Dodaj do ulubionych

Czy to prawda , ze Volvo ...

16.11.05, 11:20
johndoe napisał:

generalnie starsze modele u wszytskich byly lepsze. ale przed wprowadzeniem
do
produkcji testowalo sie je na drodze, a nie w komputerze. jesli chodzi o
volvo,
to w polowie lat 90 cokolwiek jakosc im padla, ale teraz juz sie poprawili.
pzdr

.. cos malo w "volvo landzie" o modelach s40/v50 sie pisze , nabrali wody w
usta nasi "test´ciarze" , wiecie cos o tych Belgijskich Volvach ?
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Czy to prawda , ze Volvo ... 16.11.05, 11:37
      Kilka dni temu miałem okazję pojeździć V50 z 2.0l dieslem. Całkiem, całkiem.
      Przyzwoicie złożony, dobre materiały, nie widać nic z Forda, żadnych kluczyków,
      przełączników, klamek. Reasumując, udane podwozie z kompaktowego FocusaII dobrze
      i w szwedzkim stylu przykryte.
      • xystos Re: Czy to prawda , ze Volvo ... 16.11.05, 20:29
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Kilka dni temu miałem okazję pojeździć V50 z 2.0l dieslem. Całkiem, całkiem.
        > Przyzwoicie złożony, dobre materiały, nie widać nic z Forda, żadnych
        kluczyków,
        > przełączników, klamek. Reasumując, udane podwozie z kompaktowego FocusaII
        dobrz
        > e
        > i w szwedzkim stylu przykryte.

.. noo too mam pierwsza opinie,jeszcze malym volvem nie jezdzilem,poczekam do
        wiosny i wezme próbna godzine .
        • tomi_22 a co chcesz wiedziec? 16.11.05, 21:30
          Mam porownanie V50 do Focusa. Powiem Ci tak. Oba auta mi sie podobaja,
          powaznie, OBA. Ford fajnie zrobiony i Volvo fajnie zrobione. Jednak co do
          bezpieczenstwa to Volvo - sprawdzone, awaryjne hamowanie na autostradzie - byla
          projekcja zycia. Auto zachowalo sie stabilnie i po prostu zahamowalo :) Ford ma
          glowna wade - szybe z przodu. Te druciki, co niby maja ja odmrazac itp... Po
          jakims czasie mecza oczy. Strasznie sie nagrzewa deska rozdzielcza. Poza tym,
          Ford zarzuca tylkiem przy 160 na autostradzie. Volvo nie. Ciche, spore w
          srodku, super wykonczenie, nic nie stuka, nic nie puka. Cisza i przyjemnosc z
          jazdy. 2.0 dieslel jest bardzo dobry, super moment, Ci co je maja porownuja je
          do T5 i maja racje moze, choc ja T5 nie jechalem.

Wada Volvo - skrzynia biegow. Biegi sie... myla. Mialem juz przypadki, ze jadac
          dosyc szybko, przy zmianie z 4 na 5, wpdala 3...!!! 6 bieg duzo daje na
          autostradzie, a na 5 sie super zbiera i ciagnie do przodu, nawet pod gore, ale
          wiaodomo, to Diesel.

Ford - fatalna kierownica.

Podsumowanie:
          Oba auta maja to cos w sobie. Ja akurat wybralem Volvo, bo po prostu zawsze mi
          sie te auta podobaly. Co do awaryjnosci ich - e tam, jest gwarancja, a i tak
          nie uzywam auta dluzej niz 4 lata, wiec to nie moj problem bedzie. Jak bym mial
          mniejsze mozliwosci finansowe to wzialbym Forda w ciemno. Wart jest ceny.
    • mysiulek08 Re: Czy to prawda , ze Volvo ... 17.11.05, 02:07
      Wszelkie volvowskie pytania kieruj tutaj:
      www.klubvolvo.org.pl/
      nie ma jak to maniacy nadmarki :)

www.polcom.cl/patagonia
      www.fundacionotway.cl
      volvina.blog.onet.pl
    • xystos Re: Czy to prawda , ze Volvo ... 17.11.05, 09:59
      62 wspanialych fotografi z Volvo 245

www.polcom.cl/patagonia/index1.cfm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka