Dodaj do ulubionych

mało pachnący tani proszek

23.01.12, 22:08
Zastanawiam się, jak by tutaj oszczędzić na proszku do prania? Problemem moim jest to, że nie znoszę zapachowych proszków. I przez to większość oferty na rynku jest nie dla mnie.
Do tej pory prałam w Jelpie albo w Clever Free. Oba mają zapach, ale bardzo delikatny. Z jakości tych proszków jestem zadowolona (większość plam odpierają).
Ale może dałoby się znaleźć jakąś tańszą, niezbyt pachnąca alternatywę?
Poza tym chętnie kupowałabym proszek w dużej pace, raz na kilka miesięcy. A niestety ani Jelp, a ni Clever Free w takich dużych pakach nie są sprzedawane... Clever Free to w ogóle tylko w pudełku 1,4 kg.
Macie jakieś doświadczenia z bezzapachowymi lub małozapachowymi proszkami?
Obserwuj wątek
    • kugorki Re: mało pachnący tani proszek 24.01.12, 09:38
      Dawno temu spróbowałam proszek domol z ross. ale okazał się mocno pachnący. Wczoraj u koleżanki "czułam" pranie wyprane w domolu i okazało się, że w ogóle nie ma zapachu. Także możesz spróbować-jest bardzo tani, skuteczny, ale sprzedawany w małych paczkach.
      • semi-dolce Re: mało pachnący tani proszek 24.01.12, 10:01
        Ostatnio kupiłam domola na próbę i faktycznie nie pachnie w zasadzie wcale.
    • akacjax Re: mało pachnący tani proszek 24.01.12, 09:53
      Kupuje niemieckie proszki-one maja raczej zapach proszku, nie ma w nich dodatków zapachowych. To są prawdziwe koncentraty wystarczy 70-100 ml, naszych trzeba sypać zazwyczaj dwa razy tyle. Duże opakowania-teraz mam na około 80 prań-gdy się sypie 135ml-ale to dla twardszej wody i brudniejszego prania. Mnie wystarczy na 0o 100 prań. Czy to tańsze-nie wiem, bo trudno to wyliczyć-zależy gdzie się kupi taki proszek. Ja za ten zapłaciłam 75 zł.
      • i_jeszcze_jeden Re: mało pachnący tani proszek 24.01.12, 13:55
        Jak dla mnie niemieckie proszki to mają zapach że hej! Przynajmniej te, które miałam okazje kupić na próbę będąc w Niemczech.
        Dzięki za porady - spróbuję tego z Rossmanna i Białego Jelenia.
    • martha666 Re: mało pachnący tani proszek 24.01.12, 11:03
      może biały jeleń? jest w 1,5 kg opakowaniach ale może najpierw kup saszetkę na jedno pranie i spróbuj czy ci pasuje. o ile się nie mylę to widziałam też płyn do prania ale nie miałam go więc nie wiem jak działa, z proszku byłam zadowolona bo długo prałam córce-alergiczka.
      • duchess85 Re: mało pachnący tani proszek 27.01.12, 19:14
        Ja od stu lat piorę w Białym Jeleniu (płynie) i jeszcze używam płynu do płukania. Rewelacja - bardzo dobrze pierze i w ogóle nie pachnie smile
    • i_jeszcze_jeden Pytanie o Domol 27.01.12, 12:15
      Poszłam do Rossmanna, ale ostatecznie nie kupiłam tego Domola, bo był tylko do prania białego i do tkanin delikatnych kolorowych. I właśnie chciałam zapytać, czy jest też Domol do koloru, ale nie do tkanin delikatnych? Bo mi by o taki chodziło. Obawiam się, że taki do delikatnych to nie będzie za dobrze radził sobie z plamami i innymi zabrudzeniami. Czy może się mylę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka