hala24_2 Re: no i marzec - oszczędzamy 28.03.10, 11:09 Podliczylam wydatki w marcu niby wszystko ładnie, pięknie i oszczędnie ale kolejny raz wydatki na zdrowie nas dobiły, to wszystko przez moje zatrucie pokarmowe . Mamy ubezpieczenie panstwowe i prywatne tylko ta prywatna przychodnia w święta nie pracuje. Chcąc być przyjęta szybko-prywatnie zaplaciłam za lekarza ktory mnie zbadał i stwierdził że trzeba zrobić badania podać kroplówkę i to trzeba osobno zapłacić jak podali cenę to mnie cudownie uzdrowiło wstałam i pojechaliśmy do szpitala państwowego zakonczyło się na badaniu krwi, rtg i recepcie do wykupienia spędziłam tam zaledwie 5 godzin czekając na przyjęcie i wyniki badań. Niecierpie chorować . Za zaoszczędzone pieniądze w tym miesiącu zakupiliśmy bilet lotniczy, czyli bilans wyszedł na zero !!! Opanowanie naszych wydatków mnie przerasta i juz sama niewiem co mam zrobić żeby coś nam zostawało na koncie, bo jak narazie to z tym ciężko. Staramy się oszczędzać, a jak się uda to zachwilę albo ktoś zachoruje albo coś się zepsuje i to co zaoszczędzone idzie na ten cel, wyć mi się chce bo nad żywotnością naszą i przedmiotów nie jesteśmy w stanie zapanować . Odpowiedz Link
only_marcopol zonaniezona 28.03.10, 13:48 oglądałam wczoraj Nigellę Lawson i podała bardzo prosty przepis na krówki mnie spasował: roztopić czekoladę w garnku razem ze skondensowanym słodkim mlekiem i dodać orzeszki pistacjowe jak się wymiesza wyłożyć na tackę aluminiową i do lodówki jak zastygnie pokroić w kostki takie większe wydaje mi się ze pyszne a niedrogie i łatwe i oryginalne wydaje mi się Odpowiedz Link
chwalipieta Re: zonaniezona 31.03.10, 17:32 koniec marca, podsumowanie: dodatkowe wydatki 2.200 , zostało troszkę oszczędności, ok 10% ufff na szczęście zakupy na święta zrobione ale w kwietniu też szykują się dodatkowe wydatki: ubezpieczenie, impreza Odpowiedz Link
joana.mz Re: zonaniezona 01.04.10, 08:42 only_marcopol napisała: > oglądałam wczoraj Nigellę Lawson i podała bardzo prosty przepis na krówki mnie > spasował: > > roztopić czekoladę w garnku razem ze skondensowanym słodkim mlekiem i dodać > orzeszki pistacjowe jak się wymiesza wyłożyć na tackę aluminiową i do lodówki > jak zastygnie pokroić w kostki takie większe wydaje mi się ze pyszne a > niedrogie i łatwe i oryginalne wydaje mi się możesz napisać coś więcej? Jakie mają być te orzeszki? solone? Jak wyłożyć taką masę na tacę? Jaką będzie miała konsystencję? Odpowiedz Link
lisaa33 Re: zonaniezona 01.04.10, 10:50 właśnie je zrobiłam ale nie z pistacjami tylko z orzechami włoskimi. Słodkie to że brak słów ale mam łasucha w domku to będzie przeszczęśliwy. Dwie gorzkie czekolady roztopić w rondelku, dodać 2 łyżki masła, orzechy i puszkę mleka skondensowanego, wylać do foremki i musi stężeć. Szybkie, tanie i potwornie słodkie Odpowiedz Link
only_marcopol Re: zonaniezona 01.04.10, 13:48 lisaa33 napisała: > właśnie je zrobiłam ale nie z pistacjami tylko z orzechami włoskimi. > Słodkie to że brak słów ale mam łasucha w domku to będzie > przeszczęśliwy. Dwie gorzkie czekolady roztopić w rondelku, dodać 2 > łyżki masła, orzechy i puszkę mleka skondensowanego, wylać do > foremki i musi stężeć. Szybkie, tanie i potwornie słodkie może jakby dodać pół na pół mleko slodkie i niesłodkie nie byłoby aż takie słodkie ?? Odpowiedz Link
only_marcopol Re: zonaniezona 01.04.10, 13:46 joana.mz napisała: > only_marcopol napisała: > > > oglądałam wczoraj Nigellę Lawson i podała bardzo prosty przepis na > krówki mnie > > spasował: > > > > roztopić czekoladę w garnku razem ze skondensowanym słodkim > mlekiem i dodać > > orzeszki pistacjowe jak się wymiesza wyłożyć na tackę aluminiową i > do lodówki > > jak zastygnie pokroić w kostki takie większe wydaje mi się ze > pyszne a > > niedrogie i łatwe i oryginalne wydaje mi się > > > możesz napisać coś więcej? Jakie mają być te orzeszki? solone? Jak > wyłożyć taką masę na tacę? Jaką będzie miała konsystencję? orzeszki pistacjowe one maja lekko słonawy posmak - masa ma konsystencje takiej papki nie wylewa się tylko trzeba ją wyłożyć np łyżką i rozprowadzić równo w brytfance - i do lodówki Odpowiedz Link
only_marcopol podsumowanie 01.04.10, 13:50 generalnie jestem zadowolona z marca odłożyłam tyle ile chciałam - zobaczymy jak pójdzie kwiecień Odpowiedz Link