Dodaj do ulubionych

Wrocilem do kraju - koszmar

IP: utp.:* / 10.10.10.* 08.09.03, 10:54
Witam po przerwie juz jestem w Polsce pozegnalem lazurowe i wrocilem. Zawsze
twierdzilem ze nasz kraj jest wspanialy ale jak sie przejechalem droga
krajowa 10 (chyba to nr. 10) to wszystko co mi moglo opasc to opadlo. Takich
kolein nie widzialem jak zyje. Im blizej pobocza tym gorzej to nie droga ale
jakies safari - na takich dziurach o i 14 calowe felgi szybko mozna pogiac!

No i oczywiscie hit sezonu obejrzalem reklame skody fabii - coooooooo
toooooooo jeeeeeeest? Dla kogo to ma byc samochod? Przeciez kreuja jakis
wizerunek dla co najmniej grupy patalachow. We Francji Skoda jezdza
marokanczycy i azjaci bo nie znaja sie na motoryzacji. Przyznam ze ta reklama
dziala bo moja znajoma zadzwonila do mnie i mowi ze kupuje skode (dziewczyna
zna sie tak na autach jak ja na makijazu - dopiero co prawko zdaje) juz jej
to wybilem z glowy i polece jej toyote yaris, clio albo 206 bo to ma byc auto
tylko po miescie i tylko dla niej. No i u mnie w okolicy tyle skody ze az mna
zatelepalo. Szczegolnie jak widze 1.2 HTP to mna trzesie. A tu uwaga hit
sezonu moj sasiad ktory mial audi 100 2.3e z 1992 roku sprzedal je a kupil
SKODE FABIE 1.2 HTP!!! Swiat zwariowal

Pozdrawiam ARAFAT
Skoda moze i jest niezla ale target ktory sie nia porusza coraz bardziej
deprecjonuje ta marke

Nie mam tak ja ty - ARAFAT
Obserwuj wątek
    • Gość: ARAFAT DK 10 pomiedzy reczem a szczecinem no txt IP: utp.:* / 10.10.10.* 08.09.03, 10:58
    • h.i.p zarażony? 08.09.03, 11:03
      Tak, tak, ale te koleiny to nic w porównianiu z tymi skodami!
      Ptaki podobno mogą przenosić choroby z człowieka na człowieka. Ale, że choroby
      umysłowe też wchodzą w rachubę - tego nie wiedziałem.
      pozdr
      • Gość: Tomek F. Re: zarażony? IP: 195.116.99.* 08.09.03, 11:12
        h.i.p napisał:
        > Tak, tak, ale te koleiny to nic w porównianiu z tymi skodami!
        > Ptaki podobno mogą przenosić choroby z człowieka na człowieka. Ale, że chorob
        > umysłowe też wchodzą w rachubę - tego nie wiedziałem.
        > pozdr

przed chwila w innym watku pisales o nie obrazaniu innych a sam teraz to robisz,
        bo tak nalezy potraktowac sugerowanie komus choroby umyslowej.
        Arafat wyrazil swoje zdanie co do reklamy skody (fakt ze moze troche za
        emocjonalnie) ale to nie powod obrazac kogos.
        Co do reklamy to uwazam ze jest ona prosta i moze nie jest specjalnie
        wyszkukana lecz zapewne znakomicie trafi do potencjalnych odbiorcow (moim
        zdaniem adresaci to niezbyt zamozni ludzie w srednim wieku)
        • h.i.p Re: zarażony? 08.09.03, 11:27
          Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> przed chwila w innym watku pisales o nie obrazaniu innych a sam teraz to
          robisz,
          > bo tak nalezy potraktowac sugerowanie komus choroby umyslowej.

hip: Bo widzisz, obsesyjne prześciganie się w wypisywaniu głupot o skodach i
          ich właścicielach sugeruje właśnie to: problemy psychiczne.

> Co do reklamy to uwazam ze jest ona prosta i moze nie jest specjalnie
          > wyszkukana lecz zapewne znakomicie trafi do potencjalnych odbiorcow (moim
          > zdaniem adresaci to niezbyt zamozni ludzie w srednim wieku)

hip: A co powiesz o tych (a jest ich mnóstwo), którzy kupują używane samochody
          w cenie 2 razy niższej niż Fabia? Co powiesz o adwokacie, dobrym adwokacie i
          nieźle zarabiającym, kupującym 3-letnią almerę za 27 000? Co powiesz o
          dyrektorze dużej firmy kupującym używanego p 307 za 21 000 (bo francuzy szybko
          tracą na wartości przez pierwsze lata?
          pozdr
          • Gość: Tomek F. Re: zarażony? IP: 195.116.99.* 08.09.03, 11:33
            > hip: A co powiesz o tych (a jest ich mnóstwo), którzy kupują używane
            samochody
            > w cenie 2 razy niższej niż Fabia? Co powiesz o adwokacie, dobrym adwokacie i
            > nieźle zarabiającym, kupującym 3-letnią almerę za 27 000? Co powiesz o
            > dyrektorze dużej firmy kupującym używanego p 307 za 21 000 (bo francuzy
            szybko
            > tracą na wartości przez pierwsze lata?

a co mam powiedziec mowilem o reklamie ktora moim zdaniem jest prosta a
            skuteczna.
            Co do kupowania aut to widze duzo plusow w kupowaniu uzywanych, lecz gdybym
            kupowal na wiecej niz 3 lata kupilbym nowy.
            • h.i.p Re: zarażony? 08.09.03, 11:47

> > hip: A co powiesz o tych (a jest ich mnóstwo), którzy kupują używane
              > samochody
              > > w cenie 2 razy niższej niż Fabia? Co powiesz o adwokacie, dobrym adwokacie
              > i
              > > nieźle zarabiającym, kupującym 3-letnią almerę za 27 000? Co powiesz o
              > > dyrektorze dużej firmy kupującym używanego p 307 za 21 000 (bo francuzy
              > szybko
              > > tracą na wartości przez pierwsze lata?
              >
              >
              > a co mam powiedziec mowilem o reklamie ktora moim zdaniem jest prosta a
              > skuteczna.
              > Co do kupowania aut to widze duzo plusow w kupowaniu uzywanych, lecz gdybym
              > kupowal na wiecej niz 3 lata kupilbym nowy.

hip: To jeśli nic nie chcesz na ten temat powiedzieć to ja powiem.
              Jeśli ktoś twierdzi, że skoda za 40 000 tys. jest dla średnio zamożnych albo
              dla biedoty, a używany nissan albo peugeot za 25 000 dla zamożnych (bo to
              nissan i peugeot!) to pakuje się w myślenie, które można nazwać ciasnotą.
              Otóż samochód kupuje się zwykle kalkulując cenę, analizując potrzeby, słuchając
              opinii użytkowników. No chyba, że ktoś koniecznie musi mieć znaczek firmowy a
              nie pojazd. Wtedy to oczywiście tylko bmw albo subaru (naturalnie tylko
              impreza).
              Znam ludzi zamożnych kupujących dużo tańsze samochody niż wynikałoby to z ich
              możliwości finansowych. Tylko przymitywne myślenie sprowadza zamożność do ceny
              samochodu, chociaż oczywiście generalna zależność kupowania droższych rzeczy
              od możliwości finansowych jest niezaprzeczalna.
              • Gość: Tomek F. o co chodzi? IP: 195.116.99.* 08.09.03, 12:08
                h.i.p napisał:
                > hip: To jeśli nic nie chcesz na ten temat powiedzieć to ja powiem.
                > Jeśli ktoś twierdzi, że skoda za 40 000 tys. jest dla średnio zamożnych albo
                > dla biedoty, a używany nissan albo peugeot za 25 000 dla zamożnych (bo to
                > nissan i peugeot!) to pakuje się w myślenie, które można nazwać ciasnotą.
                > Otóż samochód kupuje się zwykle kalkulując cenę, analizując potrzeby,

nie bardzo wiem jaki to ma zwiazek z glownym watkiem dyskusji
                chyba sie zgodzimy ze glownym elemetem w dyskutowanej reklamie byla cena Fabii
                ktora wynosila w reklamie zdaje sie 22 tys zl. Nie reklamowano Fabii jako auto
                bezpieczne czy obszerne lecz podkreslano cene co sugeruje ze kierowano reklame
                do ludzi mniej zamoznych dla ktorych cena jest najwzniejsza.
                Mysle ze kierowanie sie tym ze zamozny kupuje auto za 40 tys zl a biedny za 25
                tys zl jest glupota. Ten kupujacy za 40 tys zl byc moze ma 1000 zl dochodu i
                wzial kredyt na 5 lat by go splacic, natomiast ten od 25 tys moze zarabiac 5
                tys zl i kupil za gotowke i ktory wtedy jest zamozny.
                Inna sprawa jest ze ja bym nie kupil auta segmentu B za 45 - 50 tys zl lecz
                wolalbym juz cos z segmentu C.
                • h.i.p Re: o co chodzi? 08.09.03, 12:25

> chyba sie zgodzimy ze glownym elemetem w dyskutowanej reklamie byla cena
                  Fabii
                  > ktora wynosila w reklamie zdaje sie 22 tys zl. Nie reklamowano Fabii jako
                  auto
                  > bezpieczne czy obszerne lecz podkreslano cene co sugeruje ze kierowano
                  reklame
                  > do ludzi mniej zamoznych dla ktorych cena jest najwzniejsza.

hip: Dokładnie tego samego typu chwyty reklamowe stosują inni producenci.

> Mysle ze kierowanie sie tym ze zamozny kupuje auto za 40 tys zl a biedny za
                  25
                  > tys zl jest glupota. Ten kupujacy za 40 tys zl byc moze ma 1000 zl dochodu i
                  > wzial kredyt na 5 lat by go splacic, natomiast ten od 25 tys moze zarabiac 5
                  > tys zl i kupil za gotowke i ktory wtedy jest zamozny.

hip: Dokładnie. Dlatego uporczywe powtarzanie, że fabia jest dla biednych albo
                  średnio zamożnych jest śmieszne i infantylne.

> Inna sprawa jest ze ja bym nie kupil auta segmentu B za 45 - 50 tys zl lecz
                  > wolalbym juz cos z segmentu C.

hip: Ja też. Ale za ok. 39 000 fabia w wersji comfort lub fresh+ uważam, że
                  jest do przyjęcia.
                  • Gość: Tomek F. Re: o co chodzi? IP: 195.116.99.* 08.09.03, 12:43
                    h.i.p napisał:
                    > hip: Dokładnie. Dlatego uporczywe powtarzanie, że fabia jest dla biednych
                    albo
                    > średnio zamożnych jest śmieszne i infantylne.

ok ale ja tak nie mowilem,
                    niemniej Skoda ma byc tania marka w zalozeniach VW ale rzeczywsicie nie oznacza
                    to ze to auto dla biedakow
                    widze ze generalnie sie zgadzamy w pozostalych kwestiach
      • Gość: Adam Re: zarażony? IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 11:21
        h.i.p napisał:

> Ptaki podobno mogą przenosić choroby z człowieka na człowieka. Ale, że
        choroby
        > pozdr

Następny palant z kompleksem małego członka. Szuja i pierdzi przy paniach, a na
        Forum odgrywa eksperta. To żałoszne jak daleko można się posunąć w kretyniźmie.

Co do samochodów to Fabia odpada ponieważ samochód jak cycki musi być duży. No
        może nie dla hipa bo on swojego ogryzka włoży nawet między jedynkę suchotnicy.
        • h.i.p Re: zarażony? 08.09.03, 11:30
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Następny palant z kompleksem małego członka. Szuja i pierdzi przy paniach, a
          na
          >
          > Forum odgrywa eksperta. To żałoszne jak daleko można się posunąć w
          kretyniźmie.
          >
          > Co do samochodów to Fabia odpada ponieważ samochód jak cycki musi być duży.
          No
          > może nie dla hipa bo on swojego ogryzka włoży nawet między jedynkę suchotnicy.

hip: I jeszcze żałoszniejsze jak strasznym można być prosztaczkiem i ćwoczkiem,
          uporczywie dowodząc tego w każdej wypowiedzi...
          • Gość: ARAFAT Re: zarażony? zdecydowanie taaaak!!! IP: utp.:* / 10.10.10.* 08.09.03, 12:01
            Ja drogi hip hopowcu wyrazam swoje opinie nawet jesli nie ida z nurtem rzeki -
            i jesli mam byc chory umyslowo to tak w tym ukladzie JESTEM UMYSLOWo CHORY -
            mnie to nie obraza. Niewazna cena auta - wazny wizerunek nawet jesli cena
            bylaby 100 tys to dla mnie target skody jest co najmniej jakis dziwny. Wg.
            ciebie hip kazdy kto ma inne poglady jest potencjalnym wariatem. Lepiej byc
            wariatem pozbawionym cech komfornisty niz udawac ze Skoda to fantastyczne auto
            jesli sie tak nie mysli. Wyobrazasz sobie zeby Mercedes w tym stylu reklamowal
            A klase? Ja nie. Jestem zdania ze marketingowcy skody robia co niektorym wode z
            mozgu bo i owszem skoda jest tania ale w wersji podstawowej - jesli chcesz miec
            dobra wersje placisz szmal nie adekwatny do jakosci i poziomu produktu.
            Gratulacje dla marketingu Skody - udaje im sie - zrrazaja jednak ludzi mojego
            pokroju ale to nie chodzi o zasade parreto 20/80 lecz chyba na jej odwrocenie
            80/20.

Nie mam jak ty - umyslowo chory ARAFAT
            • h.i.p Re: zarażony? zdecydowanie taaaak!!! 08.09.03, 12:19
              Gość portalu: ARAFAT napisał(a):

> Ja drogi hip hopowcu

hip: Bardzo przepraszam, ale z hip-hopem nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego.

wyrazam swoje opinie nawet jesli nie ida z nurtem rzeki -

hip: Doceniam.

> i jesli mam byc chory umyslowo to tak w tym ukladzie JESTEM UMYSLOWo CHORY -
              > mnie to nie obraza.

hip: Cieszę się. Bo to nie miała być obraza tylko wyrażenie opinii - nawet
              jeśli nie idzie z nurtem rzeki.

Niewazna cena auta - wazny wizerunek nawet jesli cena
              > bylaby 100 tys to dla mnie target skody jest co najmniej jakis dziwny. Wg.
              > ciebie hip kazdy kto ma inne poglady jest potencjalnym wariatem.

hip: Bład. Nawet wielbłąd.

Lepiej byc
              > wariatem pozbawionym cech komfornisty niz udawac ze Skoda to fantastyczne
              auto
              > jesli sie tak nie mysli.

hip: Potrafisz dostrzegać tylko skrajności?

Wyobrazasz sobie zeby Mercedes w tym stylu reklamowal
              > A klase? Ja nie. Jestem zdania ze marketingowcy skody robia co niektorym wode
              z mozgu

hip: Pokaż mi marketingowców co nie robią wody z mózgu! Jeśli są zdolni to
              robią. Tylko tępi marketingowcy ntego nie potrafią.

bo i owszem skoda jest tania ale w wersji podstawowej - jesli chcesz miecdobra
              wersje placisz szmal nie adekwatny do jakosci i poziomu produktu

hip: Wystarczy odwiedzić salony i dokładnie porównać co oferują różni
              producenci. Ja nie mam uprzedzeń do marek (może tylko do fiata), nie interesuje
              mnie szpan, samochód ma być wygodny, spełniać założony cel i odpowiadać ceną. W
              obecnej sytuacji nie ma na rynku samochodów bardzo odstających jakością w
              podobnym zakresie cenowym. A jeśli szczegóły mają być wyznacznikiem skrajnych
              opinii o samochodach, a jeszcze gorzej o ich użytkownikach, to powiem, że te
              szczegóły to po prostu indywidualna ocena i dostosowanie kupowanego artykułu do
              własnych upodobań.
              Myślisz, że wszyscy sugerują się reklamą, a nie kalkulują i nie porównują cen
              różnych samochodów łącznie z ich wyposażeniem?
            • hip-hopp Re: zarażony? zdecydowanie taaaak!!! 08.09.03, 13:10

> Ja drogi hip hopowcu wyrazam swoje opinie nawet jesli nie ida z nurtem
              rzeki -
              > mnie to nie obraza. Niewazna cena auta - wazny wizerunek nawet jesli cena
              > ciebie hip kazdy kto ma inne poglady jest potencjalnym wariatem. Lepiej byc
              auto
              > jesli sie tak nie mysli. Wyobrazasz sobie zeby Mercedes w tym stylu
              reklamowal
              > A klase? Ja nie. Jestem zdania ze marketingowcy skody robia co niektorym
              wode z
              >
              > mozgu bo i owszem skoda jest tania ale w wersji podstawowej - jesli chcesz
              miec
              >
              > dobra wersje placisz szmal nie adekwatny do jakosci i poziomu produktu.
              > Gratulacje dla marketingu Skody - udaje im sie - zrrazaja jednak ludzi
              mojego
              > pokroju ale to nie chodzi o zasade parreto 20/80 lecz chyba na jej
              odwrocenie
              > 80/20.
              >
              > Nie mam jak ty - umyslowo chory ARAFAT
              Ale nie rozumiem o co się czepiasz Skody. Samochód równie dobry jak każdy
              inny. A że marketing Skody odwołuje się do potrzeby wspólnoty? Jego sprawa.
              Inna sprawa, że ja też wymiotuje prawie na widok tej reklamy....
            • Gość: szczurek Mercedes nie, ale BMW... IP: *.pg.com 08.09.03, 16:52

> Wyobrazasz sobie zeby Mercedes w tym stylu reklamowal A klase? Ja nie.

A BMW??? Gdyby BMW w takim stylu reklamowało 316ti Compact?
              Są rzeczy na tym świecie, które naprawdę trudno sobie wyobrazić.... :-)

Pozdrawiam,
            • eee_makumba a moze by tak mniej emocji? 08.09.03, 20:23

> Ja drogi hip hopowcu wyrazam swoje opinie nawet jesli nie ida z nurtem rzeki -

> mnie to nie obraza. Niewazna cena auta - wazny wizerunek nawet jesli cena
              > ciebie hip kazdy kto ma inne poglady jest potencjalnym wariatem. Lepiej byc
              auto
              > jesli sie tak nie mysli. Wyobrazasz sobie zeby Mercedes w tym stylu
              reklamowal
              > A klase? Ja nie. Jestem zdania ze marketingowcy skody robia co niektorym wode
              z
              >
              > mozgu bo i owszem skoda jest tania ale w wersji podstawowej - jesli chcesz
              miec
              >
              > dobra wersje placisz szmal nie adekwatny do jakosci i poziomu produktu.
              > Gratulacje dla marketingu Skody - udaje im sie - zrrazaja jednak ludzi mojego
              > pokroju ale to nie chodzi o zasade parreto 20/80 lecz chyba na jej odwrocenie
              > 80/20.
              >
              > Nie mam jak ty - umyslowo chory ARAFAT

Panowie?
              Czy Wy juz inaczej nie umiecie? - musi byc za kazdym razem klotnia?

Jestem zapewne odrobine starszy niz wiekszosc uczestnikow tego forum i
              chcialbym przypomniec panom milosnikom BMW, Subaru i Peugeota, ze SKODA
              produkowala samochody swiatowej klasy jak w BMW robili lemiesze do plugow
              konnych a w Subaru uczyli sie hartowac gwozdzie.

Nie wiem jak wyglada marketing tego auta w Polsce ale napewno nie probuja
              konkurowac w luksusowym segmencie i zapewne nie zabiegaja o klienta ktory szuka
              samochodu do "pokazania" (juz pokazal: dres i adidasy!).
              Na warunki drogowe w Polsce - jest to zapewne rozsadna alternatywa dla
              wszystkich dychawicznych francuzow typu mini-Peugeoty a byc moze nie
              najnowoczesniejsza jednostka napedowa jest przynajmniej sprawdzonym
              rozwiazaniem stosowanym od lat w autach VW.
              Nie jezdze Skoda - ostatnia mnie "znana" mial moj Ojciec (1000MB) w latach 60-
              tych - ale zapewne klasa i wykonaniem samochod ten nie ustepuje porownywalnym
              modelom np.Opla nie mowiac o francuskim "badziewiu".

Co do jakosci drog w Polsce - zgadzam sie z Panami w 100% - wiele gorzej juz
              byc nie moze :(
      • Gość: csi Re: zarażony? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 11:58
        h.i.p napisał:

> Ptaki podobno mogą przenosić choroby z człowieka na człowieka. Ale, że
        choroby
        > pozdr

Te, urażony, a kto się wiecznie czepia wszystkiego co związane z bmw, z
        fetyszem odnośnie wypadek+bmw na czele ??
        • h.i.p Re: zarażony? 08.09.03, 12:30
          Gość portalu: csi napisał(a):

a kto się wiecznie czepia wszystkiego co związane z bmw, z
          > fetyszem odnośnie wypadek+bmw na czele ??

hip: Dziennikarzyny. To oni spiskują przeciw bmw i ich właścicielom i opisują
          głównie wypadki z ich udziałem :)
          • Gość: csi Re: zarażony? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 13:25
            h.i.p napisał:

> Gość portalu: csi napisał(a):
            >
            > a kto się wiecznie czepia wszystkiego co związane z bmw, z
            > > fetyszem odnośnie wypadek+bmw na czele ??
            >
            > hip: Dziennikarzyny. To oni spiskują przeciw bmw i ich właścicielom i
            opisują
            > głównie wypadki z ich udziałem :)

ja tu na forum żadnego dziennikarzyny nie zauważam, a hip'a w w/w kontekście i
            owszem,nawet często, ale może chodzi o to że on popularyzuje inne media, taki
            pośrednik między netem a światem dziennikarskim :)
    • Gość: marcinc3 Re: Wrocilem do kraju - koszmar IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.09.03, 11:56
      ja tylko na temat koliein zapraszam na 7 odcinek z elblaga za paslek tak do 30
      km za elblag tez jest niezle zamiast asfaltu plasteline wylali
    • Gość: frequent flyer Zgadza się. ARAFAT wrócił. Koszmar :-( (n/t) IP: 80.241.130.* 08.09.03, 12:10
      • Gość: ARAFAT Re: Zgadza się. ARAFAT wrócił. Koszmar IP: utp.:* / 10.10.10.* 08.09.03, 12:51
        Polakow obraz wlasny - jesli wyrazisz opinie ktora nie podoba sie komus lub nie
        jest mu bliska dostaniesz serie nietolerancyjnych przymiotnikow. Co do ciaglego
        zdobywcy przestworzy - prosze sprecyzuj co sie kryje pod twoim misternym
        tytulem Koszmar - chetnie poczytam

Byc moze z perspektywy chmur wszytko zdaje sie inne...

A co do Hipa to wlasnie ty kolego masz cos z glowa atakujac tuningowcow,
        posiadaczy BMW itp. Ja nazywam to brakiem tolerancji aczkolwiek nie podoba mi
        sie tzw. wiejski tuning ale jesli ktos lubi to jego sprawa. Dla takich tez jest
        miejsce w spoleczenstwie. HIP = HIPOKRYTA - Duzo sie pomylilem?

Pozdrawiam ARAFAT juz Chory umyslowo a w dodatku bohater koszmarnych horrorow.
        A przyjaciel z glowa w chmurach chyba nie zaznal prawdziwego horroru

Co do kolein to wybaczysz ale z zaproszenia tym razem nie skorzystam :)

Stan naszych drog to jest koszmar tak apropo
        • h.i.p Re: Zgadza się. ARAFAT wrócił. Koszmar 08.09.03, 13:34

> A co do Hipa to wlasnie ty kolego masz cos z glowa atakujac tuningowcow,
          > posiadaczy BMW itp.

hip: Nie atakuję posiadaczy bmw. Masz urojenia.

Ja nazywam to brakiem tolerancji aczkolwiek nie podoba mi
          > sie tzw. wiejski tuning ale jesli ktos lubi to jego sprawa.

hip: Nie jest jego sprawą. Łamanie prawa, stwarzanie zagrożenia na drodze
          publicznej, powodowanie celowego hałasu i chamstwo nie są wyłącznie sprawą
          typka który tego się dopuszcza. Czas to zrozumieć.

Dla takich tez jest
          miejsce w spoleczenstwie.

hip: Nie ma miejsca dla ludzi łamiących prawo, i nie liczących się z
          obowiązującymi normami społecznymi.

HIP = HIPOKRYTA - Duzo sie pomylilem?

hip: A Ty masz coś wspólnego z terroryzmem palestyńskim?

• dgr Re: Zgadza się. ARAFAT wrócił. Koszmar 08.09.03, 15:43
            h.i.p napisał:

> hip: Nie atakuję posiadaczy bmw. Masz urojenia.
            Przepraszam że się wcinam do rozmowy, ale myslę że ARAFAT nie ma urojeń. Cytat
            z jednego z twoich wątków:
            "Nie jest znana dokładna prędkość, z jaką jechało w sobotę (21.06) po
            południu ciemnogranatowe bmw, ale na rondo Dmowskiego samochód wjechał na
            pewno zbyt szybko.

Na śliskiej i mokrej po niedawnej ulewie jezdni kierująca autem kobieta
            straciła panowanie nad samochodem. Bmw zamiast wjechać w Al. Jerozolimskie,
            ześlizgnęło się na słupki odgradzające jezdnię od torów i przystanku
            tramwajowego obok hotelu Polonia. Zanim auto stanęło, kolejno skosiło
            dziewięć zielonych słupków. Szkło z rozbitej szyby zachrzęściło pod butami
            pasażerów czekających na tramwaj w kierunku Pragi, ale na szczęście nikomu
            nic się nie stało."

hip: I znowu bmw. Co dzieje się z tymi samochodami?
            A może to specyfika właścicieli bmw?

Ostatnie wypadki:
            Warszawa ul Stawki: bmw
            okol. Lublina: bmw
            Wisłostrada: bmw
            okol. Białegostoku, bmw
            teraz: Rondo Dmowskiego, bmw
            pozdr

Czyżbyś nie odnosił się w tym wątku do wszystkich właścicieli bmw ?
            • h.i.p Re: Zgadza się. ARAFAT wrócił. Koszmar 09.09.03, 08:04
              dgr napisał:

> hip: I znowu bmw. Co dzieje się z tymi samochodami?
              > A może to specyfika właścicieli bmw?
              >
              > Ostatnie wypadki:
              > Warszawa ul Stawki: bmw
              > okol. Lublina: bmw
              > Wisłostrada: bmw
              > okol. Białegostoku, bmw
              > teraz: Rondo Dmowskiego, bmw
              > pozdr
              >
              > Czyżbyś nie odnosił się w tym wątku do wszystkich właścicieli bmw ?

hip: Nie. Tylko do tych (wyjątkowo licznych) którzy jeżdżą jak idioci powodując
              ciężkie wypadki drogowe. Niedalej jak przedwczoraj o mało mnie nie staranował
              jadący jak pijany wariat w żółtym bmw. Ale to tak na dalekim marginesie.

• przemo_c Re: Wrocilem do kraju - koszmar 08.09.03, 19:07
      <pja odpowiedź krótka jest, spójrz na kilka innych wątków dotyczących Fabii...
      Pozdrawiam...
    • Gość: Henry Re: Wrocilem do kraju - koszmar IP: *.telia.com 09.09.03, 08:18

> Witam po przerwie juz jestem w Polsce pozegnalem lazurowe i wrocilem. Zawsze
      > twierdzilem ze nasz kraj jest wspanialy ale jak sie przejechalem droga
      > krajowa 10 (chyba to nr. 10) to wszystko co mi moglo opasc to opadlo. Takich
      > kolein nie widzialem jak zyje. Im blizej pobocza tym gorzej to nie droga ale
      > jakies safari - na takich dziurach o i 14 calowe felgi szybko mozna pogiac!
      >
      > No i oczywiscie hit sezonu obejrzalem reklame skody fabii - coooooooo
      > toooooooo jeeeeeeest? Dla kogo to ma byc samochod? Przeciez kreuja jakis
      > wizerunek dla co najmniej grupy patalachow. We Francji Skoda jezdza
      > marokanczycy i azjaci bo nie znaja sie na motoryzacji. Przyznam ze ta reklama
      > dziala bo moja znajoma zadzwonila do mnie i mowi ze kupuje skode (dziewczyna
      > zna sie tak na autach jak ja na makijazu - dopiero co prawko zdaje) juz jej
      > to wybilem z glowy i polece jej toyote yaris, clio albo 206 bo to ma byc auto
      > tylko po miescie i tylko dla niej. No i u mnie w okolicy tyle skody ze az mna
      > zatelepalo. Szczegolnie jak widze 1.2 HTP to mna trzesie. A tu uwaga hit
      > sezonu moj sasiad ktory mial audi 100 2.3e z 1992 roku sprzedal je a kupil
      > SKODE FABIE 1.2 HTP!!! Swiat zwariowal
      >
      > Pozdrawiam ARAFAT
      > Skoda moze i jest niezla ale target ktory sie nia porusza coraz bardziej
      > deprecjonuje ta marke
      >
      > Nie mam tak ja ty - ARAFAT
      ________________________________________________________________________________

Arafat´cie ,widze po Twoich tekstach ze wojna w Palestynie muzg Ci uszkodzila,
      miejmy nadzieje ze to nie jest trwale kalectwo.
      Produkty Skody kupuja ludzie co sie juz "przejechali" na tzw. "dobrych autach"
      i teraz chca miec bezproblemowy srodek transportu,takim jez rowniez Fabia ,
      szkoda tylko ze niektorzy ludzie "ida na designe" i nie kupuja Fabia Combi -
      bardzo praktyczne auto i rownie mocne i niezawodne jak inne karoserie tego
      modelu.
      Szybkiego powrotu do zdrowia szczerze Ci zycze i pozdrawiam ; HH
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: Henry Wrocilem po rozum do glowy - kupuje Rt.Kangoo ... IP: *.telia.com 09.09.03, 08:35
        ... albo Pgt.Partner/Ctr.Berlingo ,- mam zamiar wyrzucic tylna kanape by moje
        Dobermanny mialy miejsce,dwuosobowy "drapacz chmur" ,nie jezdze codziennie i
        zadko dalej niz 100 km. wiec autko bedzie jak "na miare szyte" .
        Sprzedaja rownoczesnie moje trzy auta (Volvo,Mazda 323 i Xedos) i zona swoja
        Corolle ,na urlopy sie leci samolotem ,do Polski linjowym autobusem "Baltic
        Express Buss" - samochod w domu potrzebny do robieniu zakopow i wycieczek w
        plener z Pieskami. Myslicie ze zwariowalem ??. Pzdr.
        • Gość: ARAFAT Re: Wrocilem po rozum do glowy - kupuje Rt.Kango IP: utp.:* / 10.10.10.* 09.09.03, 10:28
          Henry!

Kto wie moze juz zwariowales albo ci sie auta juz znudzily. Mi co prawda wojna
          troche uszkodzila glowe bo mnie nonstop chca zastrzelic ale ja radze sobie
          dzielnie. Co do Skody to na Octavie RS bym sie nie obrazil ale cala reszta
          modeli (czy istnieje VR64X4?) jest stanowczo za droga na jakosc ktora
          reprezentuje oraz prestiz marki. I prosze niech nikt mi nie zarzuca ze lubie
          szpan - nie wole taki understatement ale auto musi miec jako taki wizerunek.

Pozdrawiam ARAFAT

Staram sie wrocic do zdrowia...

Jak bedziesz kupowal Kangoo to kup 1.616V
          • Gość: Henry Re: Wrocilem po rozum do glowy - kupuje Rt.Kango IP: *.telia.com 09.09.03, 12:32

> Henry!
            >
            > Kto wie moze juz zwariowales albo ci sie auta juz znudzily. Mi co prawda
            wojna
            > troche uszkodzila glowe bo mnie nonstop chca zastrzelic ale ja radze sobie
            > dzielnie. Co do Skody to na Octavie RS bym sie nie obrazil ale cala reszta
            > modeli (czy istnieje VR64X4?) jest stanowczo za droga na jakosc ktora
            > reprezentuje oraz prestiz marki. I prosze niech nikt mi nie zarzuca ze lubie
            > szpan - nie wole taki understatement ale auto musi miec jako taki wizerunek.
            >
            > Pozdrawiam ARAFAT
            >
            > Staram sie wrocic do zdrowia...
            >
            > Jak bedziesz kupowal Kangoo to kup 1.616V

Dziekuje za porade Arafat, "Drapacze Nieba" o ktorych wspomnialem maja silnik
            1,6 jako model wstepny,jest jeszcze 1,8 D i 2,0 benzyniak, diesla nie kupie bo
            podatek drogowy roczny jest ponad 5-c razy wyzszy niz benzyniaki,-w ogole
            diesle u nas "nie ida" a daz to jeszcze egzotyka,trzeba byc bardzo zbawionym
            ekologiem by to kupic.
            Nie nasze auta sie nam nie znudzily,to prosty rachunek ekonomiczny i
            niedogodnosci,-nasz garaz jest na dwa auta,dwa pozostale garazuje w wynajetym
            garazu,nie lubie gdy auto bez potrzeby niszczeje,wedlug mnie to barbarzynstwo ,
            pozatem jest zapotrzebowanie na auto,tylko jedno wystarczy,mniej pracy dla mnie
            rowniez-sam servam i konserwuje nasze auta,nie wierze w uczciwosc
            warsztatow,jastem czlonkiem MRF & OK i wiem jak niektore warsztaty tych
            wygiodnych w faktore nabijaja . Pzdr. HH
          • hip-hopp Re: Wrocilem po rozum do glowy - kupuje Rt.Kango 09.09.03, 12:49
            Co do Skody to na Octavie RS bym sie nie obrazil ale cala reszta
            > modeli (czy istnieje VR64X4?)

Jak najbardziej istnieje, drogi ARAFACIE, istnieje.
            I całkiem, całkiem jeździ...
    • Gość: mich Re: Wrocilem do kraju - koszmar IP: 212.51.203.* 09.09.03, 15:09
      ludzie dajcie spokoj z ta reklama skody, kto chce niech kupuje!
      de gustibus non disputandum est- czy jakos tak ;-D
      a co do reklamy, to rzeczywiscie jest tragiczna, skoda czeska powinna wywalic
      marketingowcow z polski. chodzi o podklad muzyczny, w czechach jest zupelnie
      inny, trzyma sie kupy. sciagnijcie sobie, co prawda to spot octavii ale do
      reklamy fabii jest ta sama piosenka

www.skoda-auto.cz/action/ted2/default.asp -na tej stronie jest na dole spot
      reklamowy do sciagniecia. do fabii jest ta sama piosenka.

a drogi to naprawde mamy tragiczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka