IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 16:00
To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar aha........ :-( IP: 213.25.197.* 26.01.02, 16:06
      A ja myślałem, że te 190, 200, 230.... w oznanczeniach mercedesów to własnie
      prędkośc maksymalna. Dlatego właśnie modele 500 i 600 mają elektroniczne
      ograniczenie do 250... Żeby nie można było się wzbić w powietrze :-(...
      • Gość: Doki Re: aha........ :-( IP: *.unknown.uunet.be 26.01.02, 16:26
        W przypadku BMW jest to samo. Dlatego BMW 850 jest taki
        fajny ;-D
        • Gość: bObO Re: aha........ :-( IP: *.chello.pl 26.01.02, 17:12
          Za to w maluchu trochę oszukują. 110 poszedł mi maks. :-)
          • Gość: Michal Re: aha........ :-( IP: *.telia.com 26.01.02, 20:34
            Volvo S60 daje tylko 60mil szwedzkich na godzine
            jedna mila------10km
            Niema ogranicznika
            • Gość: Remo Re: aha........ :-( IP: 192.168.0.* 28.01.02, 12:47
              I czym się zachwycacie? Ja już w latach osiemdziesiątych widziałem Poloneza
              2000...
    • Gość: 300M Re: 220km/h IP: 192.168.6.* 26.01.02, 21:35
      Jak widać samobójcy są wśród nas, ale dlaczego ja mam być potencjalnym trupem?
      Człowieku jeśli masz resztki wyobraźni spróbuj sobie uświadomić jakiekolwiek
      drogowe zdarzenie przy tej prędkości, stąd pytanie: jesteś potencjalnym
      samobójcą, mordercą czy 15 latkiem, marzycielem, oczarowanym przygodami Harry
      Pottera?
      • Gość: Piotras Re: 220km/h IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.02, 22:00
        Gość portalu: 300M napisał(a):

> Jak widać samobójcy są wśród nas, ale dlaczego ja mam być potencjalnym trupem?
        > Człowieku jeśli masz resztki wyobraźni spróbuj sobie uświadomić jakiekolwiek
        > drogowe zdarzenie przy tej prędkości, stąd pytanie: jesteś potencjalnym
        > samobójcą, mordercą czy 15 latkiem, marzycielem, oczarowanym przygodami Harry
        > Pottera?

Ale jesteś upierdliwy!
        CZY KTOŚ TU PISAŁ,ŻE Z TAKĄ PRĘDKOŚCIĄ JEŹDZI????

• Gość: KR$ Re: 220km/h IP: 162.70.83.* 27.01.02, 18:59
          Moge napisac - jezdzilem z takimi predkosciami wiele razy. No big deal. Bywalo
          nawet szybciej - do 235 km/h. A moglem jeszcze szybciej tylko padal deszcz i
          troszeczke sie balem. Oczywiscie w Polsce jeszcze tak szybko nie jechalem -
          chyba najszybciej to 190 km/h... Rekordy byly bite w Niemczech na autostradach.
          Auto zachowuje sie bardzo stabilnie, trzeba jedynie bardzo uwaznie obserwowac
          droge i kontrolowac co sie na niej dzieje daleko przed toba. Jadac
          niemiecka 'dwojka' (trzypasmowa autostrada) praktycznie z serca Niemiec az do
          Swiecka utrzymywalem stala predkosc ~200 km/h. Jechalbym predzej ale mam
          zimowki z ograniczeniem do 210 wiec wolalem nie przeginac. Miodzio, auto
          lyknelo jedynie 15 l/100km i oczywiscie gdy ktos probowal sie scigac to pod
          pedalem bylo jeszcze duzoooo mocy zeby przyspieszyc do 230 i pozegnac w
          lusterku.

I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac?

• Gość: bObO Re: 220km/h IP: *.chello.pl 27.01.02, 20:56
            Gość portalu: KR$ napisał(a):

> I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac?
            >

Jasne, że będą. Niech szczekają, karawana (znaczy eSka :-) jedzie dalej. KR$ -
            przy jakich obrotach masz odcięcie i ile wyciągasz na II biegu?

15 litrów przy taaakiej jeździe - miodzio. Ale ktoś i tak napisze, że to
            szlifierka a nie samochód hehe.

Pozdro - bObO
            • Gość: KR$ Re: 220km/h IP: 162.70.83.* 27.01.02, 22:51
              Gość portalu: bObO napisał(a):

> Gość portalu: KR$ napisał(a):
              >
              > > I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac?
              > >
              >
              > Jasne, że będą. Niech szczekają, karawana (znaczy eSka :-) jedzie dalej. KR$ -
              > przy jakich obrotach masz odcięcie i ile wyciągasz na II biegu?
              >

---> Odciecie nastepuje troszke powyzej 9000 - gdzies 9200 - w kazdym badz razie
              czasmi udaje mi sie tak wysoko dojsc, ze obrotomierz swieci juz nie na
              pomaranczowo tylko na czerwono, ale jeszcze nie odcina, wtedy zmiana i trojka.
              Trzeba to uslyszec - patrzac na obrotomierz zawsze sie spozniam i jest
              szarpniecie.
              Przy najlepszej z dotychczasowych zmian mialem 101 na II, jednak naprawde ciezko
              jest wyczuc jaka predkosc kiedy - cyferki szybko migaja. Zazwyczaj jest to 98 i w
              trakcie zmiany biegu przechodzi 100tke...

> 15 litrów przy taaakiej jeździe - miodzio. Ale ktoś i tak napisze, że to
              > szlifierka a nie samochód hehe.
              >

Specjalnie utrzymywalem taka predkosc 'przez caly bak' aby uzyskac jak najlepszy
              pomiar. Droge z Frankfurtu/M do Swiecka pokonalem w 4h. Zatrzymalem sie dwa razy
              zeby zatankowac i to byloby na tyle - jechalem wieczorem wiec ruch byl maly, no i
              nie trafil mi sie zaden koras... Po drodze wyprzedzilo mnie jedno Porsche i
              probowalo sie ze mna scigac pare wypasionych BMek - wszystkie zostaly z tylu bo
              nikt nie chcial utrzymywac takiego tempa jazdy przez dluzszy czas - wyprzedzali
              mnie - ja na zimowkach wiec limit, a pozniej za 5, 10 minut ich doganialem i baj
              baj... Przed granica upierdliwy sie zrobil jakis poznaniak w Mercedesie kombi -
              wyprzedzilem go no i on zaczal za mna jechac. Nie chcial mnie wyprzedzic tylko
              swiecil mi tymi ksenonami po lusterku. Jak przyspieszalem do 210 to on tez -
              musialem w kocu przyhamowac i go przepuscic - to on wtedy wyprzedzil mnie i
              zwolnil do 180 - co za as. Tak pare razy sie stalo, az w koncu dojechalismy do
              Swiecka.
              Oczywiscie cala podroz z zatyczkami w uszach bo przy 200 to juz inaczej radia nie
              slychac... ;-) Ale adrenalinka byla.

A co racja to racja - to nie jest samochod tylko szlifierka - juz niejednego
              dumnego posiadacza BMW przeszlifowalem i pokazalem miejsce w szeregu i 'japanise
              supremacy on the road'

> Pozdro - bObO

Rowniez pozdrawiam

KR$
              • Gość: Mirek Re: 220km/h IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 19:26
                Gość portalu: KR$ napisał(a):

> Przy najlepszej z dotychczasowych zmian mialem 101 na II, jednak naprawde ciezk
                > o
                > jest wyczuc jaka predkosc kiedy - cyferki szybko migaja. Zazwyczaj jest to 98 i
                > w
                > trakcie zmiany biegu przechodzi 100tke...
                A co to za straszliwy bzykacz!? W Roverku 1.6 na II wyciągałem 105 km/h.
                • Gość: bObO Re: 220km/h IP: *.chello.pl 28.01.02, 22:09
                  Chyba rozumiem, eSka ma 6-biegową skrzynię, dlatego II szybciej się kończy.
                  • Gość: Mirek Re: 220km/h IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 22:40
                    Hm... ani S105 ani S120 nie miały skrzyni 6-biegowej, mało tego bo w S120 chyba
                    nie zawsze były piątki. No ale fakt że Czesi puszczali jakieś wersje specjalne
                    i pewnie o taką ci chodzi.
    • Gość: letalin Re: 220km/h IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 18:18
      Gość portalu: ZIBI napisał(a):

> To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230.

A ile ma w danych technicznych?
      • Gość: Michal Re: 220km/h IP: *.telia.com 27.01.02, 18:50
        Odchodze od tematu zartu.
        Widzisz Mercedes podaje predkosc maksymalna ta ,ktora nie uszkodzi motoru jadac
        najszybciej.To jest jezeli podaja np.190km/h tzn jadac stale ta predkoscia nie
        uszkodzisz motoru.Wiadomo ze wyciaga wiecej ,ale nie nalezy motoru przeciazac.
        Krotko predkosc max jest predkoscia podrozna , ale nie wyciagana.
        Pzdr.Michal
    • Gość: Memento Re: 220km/h IP: 141.39.41.* 28.01.02, 11:00
      Gość portalu: ZIBI napisał(a):
      > To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230.

Nie rob tego chlopie ,kiedy dojezdzasz do LODZI.
      ( A moze i do innych miast tez ).
      Mysle , ze domyslasz sie o co mi chodzi.

• Gość: lekkoduc Memento to zajebisty film IP: 212.244.106.* 28.01.02, 11:33
        a z ta predkoscia to faktycznie

ja tez wolniej jezdze

kiedys to sie szalalo z gorki 235 w Austrii
        ale to byl max dla wypasionej Vectry

a teraz to nie pamietam kiedy ostatniojechalem z predkoscia 180

a dzisiaj wlasnie mnie niesbiescy zwineli za swiatlo - czerwone
        wjezdzajac wiedzialem, ze zle robie
        \jak zjezdzalem ze skrzyzowania
        juz byli zam mna

dostalem duzo
        pomimo, ze nie dyskutowalem
        dostalem tez 6 pkt

dobrze, ze znajoma w US odklada kwity na dolek kupki celem przeterminowania

problem z punktami
        bedzie trzeba pojsc na jakis kurs celem obnizenia ilosci punktow o 6

nie wiecie czy nadal takie kursy maja miejsce?

koszt nadal okolo 100 PLN???

pozdrawiam

Gość portalu: Memento napisał(a):

> Gość portalu: ZIBI napisał(a):
        > > To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230.
        >
        > Nie rob tego chlopie ,kiedy dojezdzasz do LODZI.
        > ( A moze i do innych miast tez ).
        > Mysle , ze domyslasz sie o co mi chodzi.
        >

• Gość: Klemens Co tak słabo ? IP: 192.168.0.* 28.01.02, 20:37
      Jak taki merol poradzi sobie na autostradzie niemieckiej? Jestem oburzony. Nie
      kupię nigdy E230!
      Jesteś pewien że prędkościomierz nie zaniżał?
    • Gość: 300M Re: 220km/h IP: 192.168.6.* 28.01.02, 20:49
      Przeczytałem Wasze wypowiedzi i potwierdzam że jesteście chorzy. Współczuję
      ewentualnemu otoczeniu.
      • Gość: Ralph Re: 220km/h IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.01.02, 20:54
        Znajdź dla nich jakieś lekarstwa, a dostaniesz Nobla:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka