Dodaj do ulubionych

Jaki antyradar?

24.04.06, 08:11
Szukam jakiegos antyradaru do 400zl, ktos moze cos polecic?
Na szybko przetrzasnalem siec i wyszlo mi ze najlepszy bylby w tej cenie
Whistler DE 1743, jesli ktos ma i testowal na polskich drogach to prosze o
opinie jak sobie radzi z palami w krzakach, foto i video radarami.
Obserwuj wątek
    • dr.wal2 Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 08:31
      .. tylko posrednio na temat , czy jest w Polsce karane uzywanie/posiadanie
      antyradarów ? ,na ile moze pan polizai czek wystawic ?
      • radomir996 Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 08:34
        dr.wal2 napisał:

> .. tylko posrednio na temat , czy jest w Polsce karane uzywanie/posiadanie
        > antyradarów ? ,na ile moze pan polizai czek wystawic ?

Nie mozna miec w samochodzie antyradaru gotowego do uzycia, ale posiadac mozesz
        (w bagazniku, kieszeni spodni etc, byle nie podpiety do pradu i nie przylepiony
        do szyby)
        • dr.wal2 Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 08:44
          radomir996 napisał:

> dr.wal2 napisał:
          >
          > > .. tylko posrednio na temat , czy jest w Polsce karane uzywanie/posiadani
          > e
          > > antyradarów ? ,na ile moze pan polizai czek wystawic ?
          > Nie mozna miec w samochodzie antyradaru gotowego do uzycia, ale posiadac
          mozesz
          >

.. dzieki za info,ale gdybym chcial zaryzykowac,ile mnie to moze kosztowac na
          wypadek wpadki ?
          > (w bagazniku, kieszeni spodni etc, byle nie podpiety do pradu i nie
          przylepiony
          >
          > do szyby)
          • radomir996 Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 08:48
            Tego niestety nie wiem, czytam teraz podobny watek sprzed meisiaca, pisza ze
            lepiej CB bo w pelni legalne i ludzie sie ostrzegaja. Troche mi CB nie pasuje
            bo jak jade w trasie to wole sobie puscic jakas muze niz prowadzic ciagly
            nasluch na CB.
    • celicaman Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 10:06
      Whistlera nie znam, sam uzywam Cobry. Z wideoradarem (takim zabudowanym w
      samochodzie) to on sobie raczej nie poradzi. W końcu jak chłopcy bedą za Tobą
      jechac, to widza jaką masz prędkość. A jak wypatrzą przez tylna szybę
      antyradar, to masz dodatkowy mandat i konfiskatę sprzętu. Z fotoradarmi moja
      cobra sobie radzi nieźle. Wprawdzie piszą, że wiązka fal jest tak skierowana,
      że nie zdazy się wyhamować jak antyradar zapiszczy, ale mój piszczy
      dostatecznie wczesnie. Jak zwracasz uwagę na tablice przy drodze "Fotoradar" i
      nie szalejesz za mocno to drobna korekte prędkości zdążysz zrobić. Kłopot jest
      z suszarkami. Jak jest duży ruch, to w zasadzie wszystko jest OK. Antyradar
      spokojnie Cie ostrzeże. Ale jak jest pusto, albo białe misie upatrzą akurat
      Ciebie i będą "strzelac" tylko w Twoje auto, to mimo, ze a-radar zapiszczy to
      nie zdążysz wyhamowac. Ale wynik bedzie mniejszy. Np. tam gdzie jest 40km/h a
      ty grzejesz 60-tka, spokojnie (jak masz dobry refleks) zejdziesz do 50 na
      wyświetlaczu radaru. Zwykle daje sie w takich sytuacjach jakos wykręcić od
      mandatu (antyradar uratował mnie już w conajmniej kilku takich sytuacjach i
      jeszcze nie zapłaciłem mandatu :-) ). A w ostateczności mandat bedzie mniejszy.
    • mariusz-ef Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 10:23
      nie kupuj antyradaru - kup cb radio
      w tej kwocie sie zmiescisz

i nie daj sobie wmowic ze podczas jazdy nie bedziesz sluchal muzy
      pozostawianie w nasluchu nie przeszkadza w niczym

poszukaj w googlach jakiegos forum cb-radiowcow
      albo grypu dyskusyjnej (na pl.rec)

nie wywalaj kasy na antyradar bo to juz przezytek - rozejrzyj sie na ulicy ile
      aut ma anteny cb
      jak myslisz, skoro tak wielu kierowcow przesiada sie na cb to o czym to
      swiadczy?
      • radomir996 Re: Jaki antyradar? 24.04.06, 11:28
        Dzieki za opinie, poszukam jakies fora cbradiowcow.
    • kodem_pl Tak jak pisza inni... 24.04.06, 11:16
      Kup CB, nie ma nawet porownania...

Kupujac CB za niecale 400zl dostajesz:
      - super zaawansowany antyradar (powiedza nawet o jezdzacych patrolach z
      wideoradarami jak dobrze pojdzie)
      - dokladna nawigacje glosowa z mapami wszystkich mozliwych polskich miast
      - informacje o korkach, objazdach etc.
      - towarzysza dalekich samotnych podrozy
      i sam nie wiem co jeszcze;-)
      • radomir996 Re: Tak jak pisza inni... 24.04.06, 11:27
        OK to mam kilka pytan jesli chodzi o CB w takim razie:
        Co z antena? Mam garaz, rozumiem ze bede musial sciagac i zakladac ja za kazdym
        razem?
        Jaki zestaw byscie proponowali do 400zl? Jakie radio jaka antena?
        Nie chce mi sie za bardzo grzebac przy desce w aucie, da sie jakies male CB
        kupic zeby wlazlo w polke pod radio?
        • kodem_pl Re: Tak jak pisza inni... 24.04.06, 17:27
          Ten zestaw co polecono nizej jest spoko. Niektorzy preferuja Alany (pewnie
          dlatego, ze ladniejsze:P), wiec i te sa godne polecenia (czego nie powiedza
          "hobbysci" cbradiowi). Jak nie przeszkadza Ci bycza antena to walnij jak
          najdluzsza na uchwyt np. do krawedzi klapy bagaznika. To nie niszczy lakieru,
          jedynie nie kazdemu sie podoba. Co do garazu to sa dwie opcje: wjezdzac na chama
          i liczyc, ze sie nie pognie (nie powinna), albo zdejmowac (to jesli chodzi o
          magnetyczna) czy tez poluzowac motylka i sama sie polozy (antena przykrecana "na
          stale" do klapy). Przewaga anten "na stale" to to, ze maja mniejsze zaklocenia.

Ojciec byl bardzo zadowolony jak zalozyl nieco dluzsza antene na stale po tym
          jak mu w Koszalinie skradziono magnetyczna z auta zaparkowanego pod domem na noc
          . Magnetyczna (Hustler bodaj 110 cm) wytrzymywala spoko predkosci okolo 190
          km/h, wiec tutaj nie ma sie czym martwic (wiecej nie wiem, auto nie idzie...).

Mozna kupic zwykle proste radio np. Alana 100+, ale on bedzie bardziej buczal,
          mial dzwiek gorszej jakosci, wiec komfort obslugi nieco mniejszy.

Zanim zaczniesz sie bawic to pojedz pare km i posluchaj jak rozmawiaja chlopaki,
          jest bowiem wykorzystywany w eterze pewien slang. Nie jest to nic trudnego, wiec
          nie ma sie co martwic. Miski to psiarnia, suszenie to czynnosc wykonywana przez
          psiarnie, nieme kino to chlopaki w nieoznakowanym radiowozie z wideoradarem itp.
      • dr.wal2 Re: Tak jak pisza inni... 24.04.06, 11:29
        przekonaliscie mnie - kupie CB radio ,zanosi sie ze conajmniej raz w miesiacu
        przyjdzie mi do Polski jezdzic przez jakis czas ,-niejestem przyzwyczajony do
        wyskakujacych z krzaków "smurfów" , u nas najpierw dwie tablice "Radar-Kontrola
        Szybkosci" a puzniej w widocznym miejscu "lapacze" ,-do 7km/h idzie sie
        wytlumaczyc - margines bledu .
        • mariusz-ef Re: 24.04.06, 11:49
          dla poczatkujacego cb-radiowca-kierowcy:

radio: unidem pro 520 xl (jestem pewien ze bedziesz zadowolony)
          www.allegro.pl/search.php?string=uniden+520&buy=0&new=0&pay=0
          jakas antena magnesowka (jestes poczatkujacy wiec nie musisz szalec z
          antenami, a magnesowke latwo zdjac i zalozyc)
          tez koknij na allegro, ceny rozne

wtyczka do gniazda zalapalniczki (chyba ze podepniesz zasilanie z innego xrodla
          auta) - czesto kupujac radio wtyczka za free, ale lepiej sie dopytac niz
          pozniej raz jeszcze zamawiac

oczywiscie mozna kupic inne radio, lepsze ale uzywane (np jakiegos herberta)
          • dr.wal2 Re: 24.04.06, 16:36
            Re:Autor: mariusz-ef
            Data: 24.04.06, 11:49

dzieki, zamowie via telefon u rodziny w S-ujscu , powinien wystarczyc
            UNIDEM - jestem zielony w tej materi,pozatem niezamierzam uzywac na stale-tylko
            podczas podrozy do Polski , to jest oczywiscie legalne ? - niechcialbym byc
            "gosciem" w Polskim " Holiday In" - ponoc dniowki drogie i lozka twarde.Pzdr.
            • kodem_pl jasne, ze legalne 24.04.06, 17:20
              Jasne, ze legalne. Musisz jedynie wozic ze soba homologacje radia. Dostajesz ja
              wraz z radiem. Jak bedzie upierdliwy pies to moze sie przywalic o jej brak:-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka