fation 04.02.08, 17:52 Jeździcie w okularach? Dają one coś, przeszkadzają czy pomagają? Link Zgłoś Obserwuj wątek
celicaman Re: Jazda w okularach 04.02.08, 18:18 > Jeździcie w okularach? kiedys w okularach, teraz jeżdżę w szkłach kontaktowych > Dają one coś, przeszkadzają czy pomagają? Czy cos dają? Człowieku, ja mam -3,5dioptrii, bez okularów z 5m nie dojrzę nic, co jest mniejsze niż banknot 1000 zł :-) Link Zgłoś
iberia.pl Re: Jazda w okularach-jakich???? 04.02.08, 18:22 fation napisał: > Jeździcie w okularach? Dają one coś, przeszkadzają czy pomagają? mozesz sprecyzowac jakie okulary masz na mysli? BO mam nadzieje, ze nie pytasz o korekcyjne-bez nich nie ruszam sie z domu...czasem dla odmiany soczewki. Slonecznych uzywam sporadycznie. Link Zgłoś
737ng Re: Jazda w okularach 05.02.08, 05:16 fation napisał: > Jeździcie w okularach? Tak, zawsze. > Dają one coś? Widze :) K. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Tak/nie, tak/nie, nie/tak, tak/nie. 05.02.08, 08:34 A teraz zapytaj raz jeszcze, ale tak, jakby to ktoś myślący pytał. Link Zgłoś
fation Re: Tak/nie, tak/nie, nie/tak, tak/nie. 05.02.08, 16:37 ja też mam sporą wadę zwroku, chciałem być zawodowym kierowcą, ale tu dobry zwrok to podstawa wystarczy jak kupię sobie wygodne okulary, czy może jakoś to wyleczyć? np. antybiotykami, kroplami? Link Zgłoś
iberia.pl Re: Tak/nie, tak/nie, nie/tak, tak/nie. 05.02.08, 16:55 fation napisał: > ja też mam sporą wadę zwroku, chciałem być zawodowym kierowcą, ale tu dobry > zwrok to podstawa > > wystarczy jak kupię sobie wygodne okulary, czy może jakoś to wyleczyć? np.> antybiotykami, kroplami? powiedz, ze zartujesz....i idz sie leczyc na nogi, bo na glowe za pozno... Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Tak/nie, tak/nie, nie/tak, tak/nie. 06.02.08, 15:48 fation napisał: > wystarczy jak kupię sobie wygodne okulary, czy może jakoś to wyleczyć? np. > antybiotykami, kroplami? po 5 kropli 95% kwasu solnego i okulary beda ci niepotrzebne Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nie, kroplami nie można wyleczyć kupna wygodnych 08.02.08, 18:45 okularów. Natomiast może pomóc kontakt z okulistą. Link Zgłoś
al9 Re: Jazda w okularach 06.02.08, 10:11 jeżdzę w okularach - ale ZAWSZE kupuję do nich szkła z warstwą odblaskową... Jest różnica... al Link Zgłoś
fation Re: Jazda w okularach 06.02.08, 17:59 wy od razu takie drastyczne środki :> zapisałem się dzisiaj na operację laserem, rozwiążą się problemy z okularami :-) Link Zgłoś
cereusfoto Re: Jazda w okularach 07.02.08, 14:00 Korekcyjnych nie używam, słoneczne zawsze stosuję i mam pod ręką w samochodzie przez cały rok. Link Zgłoś
forumowy.komentator Re: Jazda w okularach 08.02.08, 10:41 Mam takie do komputera. Przydają sie również w trasie. Zwłaszcza w nocy. Zdarza mi się że nie wiem, czy nadjeżdzający wóz jest na tyle daleko że mogę wyprzedzać. Link Zgłoś
fation Re: Jazda w okularach 08.02.08, 16:42 tak, do komputera się przydają ;) ja do jazdy mam specjalne okulary, takie wielkieee bryle :( nie pkratyczne:/ Ponoć można się ich pozbyć np. zabiegiem chirurgicznym Link Zgłoś
mak-ler Re: Jazda w okularach 20.02.08, 10:12 ja jestem po zabiegu laserowym oczu, żałuję że dopiero na starość go zrobiłem, naprawdę trudno uwierzyć, ale jazda bez okularów na długiej trasie nie robi problemów :) Link Zgłoś
etom Re: Jazda w okularach 21.02.08, 02:48 mak-ler napisał: > ja jestem po zabiegu laserowym oczu, żałuję że dopiero na starość > go zrobiłem....... Niestety, nie dla wszystkich jest ta metoda korekcji wad wzroku. Krotkowzrocznosc, nadwzrocznosc i astygmatyzm - tak, ale tzw. starczowzrocznosc ( wynikajaca z pogarszajacej sie zdolnosci akomodacji oka wraz z wiekiem) nie moze byc korygowana ta metoda. Link Zgłoś
fation Re: Jazda w okularach 21.02.08, 19:22 heeeee to dobrze że pomyślałem za młodu o poprawie wzroku :> od ilu lat można operację robić? Link Zgłoś
etom Re: Jazda w okularach 22.02.08, 00:20 Poczytaj tu : www.lasik.pl www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97078 www.must.pl/medycyna/korekcja-wzroku/laserowa-korekcja-wzroku www.sfd.pl/Laserowa_korekta_wzroku__-t152895.html Link Zgłoś
fation Re: Jazda w okularach 22.02.08, 16:07 dzięki za info ;-) do samego faktu operacji jestem pewien, zastanawiam się tylko w której warszawskiej klinice zrobić ;) polecasz? Link Zgłoś
magdalenkaeasy Re: Jazda w okularach 05.03.08, 15:35 Na pewno nie ulega wątpliwości fakt, że jeśli ktoś chce się zdecydować na laserową korekcję wzroku to powinien najpierw udać się na konsultacje do chirurga oka:) Link Zgłoś
fation Re: Jazda w okularach 05.03.08, 17:07 ale zauważ że z stron klinik można wyczytać bardzo wiele interesujących rzeczy :) Link Zgłoś
magdalenkaeasy Re: Jazda w okularach 05.03.08, 17:44 No na pewno!Sama przeglądam stronki roznych klinik i faktycznie mozna tam znależć wiele interesujacych informacji. Ale myslę,ze tak na prawdę to nic nie zastąpi wizyta u specjalisty. I to nie konicznie u okulisty ( bo to często wykracza poza ich komptetencje ) ale wlasnie u chirurga od oczu:) Link Zgłoś
forumowy.komentator Re: Jazda w okularach 06.03.08, 09:09 fation napisał: > tak, do komputera się przydają ;) Nie myśl, że mam zerówki do kompa... Link Zgłoś
mak-ler Re: Jazda w okularach 06.03.08, 18:30 ale prawda, że u chirurga to zabieg nie operacja? :> Link Zgłoś