16.12.11, 17:23
Zastanawiam się nad kupnem zmywarki. W sumie teraz nie mamy ot tak gotówki, ale może za jakiś czas, na raty...no zobaczymy. Będzie to na pewno wygoda, jestem tylko ciekawa czy naprawdę będą oszczędności. Czy ktoś po kupnie zmywarki zauważył oszczędności finansowe, bo czasowe z pewnościąwink
Obserwuj wątek
    • araceli Re: zmywarka 16.12.11, 17:48
      Temat był wałkowany milion razy. Po co powielać wątki? Nie można skorzystać z wyszukiwarki?
      • joanna100-19 Re: zmywarka 16.12.11, 19:03
        nie szukałam szczerze mówiąc ,a nie widziałam w najbliższych wątkach...
    • marzeka1 Re: zmywarka 16.12.11, 18:26
      To sobie wyobraź:
      - pobiera ok. 10 l. wody na umycie załadowanej naczyniami
      - używam proszku do zmywarek: 3 kg (teraz mam tescowy Poppy za 17 zł. starcza mi na pół roku)
      - zużycie prądu jest nieduże (wg szwagra elektryka)
      - zaoszczędzony czas- bezcenne.
      • kajos5 Re: zmywarka 16.12.11, 20:48
        marzeka1 napisała:

> To sobie wyobraź:
        > - pobiera ok. 10 l. wody na umycie załadowanej naczyniami
        > - używam proszku do zmywarek: 3 kg (teraz mam tescowy Poppy za 17 zł. starcza m
        > i na pół roku)
        > - zużycie prądu jest nieduże (wg szwagra elektryka)

> - zaoszczędzony czas- bezcenne. - dla mnie ten plus przeważa wszystkie ewentualne minusy. Kocham moją zmywarkę bezgraniczniesmile
        • joko5 Re: zmywarka 16.12.11, 21:00
          Nie wiem jak mogłam się obyć kiedyś bez zmywarki, na początku jej nie chciałam a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej.
        • goodnightmoon Re: zmywarka 16.12.11, 22:19
          kajos5 napisała:

> - zaoszczędzony czas- bezcenne. - dla mnie ten plus przeważa wszystkie ewentualne minusy. Kocham moją zmywarkę bezgranicznie smile

Ciekawe, czy to milosc odwzajemniona ... wink
          Ale mam tak samo - tez kocham bezgranicznie i nie wyobrazam sobie zycia bez zmywarki!
          • johana75 Re: zmywarka 16.12.11, 22:53
            Dla mnie zmywarka jest jak pralka, chyba nie chciałabyś zastępować tych 2 urządzeń?
            Kupiłabym tez suszarkę ale wiem ze jest prądożerna wiec wieszam pranie na strychu, no i za bardzo nie mam na nią miejsca...
          • poziomek86 Re: zmywarka 18.12.11, 10:40
            Na ręczne zmywanie naczyń poświęca się ok 7 dni w ciągu roku (przy czterech osobach) - czas to największa zaleta. Dodatkowo: woda, energia i w rezultacie pieniądze.
    • araceli Re: zmywarka 16.12.11, 23:00
      Jeszcze raz - po co powielać wątki? Proszę o nieodpowiadanie na tematy, które były już omawiane - pytania można przecież zadawać w tamtych wątkach. Po co po raz setny pisać to samo, przecież tylko robi się bałagan! Netykieta ludziska - netykieta!
      • goodnightmoon Re: zmywarka 16.12.11, 23:03
        Oj, no to usuń, jeśli już tak dramatycznie zaśmieca ...
        • araceli Re: zmywarka 16.12.11, 23:29
          goodnightmoon napisała:
          > Oj, no to usuń, jeśli już tak dramatycznie zaśmieca ...

Nie jestem adminem ale to właśnie powinno zostać zrobione.
    • ania.rene Re: zmywarka 17.12.11, 10:36
      ma zmywarkę odkąd wprowadziłam się do nowego domu. czyli ok 3lat. Super sprawa. Dla mnie oszczędnosć czasu i pieniędzy przede wszystkim/. Mam bardzo drogą ciepłą wodę.

Zmywarka moja jest wąska 45cm, myję tam wszystko, gary, talerze itp, nawet teraz myłam kratę od okapu i blachę z piekarnika smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka