Dodaj do ulubionych

kia sportage

30.05.06, 22:45
Proszę o informację na temat samochodu kia sportage 2.0 tdi lub
benzyna.jestem na etapie zakupu,podoba mi sie wygląd ale zupełnie nie mam
pojęcia o danych technicznych i dlatego bardzo interesują mnie opinie
właścicieli.z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • simr1979 Nowy czy stary..... 31.05.06, 11:50
      ...model (salonówka czy używka) ?
      Jeśli poprzedni model, to zapomnij - ma KOSZMARNĄ opinię jeśli chodzi o
      niezawodność (przy przebiegach ponad 100 000 km).
      • monic26 Re: Nowy czy stary..... 31.05.06, 18:31
        Mam na oku rocznik 1998
        • simr1979 Re: Nowy czy stary..... 01.06.06, 11:21
          monic26 napisała:

> Mam na oku rocznik 1998

Autko praktyczne, obszerne, daje rade w lekkim terenie, na szosę oba silniki
          trochę za słabe i za głośne, ale da się wytrzymać. Jednak jak już wspomniałem,
          opinie o niezawodności egzemplarzy w tym wieku są fatalne (dotyczy to również
          gazu w silnikach iskrowych).
    • programistajava Re: kia sportage 31.05.06, 19:38
      sprawdzales na www.autocentrum.pl ? w dziale opinie kierowcow?
      Kurcze niedlugo mnei posadzqa nieslusznie o kryptoreklame tego serwisu :(
      • trabant5 Re: kia sportage 01.06.06, 22:44
        obszerne? na tylnym siedzeniu jest tyle miejsca co w matizie, do tego zegary i
        przełączniki z tico. Znajomy ma takową - z zewnątrz wygląda nawet nawet, w
        środku już gorzej, miejsca z tyłu jak już wspomniałem nie ma, co do awarii to
        nie wypowiadam się ale z tego co widzę to często u mechanika nie bywa. Pewnie
        nie jest tak źle ale w Polsce każdy samochód z Korei oceniany jest jako złom.
        • simr1979 Re: kia sportage 02.06.06, 10:53
          trabant5 napisała:

> obszerne? na tylnym siedzeniu jest tyle miejsca co w matizie, do tego zegary i
          > przełączniki z tico.

Znaffffco, idź nosa wytrzyj.... ;D
          • trabant5 Re: kia sportage 02.06.06, 22:03
            Uwielbiam takich specjalistów jak simr1979 (to rok, w którym ukończyłeś
            eksternistycznie maturę?), kiedyś był taki na forum - hondziarz się nazywał ale
            szczęśliwie już go nie ma. Charakteryzował się podobnym brakiem umiejętności
            dyskusji i na codzień zajmował się jakoby handlem paliwami. Oczywiście znał też
            wszystkie samochody, które wyprodukowano w ciągu ostatnich 50 lat - to typowa
            cech "znaffców"
            Co do przełaczników to każdy to wie, kto siedział w tych autach. Chodzi mi tutaj
            o włączniki świateł przeciwmgielnych, tylnej wycieraczki - są dokładnie takie
            same jak w tico.
            Co do miejsca z tyłu to jechałem kia'ą i nie jest to samochód obszerny i tyle.
            A co do "dź nosa wytrzyj.." to pozostawie bez komentarza, poziom zbliżony do
            hondziarza.
    • joars Re: kia sportage 02.08.06, 08:50
      Zdecydowalam sie, ze kupuje ten samochod, ale opinie na temat koreanczykow
      zastanawiaja mnie. Chce kupic samochod z salonu, wiec jest to sportage II. Jaki
      jest faktycznie nowy model sportage'a, co z serwisami, w ktorych ponoc dlugo
      czeka sie na czesci. Drugi samochod, ktory bralam pod uwage to Suzuki Grand
      Vitara, ale niestety Suzuki ma klienta w d..., i nie posiadaja samochodow
      testowych diesla, gdyz sprzedaje sie doskonale benzyna.

Pozdrawiam
      • cc_2004 Re: vitara diesel 02.08.06, 09:49
        www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1424519
        www.allegro.pl/item118753759_nowa_grand_vitara_3d_diesel.html
    • patyska Re: kia sportage 02.08.06, 09:41
      znajoma lekarka ma sportage i nie jest zachwycona :( koreany ogolnie nie maja dobrej opinii, ale ja jezdze
      starenka shuma i jestem w szoku - ani jednej awarii (odpukac ;)). tak bardzo kocham moja shume, ze
      daruje jej wszystko, nawet to, ze jest dosc glosna wewnatrz ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka