Dodaj do ulubionych

październikowa setka

30.09.12, 10:20
kontynuacja akcji smile
w tym miesiącu zbieram na:
- czapkę dla siebie
- płaszcz 149zł (zamówiony, będzie czekał na poczcie tylko 2 tyg. więc muszę się spieszyć a jak się nie uda - zapożyczyć sad)

akcja tym razem dla mnie.
zacznę już dziś od zrobienia zdjęć - myślę, że ok. 30 szt. powinnam dziś wystawić jeżeli dobrze się zepnę. jestem sama z chorym dzieckiem ale za jakieś 2h powinna pojawić się babcia to trochę pomoże. pół obiadu już mam smile
Obserwuj wątek
    • barboorka1313 Re: październikowa setka 30.09.12, 20:25
      Ja w październiku zabiorę się na poważnie za szafę z papierzyskami z pracy - będzie z pięć setek wyrzuconych big_grin Co mogłam, to już posprzedawałam i pooddawałam, no chyba, że coś jeszcze znajdę tongue_out
      Na pewno pozbędę się z domu dwóch regałów i komody - wpadnie trochę kasy big_grin
      • rooms Re: październikowa setka 30.09.12, 20:43
        ja się rozkręciłam w ostatnim tygodniu, walczę dalej - teraz 15 aukcji, dużo rzeczy do wystawienia. Przede mną sprzątanie szafy ciuchowej mojego-"może mi się przyda"-męża wink strach się bać... O papierzyskach nie wspomnę...
    • miziu_miziu Re: październikowa setka 30.09.12, 20:54
      niby się spięłam ale wyszło mi 9 aukcji
      dostałam takiego newsa, że całkowicie opadłam z sił
      widać, że i w tym roku jesienna deprecha będzie mi wiernie towarzyszyć sad nienawidzę jej!
      • rooms Re: październikowa setka 30.09.12, 23:32
        a my zdecydowaliśmy się sprzedać spacerówkę i poszła po dwóch godzinach od wystawienia (szok!), mąż mi wyrzuca, że za mało za nią chciałam wink ufff... urodziny córki sfinansowane i jeszcze zostanie smile
        • j_rutka Re: październikowa setka 01.10.12, 09:23
          Ja się oczywiście przyłączam i zaczynam od zgłoszenia wymaziania wszystkich odstępnych próbek - ufff nareszcie smile

Wczoraj wyleciały zepsute kapcie czyli nr 1 już zrobione...

Rooms - lepiej sprzedać trochę taniej niż w ogóle smile
    • d.d.00 Re: październikowa setka 01.10.12, 09:23
      Powystawiałam butki a w tym tygodniu zabiorę się za książki. Jak coś wpadnie to będzie na wyprawkę dla dziecia smile
      • nela12 Re: październikowa setka 01.10.12, 10:03
        hej
        ja w sobotę powymiatałam wszystkie szafy dzieci i moje
        było tego 2 duże wory ciuchów część za małe ,reszta ,, za dużo łażenia po sklepach'' uncertain
        no i spory worek butów, jedne nike syn nie miał ani razu (kupione w holandi rok temu ,leżały w piwnicy-teraz za małe) kurcze wszystko poszło do kontenerów na czerwony krzyż , były tam 2 x kozaki bartek i firmowe ciuchy-mam tylko nadzieję że dostaną to naprawdę ci potrzebujący uncertain
        muszę się poprawić w kwestii aukcji, bo tylko kupuję, a nic nie wystawiam, a myślę że może by choć za 4-5zł sprzedać to zawsze coś dla chłopców by było.
        a muszę dokupić spodnie i bluzy bo strrrasznie powyrastali, byłam już w sobotę w reservet , h&m , i c&a było -20% to trochę po kupiłam, ale to chyba za mało a może nie...
        • d.d.00 Re: październikowa setka 01.10.12, 14:02
          Zawsze możesz porobić pakiety np. po kilka bluzek i wtedy wystawić, tak robi moja Mama smile
          Też dużo ciuchów rozdawałam, a nic nie sprzedawałam, teraz te mniej zużyte(czasami zdarzają się w ogóle nie używane, czy raz założone) lecą na allegro, resztę oddaje potrzebującym.
          • szafa_zebry Re: październikowa setka 01.10.12, 15:20
            Dzisiaj zawiozłam potrzebującej mamie ze 40 rzeczy, w tym nową matę edukacyjną, śpiworek zimowy do wózka (który przekazałam 3 tygodnie temu), trochę zabawek i trochę ubrań. No było z 60 rzeczy (albo i więcej), jak zabawki policzę.

Mam też przygotowane rzeczy do wystawienia na allegro albo tablicy, albo może na szafie malucha. Kombinezon, spodnie narciarskie i dużo innych w b. dobrym stanie. Muszę się zabrać za wystawianie, a wcześniej n a zrobienie zdjęć.
    • kreola Re: październikowa setka 01.10.12, 18:23
      Bardzo ciężki miesiąc mi się szykujesad
      Mam sporo rzeczy do wystawienia na aukcje, więc pora się zabrać za robotę.
      Muszę uzbierać po prostu na przeżycie...
      • agusiazabrze Re: październikowa setka 01.10.12, 19:11
        poszło dzis: marynarka męża, koszula, kurtka, buty, moje buty razy 2, dziecka buty, 1 zabawka Wszystko do kontenera Czyli 8 Aha, i szachy, czyli 9 Założyłam sie ze w tym miesiącu nie kupuje sobie nic, mogę jedynie na ciuchach, wiec zaoszczędze na tym co sprzedam
        • 70upartykrasnal Re: październikowa setka 01.10.12, 19:24

• miziu_miziu Re: październikowa setka 02.10.12, 13:15
      3szt. sprzedane!
      1/4 ceny płaszcza już jest smile
    • gosia_i_lenka Re: październikowa setka 02.10.12, 16:21
      Sprzedałam płaszcz zimowy, który już mi się tak opatrzył, że już poprzedniej zimy był prawie nieużywany za całe 1,25zł został wylicytowany,
      więcej zachodu niż zysku...
      • uniwersalny.s Re: październikowa setka 02.10.12, 16:34
        > Sprzedałam płaszcz zimowy, który już mi się tak opatrzył, że już poprzedniej zi
        > my był prawie nieużywany za całe 1,25zł został wylicytowany,
        > więcej zachodu niż zysku...

i tego się właśnie obawiam uncertain
    • mjermak Re: październikowa setka 02.10.12, 17:37
      Ja sprzedawac nic nie ebde bo nie mam do tego kompletnie glowy ale robie czystke jesienna.
      ja chyba powinnam liczyc worki (takie srednie bna smieci, bo te wielkie czarne potem sa za ciezkie dla mnie, zeby je wywlekac z domu )a nie pojedyncze rzeczy bo mam takie zaleglosci w wywalaniu, ze setke to ja osiagne a ciagu 2 dni.
      W weekend zrobilysmy porzadki w pokoju malej-wynik 4 worki klamotow, torebeczek, plecaczkow i za malych ciuchow do oddania do second handu. Plus werek smieci pzreroznych Potem na dole zaczelam ekskawacje szafy-schowka pod schodami na dolnym poziomie domu. Znow 2 worki klamotow malej i dokopalam sie do akrylowego koca w bozonarodzeniowe choineczki (brrr!)-dolaczy do worow. Nazbieralo sie tez pudlo makulatury i worek smieci. Bede kontynowac bo tam dziada z baba brakuje. Musze tez zrobic czystke w tzw craft center czyli na wielkim biurku dyrektorskim, ktore sluzy malej jako stanowisko do rysowania i malowania i innej dzialanosci artystycznej.
      Jako, ze uwolnil sie jeden fajny koszyczek zrobilam czystke na najwyzszej polce w szafce w lazience i zmiescimy sie w nim wszystkie pasty do zebow i gabki. Znalazlam slioczek z resztkami kolorowych mydelek (?) -wywalilam, drugi sloiczek pelen wsowek do wlosow, takich staroswieckich, czarnych (?) , jakies pachnidlo do lazienki do wlaczania do kontaktu-na szczescie takie rzeczy tez przyjmuja w second handzie. Zagospodarowalam szklane foremki do pieczenia ciasta w rozmiarze keksowki, ktorychw kuchni na pewno nie bede uzywac i sa w nich mydelka. Tym sposobem wiem dokladnie co mam na najmniej dostepnej polce i przestana mi pasty do zebow spadac na glowe.
      Znalazlam jakies pachnidlo do ciala, kupione w Avonie w promocji z balsamem (powedruje do second handu) i zelem i przelalam je do butelki z wybielaczem w spray'u. Mniej capi chlorem.

Z lazienki wyszlo pol worka badziewia czyli za jeden dzien 9,5 worka dobr niepotrzebnych opusci moj dom.
      • linn_linn Re: październikowa setka 15.10.12, 08:07
        Na resztki mydelek jest sposob. Moczysz resztke i moczysz nowe mydlo: zostawiasz do sklejenia, a potem uzywasz jak jedno. Mam to wytrenowane, gdyz od konca lipca walcze z malymi mydelkami / samych okraglych starczy mi na 3 miesiace smile /. Niektore wyszly mi nawet dwukolorowe, a doklejona resztka szybko znika. Na mydelkowe restzki jest zreszta mnostwo metod na zuzycie.
    • alkara Re: październikowa setka 03.10.12, 13:48
      Dołączam się do waszej akcji smile
      W tym miesiącu zbieram na prezenty gwiazdkowe dla dzieci, to znaczy sprzedaję ich nieużywane juz zabawki i odkładam, w ciągu tych paru dni akurat pokończyły mi sie aukcje i dla córki mam już 170zł a dla małego 70 zł - to już prawie całe kwoty na moje upatrzone prezenty smile
      Oprócz tego dokładnie 1 października w końcu sprzedałam wózek więc wpadły pieniążki na opłacenie rachunku za prąd, telefon i kablówkę. Jakoś dobrze mi się miesiąc zaczął bo 1 października dużo aukcji mi się pozakańczało sprzedażą i to rzeczy które wystawiałam od 2 miesięcy.
      Ale do wystawienia jeszcze spokojnie z 30 aukcji.
      W ramach 100 wyrzuciłam dziś 5 garnków - od Babci bo ci się wnusiu przyda, i 4 wielkie puste puszki po alkoholu - zostawione na wszelki wypadek smile smile smile

Miałam sobie dozbierać na buty - mąż dofinansował większość, ale załatwiłam sobie kupon rabatowy do CCC i buty wyszły nawet mniej niz dostałam od męża smile smile smile - jednak oszczędzona kwota poszła wczoraj w aptece sad ale trzeba się cieszyć że miałam czym zapłacić.
      • ania26a Re: październikowa setka 03.10.12, 14:19
        a powiedźcie gdzie wystawiacie swoje rzeczy,
        mam do sprzedania kilka rzeczy wstawiałm na allegro nic nie sprzedałam a dostałam fakture do zapłaty sad masakra
        • rooms Re: październikowa setka 03.10.12, 16:11
          allegro pobiera opłatę za wystawienie niestety. U mnie póki co się kalkuluje - wystawiam za niskie kwoty, zdjęcia umieszczam na osobnej galerii - niższa opłata za wystawienie (zwykle ok. 0,25-0,50 gr), prowizja też mnie nie powala. Ziarnko do ziarnka... Trzeba założyć, że nie sprzeda się za jakąś super cenę używanych rzeczy, tylko cieszyć się z każdej dyszki (nie wystawiam od 1zł smile)...
          Wystawiam też na Szafie Malucha.
          • kazikss Re: październikowa setka 03.10.12, 16:28
            Witam, zachęcam do wystawiania ofert na nowym ekoportalu www.ekopieluchujemy.pl
            Mamy tam specjalny dział "Targowisko", który służy właśnie temu by poinformować innych użytkowników iż mamy coś do sprzedania/kupienia. Jako, że głównym celem portalu jest ekologia (a dawanie "drugiego" życia różnym przedmiotom jest z tym ściśle powiązane) nie pobieramy i nie będziemy pobierać za to żadnych opłat.
            Co prawda nie mamy w tym momencie tłumów, ale liczba odwiedzających stale się zwiększa i myślę, że to miejsce daje dodatkową (i jak już wspomniałem) darmową możliwość wystawienia swoich przedmiotów.
            Pozdrawiam, Kazik
    • miziu_miziu Re: październikowa setka 03.10.12, 16:24
      nie chciałabym zapeszać ale idzie mi na tyle dobrze, że chyba oprócz płaszcza i czapki muszę wymyślić jakiś nowy cel.
      sprzedaję na allegro i tablicy. na tablicy jakoś szybciej schodzi i nie ma prowizji
      • ofelia1982 Re: październikowa setka 04.10.12, 09:23
        A mi niestety na tablicy zupełnie nie idą ubrania.
        Inne rzeczy jakoś bez problemu sprzedaję, ale ubrania - mimo, iż prawie nowe, markowe (w sensie sieciówkowe) - to jakbym wystawiła od 1zł to chyba za 1zł sprzedała..
        • j_rutka Re: październikowa setka 04.10.12, 09:32
          Wyrzucony sweter smile i kolejne buty smile
    • d.d.00 Re: październikowa setka 04.10.12, 09:38
      Mam takie pytanie - gdzie wystawiacie? Allegro, tablica, gumtree?
      Ja wystawiłam kilka rzeczy i samochód(25 zl za wystawienie), za samo wystawienie na allegro musiałam zapłacić 38 zł. Aukcje mi się kończą za tydzień i dopiero mam wylicytowane rzeczy na kwotę jaką mam do uregulowania za wystawienie.
      Samochód znowu muszę wystawić bo się nie sprzedał, grrr.
      • 70upartykrasnal Re: październikowa setka 04.10.12, 12:06
        samochód to może na innych portalach.Tyle ich jest darmowych. Tablica .pl , Sprzedajemy . pl choćby

allegro.pl/show_user.php?uid=14563190
        • ofelia1982 Re: październikowa setka 04.10.12, 14:45
          Samochód to raczej na otomoto
    • ofelia1982 Pościel IKEA 04.10.12, 14:44
      A ja dziś się zebrałam i wystawiłam 4 komplety pościeli IKEA - z racji tego, że ostatnio kupiłam 2 zestawy nie mam już gdzie trzymać tego!
    • krysztalova Re: październikowa setka 04.10.12, 16:12
      Po raz pierwszy dołączam, niby wyrzucam/oddaje/sprzedaję na bieżąco, ale setka spokojnie się w październiku znajdzie. Już od września porządkuję za małe/nieużywane rzeczy po córce i pomału sprzedaję, może z Wami wreszcie zmobilizuję się, żeby podgonić. Cel minimum: sprzedaż za 70 zł. (mam dychę wink ), maximum: sky is the limit, aha zbieram na pakiet w klubiku malucha dla córci.
      • miziu_miziu Re: październikowa setka 04.10.12, 20:42
        wyrzucone 10szt.
        sprzedane 6szt.
        kilka aukcji już ludzie licytują...
        a ja mam nadal sterty rzeczy do sprzedania porozkładane po domu.
        • miziu_miziu Re: październikowa setka 07.10.12, 13:11
          mogę już stwierdzić, że z wystawionych 9 aukcji sprzedało się aż 7 smile jeśli dobrze liczę to ponad 60zł z tego tytułu powinno wpłynąć na moje konto. z tego 11zł muszę wpłacić do allegro bo się upominają o prowizję z ostatnich 3 miesięcy
          dziś wystawiam dalej. czuję się zmotywowana! poza tym robi się coraz zimniej i trzeba szukać jakiejś fajnej czapki!
    • lady-magda Re: październikowa setka 05.10.12, 08:41
      przylaczam sie!
      zaczynam dopiero dzis...
      • m.paku Re: październikowa setka 05.10.12, 12:20
        U mnie idzie rewelacyjnie. Sprzedałam około 30 książek, aparat, trochę ciuszków po synku i zarobiłam około 600zł a to jeszcze nie koniec bo inne rzeczy się licytują smile Zbieram na spłatę zaległych zobowiązań ale i tak będzie ciężko bo wypadło mi do kupienia kilka rzeczy dla synka i nie mogłam się powstrzymać przed zakupem książki sztuka prostoty jak motywatora big_grin

Trzymam kciuki za resztę aukcji to moze jakos dam rade smile
        • miziu_miziu Re: październikowa setka 05.10.12, 13:10
          brawo!
          ja zaraz idę wyrzucić 5 rzeczy smile pochodzę po domu i na pewno coś znajdę. aukcje powystawiam wieczorem.
    • green_shamrock Re: październikowa setka 05.10.12, 14:14
      ja tez sie musze wziąć do roboty , masa rzeczy po małym mi sie uzbierała i troche ciuchów moich i starszej córki setka sie znajdzie spokojnie smile tylko jakoś tak zal rozstawac mi sie z rzeczami po małym

a zastanawiałyście sie nad wystawianiem na ebay? ja ebajuje z zagramanicywink
      wydaje mi sie ze rynek wiekszy jestsmile cały swiat tylko trza by po angielsku ,ale moze chociaż atrakcyjniejsze towary mogłybyscie sprzedac za wiecej no i innej walucie smile) płatnosc paypal a i czesto sa weekendy kiedy nie płaci sie prowizji od wystawienia .
    • miziu_miziu Re: październikowa setka 05.10.12, 16:15
      chwalę się!
      właśnie odebrałam płaszcz.
      został mi zakup czapki, na którą zbieram od dziś
      i jakieś 2-3 książki jeszcze może się uda kupić a może lepiej wrzucę parę zł na kartę? zobaczymy
    • kinga_owca Re: październikowa setka 07.10.12, 01:05
      Wreszcie i ja się zebrałam
      na początek wystawiłam 12 książek na allegro
      przede mną ciuchy syna i za to zabrac się jakos nie mogę bo dużo roboty przy tym
      ale może skoro juz zaczęłam to jakoś pomału pójdzie wink
    • mrowka_r pomysł na domowa wyprzedaż - Warszawa 07.10.12, 08:09
      Trafiłam ostatnio na takie ogłoszenie (wklejam poniżej), bardzo żałuję, że 14.10 nie ma mnie w Warszawie. Chętnie bym się tam wybrała z książkami i innymi domowymi przydasiami...
      Serdecznie zapraszamy wszystkich którzy przed nadchodzącą zimą chcą odświeżyć szafy i mieszkania. Niepowtarzalna okazja dla wszystkich miłośników szperania bez rujnowania portfela!

Zapraszamy wszystkich, którzy chcą pozbyć się ubrań, dodatków, gadżetów, bibelotów do wystawienia swojego kramiku!

Równie gorąco zapraszamy wszystkich, którzy za małe pieniądze chcą kupić świetne rzeczy!

Dajcie drugie życie swoim rzeczom, innym mogą jeszcze długo posłużyć!

Znalazłam coś takiego w necie, może się przyda.

Zapraszamy 14 października 2012 do Baru Aloha ul. Świderska 93 www.facebook.com/drinkbaraloha na GarażOFFisko Pchli Targ.

Wszystkich zainteresowanych wystawieniem swoich rzeczy prosimy o zgłoszenia na
      garazoffisko@wp.pl

Opłata za stoisko wynosi 15 pln.
      Handmade 25 pln.
      Firmy koszt ustalany indywidualnie.
      Liczba miejsc nieograniczona

Dla kupujących oczywiście wstęp wolny!!!

Pyszne jedzenie i napoje serwować będzie Bar Aloha.

Dodatkowo zbieramy książki, ubrania, gadżety i wszystko czego nie potrzebujecie dla Centrum Pomocy Bliźniemu.

Pozdrawiamy i do zobaczenia!
    • cornerek Re: październikowa setka 07.10.12, 13:49
      Nie wiem o co chodzi z tą setką, ale ja musiałem wystawić na Allegro kupony wartościowe na zakup dowolnych biletów - na koncerty czy do teatru. Myślałem, że mnie szlag trafi, jak okazało się, że przez pomyłkę zamówiłem z funduszu socjalnego te kupony zamiast bonów do sklepu. Ciekawe czy ktoś to kupi.
      • cornerek Re: październikowa setka 08.10.12, 21:25
        A może ktoś z was chce taniej pójść na koncert albo jakiś festiwal? Hm? Na Allegro kupony o wartości 100 zł wystawiłem za 87.
    • miziu_miziu Re: październikowa setka 07.10.12, 17:31
      u mnie dziś niedziela handlowa. z aukcji, które dzisiaj się skończyły mam ok 70zł (bez kosztów przesyłki) a dodatkowo zgłosiła się jedna pani z tablicy i zarobiłam 35zł big_grin
      • d.d.00 Re: październikowa setka 08.10.12, 08:14
        Fajnie!
        Moje aukcje kończą się w czw, jest duże zainteresowanie kilkoma rzeczami (zwłaszcza książkami!) i może kończy się na większej kwocie, teraz jest 64 zł bez przesyłki smile Normalnie nie wiem co zrobie z taką kasą wink
        Aaaa i jeszcze może coś wystawie smile
        • moleslaw Re: październikowa setka 08.10.12, 08:23
          Mam mniej o dwie rzeczy,wystawiliśmy przed dom tapczanik i wózek młodej. Robię dalej porządki.
          • j_rutka Re: październikowa setka 08.10.12, 10:42
            Ja w weekend zrobiłam planowaną wymianę letnie na zimowe i przy okazji 3 siaty ciuchów wyleciały- z 50 sztuk i jedna para butów - jaką mam śliczną szafę smile

• miziu_miziu Re: październikowa setka 10.10.12, 19:50
        mam 28 rzeczy mniej!
        oraz sporą siatkę papierów (nie wiem skąd się biorą, niedawno przecież porządkowałam dokumenty a wciąż znajduję nowe)
        • miziu_miziu Re: październikowa setka 14.10.12, 22:05
          5 rzeczy sprzedanych, 4 wyrzucone... połowa miesiąca a ja mam niewiele ponad 1/3 planu wykonaną! trzeba się wziąć w garść!
    • czekolada72 Re: październikowa setka 08.10.12, 14:01
      Ja zaczynam dzis smile
      Poki co - wysiudałąm worek szkla.
      Mam zlokalizowany karton ciuchow - trzeba przebrac, ale musze sie "odnalezc" po wakacjach, wiec chwile ten rozruch potrwa smile
      • kinga_owca Re: październikowa setka 08.10.12, 22:45
        Wystawiłam na razie około 30 aukcji, 2 ksiązki już sprzedałam, więc zostało mi tylko do setki 98 przedmiotów wink
      • czekolada72 Re: październikowa setka 30.10.12, 10:03
        U mnie porazka.
        Owszem - pozbylam sie sporo szkla, dzis radykalne cicia wsrod plastikowych opakowan na mrozonki, ale ... tylko kilka gazet i cd, kilkanascie sztuk ciuchow. To co sie sprzedalo wydalam na kapcie i skarpetki dla się smile
        Tak, ze bilans wyjatkowo marny sad
    • d.d.00 Re: październikowa setka 11.10.12, 08:34
      Moje aukcje się dzisiaj kończą, póki co już mam wylicytowane na 120 zł smile i wszystko pójdzie na KO smile
    • anmala Re: październikowa setka 11.10.12, 11:02
      Och a ja mam dopiero o 6 rzeczy mniej, dwie poszły na Tablicy, 4 na allegro. W tym tygodniu udało mi sie wystawić aż całe 4, a jeszcze taki ogromny stos przede mną, tylko niestety czasu brakuje.
      • 70upartykrasnal Re: październikowa setka 11.10.12, 11:33

no właśnie czasu wciąż brakuje.Jednak pomału,pomału, coś tam robię

Znalazłam kurs BBC j.angielskiego. Szczegóły w mojej galerii pod pierwszym zdjęciem

BBC angielski

allegro.pl/show_user.php?uid=14563190
    • ofelia1982 Re: październikowa setka 14.10.12, 23:10
      Mi się właśnie dziś sprzedały 4 pościele Ikei - łącznie za 100zł. Szału nie ma, bo wychodzi 25zł na pościel, ale zawsze 100zł w kieszeni, a ja mam nowe pościele i tych nie miałam już gdzie trzymaćsmile
      • re_ni73 Re: październikowa setka 15.10.12, 08:00
        Ja ze względu na błędne decyzje postanowiłam dołączyć. Co prawda setki nie znajdę ale udało mi się wczoraj sprzedać dwie pary spodni po córce,40 wpadło do portfela.
        • j_rutka Re: październikowa setka 15.10.12, 08:54
          Ja niby już zrobiłam czystkę w szafie, ale wczoraj jeszcze znalazłam jedno miejsce gdzie sie zakamuflowały ciuchy i 3 sztuki poszły.. jak nic 100 już jest, ale działam dalej...
          No i w weekend udał się nam sprzedać coś co leżało od dłuższego czasu i wpadło 1200 zł...smile
        • stokrocia79 Re: październikowa setka może macie? 16.10.12, 19:33
          Dziewczyny jeśli macie,a wyrzucacie stare magnetofonowe kasety lub płyty (ale z kaset też będzie miał uciechę) to ja pokryję koszty wysyłki i koperty. To dla mojego brata z zespołem Downa on bardzo lubi słuchać muzyki. Od weselnych przyśpiewek, disco polo, po Kombii, Krawczyka itp.
          W chwili obecnej mieszka tylko z rodzicami w małej wsi, nigdzie nie jeździ. Nie ma w tej wsi ani sklepu, szkoły czy świetlicy środowiskowej.
          Będę wdzięczna i jak pisałam koszty pokryję. A on się na pewno ucieszy.
    • solejrolia Re: październikowa setka 15.10.12, 23:03
      dziś wyniosłam 20 książek do biblioteki.
      22 książki czekają na wystawienie na Allegro (zdjęcia już zrobione).
      worki z rzeczami do wywiezienia dla potrzebujących czekają w piwnicy. tych rzeczy jest znacznie więcej niż 100smile ubrania, buty, zabawki, nawet jakaś pościel znalazła się.
      pod koniec miesiąca zrobimy dokładniejsze czystki w pokoju dziecka (przy okazji remontu), córa zapowiedziała mi, że wylecą wszystkie zabawki poza klockami lego, hmmm...jakoś trudno mi uwierzyć, ale zobaczymy.

bardzo cieszy mnie takie porządkowanie przestrzeni z rzeczy, które swoją świetność dawno mają za sobą, z rzeczy, których nie używamy i które zagracały mieszkanie.
      • sialalala0 Re: październikowa setka 16.10.12, 14:17
        Ja w tym miesiącu ostro działam, kilkanaście aukcji na allegro, jeszcze z 10 czeka w kolejce, zobaczymy... Parę jest obserwowanych. Wystawiam od razu od kwot, które by mnie satysfakcjonowały. Udało mi się kiedyś wylicytować dobre rzeczy po złotówce, także takiego ryzyka nie podejmuję. Owszem, prowizja wyższa, ale dużo bezpieczniej. A jak mi się chociaż jedna rzecz sprzeda, to prowizja za wszystkie się zwróci z nawiązką.
        Zbieram głównie na chrzciny Malucha, mamy za małe mieszkanie, żeby rodzinę przyjąć, więc bardzo skromnie, ale jednak w lokalu...
        • stokrocia79 Re: październikowa setka ksiażki z pedagogiki 17.10.12, 17:39
          Dziewczyny sprzątam, przeglądam mam kilka książek z pedagogiki może ktoś potrzebuje lub ma znajomych na studiach. Nie wystawię ich na Allegro ponieważ one są kserowane. Całe książki mam pokserowane i zbindowane w okładkach. Oddam lub zamienię na cappuccino dla bratasmile Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o info na gazetowego, wyślę tytuły.
          • johana75 Re: październikowa setka ksiażki z pedagogiki 17.10.12, 22:25
            Ja własnie dzisiaj sprzedałam kurtkę syna za 50 zl. na tablicy! Poszła w 2 dni po wystawieniu!
            Za to łóżko i szfki nocne wiszą, zajmuje mi to najwiecej miejsca a juz nie moge sie doczekac jak kupię inne szafki (stare) i bede je malowac i przecierac po swojemu...ech najpierw musze sprzedac stare żeby zrobic miejsce nowym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka