Dodaj do ulubionych

volvo s40 t5 awd

15.01.07, 01:23
Poproszę o wypowiedzi na temat tego auta.
Zastanawiam się nad kupnem używanego-r. 2005. przebieg 30 tys km, cena 79 tys.
Warto?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • robert888 Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 09:14
      myśle że zdecydowanie za drogo. Co prawda w Europie takie auta kosztują od 100-
      110 k wzwyż, ale powinienes bardziej się wysilić i zdobyć jakąś nufke sztuke za
      góra 60k. Wtedy warto:))))
      • adh Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 18:53
        Sugerujesz bym poszukał auta z USA?
        Zaskoczyłeś mnie ceną-60 tys pln za volvo s40 t5 awd wydaje się atrakcyjną
        propozycją.
        Pozdrawiam
        • przemekthor Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 18:57
          Robert Ci sugeruje, i owszem, ale ze za 79 kzl kupisz czteroslada. A
          czteroslada mozna i za 60 kzl, wiec po co przeplacac...?
        • foreks Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 19:17
          nie daj sie tak latwo podpuszczac. nawet z USA po malym dzwoncu 05' nie bedzie
          kosztowal PLN60k.
          • adh Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 19:22
            A więc 79 tys pln to dobra cena za ten model w dobrym stanie?
            • robert888 kolejny amator "dobrych aut" za 70% ceny 15.01.07, 19:57
              jak znam życie to sie okaże że jest to knot.
              Auto stoi we Wrocławiu? Jeśli tak, to zauwaz po ile ten człowiek ma inne Volva
              o poukładanej historii. S80 2003 za 115, czy S80 2005 za 145 tys a więc pułapy
              dość wygórowane, na pewno trudne do uznania za okazyjne. To skąd niby taki
              altruizm w przypadku akurat tego wozu? W normalnym układzie ceny S40 T5 AWD i
              S80 są na rynku wtórnym zbliżone. W Europie 2005 to minimum 100-110k, a tutaj
              prawie darmo:))) Psychologiczne twój portret jest nieodległy od całej rzeszy
              tych co sie łapią na "okazyjnie sprowadzenie auta" za drobna zaliczką.
              Jeśli jednak "okazja" jest dla ciebie priorytetem to bierz. Nie dziw się tylko
              potem że będziesz na różnych forach przeklinał Volvo "że robi badziewne i nic
              nie warte samochody".
              Za 79k to cięzko takie T5 przywieźć ze Stanów, a gdzie jest zarobek handlarza?
              • paulinka-p Re: kolejny amator "dobrych aut" za 70% ceny 15.01.07, 20:10
                to co piszesz z okazjami to oczywiscie prawda, ale autor watku mowi o S40 a nie
                S80 a to 2 klasy roznicy
                • robert888 Re: kolejny amator "dobrych aut" za 70% ceny 15.01.07, 20:30
                  umiejętność czytania tekstu ze zrozumieniem jest umiejętnością, która się u
                  ciebie nie wykształciła.

S40 T5 AWD to nie jest S40.
                  • paulinka-p Re: kolejny amator "dobrych aut" za 70% ceny 15.01.07, 22:54
                    ale ja glupia, przeciez od razu widac ze S40 T5 AWD to przeciez S80!!

a czy TY wyksztalciles umiejetnosc laczenia literek w slowka? bo do czytania
                    jeszcze nie doszedles
                    • robert888 [...] 16.01.07, 09:17
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • niknejm Re: kolejny amator "dobrych aut" za 70% ceny 16.01.07, 18:36
                      paulinka-p napisała:

> ale ja glupia, przeciez od razu widac ze S40 T5 AWD to przeciez S80!!

Może inny przykład... Wiesz, że Mitsubishi Lancer może kosztować zarówno
                      poniżej 60000zł, jak 200000zł (Lancer Evo w jednej z lepszych wersji)? W tym
                      drugim przypadku, też jest to Lancer... ale to zupełnie inny samochód.

Tutaj jest tak samo.

Pzdr
                      Niknejm
        • robert888 poszukaj na otomoto - znajdziesz i za 60:))) 15.01.07, 19:58
          jest amator okazji - to jest i dla niego "okazyjne auto". Klient nasz pan.
    • adh Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 19:19
      Prosiłbym o bardziej rzeczowe wypowiedzi.
      Opinie na temat tego właśnie modelu, no i wypowiedzi w kwestii podanej ceny.
      Dziękuję
      • przemekthor Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 20:21
        > Prosiłbym o bardziej rzeczowe wypowiedzi.
        > Opinie na temat tego właśnie modelu, no i wypowiedzi w kwestii podanej ceny.
        > Dziękuję

Ja mam S40 z 2005 roku, tyle, ze daleko mu do t5 - niemal drugi biegun oferty.
        ALE sprawilem sobie to auto fabr. nowe i moge co nieco powiedzec. Po kolei:
        - auto jest niezawodne,
        - zrobione z bardzo dobrej jakosci materialow,
        - bardzo dobrze sie je prowadzi, jest wygodne i pod wzgledem ergonomii wzorowe,
        - moze nieco ciasne (kompakt!), ale na 2 osoby w sam raz.

T5 awd prawdopodobnie laczy te cechy ze swietnym napedem i lepszymi
        wlasciwosciami jezdnymi. Uwage mam taka, ze volva nie sa tanie w utrzymaniu w
        ogole, a mysle, ze turboladowany 5-cio cylindrowiec bedzie drogi jak diabli. I
        nie mowie tylko o serwisie (a nie wyobrazam sobie, zeby to auto serwisowac w
        pierwszym lepszym warsztacie). Jezdzilem wersja 2.4i z automatem i ta wersja
        leciutko 13-17l/100 km (auta bylo nowe, wypozyczone z serwisu, wiec na pewno
        byly w porzadku). Nie zdziwie sie jesli turbo spali zima w miescie i 20 litrow.
        Zastanow sie, czy Cie stac na ta wersje.

Polecam. Swoje w kazdym razie :)
        • robert888 Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 20:32
          co wy wyprawiacie z pedałem gazu w samochodach. 20l w mieście to mi nie spala
          nawet XKR.
          • przemekthor Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 22:23
            Wolnego, ja sobie tak gdybam z tymi 20-tom litrami. Ale 17l to mi 2.4i spalil
            na czysto. To byla zeszla zima, auto w wersji z automatem (+1l), caly czas
            mialem wlaczony autoklimat (+1l). Przyznaje, auto nie bylo moje, i fajnie sie
            jezdzilo z tymi 180 konikami, wiec wciskalem niemal caly czas do podlogi.
    • adh Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 20:58
      Wreszcie dyskusja stała się bardziej rzeczowa.
      Dzieki.:)
      Auto, o którym piszę pochodzi od wrocławskiego dilera volvo.
      Sądzicie , że sprzedawałby szajs?
    • jay_z Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 22:17
      Nie warto. Aby byl cos warto to powinien kosztowac przynajmniej 25tys EURO.

Za 70tys to max skarpeta!
      • robert888 Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 22:21
        hehe, ale wtedy nie byłby taką "interesująca okazyjna propozycją" hehe.
        Jak tu zeżreć ciastko i je mieć. I jeszcze się nie zatruć. Niech juz gościu
        wreszcie kupi tego szmelca i opisze jak było - wszyscy się ubawimy.

PS. Ciekawe, że u tego "dilera" wyzej sa wyceniane krajowe podstawowe dizelki
        S40 z tapicerką barwy koca BHP. A topowa wypasiona wersja prawie za darmo,
        hehe. Ale widac, że ryba juz trąca haczyk, i mimo że rozum mówi "zostaw" to
        koniecznie chce dać się złapać. Taka piekna błyskotka:)))
        • adh Re: volvo s40 t5 awd 15.01.07, 23:13
          Ej Panie Szanowny,
          bardzo nieładnie. Ja po poradę przychodzę i proszę, wiadomo, że człek się na
          wszystkim nie zna i porady bardziej obeznanych chce zasięgnąc a tu teksty
          typu "niech sobie kupi a wtedy wszyscy się ubawimy". Trochę to chamskie.
          Wcale do kupna aż tak się nie palę, to w końcu 80 tys, lampka ostrzegawcza
          jeszcze u mnie działa. Po prosu model auta wydał mi się interesujący i o opinie
          prosiłem.
          Pozdrawiam
          • przemekthor Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 13:47
            Obejrzalem sobie to cudi na stronie dealera, i co mi sie narzuca, to:

- ten egzemplarz T5 awd z pelnym wyposazeniem (cena nowego na pewno przekroczy
            160 tys.) jest tylko odrobine drozszy od rownoletnich, prawie "golych" 1.8
            (ktorych cena jako nowych rzadko kiedy przekraca 100-110 tys.),
            - auto jest sprowadzone, a wiec nie pochodzi ofd polskiego dealera (nie sadze,
            zeby bylo mozliwe sprawdzenie prawdziwej historii pojazdu),
            - patrzac na zdrowo wysiedziane fotele, mysle, ze przebieg 30kkm przy 2 latach
            eksploatacji mozna spokojnie wlozyc miedzy bajki.

Auto moze miec 130 (230?) tys km przebiegu, moze byc (fachowo) naprawione po
            wypadku, moze byc nekane awariami turbiny. Ja bym tego auta nie kupil, chociaz
            lubie ten model.
    • sopocianin Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 00:02
      O ile woz nie byl stukniety, to warto.
      Dla porownania, w USA ten woz wyceniany jest tak:
      forums.swedespeed.com/zerothread?id=71974
      • robert888 Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 09:19
        roczny samochód sprzedawany przez "dilera" za 35% ceny na pewno nie był
        stuknięty hehe. Przeciez człek kupił go za 70 w USA, zaimportował za 20 aby
        następnie sprzedać go za mniej niż go kosztował. To absolutnie normalna
        rutynowa działalność każdego polskiego "dilera". Zamorskiego pewnie też:)
        • jay_z Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 16:18
          Robercik moze i ostro pisze, ale tym razem ma racje na 100%.
          • mameja21 Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 20:00
            Również moim zdaniem nie ma sensu zawracać sobie głowy tym autem.
            Samochód świetny ( przynajmniej na papierze, bo nie jeździłem ), ale napewno
            nie ten egzemplarz.
            • adh Re: volvo s40 t5 awd 16.01.07, 20:12
              I teraz sprawa jest juz dla mie zupełnie jasna-nie warto sobie głowy zawracać
              tym egzeplarzem.
              Dzięki za wypowiedzi, szczególnie te rzeczowe i pozbawione złośliwości!
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka