Dodaj do ulubionych

Proszek do zmywarki

17.04.12, 18:33
Odstawiam na bok tabletki i przerzucam się na wszystko osobno.
Nabłyszczacz mam, sól też, ale potrzebny środek myjący- i tu mam problem. Nie mogę nic takiego znaleźć.
Poratujcie- gdzie, jaki i za ile jeżeli w ogóle coś takiego jest.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 18:44
      Tabletki stosuję rzadko, wolę proszek. I tak: najpierw miałam proszek Calgonit, bardzo dobry, ale dosyć drogi; używałam też proszku Ludwik, Poppy (z tesco), a teraz mam Domol z Rossmanna- z każdego jestem zadowolona, dobrze myją. I w użytkowaniu jest to o wiele tańsze niż tabletki; mi 3 kg opakowanie proszku (np. Poppy z tesco, 3 kg za 18 zł) starcza prawie na 5 miesięcy.
      • johana75 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 19:16
        Używałam Domol z Rossmana jest ok. najczęściej używam proszek z niemieckiego Lidla.
        • marzeka1 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 20:07
          O tak, w Lidlu był kiedyś proszek do zmywarek z serii W5- znakomity, szkoda, że go wycofali, są tylko tabletki.
          • progress04 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 22:23
            a może zamiast proszku W5 z Lidla tabletki? są bardzo skuteczne i w przystępnej cenie.
    • albertynaa Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 20:08
      Dziękuję.
      W jakiej cenie można się spodziewać owego proszku i na ile tak na oko wystarczy?
      • marzeka1 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 20:14
        Owego? tzn. którego?
      • johana75 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 21:17
        Jesli chodzi o Domol to 18zl chyba na 100 myć. A Popy z Tesco to cena podobna tylko nie wiem na ile myć bo go nie mialam ale zamierzam wypróbować.
    • meliana Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 22:34
      od 3 lat jadę na calgonicie / domolu na zmianę. Różnic między nimi nie widzę (w działaniu). Bardzo fajna jest możliwość zmniejszenia ilości proszku przy lekkich zabrudzeniach (tabletki się kroi? nie wiem...). Wychodzi ekonomicznie, bo domole są w fajnych promocjach (ostatnio kupowałam z kodem za ok. 11 zł), calgonit za 27 zł kupuję dla opakowania, bo domole w folijkach sprzedają.
      • johana75 Re: Proszek do zmywarki 17.04.12, 23:31
        Ja kupilam sobie taki plastikowy pojemnik na proszek, cos ala dzbanek na wodę z otwieranym dzióbkiem i można fajnie dozowac proszek, jest wygodnie.
        • bastama Re: Proszek do zmywarki 18.04.12, 21:11
          masz może link do takiego pojemnika, bo ciężko mi go sobie wyobrazić ?

dzięki z góry
        • meliana Re: Proszek do zmywarki 18.04.12, 21:36
          brzmi dobrze. Zapodaj linka proszę, to może zmienię opakowanie (chociaż ten plastik jakiś trwały jest, do tego idealnie pasuje do szafki pod zlewem wink )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka