Gość: kuzyn IP: *.fastres.net 07.06.03, 03:44 Nie dlugo najezdzil ten szmelc. Oficjalnie i narazie,tylko swiatla,ale Mazda 6 zapowiada sie na czestego klijenta w serwisie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Sherlock Holmes Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 07.06.03, 11:30 Oczywiscie,parowanie swiatel przeciwmgielnych jest rownie niebezpeiczne jak zatarte silniki, przetarte przewody hamulcowe itd. A propos-w VW tez paruja halogeny, wymieniaja je bez slowa (znane mi przyklady-Passat rok 2001, Fabia 2001, Golf 2000, Ibiza 2002),ale jakos akcji serwisowej nie ma... Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.fastres.net 07.06.03, 13:06 Gość portalu: Sherlock Holmes napisał(a): > Oczywiscie,parowanie swiatel przeciwmgielnych jest rownie niebezpeiczne jak > zatarte silniki, przetarte przewody hamulcowe itd. A propos-w VW tez paruja > halogeny, wymieniaja je bez slowa (znane mi przyklady-Passat rok 2001, Fabia > 2001, Golf 2000, Ibiza 2002),ale jakos akcji serwisowej nie ma... Ty to masz pecha z VW,wiec polecam Mercedesa lub BMW........ A co do Mazdy to problem jest wiekszy.Mozna zostac bez swiatel w nocy! Link Zgłoś
wowo5 Re: Mazda 6 do naprawy. 07.06.03, 23:59 Ponoc istnieje grozba pozaru. Podobno nikt nie odniosl obrazen. Akcje serwisowe zdazaja sie wszystkim producentom (BMW i Mercedes tez je mialy). Jest gorzej gdy firma nie przyznaje sie do bledu i idzie w zaparte. Bez wzgledu na to co twierdza niektorzy nie ma marek bezproblemowych. Jedyna roznica jest to jak czesto zdazaja sie defekty. I nie jest prawda, ze drozsze wozy sa mniej awaryjne. Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 08.06.03, 09:24 A pamietacie taki przesąd, że japończyk dobry jest tylko przez pierwsze 4 lata, a potem na szrot? Że gaźnik przyklejany do kolektora, a kolektor do silnika, a głowica do bloku i temu podobne bzdety. Tak przypominają mi się zapalające się wlewy paliwa bodaj w oplu, jakieś przewody olejowe w samochodach grupy VW itp. To przytrafiło się i maździe. Swoją drogą - klienci wymagają nowinek, producenci stają na czubku głowy, aby spełnić oczekiwania i do tego nie podnieść znacznie ceny wyrobu. Efekt mamy - ostatnio dość często słyszy się o różnych wpadkach. Często bardziej groźnych niż lampy. Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 08.06.03, 10:05 Ja bym tego nie bagatelizowal. Mazda byla OK. Teraz nalezy jednak do Forda i ford ponoc bardzo mocno "zracjonalizowal" i poprawil rentownosc../ Czyzby kosztem jakosci? Byc moze. R Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 08.06.03, 11:26 Ano nie bagatelizuję. Ton posta był "antyjapoński". Zdecydowanie martwi mnie ilość wpadek w ostatnich czasach. Czy aby tak szybki postęp jest celowy i pożyteczny? Link Zgłoś
greenblack Re: Mazda 6 do naprawy. 08.06.03, 12:41 A ja nadal nie rozumiem, jak można płacić (w Polsce) kilkadziesiąt tysięcy więcej za trochę ładniejsze Mondeo. I do tego "dostępność" serwisu Mazdy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mazda 6 do naprawy. IP: *.norcross-07rh15rt.ga.dial-access.att.net 09.06.03, 04:45 A mi sie ten pryszczaty samochod nie podoba. Pryszczaty bo tylnie swiatla wygladaja jak bable... Link Zgłoś