Dodaj do ulubionych

Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha

01.04.09, 19:50
Japończycy na swój rynek na pewno zrobią mocniejszą wersją GT. Druga i trzecia generacja Legacy GT miały po 280KM, były podwójnie doładowane. Ciekaw jestem kombi. Legacy w kombi zazwyczaj wyglądało lepiej...bardzo fajne autko
Obserwuj wątek
    • Gość: HUN Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.chello.pl 01.04.09, 19:51
      NIEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Pit Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 20:14
      AUTO WYGLĄDA JAK Z DUPY. Subaru zlazło na psy. Teraz jeszcze z WRC wystrzeliło..zero marketingu, auta zjebane.. to ja ku... nie wiem o co im chodzi. Ta marka upada.
    • Gość: zzz Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: 199.67.203.* 02.04.09, 08:15
      Jak można przy projektowaniu auta z takimi tradycjami inspirować się koreańską masówką?
    • Gość: Chójnia Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: 217.98.64.* 02.04.09, 16:31
      Subaru Impreza podobnie. Wygląda jad Daewoo Lanos.
    • Gość: fff Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 16:53
      przód jeszcze w miarę, ale tył to niczym w daci logan albo thalii
    • lonestone Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha 02.04.09, 16:59
      Subaru jest jak np. VW - wiadomo ze to solidne auta, ale napewno zero adrenalina.
      Oni nigdy nie mieli naprawde porywajacych sylwetek. Wezmy takiego Forestera. Funkcjonalny i nawet oryginalny, ale nudny do wyrzygania. Za te kase jest tyle innych ciekawszych mozliwosci... Kiedyś Volvo robilo takie solidne skrzynie, ale teraz cos juz zaczeli kombinować.
    • Gość: andy1856 Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 02.04.09, 18:35
      Trudno stracić coś czego się nie miało. A swoją drogą, to chyba tylko Subaru może zaprojektować coś brzydszego od brzydkiego poprzednika. To juz zaczyna być tradycją. Oj, chyba widzę czyjąś rękę w nocniku.
    • Gość: Vincent No NIP Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.ipartners.pl 02.04.09, 19:14
      nikt kto nie jedził Subaru nie będzie wiedział jak powinien jeździć przyzwoity samochód... Tak więc mordy w kubeł panowie i czapki z głów przed dziełem zaawansowanej sztuki technicznej a nie zajmujecie się tu pyszczeniem, że wam się nie podoba.....
      Chcecie się lansować to se kupcie renówki.
    • Gość: wlodekzpoznania Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.acn.waw.pl 02.04.09, 19:26
      @zzz
      Jakimi tradycjami? Co Subaru zrobiło? Jeden model rajdowy z 1983 robiony jeszcze do niedawna i ... i to wszystko. Reszta to samochodowe przeciętniactwo plus 4x4. Ale 4x4 to wyróżnik w Europie. Już w Japonii i NA sprzedaż 4x4 to 1/4 całości. A reszta to zwykłe jeździtka o kanapowym zawieszeniu ;-) W każdym razie poza Imprezą Subaru w Europie to samochód dla leśnika. Nie darmo większość sprzedaży innych modeli lokują w Szwajcarii i Norwegii.
      A tradycje? Tradycje to mają marki robiące samochody od 90, 100 lat - Mercedes-Benz, Cadillac, Fiat, Alfa Romeo, Bentley, Rolls-Royce, Lancia, o jakiejś tradycji możesz mówić przy BMW i Hondzie. Ale nie Subaru, czy Mitsubishi, firmach jednego modelu.
    • Gość: było sobie subaru. Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.04.09, 20:24
      ...to było do przewidzenia.
      najpierw impreza, potem foreś a teraz legacy.
      niewątpliwie, te bezwyrazowe gnioty "koreańskie" będą się lepiej sprzedawać - bo utrafią w miałki gust ogółu.
    • Gość: dobra rada Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.04.09, 20:26
      idź włodek i nie pie.... bo żal czytać.
    • Gość: andy1856 Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 02.04.09, 20:58
      Włodek - święte słowa.
    • Gość: Kubas Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.09, 21:22
      wlodekzpoznania
      "Co Subaru zrobiło? Jeden model rajdowy.. "
      JEDEN WIELKI TO TY MASZ OTWÓR W DUPIE. Impreza, SVX, Legacy ( do ostatniej generacji) Sa piękne i z charakterem.. A jak kogoś nie stać na silnik BOXER to auta wbite w historię Tej marki. Poznaniaku Czereśniaku...
    • Gość: andy1856 Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 02.04.09, 22:20
      Kubas - Ciebie to chyba też Subaru robiło, bo jesteś taki brzydki i Heavy
    • Gość: heliogabal Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.dolsat.pl 02.04.09, 23:02
      Ja miałem subaru legacy turbo, z 93 roku i daj boże żeby nowe auta jezdzily tak jak to. Zatem nie tylko impreza. A że ostatnio subaru na psy schodzi to inna sprawa...
    • zdenekbrambor Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha 02.04.09, 23:48
      Drodzy - co się tak napinacie - po prostu czas na zmiany - jak Subaru wprowadzało silniki diesla, to też wszyscy mówili o końcu pewnej epoki, nic już nie będzie takie jak kiedyś, etc - a ja jeżdżę Foleśnikiem dieselkiem i sobie chwalę - Purchawę Kajenkę też już w dieslu można kupić - także luz w biodrach i długie ruchy - bez napięć!
      A swoją drogą, to tym razem szkaradztwo wyszło im, że idź Pan w ch..;-) - myślałem na początku ( serio ) że to jakaś większa Kia czy inny Hyundai - ale co tam, zmiany, zmiany, zmiany jak mówił Dudała!!!
    • Gość: harold Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 10:52
      ehh stylistycznie wyszlo im cos miedzy Superb a Vectra, no coz... mainstream... :/
    • Gość: drakuul Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 11:09
      Wygląd schodzi moim zdaniem na psy. Materiały też, choć to akurat trend ogólnoświatowy. Subaru ma nową politykę sprzedaży i efekty tego widać. Rozmawiałem na ten temat z właścicielem jednego ASO Subaru i niestety dla dotychczasowych miłośników marki sprzedaż nowych modeli (impreza, forester) wzrosła. Taki sam efekt dało wprowadzenie diesla. Wniosek? Mało prawdopodobne jest szybkie zejście marki z założonego kursu. Niestety... Co zostaje? Albo poszukać alternatywy (jakiej?) albo poczekać, bo częste w Subaru faceliftingi mogą coś pozytywnego wnieść, choć piszę to bez specjalnej wiary. Po co to piszę i skąd żal? Poprzednia Impreza, Forester i Legacy (ten ostatni jeszcze obecny) wyróżniają się na rynku świetną techniką (jeżdżę Imprezą), niską awaryjnością, oryginalnym wyglądem skierowanym do konkretnego odbiorcy (o wyrobionym guście i oczekiwaniach), a przy tym bardzo konkurencyjną ceną. Jeśli więc obecne zmiany w filozofii firmy mają trwały charakter, dotychczasowa klientela będzie musiała poszukać czegoś innego.
      Pozdrawiam
    • krantentreprenad Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha 03.04.09, 13:00
      subaru nigdy nie bylo dla ludzi ceniacyhc sobie estetyke a zalety urzytkowe,,,jesli ktos jest lanserem kupuje sobie alfe bo tam wszytkie pienadze poszly w design a jak ktos jest inzynierem kupuje cos czym sie nie zabije po przejechaniu 20tys km rocznie wjedzie na plac budowy i jeszcze z niego wyjedzie,ma nieprzewidziane wyjazdy poza miasto,a przy wypadku jest duza szansa ze poduszki zadzialaja prawidlowo i dzieci jak ktos ma beda cale ,,co niestety we francuskich czy ,wloskich niekoniecznie musi zadzialac,

reasumujac w subaru placisz za posiadanie przywileju poczucia pewnosci na drodze podobnie jak u merca,audi,volvo najwyzszej polki z tym ze raz cena jest przystepna.dwa posiada wszystkie cechy roboczego wolu ,bez opciacu ze masz bagaznik dachowy ze soba czy narty itd itp co czyni z niego atrakcyjna propozycje

jestem za...
    • rory_gallagher Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha 03.04.09, 14:00
      Z tylu to mi raczej Lexusa przypomina.

Fajne auto, 'normalny' design. Trzeba zobaczyc na ulicy, zeby naprawde ocenic.
      Do tego prawdziwe 4x4 i super silniki w ukladzie boxer.

Jak sie komus nie podoba to niech leci do komisu i kupi sobie uzywanego Passata albo BMW5
    • Gość: xx Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: 193.111.166.* 03.04.09, 14:20
      DAEWOO/ CHEVROLET EPICA JUŻ LEPIEJ WYGLĄDA.
      TAKIE SUBARU FUJ
    • Gość: fan_subaru Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.bph.pl 03.04.09, 15:48
      jak dla mnie rewelacja, bardzo mi się podobają mocne przetłoczenia nadwozia i masywny design. Szkoda że mnie nie stać, tak więc na razie w maju kupuje Outback z 2006.
    • Gość: Tubylec Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.ip.netia.com.pl 03.04.09, 16:11
      Co to ma być !!! Kia Magentis czy Chevrolet Epica !? !!
      Co za szajs!! Projektanta należy obrzucić zgniłym sushi.
      Juz zepsuł Forrestera, Outbacka, Tribece, Impreze.

Porażka po calaku/
    • Gość: subarak jeden Re: Nowe Legacy traci twarz, ale nie ducha IP: *.217.146.194.generacja.pl 03.04.09, 20:23
      obecna polityka subaru to najbardziej spektakularny przykład - ostatnich kilku dekad w motoryzacji - przechodzenia od elitaryzmu do egalitaryzmu.
      ekonomia rządzi, choć starzy klienci subaru zgrzytają zębami i rzucają k....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka