Gość: vd IP: *.kra.cdp.pl, / *.topware.pl 18.10.02, 10:10 wiem ze temat zaczyna byc upierdliwy ale to moj pierwszy watek o oponach :) nowe FRIGO czy uzywane Micheliny, Pirelli, Continentale ??? musze kupic dwa komplety :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kicur Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.bielsko.msk.pl 18.10.02, 12:15 Gość portalu: vd napisał(a): > wiem ze temat zaczyna byc upierdliwy ale to moj pierwszy watek o oponach :) > > nowe FRIGO czy uzywane Micheliny, Pirelli, Continentale ??? > musze kupic dwa komplety :( Proponuję podać więcej danych: JAKIE Frigo (zwykłe czy Dir.) i JAKIE te pozostałe?? Na ile zużyte (jaki bieżnik - nowy ma 8 mm). Za ile?? Dobrze też podać rozmiar, choć to już jest w tym momencie mniej istotne. Jeśli chodzi o mnie to jeżdżę na GY UG5 i sobie bardzo chwalę :)))) Pzdr. Link Zgłoś
Gość: vd Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.kra.cdp.pl, / *.topware.pl 18.10.02, 13:06 frigo directional (jest jakas roznica??), a markowe uzywane 195/65 R15 Link Zgłoś
vwdoka Re: opony zimowe - ostatnie pytanie 18.10.02, 13:53 Frigo Directional ma bieżnik kierunkowy, a same Frigo klasyczny. vwdoka Link Zgłoś
vwpassat Może.... Dębica Frigo Directional :-0 18.10.02, 13:33 Jeździłem dwa ostatnie sezony. Spisują się doskonale na głębszym śniegu (zero problemów z ruszeniem). Kolega z pracy miał Kormorany. I miał "schody" jak napadało nieźle. Chyba mają zbyt wąskie rowki. Ja w każdym razie polecam. 195/65 R15 kosztują 225zł z wymianą np. w Midasie. Pzdr. Link Zgłoś
staccu Re: opony zimowe - ostatnie pytanie 18.10.02, 13:42 Zdecydowanie nowe beda lepsze niz uzywane. Niezaleznie od marki. pozdr. Stachu Link Zgłoś
skolmi Re: opony zimowe - ostatnie pytanie 18.10.02, 13:46 Opony używane?..nigdy!!! A na frigo jeżdżę drugi sezon i są OK pzdr Link Zgłoś
vwdoka Re: opony zimowe - ostatnie pytanie 18.10.02, 13:50 Gość portalu: vd napisał(a): > wiem ze temat zaczyna byc upierdliwy ale to moj pierwszy watek o oponach :) > > nowe FRIGO czy uzywane Micheliny, Pirelli, Continentale ??? > musze kupic dwa komplety :( Witaj vd :-))) Ja jeżdżę na Frigo Directional, i jestem bardzo zadowolony. A w przypadku przeciętnej zimówki lepsza nowa jak używana. Pozdrawiam, vwdoka Link Zgłoś
Gość: vd Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.kra.cdp.pl, / *.topware.pl 18.10.02, 13:58 ot i cenne uwagi dzieki wszystkim, :) w poprzednim autku mialem frigo (zwykle) przez prawie trzy sezony, i tez bylem zadowolony, spokojnie mozna bylo wyskoczyc na narty i ciekaw bylem czy za w sumie podobna kase warto sie pakowac w markowe uzywane gumki Link Zgłoś
vwpassat Chyba nie warto... 18.10.02, 14:00 ...za podobna kase pakowac sie w markowe uzywane gumki. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Adam Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.10.02, 14:00 Wy tu gadu gadu o pierdołach, a mi zostały dwie fabrycznie nowe Dębica Frigo Directional 185/65/15 oddam po 150 za sztukę, na mieście (Carman) są po 260. tel. 0-603171659 Link Zgłoś
vwpassat SKĄD TA CENKA ????????????????????????? 18.10.02, 14:01 Gość portalu: Adam napisał(a): > Wy tu gadu gadu o pierdołach, a mi zostały dwie fabrycznie nowe Dębica Frigo > Directional 185/65/15 oddam po 150 za sztukę, na mieście (Carman) są po 260. > tel. 0-603171659 260 ??? A skąd ta cena ? "195-tki" są po 225 zeta i to z wymianą. Link Zgłoś
Gość: macra Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:08 ja kupilem "uzywane" (opony zdjete z felgi, praktycznie nowe) klebery 185/60/14 za 550 zl. kpl. z zalozeniem i wywazenie - w zeszlym sezonie, a opony nie wykazuja zadnych oznak zuzycia. siostra jezdzila na nowych barumach po ok. 200 zl. za sztuke - (ten sam rozmiar, takie samo auto). wg mnie nowe barumy sie nie umywaja do nawet uzywanych kleberow. wiec ja bym wzial z wyzszej polki, nawet jesli uzywane ale tylko z PEWNEGO zrodla. oczywiscie zalezy ile jezdzisz i w jakich warunkach. Link Zgłoś
Gość: Arti Re: opony zimowe - ostatnie pytanie IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 18.10.02, 14:31 Kupiłem komplet nowych Frigo Directional w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony. Ojciec preferuje używane gumy, też są ok, ale jak dosypało i zrobiło się naprawdę ślisko, to pod górkę na działce ja ruszałem bez problemu, on niestety nie. Fakt, że zapłacił mniej niż ja. Jedynie co, to muszę przyznać, że Dębice hałasują. Link Zgłoś