luki321 02.11.06, 17:16 Mam nowego focusa II i strasznie drazni mnie brak termometru. prosze o pomoc gdzie i jak najlpieej puscic sonde do mierzenia temperatury na zew i skad pociagnac napiecie? Jestem lajkonikiem :-))) Link Zgłoś Obserwuj wątek
crannmer Re: montaz termometru zew/wew 02.11.06, 18:54 luki321 napisał: > Mam nowego focusa II i strasznie drazni mnie brak termometru. > prosze o pomoc gdzie i jak najlpieej puscic sonde do mierzenia temperatury na > zew i skad pociagnac napiecie? Jestem lajkonikiem :-))) Najlepszym (czytaj: najmniej falszujacym wskazania) miejscem montazu sondy bedzie miejsce miedzy przednim zderzakiem, a nadwoziem od spodu. Mozliwie z dala od reflektorow, chlodnicy i przewodow cieczy chodzacej. Co do podlaczenia, to jesli jestes zupelnym laikiem, to daj zarobic elektrykowi. Primo on tez czlowiek, a secundo koszta jego pracy nijak sie maja do ewentualnych kosztow naprawy elementow instalacji (wariant malo dramatyczny), albo wymiany spalonego samochodu (wariant worst case). MfG C. Link Zgłoś