katrinc 23.02.09, 21:29 czy ktoś z Was miał styczność z tym samochodem - czy model wyróżnia się czymś niechlubnym na tle konkurentó? dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
jbl25 Re: Volvo XC 70 D5 23.02.09, 21:41 Niektórzy twierdzą, że wadą Volvo są drogie części/serwisowanie. W ogóle obsługa w ASO. Trzeba mieć kogoś do tego samochodu, mój znajomy zanim kupił (bo bardzo "chorował" na taki samochód od jakiegoś czasu), to się popytał po kolegach i znalazł dobrego mechanika. Wiadomo, Volvo jest drogie w utrzymaniu, ale moim zdaniem świetny samochód na lata. Link Zgłoś
james05500 Re: Volvo XC 70 D5 24.02.09, 08:02 Witam Mam taki właśnie model w wersji Summum kupiony we Francji za pośrednictwem brokera. Rocznik 2006. Przebieg na dziś 62000 km. Może mam szczęście ale żadnych awarii nie zanotowałem. Niestety nie mam dojścia do "Pana Mechanika" więc serwisuję w Volvo Auto i jest drogo jak nie wiem co. Ostatnio nawet próbowali mi coś naprawić za 1000 podczas gdy w innym autoryzowanym Volvo zrobili to za 50. Czyli jednym słowem auto jest super, napęd AWD sprawdza się cudownie w takie dni jak ostatnio ale faktycznie warto mieć chyba "Pana Mechanika" jak już auto nie jest na gwarancji. Tak przy okazji, może ktoś mi podeśle namiary na sprawdzonego takiego kogoś kto za wymianę żarówki nie weźmie 800 PLN? AhA! Auto w tzw. trasie ma super spalanie (poza PRL na autostradach przy tempomacie na 150 auto bierze 8,5-8,9 litra czyli nieźle) i po tylu latach kick-dow cały czas wciska w fotel. Pozdrawiam Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC 70 D5 24.02.09, 09:38 Wymiana Haldexa po ok 100 kkm za ok 15 000 PLN (ASO) - ale może to nic wyjątkowego, nie mam doświadczeń z tym badziewiem .. ;) Link Zgłoś
thony Re: Volvo XC 70 D5 24.02.09, 13:38 Skrzynie automatyczne z lat 2001-2007 mają podobno wadę fabryczną i lubią padać w okolicach 200kkm. Nowa skrzynia w ASO to 16kpln + koszt wymiany. Ale komfort i przyjemność z jazdy tym samochodem są bardzo duże (jak dla mnie). Link Zgłoś
katrinc volva nie wezmę 25.02.09, 00:56 ale wezmę VW paska 2 tdi 170 km z dsg przebieg 70tys. rok 2006 Link Zgłoś
roll Re: volva nie wezmę 25.02.09, 15:25 Fakt, to na v i to na v.Takie podobieństwo jak koń i koniak. Link Zgłoś
swasix Re: Volvo XC 70 D5 25.02.09, 21:10 Passat stoi na każdym rogu ulicy, jezdzi nim byle przedstawiciel po drugim awansie, niech ma sobie dsg a przy wspomnianym volvo to tylko passat - ludowóz. Bierz volvo i się nie zastanawiaj, bezcenne poczucie jazdy duzym i bezpiecznym autem w ktorym w wersji z manualem nie ma co sie zepsuc. Link Zgłoś
katrinc volvo - vw 25.02.09, 22:54 szczerze mówiąc mam gdzieś kto jeździ vw passatami i że jest ich jak mrówków. volvo się sprzedało a poza tym było droższe o ponad 18 tys. plus większy przebieg. passat jest powszcheny a ja nie muszę kupować super auta żeby zwrócić na siebie uwagę ;) Link Zgłoś
al9 katrinc ty sie walnij w łeb 26.02.09, 09:38 szczerze mówiąc mam gdzieś kto jeździ vw passatami i że jest ich jak mrówków. volvo się sprzedało a poza tym było droższe o ponad 18 tys. ---------- to po h j zawracasz ludziom głowe na forum pytaniami na które znasz odpowiedź??? jezdzij sobie vw miło i bezpiecznie ale zanim cos tu napiszesz to sie dwa razy zastanów... al Link Zgłoś