krakus.mp 23.05.03, 11:24 udziałem samochodów ? Która jest najlepsza,a która najgorsza? Proszę o fajne opinie (tak dla zabawy). Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:31 Głupie reklamy ma Skoda. Np. ta ostatnia, gdzie wredna baba włącza klimatyzację, żeby ostudzić temperament ponętnej autostopowiczki. Ostatnie reklamy Toyoty też są durne. W pamięci zapadła mi reklama Audi quattro. Nie pada w niej żadne słowo. Facet jedzie na nartach wodnych, nie widać motorówki. Po jakimś czasie zaczyna brać zakręt i wtedy widać A6 z przymocowaną do niego liną - wóz jedzie po morzu. Robi wrażenie. Pozdrawiam Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:40 Reklama Skody jest kiepska tak samo jak Toyoty. Lecz mnie ostatnio bardzo rozbawiła reklama ...STIHLA! Zostało wniej skasowane piękne Porsche Carrera (chyba)na które pier...oł słup telefoniczny podcięty przez kolesia koszącego trawę.Szkoda Porsche,ale pomysł na reklamę OK.Pozdrawiam Cię Grenblack. Derwisza też(ciekawe czy w końcu widział tą reklamę?)! Link Zgłoś
greenblack Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:42 Reklamę z 911 widziałem dopiero 2 dni temu. 911 była granatowa i chyba ten model, co ma Derwisz:))) Chciałbym widzieć jego minę, jak by to było jego cacko:))))) Pozdrawiam Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:45 Ja też,dlatego kiedyś posłałem taki pościk skierowany do Derwisza 911. Myślę że każdy miłośnik Porsche miał kiepską minę widząc tą reklamę (ja miałem). Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 11:49 NIe podoba mi się reklama Skody, bo jest wieśniacka. Fajna i przekonująca jest reklama Thalii. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: brunner Myślicie, że SKASOWALI Porsche? IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 23.05.03, 11:51 Chyba technika obróbki obrazu pozwala już robić nie takie rzeczy. Ostatecznie mogli zrobić makietę lub skasować samą karoserię z widocznymi z daleka przyległościami... Link Zgłoś
krakus.mp Re: Myślicie, że SKASOWALI Porsche? 23.05.03, 11:56 Gość portalu: brunner napisał(a): > Chyba technika obróbki obrazu pozwala już robić nie takie rzeczy. Ostatecznie > mogli zrobić makietę lub skasować samą karoserię z widocznymi z daleka > przyległościami... Nie sądzę aby to była cyfrowa obrubka.Wygląda bardzo realistycznie. Też uważam że to,co skasowali to tylko karoseria na kołach.Silnik i wnętrze usunięto. Link Zgłoś
Gość: Sherlock Holmes Re: Myślicie, że SKASOWALI Porsche? IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 24.05.03, 19:08 Mam nadzieje,ze to nie bylo "prawdziwe" Porsche tylko makieta. Skasowac takiego klasyka... Serce sie kraje. To tak,jakby zrzucili drzewo na Mercedesa 300SL (Gullwing) albo ...Warszawe M20. Mnie najbardziej przypadly do gustu: -Opel Corsa - z kopaniem kol i "odwetem" dziewczyny -Opel (chyba tez Corsa-albo Astra) - ze zjezdzajacym na zakretach ramiaczkiem -Peugeot 206-ta z przerobka chyba Hindustana :-) -wczesna reklama Corolli-z gosciem udajacym wlasciciela (gostek stoi przy samochodzie,laski sie patrza,on udaje,ze to jego bryka i w tym momencie Corolla odjezdza) -kiedys w gazetach byla swietna reklama Megane I - na zdjeciu nie bylo samochodu, bo ...mial za krotka droge hamowania Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.tlsa.pl 26.05.03, 11:56 krakus.mp napisał: > Reklama Skody jest kiepska tak samo jak Toyoty. > Lecz mnie ostatnio bardzo rozbawiła reklama ...STIHLA! Zostało wniej skasowane > piękne Porsche Carrera (chyba)na które pier...oł słup telefoniczny podcięty > przez kolesia koszącego trawę.Szkoda Porsche,ale pomysł na reklamę > OK.Pozdrawiam Cię Grenblack. > Derwisza też(ciekawe czy w końcu widział tą reklamę?)! widzialem jeszcze jaedna reklame stihla. facet idzie po chodniku i odkurza liscie z trawy /"odkurzacz" nie zasysa tylko dmucha/. podjezdza do niego jakis berbec na rowerku, robi czesc, a w tym momencie facet schyla sie po papierek i kieruje rure na dziecko, czym wpawia je w stan niewazkosci i usuwa z pola widzenia. pzdr Link Zgłoś
prives12 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 05.01.15, 13:30 a ja nienawidzę reklam o hemoroidach, tabletkach wszelakich, popuszczaniu moczu i podpachach!!!!!! Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:47 Dlaczego nie wybrali do tej reklamy Ferrari lub Beemki (nowej 7)?! Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 11:52 A widział Ktoś reklamę nowego Mini? Nie chcę sie rozpisywać,ale jest b.fajna. Link Zgłoś
Gość: brunner TOYOTA Avensis - mój ANTYfaworyt IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 23.05.03, 11:55 Pewnie w Nowej Avensis są jakieś dobrze zrobione detale. Dlaczego więc autor reklamy postanowił wyeksponować detal NAJBARDZIEJ tandetny??? Nigdy tego nie zrozumiem. Dla mnie - ANTYreklama! Link Zgłoś
Gość: 66-400 reklama Maklera IP: *.zg.szczecin.pl 23.05.03, 12:03 A mi się podoba reklama Maklera. Link Zgłoś
Gość: Michał1 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 12:24 Wg mnie jedna z najbardziej durnych reklam to była ta Toyoty Corolli z facetem który o klucze się pytał. Dla mnie antyreklama samochodu. Można dojśc do wniosku że Corolle kupują skrajni debile i idioci. Po prostu jak widziałem mine tego faceta w aucie, twarz nieskażoną żdną myślą to mnie rozrywało. Aż żal było tego gościa z zepsutym autem. Ostatnia reklama Avensis też mi sie nie podoba, ale już mniej. Tym razem antyreklama teściowych czy starych narzekających zmanierowanych bab. Fajna ta laska w reklamie Fabii, natomiast ta żona to tragedia... Link Zgłoś
Gość: Kruger Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 12:35 Tragiczna jest obecna reklama telewizyjna Jeepa Cheeroki.Ta z małą foką,która męczy się i piszczy,podjeżdża gościu jeepem,tepa gęba,bierze jakiś oszczep, wygląda jakby miał ją zajebać.Oczywiście wo statnim momencie uderza tym w lód a foka wpływa do wody niemniej jednak wkrwiają mnie takie manipulacje. Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 12:47 tak, bardzo niesmaczna. za to piękna (dla mnie )była reklama Megane II na księzycu . tak dobra ,ze poletłem do salonu ... by się zupełnie rozczarować . na reklamie taki ładny ,dynamiczny ,duży ,przestronny ,elegancki ,nowoczesny wóz ... Link Zgłoś
Gość: brunner Moje zakończenie ostatniej reklamy Fabii: IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 23.05.03, 12:55 Po włączeniu klimy przez żonę facet zatrzymuje się, wykopuje żonę z samochodu i jedzie dalej z laską już obok siebie. Jeśli facetowi oczka tak się świecą do innych kobiet to oznacza, że żonę ma do kitu (jej wygląd tylko potwierdza takie przypuszczenia) Link Zgłoś
remo29 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 12:49 Mnie najbardziej podoba się reklama corsy z tą babeczką która lutuje kolesiowi w dynię torebką, za to że śmiał pokopać delikatne kółeczko jej nowiutkiego autka. Reklama doskonała. I humor, i pasja i czytelny przekaz. Podoba mi się też seat Leon (ten z przyczepą), peugeot 206 (autograf mistrza złożony błotnym bryzgiem na całym ciele fana) i jeszcze reklama maklera (wprawdzie nie o samochodach, ale z samochodami w roli głównej). A co mi się nie podoba? Corolla z tym debilem, który nie pojmuje co to są klucze i fabia z wiedźmą trzymającą męża za nogę, żeby jej czasem na skrzyżowaniu nie prysnął w Polskę z autostopowiczką. Żonka ma wyjątkowo wredny wyraz twarzy - na jego miejscu w ogóle bym z nią do tego auta nie wsiadł :) Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.lukowa7.waw.pl 25.05.03, 13:50 Popieram Cię całkowicie w 100% Remo!!! Dodalabym jeszcze moją ulubioną reklamę 206 z hindusem ( i jeszcze prasową reklamę tego autka ) i spot clio z odciśniętym z gałki skrzyni biegów, ich przełożeniem... Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 13:05 najfajniejsza reklama samochodowa jaka widzialem byla taka (dawno to bylo i nie w TVP): stary indianin uczy mlodego rozpoznawac tropy, laza sobie i co jakis czas znajduja takie rozne, mlody rozpoznaje pod bacznym okiem starego... bizon niedzwiedz wiewiora itp... w pewnym momencie znajduja slad opony, mlody analizuje, mysli, mysli... Audi! stary kiwa glowa troszeczke niepocieszony, bierze grudke ziemi, wącha, rozciera w palcach... Quatro!- dodaje Link Zgłoś
levy Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 13:39 Kilka lat temu w niemieckiej TV była reklama Audi: Kilku dziadków siedzi przy jakiejś knajpce przy piwie i sobie rozmawiają "Jak to było kiedyś...". I mówią, że "Dzisiejsze samochody to już nie to co dawniej", i "kobiety już też nie takie" - jednym słowem "kiedyś były lepsze". Podjeżdża nowiutkie, błyszczące Audi, wysiada z niego super laska, "z nogami do ziemi" i innymi walorami. Dziadki gapią się na nią i samochód, potem zapada dłuższa chwila ciszy, nie wiadomo co powiedzieć. Wreszcie jeden z nich: "No taaak, dzisiejszy futbol to nie ten co dawniej....". Link Zgłoś
Gość: links2 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.03, 13:08 dawno nie widzialem dobrej reklamy samochodu. sa coraz slabsze (np. skoda albo toyota. yarisa na przyklad. laska gmera po talerzu i w sosie wydlubuje logo toyoty. no po prostu sie odechciewa.) w najlepszym przypadku przecietne (renault). za to reklama maklera jest naprawde spoko! Link Zgłoś
Gość: cytryniec Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.05.03, 13:13 Świetna była reklama Avantime`a,ta z muzyczką puszczoną od tyłu.Właściwie,to cała reklama była puszczona od tyłu.Cacuszko. Głupawe są reklamy w radiu-Fabia,Matiz-bleee. Link Zgłoś
greenblack Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 13:15 Przypomniało mi się. Kangoo - taka słodka reklama z ludzikami i samochodzikiem z plasteliny. Stare Megane - modelka wchodzi do salonu fryzjerskiego, zapina się w fotelu, następuje sprawdzian pasów i już ma nową fryzurę. Peugeot 206 - Hindus wyklepuje 206 z jakiegoś ichniejszego wynalazku przy użyciu m.in. słonia. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 13:20 a mnie się własnie przypomniały dwie najnowsze -świetne -reklamy Mercedesa. -pierwsza z "jesteś za młody" ,"jesteś za stary" -druga z panią co językiem obraca wisienkę . i to by była dla mnie pierwsza trójka ( reklama z megane II na tym trzecim miejscu ). Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: 80.241.130.* 06.06.03, 20:20 liczysz do trzech trochę jak w tym angielskim dowcipie: jakie są trzy najfajniejsze rzeczy w życiu? szklaneczka dobrej whisky przed i dobre cygaro po. Link Zgłoś
remo29 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 13:25 > Peugeot 206 - Hindus wyklepuje 206 z jakiegoś ichniejszego wynalazku przy > użyciu m.in. słonia. O! Ta reklama jest zacna :) Fajniej jak potem gościu szpanuje tą furą przed laskami - łokieć za szybą a w tle jakieś disco-hindo :) Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 13:34 A może Ktoś pamięta reklamę małego Fiata? Była taka w latach 72-73,na której maluszek szarżuje po ulicach uciekając przed Policją (carabinierii) i wjeżdża na pociąg z lorami(pustymi) po których kontynuuje jazdę z zawrotną prędkością (jak na malucha).Potem przy jakiejś rampie zjeżdża ztych lor i umyka pomiędzy stojącymi w korku samochodami. Link Zgłoś
tricky Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 14:10 Audi ma dość patetyczne reklamy, stonowanych biznesmenów patrzących na swoje dzieci a w tle gdzie ś stoi monstrum A8 lub coś w tym stylu. Fajna (technicznie) była reklama silnika Renault (chyba diesla do Laguny 2) - kiedy auto odjechało a pozostały po nim krople wody... Reklamy Skody to porażka w niemieckim stylu brak jeszcze tylko przyśpiewki...Wpaniała była reklama najnowszych seatów ta z ruchomymi obrazami.. Link Zgłoś
ja_nek Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 23.05.03, 15:15 A co sądzicie o najnowszej reklamie Stilo? ("do zakochania jeden krok") w tle? Ja pamiętam, podobała mi się reklamówka Audi z już historycznymi modelami poprzedzającymi A8(?). No i Peugeot 206 ze słoniem, super. Pozdrawiam janek Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 26.05.03, 00:56 krakus.mp napisał: > A może Ktoś pamięta reklamę małego Fiata? > Była taka w latach 72-73,na której maluszek szarżuje po ulicach uciekając przed > > Policją (carabinierii) i wjeżdża na pociąg z lorami(pustymi) po których > kontynuuje jazdę z zawrotną prędkością (jak na malucha).Potem przy jakiejś > rampie zjeżdża ztych lor i umyka pomiędzy stojącymi w korku samochodami. z tym że to był chyba fiat 127 ? Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 26.05.03, 15:01 Gość portalu: rafi napisał(a): > krakus.mp napisał: > > > A może Ktoś pamięta reklamę małego Fiata? > > Była taka w latach 72-73,na której maluszek szarżuje po ulicach uciekając > przed > > > > Policją (carabinierii) i wjeżdża na pociąg z lorami(pustymi) po których > > kontynuuje jazdę z zawrotną prędkością (jak na malucha).Potem przy jakiejś > > > rampie zjeżdża ztych lor i umyka pomiędzy stojącymi w korku samochodami. > > > z tym że to był chyba fiat 127 ? Wydaje mi się że to był maluch.Może fiat powielił tą reklamę na inne modele. Link Zgłoś
Gość: tiamat Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.avamex.com.pl 23.05.03, 16:02 nie wiecie, czy te fajne reklamy mozna w jakis sposob sciagnac z netu? niezbyt ogladam telewizje, widzialem tylko reklame z porsche i podcinarka do trawy. a z przyjemnoscia ogladnalbym sobie np ta z audi i nartami wodnymi albo indianami. Link Zgłoś
Gość: links2 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.03, 16:14 przypomnialo mi sie - megane I : w reklamie chodzilo o to ze megane ma swietne hamulce: jedzie se facio, a tu za zakretem stoi ciezarowka czy cos takiego. no to po habetach i udaje mu sie uniknac zderzenia. oddycha z ulga. i w tej chwili wpada na niego inne auto z tylu (widac konkurencja nie ma takich hamulcow). albo nowa vectra. widac jadace auto, spiker zachwala jak ono sie swietnie prowadzi, jakie ma dobre hamulce itd. potem okazuje sie ze auto nie tyle jedzie co toczy sie bez kierowcy! facio nadbiega zdyszany, wskakuje do auta i w ostatniej chwili zatrzymuje sie przed przeszkoda. i komentarz - ty musisz tylko prowadzic. fajne bo okazuje sie ze na nic dopracowany ukl.jezdny, hamulcowy i kierowniczy, bajery typu ABS EBD, ESP itd. kiedy kierowca to idiota!! pozdr inteligetnych kierowcow! Link Zgłoś
Gość: Pycio Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.06.03, 20:08 Faktycznie, była jeszcze fajna wersja gazetowa: blisko przed krawedzią jakiejś skarpy (klifu??) stoi Meganka i obok jej kierowca, a obok autka wygniecione w trawie ślady innego samochodu. I komentarz: jeśli chodzi o hamulce, to nasi konkurenci są daleko przed nami. Było niezłe, pamiętam do dziś Link Zgłoś
links2 Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 24.05.03, 17:47 widzieliście nową reklamę VW polo? jak to mówią: dżizus krajst! :) ale żenada Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 23:13 Spodobała mi się ostatnio reklama oleju Magnatec. Jakiś szalony owad szarżuje na samochody i w ostatniej chwili umyka niczym torreador, aż wreszcie napotyka samochód - Megane, który dzieki temu olejowi ma większą moc i owad rozbryzguje się na szybie. Krótkie machnięcie wycieraczkami i koniec reklamy. Fajny pomysł. Hindus z 206 typu zrób se sam był naprawdę OK. A co powiecie na Merivę i reklamę z procentami - sprzedawca w salonie też nie bardzo wiedział o co chodzi tak naprawdę. Link Zgłoś
devote Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 26.05.03, 01:09 mieszkam w US i mam TVN24 na ktorym sa czasami reklamy autek durna jest reklama Vectry.facet goni auto i hamuje nad przepascia albo Avensis z tesciowa.ta z Jeepem tez slaba.juz myslalem ze mysliwy na foki przyjechal :) Fiat Stilo nawet przyjemna i muzyczka fajna "do zakochania jeden krok".Fajna tez reklama Audi A8 ze starym Quatro jak skacze na rajdzie w zwolnionym tepie. Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: 62.233.239.* 26.05.03, 11:46 A kto pamięta reklamę mercedesa "A", taką z chomikiem, który biega w feldze? Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 26.05.03, 14:59 Gość portalu: rudy napisał(a): > A kto pamięta reklamę mercedesa "A", taką z chomikiem, który biega w feldze? A to przypadkiem nie była reklama felg z szerokim rantem? Pomysł z chomikiem rewelacyjny!Podobnie jak pomysł z maskami gazowymi i jerzami,w kolejnej reklamie Mercedesa.Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Tommik Kierowcy Toyoty to kretyni IP: 80.51.241.* 26.05.03, 08:19 To chyba najbardziej antytoyotowska reklama. Kierowca Corolli to idiota, który nie potrafi odróznić kluczy od kluczyka do samochodu. Przy tym ma mułowaty wyraz twarzy. Link Zgłoś
tricky 206 26.05.03, 08:29 super reklama z gościem, który podczas rajdu, rozkłada kartkępapaieru i czeka aż 206 rajdowa go minie na full speedzie zostawiając "autograf" na kartce - pomysłowe Link Zgłoś
Gość: TRUSKAVA Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: 195.94.197.* 26.05.03, 14:59 Swego czasu była emitowana reklamka RENAULT Clio Mtv Edition (lub coś podobnego). Rewelacja ( Gerapppaaaaaaaaa...... ) :-) Pozdr@wiam TRUSKAVA Link Zgłoś
krakus.mp Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... 26.05.03, 15:05 Pamiętam rajską reklamę Clio I , w której wąż kusi Ewę i Adama .Renault Clio - Prosto z Raju. Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.lukowa7.waw.pl 28.05.03, 11:36 No oczywiście - super reklama clio MTV - z get up paaaaaa Jurka Browna - rewelacja:)) Link Zgłoś
Gość: cyke Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 22:35 Reklama Poldka sprzed kilku lat. Facet w knajpie z dumą stwierdził " nie piję, prowadzę"...POLONEZ - są powody do dumy!!! Pozdrawiam:) Link Zgłoś
qrakki999 Skoda Octavia i Matiz z klimą:) 27.05.03, 08:59 Nie zartuje! Rozbawiła mnie reklamówka Skody Octavii Kombi, która widziałem wczoraj /facet, który testuje wytrzymałosć samochodu na dzieci/. Naprawde najlepsza reklama Skody jaka widziałem. Inne najwyzej takie sobie. Oraz reklama Daewoo Matiza z klimatyzacją /3 - 4 lata temu chyba/ - chodziło w niej o wpływ chłodzenia na damskie piersi. Reklama Megane II ze względu na 'klimat' lecz ten stworzony został głownie przez Moby'ego. Muzyka - rewelacja. A do grupy kierowców 'reklamowych debili' powinno sie dodac /do Toyot/ posiadaczy Opli Vectra. Auto 'uciekło' 'biednemu misiowi:(' pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Skoda Octavia i Matiz z klimą:) IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 21:55 qrakki999 napisał: > Nie zartuje! > Rozbawiła mnie reklamówka Skody Octavii Kombi, która widziałem wczoraj /facet, > który testuje wytrzymałosć samochodu na dzieci/. Mnie się ta reklama nie podoba i chyba współczuję gosciowi: ma takie dzieciaki (zwłaszcza dziewczynka z bejsbolem), że powinien chyba kupic czołg. Kolejny debil za kierownicą. Tak to odebrałem. Podobnie było z Peugeotem partner, którego testowała cała rodzinka i nawet udało im się zapomnieć o rybie w bagażniku. A wszystko to obserwował z gałęzi leniwiec (chyba najfajniejszy w całej reklamie). Link Zgłoś
remo29 Re: Skoda Octavia i Matiz z klimą:) 28.05.03, 10:28 [...] > Mnie się ta reklama nie podoba i chyba współczuję gosciowi: ma takie dzieciaki > (zwłaszcza dziewczynka z bejsbolem), że powinien chyba kupic czołg. Kolejny > debil za kierownicą. [...] Oj, kolega jeszcze niewiele widział. Albo masz dzieci baaardzo małe, albo nie masz ich wcale. Bejsbol w ręku tej dziewczynki to naprawdę malutki pryszcz :) Reklama jest zacna - ot tatuś przed urlopem, który chciałby wrócić z wakacji czymś co jeszcze będzie nadawało się do jazdy. BTW: nawet nie wiesz ile herbatników może się zmieścić w kratce wylotu powietrza... Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Skoda Octavia i Matiz z klimą:) IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 10:36 remo29 napisał: > Oj, kolega jeszcze niewiele widział. Albo masz dzieci baaardzo małe, albo nie > masz ich wcale. Bejsbol w ręku tej dziewczynki to naprawdę malutki pryszcz :) > Reklama jest zacna - ot tatuś przed urlopem, który chciałby wrócić z wakacji > czymś co jeszcze będzie nadawało się do jazdy. > BTW: nawet nie wiesz ile herbatników może się zmieścić w kratce wylotu > powietrza... No tak ...... o gustach się nie dyskutuję, a o wyższości wychowania też nie ma co gadać. Mam 8-letnią córkę. Wiele widziałem i przeżyłem, ale żeby trzeba było zachowywać się jak debil w salonie samochodowym, to już przesada. Co ta reklama ma udowodnić ? Ze Octavia jest pancerna, że jeżdżą nią zestrachani tatusiowie ? A może blacha przed bejsbolem nie ugnie się jak w innych bryczkach ? To jest tylko (i aż) moje zdanie. Dyskutować można wiele, bo mnie np. podoba się reklama z brąchającą babą, która się zamyka całkiem w nowym Avensisie. Absrahując od faktycznie kiepskiej konsoli. Link Zgłoś
qrakki999 Re: Skoda Octavia i Matiz z klimą:) 28.05.03, 10:54 Gość portalu: Yosarian napisał(a): > No tak ...... o gustach się nie dyskutuję, a o wyższości wychowania też nie ma > co gadać. Mam 8-letnią córkę. Wiele widziałem i przeżyłem, ale żeby trzeba było > > zachowywać się jak debil w salonie samochodowym, to już przesada. Co ta reklama > > ma udowodnić ? Ze Octavia jest pancerna, że jeżdżą nią zestrachani tatusiowie ? > > A może blacha przed bejsbolem nie ugnie się jak w innych bryczkach ? To jest > tylko (i aż) moje zdanie. Dyskutować można wiele, bo mnie np. podoba się > reklama z brąchającą babą, która się zamyka całkiem w nowym Avensisie. > Absrahując od faktycznie kiepskiej konsoli. EEEEEE przesadzasz. Czy oglądając reklamę nowego Yarisa miałeś uczucie, ze jeżdzą nim ufoludki? A czy reklama MeganeII w Niemczech, do której link przesłał Hiszpan oznacza, ze auto skierowna jest do wrednych i podstepnych królewien i 'zwąchanych' z nia krasnoludków?:) Oczywiscie masz prawo do własnej opinii, tego nie kwestionuje, tylko twoja argumentacja do mnie nie trafia.;-) A konsola w Avensisie, jak wszystkie metalopodobne, chromopodobne i drewnopodobne platyki jest okropna. Ale w nowym Subaru Legacy podobne badziewie wsadzili na konsole srodkową - taka moda:/ pzdr. Q Link Zgłoś
remo29 Re: Skoda Octavia i Matiz z klimą:) 28.05.03, 11:01 > EEEEEE przesadzasz. Czy oglądając reklamę nowego Yarisa miałeś uczucie, ze > jeżdzą nim ufoludki? A czy reklama MeganeII w Niemczech, do której link > przesłał Hiszpan oznacza, ze auto skierowna jest do wrednych i podstepnych > królewien i 'zwąchanych' z nia krasnoludków?:) Oczywiscie masz prawo do własnej [...] Podpisuję się pod tym w kontekście tego co pisze wyżej Yosarian. Przyjmowanie reklamy dosłownie jest pomyłką. A co do wychowania dzieci: ta dziwczynka z reklamy to wypisz-wymaluj córka mojego kolegi. Nic dziwnego zatem, że reklama do mnie trafia - niejednokrotnie widziałem córunię w akcji... Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.toya.net.pl 28.05.03, 13:05 Widzialam reklame opon-w rolach glownych labrador zrozpaczony po skoku w bok ukochanej pudlicy z oblesnym buldogiem.Bohater na pelnym biegu,z mina,jakby swiat przestal istniec,zmierza w kierunku autostrady z zamiarem popelnienia samobojstwa.Skok,zamkniete slepia i chwila oczekiwania naupragniony koniec.Wtem-pisk opon,pol metra przed biedakiem zatrzymuje sie czarny merc.Pies nastawia uszy w niemym zdziwieniu-co za cud nastapil?I napis- Bridgestone. A kiedys,bodaj na eurosporcie,bardzo podobala mi sie reklama Opla Tigry z plywczka Franzi von Almsick (sorki za pisownie).Awaria wodociagowa na drodze to nie przeszkoda-Franzi zaklada okulary plywackie i razem z samochodem nurkuje w wielka dziure,by wyplynac z drugiej strony. Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Co sądzicie o reklamach telewizyjnych z ... IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 15:03 Będę się upierał przy swoim zdaniu: ta reklama Octavii mi się nie podoba. I wcale nie jestem uprzedzony do marki (sam miałem pomysł, żeby kupić Octavię w zeszłym roku). Spróbuj przełożyc to na sytuację, która dzieje sie w domu. Rodzice kupują meble z blachy, bo dzieci wychowane bezstresowo rozbiją wszystko. Wg mnie w reklamie (samochodów też) najwazniejsze jest pierwsze skojarzenie: moje było takie, że do salonu przyszedł idiota, który ma jak się okazuje potwory w domu, a może chce w samochodzie zamieszkać, bo dzieciaczki żyć mu nie dają. Jeśli miałbym brać tę reklamę dosłownie, to zabrakło mi jazdy próbnej tego cwaniaczka, wtedy zobaczyć by można było, że to np. bezpieczny samochód, że sie dobrze trzyma drogi, a tak wiemy, że jest wytrzymały na akty wandalizmu ? Kiedy zaczął kopać w sufit, pomyślałem, że chce sprawdzić czy zostaną ślady obcasów w razie gdyby zapragnął wyskoczyć na jakiś numerek, ale nie to przykładny ojciec rozwydrzonej chałastry. Jednym słowem reklama przyniosła jakiś efekt na pewno, a dowodem na to jest tu nasza dyskusja. A pamiętacie reklamę Renaulta 19: Karol po latach czy coś takiego - dokładnie nie pamiętam, bo to ładnych parę lat temu było. Link Zgłoś
greenblack Megane sedan 22.09.03, 11:12 Kobietka w długiej sukni, na szpilkach i z torebką w ręku wygrywa z umięśnionymi facetami bieg na 100 m:) W tle komentarz a' la podniecony Szaranowicz:) Nie wiem, jak to się ma do gamy silników w Megane, ale się uśmiałem. Podobno reklama kombi jest w podobnej stylistyce, ale jeszcze nie widziałem. Pozdrawiam Link Zgłoś
krakus.mp Re: Megane sedan 22.09.03, 11:18 greenblack napisał: > Kobietka w długiej sukni, na szpilkach i z torebką w ręku wygrywa z > umięśnionymi facetami bieg na 100 m:) W tle komentarz a' la podniecony > Szaranowicz:) Nie wiem, jak to się ma do gamy silników w Megane, ale się > uśmiałem. Podobno reklama kombi jest w podobnej stylistyce, ale jeszcze nie > widziałem. > > > Pozdrawiam Witam. Nie widziałem jeszcze żadnej o Megane II. Natomiast widziałem o Peugeocie 307.Facet się stresuje bo na każdym kroku ktoś zazdrosny usiłuje zniszczyć jego auto.Dla mnie żenada.Jak mozna zazdrościć tekiego samochodu? Gdyby to była beemka lub merol w topowej wersji to bym zrozumiał! Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: leman Pytanie testowe :) - usiadziesz z wrazenia... IP: *.man.poznan.pl 22.09.03, 11:36 ... a co sadzicie o spocie "usiadziesz z wrazenia" volkswagena? Link Zgłoś
krakus.mp Re: Pytanie testowe :) - usiadziesz z wrazenia... 22.09.03, 12:01 Gość portalu: leman napisał(a): > ... a co sadzicie o spocie "usiadziesz z wrazenia" volkswagena? Taki sobie. Zauważyłem że w reklamach aut koncernu VW,zawsze pokazują ludzi z debilnym wyrazem twarzy !!!Nic dziwnego,bo te samochody są tak drogie w stosunku do swojej prawdziwej wartości że normalni obchodzą je z daleka. Link Zgłoś
Gość: -) DU esperal IP: 217.153.153.* 22.09.03, 12:10 Nie wiem, czy ktos tu juz o tej reklamie pisal, bo nie mam czasu doczytac sie do konca. reklama: Facet podjezdza sobie pod jakis teatr i idzie na kameralny koncert. Siedzi w fotelu, orkiestra gra, instrumenty dente, smyczki a tu ktos szelesci papierkami, ktos kicha, kaszle, ktos sie kreci. Ogolnie szelest w tle. Wqrwia sie, wychodzi wsiada do DU espero (wieczor, nieciekawa, deszczowa aura) a w srodku wrazenie przytulnego ciepla i komfortu. Panuje absolutna cisza. Wklada plyte CD. Gra ta sama muzyka, slychac ja idealnie i nikt nie przeszkadza. fin Ja jestem troche skrzywiony na punkcie jakosci odsluchu i przyznam sie, ze ta reklama mocno do mnie przemowila. oczywiscie wiadomo, ze DU w rzeczywistosci nie wyglada w srodku tak jak na tej reklamie, nie ma tez tam takiej ciszy podczas jazdy zwlaszcza. Ale gdyby tak bylo to kto wie czy bym dzis nie jezdzil DU. Zartuje oczywiscie pzdr :-) Link Zgłoś
janptak Re: DU esperal 20.01.15, 12:44 Nikt nie wspomnial o reklamie, chyba Hondy, z czesciami, ktore sie skladaly w samochod, honda domino effect. Link Zgłoś