Dodaj do ulubionych

Honda Civic 1.4 90 KM

IP: 10.1.100.* / 212.160.93.* 12.07.01, 10:55
Zamierzam kupic to auto. Proszę o opinie użytkowników.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukas Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 172.20.250.* / 213.76.130.* 20.07.01, 19:57
      Polecam http://www.hondaPL.org użytkowników b.dużo. Ja bardzo polecam.
    • Gość: stiv Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 02:32
      Słabiutki poziom bezpieczeństwa według NCAP dwie gwiazdki, a trzecia
      przekreślona co oznacza w przypadku kraksy mozliwość śmierci lub odniesienia
      poważnych obrażeń...
      Zresztą gdyby ta kobieta z hondy (patrz stosowny wątek)na Toruńskiej jechała
      innym autem to może by żyła ? Może by nie spłonęła żywcem ?
      • Gość: Tom Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 212.87.6.* 21.07.01, 16:04
        Gość portalu: stiv napisał(a):

> Słabiutki poziom bezpieczeństwa według NCAP dwie gwiazdki, a trzecia
        > przekreślona co oznacza w przypadku kraksy mozliwość śmierci lub odniesienia
        > poważnych obrażeń...
        > Zresztą gdyby ta kobieta z hondy (patrz stosowny wątek)na Toruńskiej jechała
        > innym autem to może by żyła ? Może by nie spłonęła żywcem ?
        Skąd takie informacje? Nowa Honda Civic ma przeciez w klasie kompaktów jedne z
        najlepszych wyników w testach zderzeniowych, a jeżeli chodzi o zderzenie z
        pieszym jest bezkonkurencyjna we wszystkich klasach. Proponuje najpierw
        zaczerpnąć nieco informacji a dopiero potem wypisywać takie bzdury.
        • Gość: stiv Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 00:14
          > Skąd takie informacje? Nowa Honda Civic ma przeciez w klasie kompaktów jedne z
          > najlepszych wyników w testach zderzeniowych, a jeżeli chodzi o zderzenie z
          > pieszym jest bezkonkurencyjna we wszystkich klasach. Proponuje najpierw
          > zaczerpnąć nieco informacji a dopiero potem wypisywać takie bzdury.
          Też proponuję zaczerpnąć nieco informacji...
          Auto wątku nie pyta się o Nową Hondę Civic (nawet w cennikach Hondy taka jest
          nazwa - dla odróżnienia!), która faktycznie ma 4 gwiazdki, ale i tak w rankingu
          bezpiecznych aut jest za Renault Megane MR1998/99 (75% zderzenie czołowe, 100%
          zderzenie boczne)
          Dane o których napisałem w poprzedniej odpowiedzi dotyczą Hondy Civic 1.4 MR1998
          (tej ładniejszej:-))
    • Gość: Wojtek Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.01, 02:31
      Osobiscie nigdy nie mialem japonca, ale moj wuj ma takowe autko i wiele razy
      opowiadal o swoich doswiadczeniach. Kupil w promocji z ABS-em i klima 2 lata
      temu. Zawsze mial slabosc do japoncow i teraz tez nie zaluje. Jest bardzo
      zadowolony z komfortu, jakosci i przede wszystkim japonskiej niezawodnosci.
      Silniczek jest akuratny do spokojnej (nie znaczy wolnej!) i ekonomicznej jazdy -
      cichy i zwawy. Spalanie na akceptowalnym poziomie.
      Do tego dochodzi fachowy serwis (Warszawa).
      Pozdro
      • Gość: daru Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 23.07.01, 14:15
        Ten wątek rozpocząlem jeszcze w trakcie poszukiwań w/w samochodu. Od tygodnia
        jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 3D 1.4 98 r. Na razie jestem bardzo
        zadowolony.

Pozdrawiam
        • Gość: bObO Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 212.244.192.* 26.07.01, 17:05
          Gratuluję wyboru! Sam mam takie autko od ponad roku i jestem w nim
          naprawdę "zakochany". Jeśli chcesz dynamicznie jeździć polecam obroty w
          zakresie 4-7 tys.
          • Gość: daru Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 27.07.01, 09:00
            Gość portalu: bObO napisał(a):

> Gratuluję wyboru! Sam mam takie autko od ponad roku i jestem w nim
            > naprawdę "zakochany". Jeśli chcesz dynamicznie jeździć polecam obroty w
            > zakresie 4-7 tys.

Wyboru nie żałuje ani trochę. Problemem jest "ciężka noga" i późniejszy kac na
            stacji benzynowej. A obroty od 5 tys. w góre to coś fantastycznego. Pozdrawiam i
            zapraszam na forum www.hondapl.org

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka