Dodaj do ulubionych

Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków?

19.12.11, 00:59
Mam kota i papużki. Zastanawiam się, gdzie najtaniej mogę zaopatrywać się w artykuły dla nich - jedzenie, żwirek dla kota itp. Do tej pory kupowałam w Kakadu w jednej z galerii handlowych + karmę suchą weterynaryjną dla kota przez internet w wysyłkowym sklepie.
Problem z oszczędzaniem na zwierzakach jest taki, ze mój kot i papużki raczej nie mogą jadać byle czego (w przeciwieństwie do mnie). Kot zresztą nie chce jadać innych rzeczy niż te, do których się przyzwyczaił. Więc muszę chyba zostać puszeczkach i saszetkach Sheba i Rafinee. Ale gdzie można je najtaniej kupować?
Obserwuj wątek
    • duchess85 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 09:50
      Na pewno nie w Kakadu, jest koszmarnie drogie! Ja polecam Krakwet (sklep internetowy) oraz do niektórych zakupów internetowy sklep Animalia. Trzeba porównywać, bo są między nimi różnice w cenach na poszczególnych produktach.

Poza tym zamawiaj zawsze duże opakowania. Jest to większy wydatek na raz, ale święty spokój na dłużej i z reguły dużo taniej. Na przykład karma którą ja kupuję w opakowaniach po 6 kg kosztuje po 18 zł za kg, a w kilogramowych prawie 28.

A, jeszcze jedno. Widziałaś skład saszetek Sheba?... O niebo lepsze i w podobnej cenie są firmy Animonda smile
      • i_jeszcze_jeden Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 10:17
        Saszetki Rafinee są właśnie firmy Animonda.
        Mój kot je głownie suchą karmę, a tej mokrej tylko trochę - jedna saszetka czy puszeczka (100 gr) starcza mu na dwa dni, a czasem nawet i w dwa dni nie zje (wtedy korzystają dzikusy). Ma ponad 12 lat i na razie jest zdrowy (ostatnio robiłam mu badania krwi), więc nie chcę zmieniać - niech je, co lubi.
        • duchess85 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 21.12.11, 09:29
          Chodziło mi o puszki Animondy, pardon. Oczywiście niech je, moje też to czasem wcinają. Myślałam, że głównie tym go karmisz.
    • anetapzn Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 10:03
      zooplus.pl
    • araceli Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 10:22
      Najczęściej na Allegro - duże paczki i karmy i żwirku.

W kwestii karmy to uważam, że zwierzaka nie opłaca się karmić byle czym ale z drugiej strony u nas nie ma 'nie chce jadać' wink Zdecydowana większość kotów uwielbia mokre karmy ale suchym też nie pogardzi, trzeba się tylko nie dać zamiauczeć wink. W cenie Sheby to możesz dać kotu świeże, dobrej jakości mięso - wyjdzie taniej. Albo polecaną wcześniej Animondę.
    • joanna_poz Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 10:35
      karme dla psa kupuję w sklepach internetowych
      grandecane.pl
      e-kakadu.pl
      krakwet
      • i_jeszcze_jeden Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 12:06
        Dzięki Wam za porady! Zamówiłam w tym sklepie Krakvet. Dla kota to co zawsze, ale chyba rzeczywiście trochę taniej. A dla papug jakiś tani pokarm - zobaczymy, najwyżej będę wysypywać gołębiom, gdyby był podejrzany.
        (Kiedyś raz kupiłam taki pokarm "najniższa cena" w supermarkecie i zawierał oprócz ziaren też wołki zbożowe, które mi się po pokoju rozlazły... br...
    • mama_weornisi Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 12:40
      polecam sklep internetowy telekarma.pl, nie jest drogi i za zamówienie powyżej 89 zł kurier gratis. Ja zawsze tam kupuję, prowadzę hodowlę psów rasowych (samojedy - duże psy, apetyty słuszne, na stanie 4 sztuki + golden), jakbym miała kupować w Kakadu, to chyba z torbami bym poszła. Mają też asortyment dla kotów, właśnie się zaopatruję, gdyż już w tym tygodniu zawita do mnie kot - wymarzony mojej córki
    • aurinko Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 15:38
      Kupuję w sklepie zoologicznym na Allegro, z dostawą kurierem, zapas suchej karmy na 4 miesiące. Żwirek kupuję najtańszy w Tesco jak jest promocja 2 worki za 5zł, wcześniej kupowałam silikonowy za 13zł, jeden i drugi wystarcza na tydzień a kot nie widzi różnicy.
    • pani_chuda Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 21:21
      Ja kupuję karmę i żwirek dla kotów zawsze w jakimś sklepie internetowym lub na allegro. Żwirek mamy sprawdzony, kupujemy zawsze ten sam i tylko sprawdzam, gdzie najtaniej, a różnice w cenie potrafią być naprawdę spore.
      A karmy kupujemy dobre, duże worki, bardziej się opłaca jak się ma kilka zwierzaków.
      Zawsze przeliczam i porównuję cenę 1kg. Duże worki z reguły są też z dostawą kurierską gratis.
      • i_jeszcze_jeden Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 21:56
        Ja już zamówiłam przez internet, ale dziś poszłam jeszcze do Kakadu, żeby mi zwierzę do czasu dojścia przesyłki nie głodowało. A tam akurat jego ulubione puszeczki Sheba przecenione - jakoś chyba 2,59 - no niestety ja w internecie zamówiłam droższe... Więc kupiłam jeszcze 10 sztuk.
        I tak sobie myślę, czy nie zbankrutuję przez to "oszczędzanie". Bo jak co dwa tygodnie kupowałam po kilka puszeczek czy saszetek + raz na jakiś czas żwirek to jakoś tak tego nie odczuwałam w portfelu, jak tego "oszczędzania".

• duchess85 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 21.12.11, 09:31
          > I tak sobie myślę, czy nie zbankrutuję przez to "oszczędzanie". Bo jak co dwa t
          > ygodnie kupowałam po kilka puszeczek czy saszetek + raz na jakiś czas żwirek to
          > jakoś tak tego nie odczuwałam w portfelu, jak tego "oszczędzania".

Nie zbankrutujesz, za to będziesz mieć więcej czasu i nie będziesz musiała pamiętać o zakupach tak częstosmile A czasem do dużych zamówień są jeszcze gratisy.
    • kosc_ksiezyca Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 19.12.11, 22:41
      Telekarma.pl - ostatnio kupiłam piesowi 18 kg (!) karmy Boscha i zapłaciłam (z przesyłką, bo gratis) - 99 zł! Jedzenia na 3 mce smile
    • mazel_tov Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 09:18
      Mam 2 koty. Chłopak potrzebuje karmy weterynaryjnej, a dziewczyna nie, ale mu wyjadała, więc dla świętego spokoju są na niej obydwa. Na tym zaoszczędzić się nie da, a jak już, to z 5zł w skali miesiąca, dlatego najczęściej odpuszczam. Kupuję w klinice weterynaryjnej w której je leczymy.

Dzięki dobrej (i drogiej jak sto diabłów) karmie i tak zaoszczędziliśmy. Koty nie chorują, nie mają problemów trawiennych i nie linieją.

Oszczędności szukam na żwirku. Zaczynaliśmy od silikonowego - 27zł za niecałe 5 kg. Potem przerzuciliśmy się na drewniany za 11zł za 7kg! big_grin Ale się pylił, więc kupujemy zbrylający za 18zł za 5kg. Starcza na 2 tyg. przy dwóch kotach.

Słyszałam, że animalia.pl jest dobrym sklepem. Mają jakiś program dla stałych klientów.
      • izzunia Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 09:28
        ja od jakichs 7-8 lat kupuje w animalii, lapie sie w najwyzszy próg rabatowy, i dlatego teraz w miare mi sie oplaca - tzn taniej niz w sklepie stacjonarnym i dowoza mi do domu. Inna sprawa, ze wszystko podrozalo (heh ostatnio zauwazylam, ze sol podrozala o 100% - nie odczuwa sie tego, bo koszt 1 zl to dalej niewielka kwota, ale sam procentowy skok mnie zszokowal) i zeby sensownie oszczedzic trzebaby robic zakupy w kilku sklepach - na to mi szkoda czasu. Tutaj sklep znam i na razie wszystko bylo ok.
      • joanna_poz Re: animalia 20.12.11, 09:43
        > Słyszałam, że animalia.pl jest dobrym sklepem.

obawiam się, że to zależy od asortymentu. pewnie mają marki w których sa tansi.

z ciekawości weszłam na stronę animalia, bo nigdy u nich nie kupowałam.
        ceny mnie zszokowały - na asortymencie, ktory mnie interesowal

karma 12 kg RC labrador - w animali 231 zł, w e-kakadu 177
        karma 15 kg RC Maxi Adult - w animalii 200,54 zł (promocja!!), w e-kakadu 169 zł
        • araceli Re: animalia 20.12.11, 09:57
          joanna_poz napisała:
          > z ciekawości weszłam na stronę animalia, bo nigdy u nich nie kupowałam.
          > ceny mnie zszokowały - na asortymencie, ktory mnie interesowal
          > karma 12 kg RC labrador - w animali 231 zł, w e-kakadu 177
          > karma 15 kg RC Maxi Adult - w animalii 200,54 zł (promocja!!), w e-kakadu 169 zł

Zawsze trzeba porównywać! Ja ostatnio za 10kg RC Exigent 30/35 na Allegro zapłaciłam 175,00. W polecanych sklepach:
          Animalia - 223,62 (promocja)
          Kakadu - 222,60
          Telekarma -189,00 (+kalendarz)
          Krakvet - 179,00 (+1 przysmak gratis)
          Zooplus - 199,00
          Grandecane 184,00

Rozstrzał jest spory!
      • i_jeszcze_jeden Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 11:01
        Weterynaryjną karmę też można kupować przez internet i chyba wyjdzie taniej niż w lecznicy.
        • joanna_poz Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 11:06
          mozna, ale z tym jest juz spory problem wbrew pozorom, bo mało które sklepy internetowe ją sprzedają.
          (niestety ostatnio stanęłam przed tym faktem i okazalo się że 2 sklepy, gdzie kupowałam karmę "normalną" akurat weterynaryjnej nie mają).
    • aagnes Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 09:26
      animalia.pl
      jest mnostwo promocji, dla stalych klientow gratisy, jest ok.
    • zabol58 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 11:30
      Najtaniej jest chyba gotować, my się w każdym razie staramy. Jest dużo info jak przygotować posiłki dla zwierzów, ew. przejść na braf. Inna sprawa, że kot nie bardzo zjada nam gotowane z miski (musi sobie ukraść żeby zjeść). Jak byliśmy zaszczurzeni to maluchy miały swoje ulubione menu, były wybredne i gotowe nawet najdroższe karmy nam zostawały bo wyjadały tylko połowę, więc samodzielne przygotowywanie było i oszczędnością i koniecznością, na dodatek okazało się fajne i wcale nie tak bardzo praco- i czaso- chłonne.
    • beverly1985 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 20.12.11, 20:00
      Ja kupuje w zoopplusie, tylko oni nie dostarczają do domu (tzn dostarczają tylko do godz. 16 i tylko jeden raz- jak się nie odbierze to wysylaja to jakiegoś punktu odbioru)
    • szelkami Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 21.12.11, 00:00
      1. psie suche bosha zamawiam na allegro- ok. 100 zł za 15 kg (kurier i wniesienie na 4 piętro w cenie wink
      2. kocie suche, kocie mokre, psie mokre--> rossman, na allegro się nie opłaca
      3. żwirek wychodzi drogo, bo używam silikonowego. ponieważ przetestowałam wiele i tylko silikonowe dla mnie nie śmierdzą (choć ich reklamowana wydajność jest mocno zawyżona- wg producenta worek starcza na miesiąc, u mnie dla 1 kota to max. 10 dni). Żwirek silikonowy tylko na allegro (w krakvecie) w dwóch opcjach:
      -8x 3,8l za 99zł z przesyłką
      -w jednym worku 35l też za 99 zł.
      pierwsza opcja minimalnie droższa, ale jednak praktyczniejsza.
      tu zdecydowanie się oszczędza, bo worek hiltona silikonowego na mieście zaczyna się od 20 zł.
      • araceli Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 21.12.11, 09:33
        szelkami napisała:
        > 2. kocie suche, kocie mokre, psie mokre--> rossman, na allegro się nie opłaca

Tyle, że te karmy nie są dobre. Przeczytaj skład - same wypełniacze uncertain
        • szelkami Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 21.12.11, 22:43
          chyba purina one sterilcat nie jest najgorsza, a jej cena w rossmanie zazwyczaj jest niższa niż w sklepach internetowych, mokry Felix tańszy jest tylko w sellgrosie smile
          z psiego mokrego rzeczywiście w rossmanie niewielki wybór i najczęściej pada na pedigree.

a swoją drogą mój kot uwielbia rossmanowe saszetki za 0,99 zł i takie też dostaje.

zwróćmy uwagę, że w wielu przypadkach płacimy za "markę", a skład rzeczywiście warto czytać.
          • mirmunn abckarma 23.12.11, 14:37
            ja kupuję w abc karma, powyżej 150 zł transport gratis - błysskawiczna dostawa; ja dostałam kilka razy nawet w tym samym dniu, ale mieszkam niedaleko sklepu (tzn ich magazynu)
            zawsze dają prezenty dla zwierza- mam 2 koty, to zawsze dostaję 2 zabawki- myszki, piłeczki, 2 saszetki karmy/paszteciki np. Animody, 2 mini-opakowania karmy suchej (takie raklamówki 75 lub 100 gr). Te gratisy to nie "whiskasy" czy inne tanie karmy, tylko te ze średniej lub górnej półki.
            Co ciekawe, zawsze sprawdzają rodzaj karmy i dobierają "prezenty" do karmy zamawianej, bo dostaję 1 kpl gratisów" nerkowych" drugi- light (takie rodzaje karmy zamawiam). Mają duży wybór karm weterynaryjnych z różnych firm, sporo promocji

Kiedy nie ma karmy (np. nie było puszek Trovetu)- zaraz mam telefon i decyduję od razu- czy zmieniam zamówienie, bez konieczności korekty przez net, kurier zawsze dzwoni, jest punktualny.
            Jestem bardzo zadowolona, z przyjemnością zamieniłam Krakvet (były problemy z dostawą) i drogie karmy u weterynarza na ten sklep- są naprawde spore różnice np. na Renalu.
      • ryza_malpa1 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 23.12.11, 20:39
        Kocie żarcie -rossmann plus nereczki od rzeźnika.
        Żwirek - nie dotyczy - kot jest wychodzący więc idzie mi tylko latem, gdy jedziemy na weekend na działkę a kot zostaje sam w domu.
    • lucilla0 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 23.12.11, 20:52
      Animalia jest b. droga wg mnie.
      Żwirek na allegro (zwlaszcza drewniany od producenta, polowe tanszy niz sklepowy).
      Karma w Krakvecie albo www.swiatkarm.pl (maja czasem fajne promocje) czy www.e-karma.pl (amerykanskie karmy b.dobrej jakosci).
      Puszki glownie w zooplus.pl zwykle w pakach po kilka/kilkanascie.
      Na allegro o ile jest cos w dobrej promocji, ale ponoc trzeba uwazac na czesc superpromocyjnych karm znanych marek, bo sie zdarzaja podrobki.
      Teraz jest mnostwo karm i jest w czym wybierac, ale niestety wiekszosc tanich karm to pasza ze zboz i innych wypelniaczy.
    • fireheaven Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 27.12.11, 12:02
      Witaj,

Ja kupiję w www.krakvet.pl i jestem zadowolona. Wybór jest duży i cena dobra. Zobacz czy jest produkt i porównaj cenę. Jeśli nie ma jakiegoś produktu to dzwonią lub piszą jaką mają dla mnie propozycję. Jeszcze się nie zawiodłam, więc polecam.
    • zebra12 Re: Gdzie kupujecie jedzenie itp. dla zwierzaków? 27.12.11, 15:59
      www.fionka.pl/
      Tu jest chyba najtaniej. Kupuję duże opakowania karmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka