Dodaj do ulubionych

12% na lokacie - Finroyal

15.05.12, 20:12
Może też widzieliście tę reklamę na gazecie. Zbyt piękne żeby było prawdziwe? Gdzie jest haczyk? Opinie w necie o tej firmie nieciekawe... Potwierdzacie? Trzymać się z daleka, czy zaryzykować?
Obserwuj wątek
    • jagoda_pl Re: 12% na lokacie - Finroyal 15.05.12, 20:49
      "Duże podejrzenie sprawia fakt, że na stronie internetowej Komisji Nadzoru Finansowego spółka Finroyal wymieniona jest wśród instytucji, które nie posiadają zgody na wykonywanie czynności bankowych, a w szczególności na deponowanie pieniędzy od klientów i obciążania ich ryzykiem. Finroyal na stronie KNF wpisany jest na liście ostrzeżeń publicznych tzw. alertów. W tej informacji KNF ostrzega potencjalnych klientów przed podpisywaniem umów z Finroyal."

Pierwsze trafienie z Google'a - ja bym się bała.
      • poziomek86 Re: 12% na lokacie - Finroyal 16.05.12, 19:08
        Takie same ostrzeżenia KNF kieruje w stronę Amber Gold (od 9 do 16% netto) natomiast nigdzie nie znalazłem opinii osób przez nich oszukanych. Jest na forum ktoś, kto korzystał z usług tych firm (Finroyal albo Amber) i zechciałby podzielić się opinią ?

Mój Blog o Oszczędzaniu
        • maciejzi Re: 12% na lokacie - Finroyal 17.05.12, 04:28
          Inwestycje 12% czy 16% z założenia nie są bezpieczne
        • z17 Re: 12% na lokacie - Finroyal 17.05.12, 10:52
          poziomek86 napisał:

> Takie same ostrzeżenia KNF kieruje w stronę Amber Gold (od 9 do 16% netto) nato
          > miast nigdzie nie znalazłem opinii osób przez nich oszukanych.

ROTFL! Bezpieczna Kasa Oszczędności Lecha Grobelnego też nie miała oszukanych klientów. Aż do pewnego pięknego dnia kiedy po prostu przestała wypłacać pieniądze big_grin big_grin big_grin
          • bwportal.pl Re: 12% na lokacie - Finroyal 25.06.12, 10:13
            "Instytucja, która obiecywała krociowe zyski z inwestycji [Finroyal], właśnie przestała wypłacać pieniądze."
            forsal.pl/artykuly/627273,piramidalna_wywrotka_finroyala.html
    • kinga_owca Samcik o Finroyal 24.05.12, 09:26

samcik.blox.pl/2012/05/Finroyal-zdemaskowany-wlascicielem-czlowiek.html
    • anmala Re: 12% na lokacie - Finroyal 25.06.12, 10:18
      A czy ostatnio (ok miesiąca może mniej) w uwadze nie było o tej firmie reportażu.
      • anmala Re: 12% na lokacie - Finroyal 25.06.12, 10:19
        a jednak dobrze pamietałam
        uwaga.tvn.pl/58598,news,,knf_o_dzialalnosci_finroyal,reportaz.html
        uwaga.tvn.pl/58937,news,,oszczednosci_utopione_w_piramidzie,reportaz.html
        • z17 Re: 12% na lokacie - Finroyal 25.06.12, 18:13
          gospodarka.dziennik.pl/twoje-finanse/artykuly/395385,piramidalna-wywrotka-finroyala-firma-przestala-wyplacac-pieniadze.html
          A jeszcze parę tygodni temu dyskutowałem na blogu red. Samcika z fanatycznym zwolennikiem Finroyala....
          • bluelilu Re: 12% na lokacie - Finroyal 26.06.12, 15:07
            Ostrzeżenie jest nawet na stronie Wikipedii:
            pl.wikipedia.org/wiki/Finroyal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka