Dodaj do ulubionych

Nie lubię samochodów marki Skoda!

IP: *.wskiz.poznan.pl 23.07.01, 14:27
Gdy tylko widzę Skodę, szczególnie fabię lub octavię, od razu zbiera mi się na
wymioty. Nie rozumiem jak można kupować w/w modele. Prawdę mówiąc, w większości
to jest VW, przecież płyta podłogowa, silniki, skrzynie biegów, układ jezdny
itd. są niemieckie. Więc po co ta gadka o odrodzeniu tej marki. Wszystkie Skody
mają, przepraszam - nie mają w ogóle wyglądu i już. Jeśli ktoś podziela moje
zdanie, niech dopisze coś!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cień Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.acn.waw.pl 23.07.01, 14:29
      Bez komentarza
    • Gość: grogreg Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 212.160.165.* 23.07.01, 14:59
      O ile wnetrze Octavi tez sie mi nie podoba, o tyle zewnetrznie to calkiem ladny
      woz. To samo mozna powiedziec o Fabi (w srodku jeszcze nie bylem). A ze Skody
      sa robione na podzespolach VW - Seaty tez i sie jakos ich nie czepiasz.
    • Gość: Krzysiek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 172.16.26.* / *.daewoo.lublin.pl 23.07.01, 15:00
      Szczerze powiedziawszy też nie lubie.
      Ubawił mnie kiedys komentarz w Auto-Świecie, że niby to Skoda Fabia sedan miała ten "bagażnik" ładnie
      zaprojektowany, nie tak jak to jest w Renault Thalia, której bagażnik wygląda na doklejony.
      Moim zdaniem w skodziance wcale nie jest lepiej - sedan też (jak i Renault) wygląda paskudnie.
      • Gość: ma Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.01, 15:28
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Szczerze powiedziawszy też nie lubie.

Pewnie, ze nie lubisz. Ale trzeba bylo sie podpisac i zaniesc ten list panu
        Kimowi (na pewno jakiegos znasz) i poprosic o podwyzke...

A powaznie mowiac, tego typu watki sa niepowazne - nie lubisz, to ekstra, ale nie
        mecz tym innych. Prawda jest taka, ze Skoda nie zwalnia ludzi, VW nie jest
        zamieszany w gigantyczne afery korupcyjne i nie upada, wprowadzane sa nowe modele
        a Czesi (znam kilku z tej branzy) sa mimo wszystko bardzo dumni ze Skody.
        Ja z Deluu taki dumny nie jestem...a chcialbym miec powody, zeby byc.

PS. Nie jestem posiadaczem Skody, design tez mi sie srednio podoba.
    • Gość: w Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 62.233.138.* 23.07.01, 15:24
      spadaj
    • Gość: Remo Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 23.07.01, 15:30
      A ja nie lubię zielonych długopisów. Uważam, że są brzydkie jak noc i nie mam
      pojęcia jak można kupować zielone długopisy. Wolę ołówki, kto podziela moją
      opinie niech się dopisze...
      Bezsens, nie?
      A co do bagażnika w Fabii/Thalii/Sienie tak to jest kiedy się z hatchbacka albo
      kombi robi sedany. Z trojga złego uważam, skodzie, w przeciwienstwi do
      pozostałych, prawie się to udało.
    • Gość: Sven Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 212.191.129.* 23.07.01, 16:09
      Masz troche racji. O ile Octavia jeszcze ujdzie wygladem (dawna szarosc kokpitu bila w twarz z
      otwartej reki) to Fabia ma pewne mankamenty wskazujace na ciecia finansowe w stosunku do projektu.
      Mialem okazje widziec szkic z deski kreslarskiej i sadze, ze sukces mialby podwojna sile gdyby udalo
      sie go przeforsowac bez zmian. A tak jest to cos za waskiego, za wysokiego i z dziwnym tylkiem. Jedynie
      kombi jest calkiem, calkiem. To choroba wielu marek, gdzie wizje projektantow studzi sie wzgledami
      finansowymi (np projekt Astry II a jej ostateczny wyglad).

Bez urazy dla Skodziarzy.
      Pozdr.
      Sven
    • Gość: Zderzak Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 194.181.188.* 23.07.01, 16:47
      Tak widzę że szowinizm się pleni wśród automobilistów objawiający się tym że co
      chwila czytam post nie lubię samochodów marki ...... .I argument bo mi się nie
      podoba design - bo kierowcy tymi samochodami jeżdzą szybko , a wogóle to są
      samochody do du..py!!! . No i co począć z takimi niereformowalnymi - nie
      podobał się jemu kolczyk w nosie i wziął kija i zabił - bo miał kolczyk ,bo mu
      smierdział. Ludzie zastanówcie się co piszecie ? dla czego piszecie? po co
      piszecie?. Czy to takie trudne?. Nic nie ma w Was zrozumienia dla czyjegoś
      wyboru, nie możecie zrozumieć ?,nie potraficie zrozumieć ? że jakby wszystkim
      podobało się to samo to byśmy się ubierali tak samo jeżdzili takimi samymi
      samochodami itp itd.O tym że stać nas /względy finansowe/ na inne samochody czy
      to nowe czy używane nie będę pisał bo To Chyba Jasne. Tak że jeszcze raz ,zanim
      napiszesz zastanów się. Pzdr Zderzak.
      • Gość: Sławek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.trzebinia.net 23.07.01, 17:07
        Istotnie z Fabią Sedan Skodzie prawie się udało. A wystarczyło tylko podnieść
        linie tylnych świateł... jak np. w Cordobie. A tak swoją drogą to ta Cordoba to
        jedyny ładny mały sedan.

P.S. nie pracuje dla VW :)

pozdro
        • Gość: bObO Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 212.244.192.* 26.07.01, 17:57
          Ładny? Drzwi są wyższe niż dłuższe i to ma być ładne? Fe.
      • Gość: Nikki Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 212.191.129.* 24.07.01, 10:33
        Nie musisz sie powtarzac.
    • Gość: Zderzak Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 194.181.188.* 23.07.01, 16:47
      Tak widzę że szowinizm się pleni wśród automobilistów objawiający się tym że co
      chwila czytam post nie lubię samochodów marki ...... .I argument bo mi się nie
      podoba design - bo kierowcy tymi samochodami jeżdzą szybko , a wogóle to są
      samochody do du..py!!! . No i co począć z takimi niereformowalnymi - nie
      podobał się jemu kolczyk w nosie i wziął kija i zabił - bo miał kolczyk ,bo mu
      smierdział. Ludzie zastanówcie się co piszecie ? dla czego piszecie? po co
      piszecie?. Czy to takie trudne?. Nic nie ma w Was zrozumienia dla czyjegoś
      wyboru, nie możecie zrozumieć ?,nie potraficie zrozumieć ? że jakby wszystkim
      podobało się to samo to byśmy się ubierali tak samo jeżdzili takimi samymi
      samochodami itp itd.O tym że stać nas /względy finansowe/ na inne samochody czy
      to nowe czy używane nie będę pisał bo To Chyba Jasne. Tak że jeszcze raz zanim
      napiszesz zastanów się. Pzdr Zderzak.
    • Gość: tomek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 9.67.96.* 23.07.01, 17:33
      bedziesz mial powarzny problem tych samochodow jezdzi coraz wiecej,
      czyli musza sie podobac ludziom
      a tak nawiasem to co drzemie pod maska ... 1,9TDI och cudo.
      pozdr
      • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 17:51
        Powazny problem to juz ma, ja bym na jego miejscu od razu biegl do co najmniej
        psychologa. To ten typ ludzi, ktorych podnieca jak ich glupie dzialanie
        powoduje reakcje innych (oczywiscie anonimowo). Zaloze sie, ze siedzi sobie
        teraz przy kompie i boki zarywa, ze udalo mu sie kogos zirytowac.
        Fabia jaka jest taka jest, ale nie bez przyczyny chyba jest w scislej czolowce
        sprzedajacych sie modeli.
        Design owszem, bez polotu - pietno VW, ale Fabia TDI potrafi przyjemnie
        polechtac na drodze. Wiem, bo jezdze...
        • Gość: Antek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 01.08.01, 15:20
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Powazny problem to juz ma, ja bym na jego miejscu od razu biegl do co najmniej
          > psychologa. To ten typ ludzi, ktorych podnieca jak ich glupie dzialanie
          > powoduje reakcje innych (oczywiscie anonimowo). Zaloze sie, ze siedzi sobie
          > teraz przy kompie i boki zarywa, ze udalo mu sie kogos zirytowac.
          > Fabia jaka jest taka jest, ale nie bez przyczyny chyba jest w scislej czolowce
          > sprzedajacych sie modeli.
          > Design owszem, bez polotu - pietno VW, ale Fabia TDI potrafi przyjemnie
          > polechtac na drodze. Wiem, bo jezdze...

Seicento też się dobrze sprzedaje.

• Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.01, 15:57
            Gość portalu: Antek napisał(a):

> Seicento też się dobrze sprzedaje.

Bo jest najtansze (u nas zawsze na pierwszych miejscach sprzedazy byly auta
            najtansze).
            Jak kogos nie stac na auto pow. 30 tys., a chce miec 4 kolka (i do tego nowe),
            wielkosc mu nie przeszkadza, to kupuje SC, Matiza itp.
    • Gość: Andrzej Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 23.07.01, 17:44
      Swoją drogą to ciekwae jakim autem jeździsz skora tak nie lubisz Skody
      • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 17:59
        Nie lubi Skody, bo go chyba nawet na to nie stac, wiec jezdzi MPK :))
    • Gość: Rafał Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.chello.pl 23.07.01, 18:57
      Lepsza najgorsza Skoda ( współczesna !!! ) niż najlepsze DU.
      Poza tym to ulubiona marka kapeluszników !!! A jak powszechnie wiadomo -
      kapelusz jest ładniejszy niż dres :) :) :).
      • Gość: Tom Lepsza Skoda niż Seat! IP: 195.205.4.* 23.07.01, 21:08
        Ja mam fabię. Poprzednio miałem cordobę i wiem co mówię: cordoba przy fabii to
        był czołg. Jedyny plus - odrobine lepiej wykończona w środku. Reszta do luftu.
        O dziwo, nawet więcej miejsca jest w fabii. Poza tym jest zrywniejsza i lepiej
        trzyma się drogi.
        • Gość: Jaca Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: 212.244.182.* 24.07.01, 09:04
          Podaj szczegóły przemawiające za skodą, a pogrążające seata Cordobę. Jakie
          wersje silnikowe porównujesz?
        • Gość: Maciej Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: *.radio-merkury.poznan.pl 24.07.01, 10:56
          No właśnie kolego zawsze mi się wydawało że to czy samochód jest zrywny lub czy
          jest czołgiem zalezy od silnika a nie marki. Twoje porównanie jest więc bez
          sensu.
          Nie jestem fanem Skody ale popieram jej popularność przynajmniej z dwoch
          powodów: po pierwsze robią je w Poznaniu-więc w moim mieście ludzie maja pracę,
          po drugie Skody pod względem jakości o niebo przewyższaja Fiata i Daewoo więc
          wolę by przybywało Fabii a nie Punciaków czy Lanosów.
          Ale z porównaniem z Seatem to przesadziłeś-to jest jeden koncern ale podział
          grup klientów dość wyraźny. Seat w większości wkłada silniki VW u Fabii w
          tańszych modelach silniki są czeskie. Poza tym ze Skodami jest tak że z
          zewnątrz Ok. ale w srodku mina rzednie. A np. Ibizy są super wykończone i
          jakość materiałów klase wyżej od Skody.
          A co do wielkości nic dziwnego że w Fabii jest więcej miejsca(niewiele) niz w
          Ibizie i Cordobie bo jest szersza i ma większy rozstaw osi.
          Ale wymiary zewnętrzne to nie wszystko - by przeżyc spore zdziwienie polecam
          wsiąść na przednie fotele do Octavii i potem do Cordoby lub Ibizy, Skoda
          aspirująca do klasy średniej oferuje nie tylko mniejsze fotele ale i mniej
          miejsca właśnie na przednich fotelach.

Pozdrawiam.
          • Gość: Tom Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: 195.205.4.* 24.07.01, 11:59
            Gość portalu: Maciej napisał(a):

> No właśnie kolego zawsze mi się wydawało że to czy samochód jest zrywny lub czy
            >
            > jest czołgiem zalezy od silnika a nie marki. Twoje porównanie jest więc bez
            > sensu.

Miałem cordobę 1,4 60 KM, teraz mam fabię 1,4 60 KM. Dlatego moje porównanie
            chyba jednak jest z sensem. Cordoba to było krówsko przy tej fabii. Dlaczego?
            Pewnie dlatego, że cięższa...

> Nie jestem fanem Skody ale popieram jej popularność przynajmniej z dwoch
            > powodów: po pierwsze robią je w Poznaniu-więc w moim mieście ludzie maja pracę,
            >
            > po drugie Skody pod względem jakości o niebo przewyższaja Fiata i Daewoo więc
            > wolę by przybywało Fabii a nie Punciaków czy Lanosów.
            > Ale z porównaniem z Seatem to przesadziłeś-to jest jeden koncern ale podział
            > grup klientów dość wyraźny.

No tak. Ale co z tego? Ja jednak wole fabię, bo po prostu lepiej mi się jeździ.

Seat w większości wkłada silniki VW u Fabii w
            > tańszych modelach silniki są czeskie. Poza tym ze Skodami jest tak że z
            > zewnątrz Ok. ale w srodku mina rzednie. A np. Ibizy są super wykończone i
            > jakość materiałów klase wyżej od Skody.

Tak pisałem przecież. Skoda lepsza z wyjątkiem wykończenia.

> A co do wielkości nic dziwnego że w Fabii jest więcej miejsca(niewiele) niz w
            > Ibizie i Cordobie bo jest szersza i ma większy rozstaw osi.

Ja nie pisałem, że to coś dziwnego, tylko, że jest większa. Poza tym chyba nie o
            rozstaw osi chodzi. Mam 192 cm wzrostu, a fabia jest pierwszym samochodem, w
            którym mogę złączyć kolana pod kierownicą. W cordobie było to niemożliwe. To samo
            w Xsarze, Civic, Punto (zaznaczam, że porównuję samochody w pewnej klasie, niech
            ktoś mi zaraz nie pisze, żebym spróbował np. w szoferce autobusu).

> Ale wymiary zewnętrzne to nie wszystko - by przeżyc spore zdziwienie polecam
            > wsiąść na przednie fotele do Octavii i potem do Cordoby lub Ibizy, Skoda
            > aspirująca do klasy średniej oferuje nie tylko mniejsze fotele ale i mniej
            > miejsca właśnie na przednich fotelach.

Nie wiem czy mniej, bo nie sądzę, żeby była mniejsza od fabii, która jak juz
            pisałem wyżej jest większa od cordoby. Co do reszty - zgoda. Jak na te pieniadze,
            octavia to jednak siermięga. I jest niepraktyczna, bo kiedyś taksówkarz
            metodycznie, po kolei przez około 15 minut kursu pokazywał mi jej wady. To była
            rzeczywiście tragedi.

>
            > Pozdrawiam.

• Gość: Jaca Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: 212.244.182.* 24.07.01, 12:10
              No to wychodzi na to, że Volkswagen ma gorsze silniki od Skody??? Ciekawe co wy
              na to powiecie. Nie mówię, że nie, bo Skodą Fabią nie jeździłem, ale nadrobię
              zaległości, obiecuję.
              Pozdro Jaca
              • Gość: cezar Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.01, 00:05
                Skoda to faktycznie takie głupie auto co zawsze zawiezie Cię
                bezpiecznie i pewnie z punktu A do punktu B.
                Pozdrowienia dla rasistów motoryzacyjnych.
            • Gość: tomek Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: 9.67.96.* 24.07.01, 20:13
              Taryfiarz i kupil takie kiepskie auto...?!
              moze tak z przyzwyczajenia bo dotad jezdzil 125p ,a tu sie spodziewal cudu
              kupujac octawie z najslabszym osprzetem
              pozdr
              • Gość: Tom Re: Lepsza Skoda niż Seat! IP: 195.205.4.* 26.07.01, 15:33
                Gość portalu: tomek napisał(a):

> Taryfiarz i kupil takie kiepskie auto...?!
                > moze tak z przyzwyczajenia bo dotad jezdzil 125p ,a tu sie spodziewal cudu
                > kupujac octawie z najslabszym osprzetem
                > pozdr

Mówił, że wcześniej miał poloneza
        • Gość: malko Re: Seat - sportowa marka w stajni VW IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 10:44
          Jest mi szczerze obojętne, który samochód jest lepszy, ale VW jakiś czas temu
          zrobił straszny szum, że SEAT bedzie w VW samochodem sportowym. Z tego co widzę
          to najprostsze wersje dowolnej marki jeżdżą bardziej sportowo niż seaty (poza
          wersją cupra, czy jakoś tak). Jeżeli sportowe samochody mają silniki 1,4 60KM
          to ja przepraszam. Mój służbowy lanos 1,5 8v 80KM może śmiało ścigać się z
          większością seatów. Szwagier pracuje w dealerni seata, może zalatwić mi zniżkę
          na zakup itd. ale jak powiedziałem mu, że zastanawiam sie nad ibizą to pierwsze
          co mi powiedział to, że lepiej zrobię kupując fiata. Ma to pewne
          odzwierciedlenie w raportach usterkowości - seaty wraz z renaultami i cytrynami
          są na końcu stawki. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że raporty te nie są do
          końca miarodajne. Co do czeskości skody i jej silników, to mogę powiedzieć
          jedno - u nas w firmie była przez ponad 10 lat favoritka 1,3, przejechała
          350tys. km bez remontu. Nie mówię że się nic nie psuło, ale naprawy były tanie
          i szybkie. Największą jej wadą było to, że blachy gniły i miała za miękkie
          zawieszenie. Kwestia "dziadkowego" designu skody to już inna sprawa. Każdy
          kupuje to co mu się podaoba i na co go stać. A jak komuś się nie widzi skoda
          czy jakakolwiek inna marka to jego osobista sprawa. Ma do tego prawo.
          Przyczepić można się każdego samochodu i znaleźć argumenty przeciwko. Osobiście
          przymierzając się aktualnie do kupna samochodu, nie biorę pod uwagę skody z dwu
          powodów. Fabia nie podoba mi się, wygląda jak samochód dla emeryta (subiektywne
          odczucie) i za dużo pali - ponad 9 litrow po mieście zupełnie mi nie odpowiada.
          Natomiast rozumiem popularność jaką się cieszy - umiarkowana cena, dosć
          przestronne wnetrze i opowieści dealerów, że to prawie VW. VW dla ubogich.
          Oczywiście w niczym nie ujmując mniej zamożnym użytkownikom dróg (sam do nich
          należę).
      • Gość: malko Re: do Rafała IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 10:54
        Jeździłem sporo jednym i drugim. Nie jestem kapelusznikiem, ani dresem. Już
        stary lanos 1,5 8 V to niezła rakieta (do tego niezawodna). Za skodziankę z
        takim kopytem trzeba trochę dopłacić. Obie marki mają "emerycki" image, ale
        skoda lepiej jest wykończona. Pozostaje zbierać na nowego, prawdziwego niemca
        lub japońca, albo kupić coś ze szrotu byle nie miało na masce znaczka którejś z
        tych firm.... Najlepiej wprowadzić poprawkę do kodeksu drogowego zabraniającej
        poruszania się po drogach samochodami innych marek niż BMW, Mercedes, VW no i
        może Volvo. Wtedy kierowcy tych samochodów będą bardziej zrelaksowani, bo nie
        będą ich wkurzać skody, daewoo, fiaty itp. Miłego dnia.
        • Gość: Rafał Re: do Malko IP: 62.179.0.* 25.07.01, 11:35
          Jasne - masz rację , ale , jak zapewne rozumiesz jest coś takiego w różnych
          markach co powoduje , że stają się obiektem drwin i anegdot ( popatrz na
          znakomite , co by nie mówić BMW ). A te najpopularniejsze - mają tu najgorzej.
          Nie traktujmy tych tematów zbyt poważnie , bo się pozabijamy.
          Jeśli Cię ( i innych ) uraziłem - Przepraszam !
          ( wydawało mi się , że temat został przez autora potraktowany z przymrużeniem
          oka )

Więcej luzu - Panie i Panowie .
          • Gość: andrzej Re: do Malko IP: *.pcplus.com.pl 01.08.01, 22:59
            ON nie żartuje
    • Gość: andre Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.pcplus.com.pl 25.07.01, 20:02
      A Ciebie ktoś lubi ?
    • Gość: sylweste A kogo to obhodzi? IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 25.07.01, 20:32
      • Gość: ma Re: A kogo to obhodzi? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.07.01, 15:42
        Mnie obchodzi, ze nie umiesz pisac po polsku. Marsz sprzed komputera do ksiazek!
    • Gość: Arnii Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 16:13
      A ja nie lubię poniedziałku.
      • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.01, 16:18
        A to chyba jakis nowy model, bo nie znam. Dlaczego? Awaryjny? Za duzo pali?
    • Gość: Maciek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.07.01, 18:57
      Ja podzielam twoje zdanie. Też nie lubię samochodów wspomnianej marki. Żadnego
      stylu ani indywidualności. Na trasie, szczególnie z przeciwka wygląd wąskiej
      fabii mnie denerwuje. A to, że się dobrze sprzedaje to żaden argument. Felicja
      też się dobrze sprzedawała i też była na "podzespołach VW". I co się okazało,
      że jest jednym z najbardziej awaryjnych samochodów. W ogóle Skoda to wielkie
      g......
      • Gość: Arnii Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 10:38
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Ja podzielam twoje zdanie. Też nie lubię samochodów wspomnianej marki. Żadnego
        > stylu ani indywidualności. Na trasie, szczególnie z przeciwka wygląd wąskiej
        > fabii mnie denerwuje. A to, że się dobrze sprzedaje to żaden argument. Felicja
        > też się dobrze sprzedawała i też była na "podzespołach VW". I co się okazało,
        > że jest jednym z najbardziej awaryjnych samochodów. W ogóle Skoda to wielkie
        > g......

Jeżdżę Octavią, ale wpędziłeś mnie w kompleksy swoją wypowiedzią, chyba Cię nie
        lubię, bueeee - bez urazy, pozdrowienia :)
      • Gość: cień Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.acn.waw.pl 27.07.01, 10:53
        no cóż, chyba się nie znasz na samochodach
        • Gość: Mano Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 11:09
          Też nie lubię tych samochodów , nie zamierzam ich kupować i uzywać .
          I TO WSZYSTKO !
      • Gość: Remo Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 30.07.01, 08:48
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Na trasie, szczególnie z przeciwka wygląd wąskiej
        > fabii mnie denerwuje.
        • Gość: Remo Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 30.07.01, 08:56
          ...hmm... Cos tu nie zagralo jak trzeba...
        • Gość: andre Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.pcplus.com.pl 30.07.01, 20:15
          Gość portalu: Remo napisał(a):

> Gość portalu: Maciek napisał(a):
          >
          > > Na trasie, szczególnie z przeciwka wygląd wąskiej
          > > fabii mnie denerwuje.

Wąska ?!
          Fabia ta dobre i solidne auto ale dla ludzi bez kompleksów.
      • Gość: gr Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 30.07.01, 12:47
        Macku
        troche się mylisz co do awaryjności Felicji jak burakowi dać porzadny samochod
        to staje się on awaryjny, ludzie nie dbają w Polsce o samochody żyłują nie
        robia na czas przeglądów olej zmieniaja jak im sie przypomni znam przynajmniej
        kilku takich uposledzonych technicznie i z zadnego samochodu nie byli
        zadowoleni, czy to byłstary polonez czy nowiutki Nissan Primera i nie byla to
        winna zadnej z tych marek, każdy samochod ma usterki ale wiele z nich mozna
        uniknac stosujac sie do instrukcji lub po prostu dokladnie obserwując swój
        samochod
        pzdr
      • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.01, 23:42
        Waska? Pomierz sobie Przyjacielu inne auta z tego segmentu a dopiero potem sie
        wypowiadaj! Ja bym powiedzial ze jest raczej wysoka (stad zludzenie, ze waska),
        ale przez to w srodku nawet 2-metrowiec nie wali glowa w podsufitke. Do tego
        dochodza za waskie kapcie w podstawowym modelu co poglebia dodatkowo
        wrazenie "waskosci".
        • Gość: Maciek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 01.08.01, 23:16
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Waska? Pomierz sobie Przyjacielu inne auta z tego segmentu a dopiero potem sie
          > wypowiadaj! Ja bym powiedzial ze jest raczej wysoka (stad zludzenie, ze waska),
          >
          > ale przez to w srodku nawet 2-metrowiec nie wali glowa w podsufitke. Do tego
          > dochodza za waskie kapcie w podstawowym modelu co poglebia dodatkowo
          > wrazenie "waskosci".

Chodziło mi o to wrażenie "wąskości". Jest za wysoka w stosunku do szerokości -
          ogólnie wygląda to nieciekawie.
          • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.01, 00:04
            Nobody''s perfect!
            Ale gdy ma juz szersze gumy to wrazenie sie troche zaciera.
            Przynajmniej nie mam guzow na glowie (a niski nie jestem):))
            Pozdro.

• Gość: Raf Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 30.07.01, 13:42
      Gość portalu: S(z)koda napisał(a):

> Gdy tylko widzę Skodę, szczególnie fabię lub octavię, od razu zbiera mi się na
      > wymioty. Nie rozumiem jak można kupować w/w modele. Prawdę mówiąc, w większości
      >
      > to jest VW, przecież płyta podłogowa, silniki, skrzynie biegów, układ jezdny
      > itd. są niemieckie. Więc po co ta gadka o odrodzeniu tej marki. Wszystkie Skody
      >
      > mają, przepraszam - nie mają w ogóle wyglądu i już. Jeśli ktoś podziela moje
      > zdanie, niech dopisze coś!!!

Wymiotuj stary do woli, ale uważaj na sprzęt przed którym zasiadasz, bo pewnie
      nie jest twój!
      Wiesz taka wypowiedź jak tywoja wskazuje na to że jesteś zwykłym burakiem-
      desperatem w Maluchu, (nic nie mam do PF 126p) któru nie może włączyc się do
      ruchu z racji wieku owego autka.
      Zwyczajnie zazdrościsz.
      A tak naprawdę to ty nie masz zdania ( bo jaki buraczan je ma ). Jak większaść
      zgoszknialców i zazdrośników nie lubisz nikogo i niczego najlepiej wychodzi ci
      krytyka i jęczenie.
      Trzymaj się pędzla buraczku i popatrz na świat przyjaźniej.

Pozarawiam. Raf

• Gość: Pit Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.sopot.rodan.pl 30.07.01, 14:39
      A ja wręcz przeciwnie. Jeżdżę Skodą Fabią. Zewnętrznie jest ok, w środku no cóż
      delikatnie mówiąc troche surowa, jednak wszystko na swoim miejscu. Prowadzi się
      super, dobrze trzyma się się drogi, hamulce w miarę, wspomaganie ok, skrzynka
      też niczego.

A jak będę miał dość kaski to sobie zafunduję Octavie Kombi na przekór
      lamerstwu.
    • Gość: lupus Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.nik.gov.pl 31.07.01, 08:23
      Witam wszystkich nie lubiących skody
      Moim pierwszym samochodem była skoda 105L rocznik
      1982. Kiedy ja kupilem miala juz swoje lata, ale tylko
      na to mnie bylo stac. Mialem swojego mechanika i przez
      4 lata uzytkowania tego samochodu nigdy mnie nie
      zawiódł. Zjeździłem nim całą Polskę, nigdy wybierajac
      sie w dluższą trasę nie mialem obaw, że nie dojadę do
      celu. Samochod byl super. Potem mialem jeszcze opla, a
      teraz jeżdżę Meganą, ale swoją starą skodę 105L
      wspominam z największym rozrzewnieniem. Zrobilem tylko
      jeden błąd - sprzedałem ją sąsiadowi, który nie dbał o
      nią i z bólem serca patrzyłem jak z dnia na dzień moje
      ukochane cacuszko zmienia się w kupę złomu. Już nigdy
      potem nie sprzedałem samochodu w mieście w którym
      mieszkam, żeby nie przeżywać czegoś takiego. A swoją
      drogą, to czy to normalne, żeby przywiązywać się do -
      jakby nie patrzeć - kupy żelastwa?
      Pzdr.
    • Gość: Wil Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.*.*.* 31.07.01, 11:18
      Twoja sprawa. De gustibus non disputandum. Ale powiem Ci coś. Przez 5 lat
      jeździłem Favoritką z 1991 r. ŻADNYCH AWARII w trasie uniemożliwiających jazdę.
      W ciągu tego okresu: tylko wymiana materiałów eksploatacyjnych, raz padły
      cylinderki w bębnach, kilka razy bezpieczniki, żarówki. Nawet gumy ani razu nie
      złapałem. I kupię teraz Octavię TDI, bo uważam ją za całkiem niezłe autko,
      biorąc pod uwagę stosunek jakości, spalania i ceny.
      Życzę nieprzenoszenia antypatii do marki auta na antypatię do kierowców.
    • Gość: andre Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.pcplus.com.pl 01.08.01, 22:58
      A ja jóż lubię
      • Gość: Maciek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 01.08.01, 23:21
        Gość portalu: andre napisał(a):

> A ja jóż lubię

A ja dalej nie lubię i pewnie nie polubię
        • Gość: Wojtek Re: Nie lubię samochodów marki Skoda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.01, 00:07
          Nikt Cie nie zmusza... a tak na marginesie to jestem ciekaw co lubisz (bo to
          czym jezdzisz wcale nie musi odpowiadac gustom innych)?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka