waskes29 17.05.06, 16:48 www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,4&new=10431&pag1=1 Link Zgłoś Obserwuj wątek
uki145 Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 19:30 Witam! sam silnik 2.0 Turbo FSI z pewnoscia jest niesamowitym agregatem doznan . i tu pojawia sie znak zapytania,z tego co pamietam to sportowa wersja leona miała miec 180 KM? jesli cena bedzie nizsza niz 95 tys zł ,to nie widze sensu kupowania golfa gti. leon jest duzo ładniejszy , nareszcie zyskał wyróznik w postaci rewelacyjnej stylistyki. juz czuje ,ze to strzał do własnej bramki koncernu. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
waskes29 Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 20:48 uki145 napisał: > Witam! sam silnik 2.0 Turbo FSI z pewnoscia jest niesamowitym agregatem > doznan . i tu pojawia sie znak zapytania,z tego co pamietam to sportowa wersja > leona miała miec 180 KM? jesli cena bedzie nizsza niz 95 tys zł ,to nie widze > sensu kupowania golfa gti. leon jest duzo ładniejszy , nareszcie zyskał > wyróznik w postaci rewelacyjnej stylistyki. juz czuje ,ze to strzał do własnej > bramki koncernu. Pozdrawiam Łukasz Ja wiem czy strzal do wlasnej bramki ,poprzednie generacje tez musialy wspolistniec razem ,do tego jesscze Skoda RS ,Audi i wszystko praktycznie na jednym wozku jechalo. Ale faktem jest ze Leon w tej wersji byl zapowiadany z moca 180ps a cena napewno bedzie bardziej atrakcyjna jak Golfa GTI ,jesli nie sama cena to bogatsze wyposazenie. Link Zgłoś
uki145 Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 21:20 Witam! faktycznie współistniały. golf IV Gti 1.8 T(180 KM) i leon 1.8 T(180 KM) . wydaje mi sie jednak ,ze nowy leon bedzie szczególnie przyciagał sportowym stylem . wczesniej nie był az tak agresywny . wydaje mi sie ,ze to odciagnie klienetele golfa gti.w przypadku starch modeli klient poszukujacy mocnego ,a zarazem agresywnego stylistyczneie auta długo sie zastanawiał .to moze bardzo subiektywne co napisze ,ale dzisiaj golf wyglada marnie przy leonie. skoda octavia RS jest ,wydaje mi sie ,poza konkurencja ,bo w wersji 2.0 TFSI kosztuje grubo ponad 100 tys. tak na marginesie ,to pomimo fascynacji AR rozwazałbym zakup leona ,bo jak zaden dotychczas model koncernu ,strasznie mi sie podoba.wydaje mis ie ,ze w wersji 2.0 FSI jest niezła konkurencja(nie tylko cenowa) dla alfy 147 2.0 T.S. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
hmp_inc Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 21:35 180 KM to Top Sport, a 210 KM (później 225 KM) to Cupra R - tak było w przypadku Leona I. Czyli wiecie jaki rodzynek dołączy za jakiś czas do oferty? Pytanie tylko ile będzie mieć koni... Link Zgłoś
uki145 Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 21:41 szkoda tylko ,ze w ofercie nie ma czegos pomiedzy 8 zaworowym 1.6 (102 KM) a 150 konnym 2.0 FSI. luka jest dosc spora,takze finansowo(54 tys vs 80 tys). wydaje mi sie ,ze mocno oczekiwana jest jednostka benzynowa bedaca odpowiednikiem wolno ssacego 1.8 20v (125 KM). nawet jesli bedzie w ofercie potwór o mocy ponad 200 KM ,to i tak sprzedaz bedzie stanowiła margines .Pozdrawiam Link Zgłoś
hmp_inc Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 21:47 uki145 napisał: > szkoda tylko ,ze w ofercie nie ma czegos pomiedzy 8 zaworowym 1.6 (102 KM) a > 150 konnym 2.0 FSI. luka jest dosc spora,takze finansowo(54 tys vs 80 tys). > wydaje mi sie ,ze mocno oczekiwana jest jednostka benzynowa bedaca > odpowiednikiem wolno ssacego 1.8 20v (125 KM). nawet jesli bedzie w ofercie > potwór o mocy ponad 200 KM ,to i tak sprzedaz bedzie stanowiła > margines .Pozdrawiam Biorąc pod uwagę cenę poprzedniej Cupry R (125 000zł) to raczej na pewno. Cena musi być konkurencyjna z Golfem GTI i innymi hothatchami. Gdzieś czytałem, że do oferty mógłby zostać włączony Leon z Dieslem o pojemności 1.4 i mocy 70-80 KM. Cena byłaby bardzo konkurencyjna, a auto dość ekonomiczne. Tylko gdzie te auto emocion wtedy? Ciekawą ofertę stanowiłby silnik 1.4 TFSI, ale jak na razie Golf GT pozostaje jedynym beta testerem ;) Pozdro Link Zgłoś
uki145 Re: Nowy Seat Leon FR 17.05.06, 21:53 Witam! to i tak dobrze,ze zrezygnowali z podstawowego 1.4 16v 75 KM (był w leonie I). 1.6 8v ,jako podstawowy silnik "dwójki" daje juz przynajmniej w miare przyzwoite osiagi . Pozdr Link Zgłoś
followme.pl będzie Leon 1.4 85 KM 17.05.06, 22:50 A to wcześniejsz zdjęcia szpiegowskie www.followme.pl/forum/viewtopic.php?t=47 Link Zgłoś