Dodaj do ulubionych

Corsa czy Punto

IP: *.team.com.pl 13.06.01, 07:11
Która z tych marek jest lepsza ?
Obserwuj wątek
    • Gość: malko Re: Corsa czy Punto IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 08:47
      corsa ładniejsza, punto wygodniejsze. corsa 1.0 60KM nie chce jeździć i w
      środku jest b. głośno. Pod względem spalania podobnie. Ja wybrałbym punto.
      Najlepiej jtd 0-100 w 12,2 i 60-100 - 11s. Niskie spalanie. Ale zakup tego
      samochodu jest bez sensu (chyba że na firmę i odliczasz VAT od ON). Wersja
      benzynowa jest tak ekonomiczna, że różnica w cenie benzyna - jtd zwróci Ci się
      jak będziesz na emeryturze. Następna wersja Crosy i Punto to bedzie ten sam
      samochod. Płyta podłogowa bedzie identyczna, fiat bedzie robił silniki 1,2jtd
      dla opla (stawiają w Bielsku fabrykę).
    • Gość: r19 Re: Corsa czy Punto IP: 200.100.101.* 13.06.01, 09:21
      witam
      kiedys tez tak myslalem sobie....., ale jak mialem wydac tyle kasy na takie
      male g.... to cos mi nie pasowalo.....i kupilem b. dobrze wyp. Renault 19 z s.
      90 KM i no i jezdze sobie. Ba i to jeszcze jak !
      Teraz sie ciesze, ze dobrze zrobilem bo mam w pelni rodzinne 5d Hb.

R19
      • Gość: Arti Re: Corsa czy Punto IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 13.06.01, 09:42
        Ja kupiłem wiosną Nową Corsę 1.2 16V 75KM w wersji comfort i jestem cholernie
        zadowolony. Autko śmiga znakomicie, najlepsze jest zawieszenie. Co do silnika
        to nie mam zastrzeżeń. Przy 100km/h po prostu płynie się po drodze. Przy
        120km/h robi się dosyć głośno. Spalanie - trasa 5,8l., w mieście dochodzi mi do
        8.2l. ale mam do pracy 5km i silnik nie jest dobrze rozgrzany.
        Polecam.
        Punto - to tylko fiat?!
        • Gość: Krzysiek Re: Corsa czy Punto IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:42
          To tylko fiat, jasne, ja mam Bravke 1.2 80sx i pali mniej niz twoj, a przy 120
          km/h nie ma halasu. Niemieckie samochody to przezytek.
    • Gość: SIMP023 Re: Corsa czy Punto IP: 194.175.198.* 22.06.01, 12:17
      mysle ze wybor jest tak prosty jak niemiecka autostrada.Punto to auto z
      jajmi,opel to taka panienka -raz w miesiacu kaprysna:)(wizyta w ASO)
      • Gość: Arti Re: Corsa czy Punto IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 22.06.01, 13:38
        Może i z jajami, ale one się sypią prosto na ulicę. Właśnie 2 dni temu
        widziałem punciaka z rozsypaną na środku pl. Zawiszy skrzynią biegów - to
        dopiero wybór z jajami.
        • Gość: Niknejm Re: Corsa czy Punto IP: *.pg.com 22.06.01, 13:48
          Oba samochody nie są wzorem niezawodności.
          Taka jest niestety prawda. I dyskusja na ten akurat temat przypomina dyskusję
          na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia na świętami Wielkiej Nocy. :-)
          Wystarczy przeanalizować raporty Dekry, TUV o bezawaryjności aut.
          Jeśli i tak jesteś, Kaśko, zdecydowana na któreś z tych autek, to przejedź się
          jednym i drugim i wtedy podejmij decyzję. Lepiej nie kupować kota w worku. ;-)
          Polecam też lekturę wątku "punto, corsa, ibiza".

Pozdrawiam,
          Niknejm
    • Gość: Daras Re: Corsa czy Punto IP: *.gda.computerland.pl 22.06.01, 13:52
      Zdecydowanie Corsa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka