4 benzyna 75 koni, jest bardzo dynamiczny (jak na tę
      klasę aut), choć trzeba pamiętac o przełożeniach - na 5 biegu przy 1,5 tys.
      obrotów raczej nie przyspieszy zbyt żwawo :)
      Silnik 1,1 60 koni nadaje się wyłącznie do jazdy po mieście.
      Co do diesli - zdecydowanie HDi, chociaż podobno jest dość awaryjny.

Włączniki do el. szyb są rzeczywiście pośrodku koło dźwigni hamulca ręcznego i
      jest to, wbrew pozorom, bardzo wygodne rozwiązanie.
      "Dwieścieszóstka" bardzo dobrze trzyma się drogi, prowadzi się bardzo wygodnie,
      trzeba tylko przed dłuższą trasą bardzo starannie ustawić fotel, by nie bolały
      plecy.

Autko, jak większośc "francuzów" jest dośc miękkie, co w połączeniu z dość
      niską i szeroką sylwetką powoduje, ze jedzie nam się dośc komfortowo
      (oczywiście jak na tę klasę samochodów, nie zapominajmy, ze to segment B, a nie
      Mercedes klasy "S")

Minusy?

Miękkie i komfortowe zawieszenie ma swoją cenę - na polskich drogach pracuje
      cały czas, więc zużywa się szybciej niż u aut "twardych" ( jak np. Nissan
      Almera)

Ja po 4 latach i 75 tysiącach musiałem niestety wymienić 2 łaczniki
      stabilizatorów - to takie coś w zawieszeniu:) Z tego co wiem, inni własciciele
      206 mają podobne problemy.

Co do jazdy zimą - spokojnie można jeździć, oczywiście na zimówkach, auto
      wytrzymuje, ale może skorodować rura wydechowa - na polskich drogach i soli
      wysypywanej w zimie bez umiaru to normalne, nei tylko w 206.

Podsumowując - w tej klasie zdecydowanie polecam, dużo lepszy samochód niż
      Toyota Yaris czy Opel Corsa, no i zdecydowanie ładniejszy.

A może rodzice poczekają roki i kupią 207?
      • opuszczona Re: bardzo proszę 03.09.05, 22:48
        :))) dziekuje wszystkim bardzo!!!

coz... te przyciski do szyb baaardzo mnie zszokowaly WOW:>
        co do 207... chetnie choc pewnie troszke za duzo bedzie kosztowac a ja dopiero
        zaczynam swoja przygode z jazda autkiem wiec wole cos uzywanego i troszke
        tanszego, nie chcialabym sie modlic nad kazda jedna ryska nowego i drogiego
        207:P

Dziekuje bardzo za oferte jednak ma byc 3 drzwiowy i chyba czarny, badz
        jasnoniebieski. nie wiem czemu, nie podobaja mi sie zielone autka:)

pozdrawiam i dziekuje
      • kleo_k Re: peugeot 206 04.09.05, 12:09
        Jestem uzytkownikiem Peugeota 206 Mistral -silnik 1,4 benzyna, 75 koni. Bardzo
        fajne autko -polecam !! moj samochod ma 4 lata i 58.000 przebiegu -jestem
        trzecim wlascicielem. wczoraj moj kolega -specjalista od francuzow- zrobil mu
        generalny przeglad i wszystko jest idealnie (odpukac :-) nawet wachacze, ktore
        w tym samochodzie podobno szybko sie zuzywaja. A co braku miejsca z tylu to
        lekka przesada. Natomiast bagaznik jest naprawde maly, biorac pod uwage dluzszy
        wyjazd. Acha, moj kolega dal mi jeszcze jedna wskazowke, ze to jest francuski
        samochod i jak wszystko co z Francja zwiazane -odnosni sie do milosci :-) wiec
        trzeba ten samochod kochac i z nim rozmawiac :-))) Pozdrawiam.
    • lewarek5 Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 04.09.05, 12:22
      opuszczona napisała:

> hej!! niedawno zdalam prawko i rodzice chyba kupia mi 206.
      > Chcialabym spytac uzytkownikow jak postrzegaja autko, czy sie duzo psuje, jak
      > sie jezdzi.
      > jakie ma zalety, jakie wady?
      >
      > prosze o odpowiedz na 2 podstawowe pytanka.
      > 1. gdzie znajduja sie przyciski do elektrycznych szyb bo na drzwiach nie
      > widze na zdjeciach
      > 2. czy mezczyzna o wymiarach wiekszych ok 190cm wzrostu, postawny bedzie mial
      > miejsce przy maksymalnym odsunieciu fotela?
      >
      > z gory dzieki wszystkim Panom i Paniom za odpowiedzi ;-)

.., po dobrych drogach-tylko jezdzi,mozesz zapomniec o auto-warsztatach ,
      tylko normalny service i czesci wymienne np; pasek rozrzadu etc.
      • lewarek5 Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 04.09.05, 12:27
        hippolin 03.09.2005 00:00

miałem styczność z tym autem - fajnie się jeżdzi, fajnie wygląda i nic poza tym
        po 4latach i 29Mm zaczyna przeciekać silnik, pozatym problemy z zawieszeniem
        tzn. tuleje i łożyska, czasem elktronika - jak
        nie masz zamiaru jeżdzić w zimę to może być ok :-)

.. moj syn takim jezdzi (Pgt.206 1,6lt), zimy u nas mrozniejsze niz w
        najmrozniejszym biegunie zimna w Polsce,nic nie cieknie,jezdzi po dobrych
        drogach-wiec tuleje/McPearson i lozyska w stanie nowym,pozatem juz od
        dziesiacioleci nikt lozysk kól u nas nie wymienial - z powodu dróg ?

PSA robi dobre auta na dobre drogi . Pzdr.
        • wahacz Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 04.09.05, 12:59
          Przyciski do sterowania elekrtycznymi szybami sa na tunelu srodkowym. I moim
          zdaniem to duzo lepsze rozwiazanie a przede wszystkim bezpieczniejsze. Prawa
          reka zmianiasz biegi wlaczasz radio otwierasz szyby a lewa jest zawsze na
          kierownicy. BMW dlugo stosowalo to rozsadne rozwiazanie.
          Co do 206 to dosc trwale i solidne autko coz ale ma swoje lata i nie jest tak
          nowoczesne jak niekotrzy konkurenci. Dla mnie duzy minus to to ze w zawieszeniu
          sworzen wahacza jest na stale laczony z wahaczem. Powinien byc osobno
          przykrecany. Efekt: jak ci sie wybije sworzen wymieniasz caly wahacz za 300 zl
          a nie tylko sworzen za 80 zl.
          • lewarek5 Re: UZYTKOWNICY PEUGEOT 206!!! prosze o opinie o 04.09.05, 17:50
            wahacz napisał:
            Dla mnie duzy minus to to ze w zawieszeniu sworzen wahacza jest na stale
            laczony z wahaczem. Powinien byc osobno przykrecany. Efekt: jak ci sie wybije
            sworzen wymieniasz caly wahacz za 300 zl a nie tylko sworzen za 80 zl.

.. masz racje,pod warunkiem ze wymieniasz na rrginalny PSA swozen/wachacz ,
            na "pirackim" rynku mozna kupic wachacz do 206-stki plus swozen osobno -
            puzniej wymieniasz to co siadlo,nie caly zestaw,podaje linki -wkrótce wysylka
            równiez do Polski (b.niskie ceny),pisac/zamawiac mozna równiez po angielsku :

www.biltema.se
            www.mekonomen.se
            Ps:.. ja juz od 30-stu lat kupuje czesci do aut w "Biltema" - jestem zadowolony
            z ich cen i kwalifikacji czesci i narzedzi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka