Dodaj do ulubionych

Renault Kangoo....

28.05.08, 22:15
Mam możliwość (rezerwacja) kupienia za 25.000 Kangoo 1,2 z 2004r z przebiegiem 14.000. Auto z klimatyzacją itp. Jednak auto miało robiony bok. Auto sprzedaje serwis renault. Blacha sprawdzana miernikiem pomiaru lakieru czy jakoś tak to się nazywa. Wizualnie bdb, jazda próbna również...... Nie wiem czy warto??? Może wypowiedzą się użytkownicy w/w samochodu. Dzięki
Obserwuj wątek
    • cloclo80 Re: Renault Kangoo.... 29.05.08, 11:53
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5144905
      O tego chodzi?
      • aga1506 Re: Renault Kangoo.... 29.05.08, 19:31
        dokładnie.... masz jakieś wieści na jego temat??
        • cloclo80 Re: Renault Kangoo.... 29.05.08, 22:59
          Podany link to czysty przypadek. Auto wypatrzone na Allegro, gdy chciałem
          zobaczyć po ile chodzą podobne do opisywanego w pierwszym poście auta. Dane
          podejrzanie zgadzały się.
          Na oko auto nie wygląda na specjalnie zrypane z resztą jeśli przebieg jest
          autentyczny trudno spodziewać się, żeby było inaczej. Po sfotografowanej stronie
          odbłyski otoczenia na lakierze są dość regularne, jeśli było walone to po
          stronie kierowcy. W sumie to i lepiej bo przynajmniej otwieranie przesuwnych
          drzwi powinno funkcjonować poprawnie (trzeba sprawdzić czy mechanizm chodzi bez
          problemu). Auto musi mieć kompletną dokumentacje, książkę serwisową, instrukcje,
          kartę pojazdu. Jeśli był kupiony i serwisowany u tego dealera powinny być wpisy
          o dokonanych przeglądach lub odnotowane w komputerze wizyty w serwisie. Z tego
          można się zorientować czy poprzedni właściciel dbał o auto czy nie (przede
          wszystkim czy zmieniał olej).
          Na oko podejrzewam ze auto ma w tej chwili zimowe opony więc komplet letnich
          trzeba będzie wkrótce dokupić, choć jeśli się dużo nie jeździ można dokaleczyć
          do zimy na tym co jest. Dodatkowo po 5 latach (czyli w przyszłym roku) powinno
          się wymienić pasek rozrządu. Przebieg jest wprawdzie mikroskopijny, ale pasek
          starzeje się więc mimo wszystko jeśli auto ma posłużyć dłużej trzeba się liczyć
          z tym, że i tak trzeba będzie to zrobić.
          • aga1506 Re: Renault Kangoo.... 30.05.08, 08:58
            dzięki za wskazówki ;)Masz rację auto jest w super stanie. Oglądane było z wszystkich możliwych stron. I oprócz nadkola od strony pasażera nie widać aby było innego cokolwiek robione. Wszystkie śrubki, nity itp oryginalne. Nie ma żdanych szpar itp itd. Oczywiście mam nadzieję ze wszystkie papiery będą przy odbiorze. A nam pozostanie właśnie wymiana paska, oleju i opon ;)Pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka