Gość: Lolek Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 78.133.164.* 03.02.09, 13:43 Czy VW zrobi kiedyś ładne auto,? bo ostatnia poważna zmiana to z Golfa II na III. Od tamtej pory same faceliftingi. Nic nowego nie pokazują, tam chyba nie ma stylistów. Link Zgłoś
Gość: Czytam Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 03.02.09, 14:17 Czytam sobie niektóre opinie i widzę, że autorzy nigdy nawet nie stali obok Golfa VI lub obok jakiegokolwiek z nowszych modeli VW. Ja rozumiem, że najłatwiej krytykować coś czego się nie ma i na co nas nie stać ale minimum uczciwości trzeba zachować. Faktem jest że Golf jest udanym autem, ma dużo nowoczesnych rozwiązań technicznych, niezłe wyposażenie i co najważniejsze dobrą cenę. Więc poważny klient ma nad czym się zastanawiać, a "szczekacze" na forum na szczęście "kijem rzeki nie zawrócą" Link Zgłoś
Gość: reno Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:40 Golf VI jest bardzo dobrey ale mi się cholernie podoba nowe megane, wiem może nie tak dopracowane technicznie ale z wyglądu ekstra Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 17:47 Pompowtryskiwacze? Tlumaczacy moglby zajrzec do slownika technicznego. Jedna z przyczyn, dla ktorych Golf VI Diesel jest tak wysoko oceniany to odejscie od glosnych pompowtryskiwaczy i wrescie instalacja common rail. Link Zgłoś
Gość: Gość Bobik Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 21:28 Jak możecie wychwalać samochód który na niektórych rynkach świata nazywany jest królikiem. Jeżdżę VW Rabbit. Co prawda to jest Golf V ale jednak. Wszystkiego najlepszego życzę miłośnikom króliczych wozów. www.vw.com/rabbit/en/us/ Link Zgłoś
Gość: turkish Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.02.09, 22:32 mazda3 Link Zgłoś
Gość: atlantel Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:31 golfik jest kozacki, szkoda tylko, że taki popularny. No ale coś to w końcu znaczy. Link Zgłoś
Gość: cannabismaster Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.tomaszow.mm.pl 04.02.09, 23:32 Zdecydowanie Beta Link Zgłoś
Gość: fff Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.szczecin.pl 05.02.09, 07:45 A teraz do wszystkich golfiarzy - najczesciej sie mowi ze sie nie kupuje samochodow na F, a przeciez technologia cammon rail, ktora jest teraz zastosowana w silnikach golfa, pochodzi od ford-a. Tak tak vw kupil ja od forda - jezdzicie po prostu fordem w gownianej budzie, nudnej itp.- vw to nie samochod. Link Zgłoś
Gość: radosuaf Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.sioen.be 05.02.09, 09:09 Z Golfem jest jeden problem - po prostu nie jest fajny, nikt Ci go nie zazdrości (bo i niby czego?), za to każdy złodziej chce Ci go pod******lić ;-). Nawet jeśli ktoś go uważa za dobre auto (w przeciwieństwie do mnie), to szkoda nerwów... ;-) Kapitan Bomba, pozdrawiam!!! :-) Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.cable.casema.nl 05.02.09, 11:59 Te raporty robią się ciekawe jak się obejrzy kilka i to najlepiej z paru poprzednich lat oraz zkonfrontuje z opisami o ulubieńcach mechaników często jest wiele niespodzianek . Link Zgłoś
Gość: Kapitan Bomba Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 05.02.09, 12:32 Do Radosuafa: Nie jestem przekonany czy w trakcie wyboru auta musze kierować się zazdrością ludzi? ;-) Ale jak wytłumaczyć fakty - Golf VI to najlepiej sprzedający się samochód w europie (możesz sprawdzić na stronach typu Samar czy JATO) a skor tak to chyba musi być choć trochę fajny? bo przeciez choć volkswagen obniżył ceny to jednak za darmo go nie rozdaje, są auta tańsze, sa do natychmiastowego odbioru a na Golfa VI trzeba czekać - więc co wg. Ciebie ci wszyscy ludzie sobie myślą w swoich małych łepkach? Myślą sobie że jednak jest fajny ;-D Link Zgłoś
Gość: raku Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 195.205.29.* 05.02.09, 13:13 Nie wiem czy ktoś zauważył? BMW, Audi, Mercedes - są samochodami jakby nie patrzeć w cennik, drogimi. Przeciwko tej trójce nie wystawiono ani równie kosztownego modelu Volvo lub mało znanej i mało testowanej Lancii Delty. Link Zgłoś
Gość: raku Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 195.205.29.* 05.02.09, 13:18 Tak na marginesie to niedawno czytałem właśnie porównanie Lancii Delty z Audi A3 z silnikami wysokoprężnymi. Takie porównanie - czy atak Lancii na szczyty ma szansę powodzenia. Dla wyrównania szans Lancia miała silnik 120 KM , Audi natomiast 140 KM i ku wielkiej uciesze w redakcji pisma wygrało AUDI. Link Zgłoś
Gość: radosuaf Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.sioen.be 05.02.09, 14:02 Kapitan Bomba - porównaj ilość słuchaczy Led Zeppelin i Dody albo Feel... O gustach masowych nie ma co dyskutować;-) Link Zgłoś
Gość: Kapitan Bomba Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 06.02.09, 11:08 Radku ;-) Koncerny motoryzacyjne tworzy się do sprzedawania i zarabiania kasy, a do produkcji rękodzieła służą warsztaty rzemieślinicze. Golf dlatego się sprzedaje bo ... wygląda jak Golf, jeździ jak Golf więc każdy kto szuka Golfa widzi ti i nie mając watpliwości kupuje Golfa! Link Zgłoś
Gość: radosuaf Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.sioen.be 06.02.09, 12:07 Ja się w pełni z Tobą zgadzam... Dla VW Golf jest dojną krową, która napędza przychody koncernu, dodatkowo nie wyobrażam sobie, co musieliby w tym samochodzie spieprzyć, żeby nagle ludzie przestali go kupować. Podejrzewam, że wypuszczenie "przez pomyłkę" następnego Golfa bez hamulców nie byłoby wystarczającym powodem ;-). Ot, potęga marketingu szeptanego. I za to trzeba Niemców podziwiać i można im zazdrościć. Ale to nie oznacza, że musi mi się podobać ten samochód :-). Link Zgłoś
Gość: heli Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.winb.bialystok.pl 06.02.09, 13:07 Od wielu lat stylistyka golfa jest niezmiennie nudna a jego niechlubnym śladem powoli zaczyna podążać Skoda. Niewątpliwe fajerwerki techniczne ukryte pod maską to trochę za mało żeby zjednać sobie kupującego. Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 159.41.1.* 06.02.09, 13:15 Miałem golfa, ale wza dużo przy nim było grzebania, żeby to w ogóle jeździło. Sorry, ale ktoś obudzi się niedługo z ręką w nocniku Link Zgłoś
Gość: raku Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 195.205.29.* 06.02.09, 14:33 Przy ograniczeniach prędkości obowiązujących w Polsce - jakie auto lepiej mieć? Brzydkie czy ładne? Do 90- tki każde się rozpędzi. Ja wolę ładne - nawet bez technicznych fajerwerków. Link Zgłoś
Gość: pani psycholog Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 83.2.116.* 06.02.09, 22:46 rok szukałam samochodu. Jestem kobietką dlatego zależało mi przede wszystkim na tym aby był... ładny. Testowałam naprawde wszystko co kompaktowe. Nad wyborem technicznym czuwał mój chłopak i tata. Naprawde nie znałam się wczesniej na samochodach. Jakiesz było moje zdziwnie kiedy WSZYSCY jednogłośnie wybraliśmy Golfa VI! Jest to idalne autko. Pierwszy raz w życiu wyczułam różnice między samochodami. Jazda nim w porównaniu do głupiego Focusa, Citroena czy Aurisa była miażdżąca. Nie zgadzam się, że jest nudne. Owszem, jak chcecie kupice sobie ładnego peugeota, ale inwestycja we francuza? no cóż...pozostawie to pytanie uśmiechem. Acha... żeby komuś nie było smutno. BMW1 też zaszło daleko w naszych rankingach. Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 83.2.116.* 06.02.09, 22:50 nie wiem czy wiecie ale Golf jest o 1/3 droższy od wszystkich nie-niemieckich odpowedników. Zrobcie sobie konfiguracje na stronie albo idzcie do salonu. Masakra cenowa. Golfy wcale nie są tańsze. Bardzo dobry golf zaczyna się od 77 tys a nie 52 jak reklamują. Moja konfiguracja to 97 tyś :] taaaak, tyle mogą nawet kosztować!!! W sumie cenią się, ale jest tego przyczyna... Link Zgłoś
Gość: Do Czarny Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 07.02.09, 10:53 Trochę bajasz bo konfigurujesz tak, że nie niemiecki odpowiednik dokładnie takiego samego wyposażenia mieć nie będzie (znajdziesz mi np. poduszkę kolanową w Hyundaiu czy Kii?, a Park Assist, ACC, WOKS, DSG???? więc co to wogóle za porównanie. Który nie niemiecki kompakt ma laserowo spawane nadwozie?, który nie niemiecki kompakt jest taki cichy w trakcie jazdy wewnątrz? Który nie niemiecki kompakt ma szyby pochłaniające hałas? Tak więc porównywać to można porównywalne ;-) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 12:16 tylko honda sie liczy , golf to auto za bardzo pospolite Link Zgłoś
Gość: Groch Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.kalisz.mm.pl 07.02.09, 14:46 Mnie dziwi fakt, że w porównaniu nie ma mitshubishi lancera a jest choćby mercedes klasy A Link Zgłoś