Dodaj do ulubionych

Pytanie o zmiane mleka

IP: *.chello.pl 21.03.10, 11:35
Witam

Pani Doktor mam nastepujace pytanie; moj synek, aktualnie 10 miesiecy,od 3 miesiaca zycia je Bebilon Pepti 1. Mleko zostalo mu zalecone przez lekarza w zwiazku z okropnymi wrecz wysypkami na calym ciele na tle alergicznym. Alergia jako taka potwierdzila sie gdy zaczelam probowac inne pokarmy niz mleko (jablko przeszlo dopiero teraz, z warzyw jemy tylko marchew, ziemniaka i buraka z miesa w koncu udalo sie z indykiem). Przechodzac do sedna, podalam mu ostatnio przez 3 dni na probe po 30ml kaszki mleczno-ryzowej z morela i co zaskakujace dziecko nie ma ani wysypki ani problemow jelitowych. Nie jestem znawca w tym temacie ale troche mam nadzieje ze moze on wcale nie jest na to mleko uczulony (albo juz nie jest). Tak wiec chcialabym sprobowac podac mu tez na probe mleko normalne (np bebilon lub nan lub bebiko itp) i prawde mowiac nie wiem czy podac mu mleko z oznaczeniem 1 czy 2 (w koncu biorac pod uwage wiek powinien jesc juz 2). Przypuszczam, ze bez wzgledu na numeracje powinnam podac mleko HA.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka