Dodaj do ulubionych

Docieranie silnika fabii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:29
Kochani poradźcie mi jak docierać silnik i jak długo w nowej skodzie fabia. Mój silnik to 1.4 75KM. Słyszałem wiele opinii ale chciałbym się jednak upewnić. Może dzięki dobrym radom posłuży mi wiele lat? z góry dziękuję za poważne informacje i pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dudi Re: Docieranie silnika fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:50
      Przez pierwsze 1500 km nie jeździć na górnych obrotach, nie ciągnąć przyczep
      ani innych samochodów.
    • fibin Re: Docieranie silnika fabii 03.02.06, 15:00
      O ile wiem to nowoczesnych silników nie trzeba docierać:)
      • Gość: miks Zdzisławie wstydził byś się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:49

Kupić szkodę i jeszcze fabiedę ...
        • fibin Re: Zdzisławie wstydził byś się ... 03.02.06, 16:51
          Jasne, najlepsze przecież są kilkunastoletnie zachodnie truposze:)
    • Gość: Jarek Re: Docieranie silnika fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:51
      Trzeba docierać. I w Audi i w BMW i w Maybachu. 1.5kkm wystarczy moim zdaniem.
      Nie jest to dziś może tak kluczowe jak kiedyś, ale nadal ważne.
      • Gość: Octavian Re: Docieranie silnika fabii IP: 82.160.255.* 03.02.06, 20:49
        Dudi ma rację,nie zapomnij również,że przez pierwsze 150km układają się opony i hamulce,nie jeździj ze stałą prędkością obrotową silnika przez dłuższy czas (np.autostrada),nie przekraczaj 3/4 maks.prędkości samochodu,zresztą wszystkie istotne wskazówki w tym względzie są dość dobrze opisane w instrukcji obsługi którą polecam przeczytać.Pzdr
      • Gość: skodziarz Re: Docieranie silnika fabii IP: 82.160.255.* 03.02.06, 21:00
        Miks ma rację jego pełnoletnie BMW było już dotarte przez kilku Niemców przy przebiegu kilkuset tysięcy kilometrów ma idealnie ułożony silnik ale dalej jeździ pomimo kilku dzwonów i eksploatacji przez naszych analfabetów technicznych. I pojeździ jeszcze pewnie kilkanaście tylko ten smród wydobywający się z siedzeń w które wpierdziano metry sześcienne bąków powoduje,że trzeba kupować mocniejsze odświerzacze.Ale właściciel czuję się "kimś" używając takiej bryki!
    • Gość: miks Człowieku jeżeli już obciachujesz fabiedą to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:52

... przynajmniej nie przejmuj się że ją
      zepsujesz (np. złym docieraniem).
      Jezeli bedziesz się przejmowac tak autem
      i
      nałozy sie na to wstyd i efekt pośmiewiska
      to moze ci to zaszkodzic na psychike.

A do dyskutantow - rozumiem ze dla was
      motoryzacja to albo szkoda albo złom ....
      • Gość: Przemo Re: Człowieku jeżeli już obciachujesz fabiedą to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 09:37
        Pobaw się małym albo odp...ol się od skody prostaku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka