dziuniax 04.01.11, 20:26 Mam pytanie proszę polećcie jakąś dobrą kołdrę, chodzi mi o to z jakim wkładem najlepiej kupić kołdrę oraz czy może są gdzieś jakieś godne polecenia w promocji. Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gk102 Re: Kołdra 04.01.11, 20:48 Ja kupiłam na allegro - "4 pory roku "(2 kołdry spinane rzepami), jesteśmy bardzo zadowoleni - użytkujemy 1,5 roku, teraz na święta dokupiłam taka samą córce. Polecam. Odpowiedz Link
agpagp Re: Kołdra 04.01.11, 21:20 kupiłam w Jysk kołdrę i poduszki FLOWER - antyalergiczne,lekkie, można prać w pralce - u mnie sprawdziły się idealnie . Cenowo trzeba polować na ich promocje - ja pamiętam ze kupowałam za jakieś 120 zł bo było minus 50% albo 70%. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Kołdra 04.01.11, 21:39 IMHO Jeśli ktoś nie jest alergikiem, najlepsze jest naturalne wypełnienie. Czyli puch lech-pol.eu/index.php?products=product&prod_id=96 , ewentualnie tańszy półpuch (który może mieć różną zawartość puchu, a nie tylko połowę) lech-pol.eu/index.php?products=product&prod_id=46 Ja ostatnio kupiłam wełnianą, która ma być wyjątkowo ciepła www.inter-widex.com.pl/inside.php?id=a3995d5c97a220e0c71f0d4f8a0a7759 Szukałabym w marketach albo tradycyjnych sklepach z pościelą i ręcznikami, bo np. Jysk ma dramatycznie drogie kołdry nawet po kilkaset złotych. Odpowiedz Link
annie_83 Re: Kołdra 04.01.11, 21:51 magdalaena1977 napisała: > Ja ostatnio kupiłam wełnianą, która ma być wyjątkowo ciepła > www.inter-widex.com.pl/inside.php?id=a3995d5c97a220e0c71f0d4f8a0a7759 > Szukałabym w marketach albo tradycyjnych sklepach z pościelą i ręcznikami, bo n > p. Jysk ma dramatycznie drogie kołdry nawet po kilkaset złotych. Ja też polecam kołdry inter widex. Mam letnią i zimową - super się sprawdzają od kilku lat. Odpowiedz Link
johana75 Re: Kołdra 04.01.11, 22:40 Ja kupilam w Lidlu 2 spinane razem sa na zime jedna na lato Odpowiedz Link
linn_linn Re: Kołdra 05.01.11, 08:37 Ja niestety kupilam jedna bardzo gruba, ktora / mieszkajac we Wloszech / uzywam czasem nawet przez miesiac i potem musze zamieniac na inna. Dzis kupilabym tylko 2: latwiej uprac i z jednej zawsze mozna zrezygnowac. Odpowiedz Link
naturella Re: Kołdra 05.01.11, 09:34 Ja kupuję kołdry w IKEA z wypełnieniem systetycznym, są bardzo lekkie, a to dla mnie najważniejsze. Odpowiedz Link
the_fading_tale Re: Kołdra 05.01.11, 15:56 Ja mam dwie kołdry z Jysk: jedną całoroczną i jedną typowo zimową Blue Mountains, obie zakupione jakiś czas temu - jedna w 2006, druga w 2007 roku. Sprawują się rewelacyjnie. Ostatnio kupiłam na allegro kołdrę i poduszki Medical, również rewelacja. Dziś widziałam w tesco promocję na kołdry i poduszki z Medicala, w Jysku to promocje są co chwila Odpowiedz Link
iza1973 Re: Kołdra 05.01.11, 20:46 cześć, wkład zależy od Twoich potrzeb: jeśli szukasz ciepłej kołdry to pewno wełniana. jeśli średnia, to puchowa. a jeśli jesteś uczulona na wełnę i pierze to musisz celować w wypełnienie polyestrowe. ja z takiego korzystałam kilka lat (dla syna) i byłam zadowolona. można prać w pralce kołdry i poduszki kupowałam i kupuję w marketach, staram się wycelować w promocję. jak jestem na zakupach w tesco, realu, aucha, yisk, ikea, to przy okazji zaglądam na dział pościeli i patrzę jaka jest sytuacja. moim zdaniem nie ma jednoznacznie czegoś takiego jak dobra kołdra. jedna osoba musi mieć ciepło, druga jest alergikiem a dla trzeciej ważna jest możliwość prania w pralce. Odpowiedz Link
kalina321 Re: Kołdra 11.01.17, 14:33 Kołdry wełniane są fajne. W tamtym roku kupiłam z tej strony i jestem zadowolona: astore Odpowiedz Link