bea-bess 29.08.09, 15:59 Od pewnego czasu rozglądam się w za jakimś niedużym miejskim autkiem. Chciałabym kupić samochód 4 - 5 letni za kwotę ok. 20 tys. zł. Jakie waszym zdaniem auto byłoby najlepsze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia.pl litości.....czerwone sobie kup 29.08.09, 16:22 kazdy ma inne wymagania, potrzeby i priorytety. Dla mnie najlepszym autem jest....kombi albo SUV i co Ty na takie dictum? Nie ma czegos takiego jak najlepsze auto dla kobiety/faceta a do tego najlepsze ubezpieczenie albo najlepsze wakacje. Link Zgłoś
malken Re: litości.....czerwone sobie kup 31.08.09, 08:56 iberia.plale Ty jesteś "kobitka Matka Polka", to i autko musisz mieć słusznej postury...:) Link Zgłoś
toreon dziś będę poprawny politycznie. Równość dla kobiet 03.09.09, 20:20 Nie rozdzielałbym aut na te dla kobiety i pozostałe. Często widzę kobietę prowadzącą Audi Q7 czy BMW serii 5 a chyba niekoniecznie nazwałoby się te pojazdy kobiecymi. Zakładam że pojęcie "kobiecy" oznacza bezawaryjny, nieduży, łatwy do zaparkowania i w miarę niedrogi w eksploatacji, może jeszcze w miarę miły dla oka. Konkrety? Seat Ibiza 2002-2007, Grane Punto jest OK (Punto II już nie), Suzuki Swift, rzecz jasna ten drugiej generacji. Polo z lat 2001-2009 też jest ciekawą alternatywą. Nie sugerowałbym się opiniami, że ta marka to chłam a inna to cudo. Można więc w zasadzie pokierować się wyłącznie względami estetycznymi a nawet wręcz rzucić monetą. Tak czy owak - mądrego wyboru życzę Link Zgłoś
stary_wyjadacz_parkietu Jaki najlepszy samochód dla kobiety? 10.09.09, 10:06 Taki w którym ona będzie jeździć przede wszystkim jako pasażer Link Zgłoś
fredoo Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 29.08.09, 17:43 Moja córka sprzedaje za podobną kwotę Xsarę Picasso z 2005. Auto jest niewiarygodnie pojemne. Laduje dzieciaka wózek i 3 rowery do środka. Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 29.08.09, 21:05 dla kobiety? na pewno z 4 kołami.kierownica też potrzebna. no i trąbkę musi miec. Link Zgłoś
dar1usan ODP:Jakie najlepsze auto dla kobiety? Zobacz jakie 27.09.09, 12:15 Zobaczcie tutaj, idealne dla kobietki: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9652920 Link Zgłoś
vivan Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 31.08.09, 08:17 KOBIETY! Opanujcie się, każde auto jest dobre dla kobiety. Nie róbcie z siebie ślamazarek i .... . Link Zgłoś
leli1 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 31.08.09, 09:13 dokładnie, a może jeszcze jaki dla brunetki a jaki dla blondynki, a dla faceta z wąsami, albo w kapeluszu? Auto to auto, jak sie umie jezdzic to kazdym sie pojedzie - a jaki dobry? Poczytac, poogladac i wybrac jaki sie TOBIE podoba. Link Zgłoś
qqbek Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 31.08.09, 09:52 leli1 napisała: > dokładnie, a może jeszcze jaki dla brunetki a jaki dla blondynki, a dla faceta > z wąsami, albo w kapeluszu? > Auto to auto, jak sie umie jezdzic to kazdym sie pojedzie - a jaki dobry? Poczy > tac, poogladac i wybrac jaki sie TOBIE podoba. Też nie rozumiem wątków pt. "auto dla kobiety". A w czym kobieta różni się od faceta za kierownicą? Zarzuca się nam (facetom) seksizm za kierownicą, ale jak przychodzi co do czego, to "aut dla kobiet" szukają. Powiem to tak - samochód powinno się kupić taki, jaki pasuje nam do naszego stylu jazdy. Jak ma jeździć tylko po mieście, to niech będzie zwrotny (nie oznacza to wcale "mały") i ma dość przestrzeni bagażowej, żeby załadowany wózek pod hipermarketem pomieścił. Jak ma być na trasę, to niech ma przynajmniej 100-120 koników pod maską, żeby się komfortowo wyprzedzało, do tego duży rozstaw osi, żeby się nim wygodnie po naszych wybojach jeździło. Z samochodem jak z zadem - każdy ma własny i będzie chwalił. Ja na przykład złapałem bakcyla BMW i już innego auta nie kupię. Jak środki na zakup są wystarczające, to może paniusia sobie BMW kupi? Może nie 4-5 latka za 20 tysięcy, ale 8-9 letnia "3", model E-46? Ostatnio na światłach głupka ze mnie zrobiła śliczna brunetka w 328 E-36 (Coupe)... od tamtej pory uważam, że to śliczny samochód dla ślicznej kobiety też :) Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 31.08.09, 12:05 Mówi się, że są ludzie i kobiety. Większość aut jest dla ludzi, ale tylko niektóre dla kobiet. Link Zgłoś
tymon99 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 06.09.09, 10:43 a to dziwne, bo większość ludzi (poza chinami) to kobiety.. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 31.08.09, 12:49 Właśnie,jak jesteś ładna,to kupuj Tylko ładne samochody.BMW także. Link Zgłoś
stary_wyjadacz_parkietu Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 11.09.09, 09:12 > A w czym kobieta różni się od faceta za kierownicą?< Dajcie sobie spokój z tymi dyplomatycznymi wywodami. Doskonale wiemy że różni się i to znacząco. To nie forum kongresu kobiet polskich, możemy pisać co myślimy Link Zgłoś
macgregor-72 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 02.09.09, 13:14 > dokładnie, a może jeszcze jaki dla brunetki a jaki dla blondynki, a dla faceta > z wąsami, albo w kapeluszu? wszyscy wiedzą, że jak auto dla faceta z wąsami w kapeluszu to tylko Skoda (najlepiej Felicja) ;) Link Zgłoś
3_po_3 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 02.09.09, 13:04 O rany bea, ale Ci się dostało. Też przymierzam się do kupna autka, jestem poczatkującym kierowcą bez doswiadczenia i bez zaplecza (nie mam taty, brata do pomocy co najwyzej znajomych wiecznie zajetych i zapracowanych) i muszę sobie z tym sama poradzić. Już wiem co chciałabym kupić tak na poczatek do poodrapywania HONDKĘ HRV jest śliczna i ma wysokie podwozie, więc jest też bezpieczna. Resztę chyba tez ma jeśli jezdzi. Ale 20 tys to trochę mało za 4-5 latkę trzeba dac ok. 50 000zł. A co myślisz o Fordzie Fusionie też jest fajny i też ma wyższe podwozie (tak przynajmniej na oko wygląda) i jest tańszy. Oba autka wydają mi się fajne dla babki. Link Zgłoś
przemekthor Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 03.09.09, 13:56 5-letnie HRV za 50 tys? chyba hrywien ukrainskich. Link Zgłoś
ola5777 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 03.09.09, 12:25 Ja bym powiedziała ze najlepsze auto dla kobiety to takie bezawaryjne.Ja nie wiem co jest ,ale sama nie potrafie rozpoznac dziwnych odgłosów silnika, i szybko je zdiagnozowac.Dlatego dla mnie stacje diagnostyczne powinny byc tuz za rogiem. Link Zgłoś
khamil87 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 03.09.09, 18:08 Fiat stilo jest ok pod tym względem za 15 - 20 tys. kupisz spokojnie fajne stylowe autko widziałem kilka egzemplarzy z 2003 rocznika. A jak by części czy coś wymieniać to do feu vert nie lubię kupować w nie profesjonalnych miejscach części zawsze mam wrażenie że są z nie pewnego źródła... Link Zgłoś
eszindo Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 14.09.09, 16:26 Fordzik Ka może ;) \jak kupisz taniej to czasami trzeba coś przy nim podłubać więc od razu rozejrzyj się za zakładem samochodowym z prawdziwego zdarzenia i będziesz miała spokojną głowę i dobra furę. Może w noraut albo feu vert remont jak by co. Link Zgłoś
robert888 chłopa ci trzeba, bo te cfeliki co koło ciebie 10.09.09, 10:12 się kręcą są do luftu he he:) A dla blądynki - tylko SUF panie, tylko SUF. Link Zgłoś
jestklawo Re: chłopa ci trzeba, bo te cfeliki co koło ciebi 10.09.09, 10:20 toreon napisał: > Często widzę kobietę prowadzącą Audi Q7 ... a chyba niekoniecznie >nazwałoby się te pojazdy kobiecymi ależ jak najbardziej nazwałoby się, jak najbardziej :) Link Zgłoś
black_candy miejski samochod 10.09.09, 12:51 jesli ma byc naprawde miejski, i tylko miejski polecam, uwaga uwaga... -> Smarcik!! Super Smarty!! Link Zgłoś
makova_panenka Re: miejski samochod 10.09.09, 13:16 Za mały. To już lepiej Lupo/Arosa/Fox. Link Zgłoś
amela24 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 14.09.09, 16:42 Panowie fachowcy, który samochód byście mi polecili jako pierwszy? (niedawno zdałam prawko i rozglądam się za czymś do 13000-14000 zł) a. Opel Corsa C (rok 2000-2003-2004), b. Skoda Fabia c. VW Polo Dziękuję za odpowiedzi, Amelia Link Zgłoś
amela24 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 14.09.09, 16:44 Chodzi oczywiście o bezawaryjność, koszt części do samochodu, wady, zalety itd.... Link Zgłoś
ryso1 Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 15.09.09, 23:13 peugot 206 malo pali i jest maly wiecej nie potrzeba kobiecie :D Link Zgłoś
dar1usan Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? Zoabcz jakie 27.09.09, 12:16 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9652920 Link Zgłoś
kulawywos Re: Jakie najlepsze auto dla kobiety? 27.09.09, 19:09 bea-bess napisała: > Od pewnego czasu rozglądam się w za jakimś niedużym miejskim > autkiem. Chciałabym kupić samochód 4 - 5 letni za kwotę ok. 20 tys. > zł. Jakie waszym zdaniem auto byłoby najlepsze? Zobacz to otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10041517 Link Zgłoś