Dodaj do ulubionych

Tanie i dobre kosmetyki do malowania

27.10.12, 09:18
Chciałabym się nauczyć malowania twarzy, bardzo mi się podobają efekty takich zabiegów, można rzeczywiście dodać sobie urody. Ponieważ nie wiem jeszcze czy starczy mi cierpliwości i czasu żeby rzeczywiście codziennie się malować chciałabym kupować w miarę tanie kosmetyki. Jednocześnie nie chciałabym kupić jakiś bubli, które będą się kruszyły czy rolowały, bo wtedy pewnie nie osiągnę żadnych efektów nauki i się zniechęcę. Może polecicie mi jakąś markę, która ma doby stosunek jakości do ceny?
Obserwuj wątek
    • miziu_miziu Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.10.12, 09:41
      moze Essence? sa w Drogeriach Natura
    • ofelia1982 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.10.12, 12:39
      Dla mnie podkład Rimmel Lasting coś tam - w superpharmie w promocji <20zł. Do tego puder z Rossmanna Synergen (7-9zł)
    • marzeka1 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.10.12, 13:50
      Wejdź na youtube'a- znajdziesz tam mnóstwo filmików urodowych, gdzie znajdziesz dokładnie krok po kroku jak się malować i czym. Wpisz tam tylko w wyszukiwarkę: "dobre, tanie kosmetyki" czy "jak się malować"- i sama się zdziwisz, ile tam tego jest.
    • lili.lolo Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.10.12, 15:25
      - cienie sleek, mam paletkę au naturel i jest fantastyczna, do kupenia na allegro (przymierzam się jeszcze do zakupu paletki storm)
      - pędzle hakuro, w 100% warte swojej ceny
      - puder sypki, transparentny bambusowy z Biochemi Urody (tani i nie do zużycia, bardzo wydajny)
      - pomadko błyszczyk, Celia kosztuje kilkanaście złotych, pięknie wygląda

Podkłady, bronzery i inne niezbędniki musisz sama sobie dobrać w zależności jaką masz cerę i stan skóry.
      Na YT mogę Ci polecić nissiax83, BrunettesHeart, katOsu
      • kio-ko Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 15:43
        pędzle hakuro to średni pomysł dla początkującej.
        Baza Hean i cienie ruby rose z bazarku. Tanie i duża gama kolorystyczna, wypróbuje i będzie wiedzieć co jej pasuje.
        Nie każdemu pasują tylko brązy- a sleek au naturel jest właśnie w takich odcieniach.
        Podkład może być nawet miss sporty albo wibo, ważne żeby odcień był ok.
        Tusze do rzęs tez mogą być z rossmana z wibo- tanie i dobre.
        • ofelia1982 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 20:41
          Nie wiem o co Ci chodzi z tymi brązami..Poniższe paletki to sleek:
          https://2.bp.blogspot.com/-vOwE2JbPKwg/ThTEjsyhS3I/AAAAAAAAAwU/MRJ2b8TRbBY/s1600/sleek.jpg
          • kio-ko Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 21:49
            była mowa o paletce au naturel a to są właśnie brązy.
            Wiem że są różnokolorowe paletki.
            Ale nie bardzo rozumiem sens ich polecania skoro dostępne są tylko na allegro. Na początek radziłabym coś tańszego.
            • kio-ko Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 21:50
              https://cocolita.pl/public/assets/Sleek/Sleek_au_naturel_paleta.jpg
        • madzioreck Paletki Ruby Rose 27.02.13, 22:56
          Prawda, jedne z najlepszych cieni, jakie miałam, a przerobiłam najróżniejsze z najróżniejszych półek cenowych smile Tylko trzeba zapolować, bywają w małych, niesieciowych drogeriach i sklepikach typu mdło i powidło.
    • blanus2202 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.10.12, 21:59
      Polecam każdemu z czystym sercem podkład Lirene matujący, koszt około 13/14zł.
      I żadna jeszcze nie powiedziała, że bubel smile
    • kreola Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 28.10.12, 00:08
      Cienie do powiek i puder sypki Inglota, tusz do rzes w tubce Celia (jesli masz jakies opakowanie po maskarze, zeby z tej tubki wycisnac), jesli masz cere "dojrzala" to podklad Soraya z fioletowym ryzem.
    • beherovka1 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 28.10.12, 11:29
      róż do policzków Essence, ew. Catrice - Drogerie Natura,
      tusz do rzęs - już dziewczyny wymieniły Celię, najpierw trzeba mieć w miarę dobrą szczoteczkę ze starego tuszu (ten jest w tubce, jako uzupełniacz)

z cieni do powiek może pigmenty sypkie + dobra baza pod cienie, ew. wyszukaj na Youtube "DIY eyeshadow primer"
      • kio-ko Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 28.02.13, 18:07
        ja dla początkującej różu bym nie polecała. Więcej krzywdy można sobie zrobić malując się nieumiejętnie.
    • karolbala Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 14:09
      Witam panią, znam firmę która ma adekwatną cenę do jakości kosmetyków, mnóstwo zadowolonych klientów.
      jeśli była by pani zainteresowana proszę o kontakt na mail: karolbala94@gmail.com
    • agni71 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 17:48
      Moim zdaniem nie ma jednej firmy, która ma wszystko dobre.

Ostatnio zakupiłam rekordowo tani tusz do rzęs, Eveline Fibrelast w zlotym opakowaniu, i muszę przyznać, że jest całkiem całkiem, a za te pieniądze (ponoć do kupienia w Biedronce za 10 zł, ja dałam 15 zł na Allegro), warto wypróbować, jest niezły.
      Jeszcze lepszy jest Max Factor False Lash mascara, ale dla mnie tylko wersja w czarnym op. z jasnozłotym paskiem. Ale juz wyrażnie droższy od Eveline...
      Cienie do powiek Inglot są chwalone, na pewno tańsze od renomowanych zagranicznych.
      Podkład mogę pochwalić Bourjois taki z pędzlem do nakładania, ale cos mam wrażenie, ze juz niedostępny. A szkoda, bo naprawdę fajny...
      I to chyba tyle z mojej strony, jesli chodzi o tańszą kolorówkę...
      • etna22 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 20:29
        wejdź na stronę wizaż-kwc (kosmetyk wszech czasów) tam masz recenzje kosmetyków- na pewno znajdziesz coś dla siebie smile
      • karolbala Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 25.02.13, 11:11
        Witam, skoro nikt się nie odzywa na e-mail postanowiłem tutaj napisać, konkretnie mówię o firmie FM Group.
        firma posiada bardzo dobre jakościowo kosmetyki.
        widziałem chociażby eksperyment kredki do oczu FM z inną kredką, to nawet nie ma o czym mówić.
        mogę panią wysłać próbki balsamów do ciała, oraz fluidu.
        • ofelia1982 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.02.13, 21:57
          SPAM!
    • duchess85 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 24.02.13, 22:01
      Ja Ci mogę polecić lakiery do paznokci Golden Rose (ok. 5-6 zł), tusz do rzęs Wibo (poniżej 10 zł), podkład L'Irene City Matt (ok. 20 zł).
    • lady2009 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 25.02.13, 12:13
      Polecam wizaż i przeczytanie opinii. Chociaż jeśli chcesz sobie dodać urody, to pamiętaj że lepiej mniej niż więcej. Najważniejsze to dobry podkład, który nie tylko dzisiaj zrobi z Ciebie 'bóstwo' ale też nie zepsuje niczego. Tzn nie zapcha porów, nie wysuszy cery, etc. Pomyśl o kosmetykach mineralnych, albo np ziemi egipskiej. To będzie wydatek większy ale starczy na dłużej. Drugim ważnym kosmetykiem jest korektor, ale jeśli nie masz dużych problemów skórnych czy cieni pod oczami - odpuść. Ja bym jeszcze kupiła tusz do rzęs, tutaj musisz popróbować - w zależności od tego jakie masz rzęsy co innego będzie Ci pasować.
      Te 3 kosmetyki, to moim zdaniem taka podstawa.
      • lady2009 Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 25.02.13, 12:15
        Moim zdaniem cienie źle nałożone lub w nieodpowiednim kolorze więcej naszkodzą więc może lepiej na początek je sobie darować. Ale ktoś dobrze radził, Inglot ma dobre.
    • cotti Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 25.02.13, 12:43
      Ja polecam inglota - cienie, płyn do rysowania kresek, podkłady (dobrze poprosić o dobranie kosmetyków/kolorów do nas w salonie inglota) - polska firma robiąca świetnie kosmetyki - chyba warto wspierać "swoich" smile
      A lakier oddychający do paznokci - to mój ulubiony smile
    • jagoda_pl Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 27.02.13, 21:49
      Essence - wypróbowałam prawie wszystkie tusze i uważam, że są świetne
      Puder Synergen
      Ostatnio używam podkładu Rimmel Wake me up i jestem bardzo zadowolona
      • zuzu-and-more Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 28.02.13, 11:06
        ja moge polecić viperę- mam róz i duuuużo cieni- są b.dobre mimo upływu czasu i cena tez nie dobija portfela. Dobry tez jest- ktos juz wspominał- puder sypki inglota- używam codziennie a on nie chce się skończyć
        • olewka100procent Re: Tanie i dobre kosmetyki do malowania 01.03.13, 09:55
          polska firma Bell
    • aannuszka Początki malowania 06.03.13, 21:06
      Jeżeli dopiero masz zamiar zacząć się malować, a do tej pory nie malowałaś się, to możesz się nie przyzwyczaić do podkładu. Na początek polecam dobry korektor pod oczy! Ja używam Manhattan 01 (najjaśniejszy) ok. 20zł ale są tańsze. Wystarczają na bardzo długo. Nakładasz go załączonym pędzelkiem pod oczy, a potem delikatnie wklepujesz opuszkiem palca - efekt jakbyś była wyspana i młodszawink Do tego tusz do rzęs, błyszczyk i ja jednak dodałabym róż lub bronzer - dodają świeżości. Kup jakiś tani np z Vibo, popróbuj z kolorami różowy czy morelowy, zależy jaką masz cerę. Całości dodają też ładnie wyregulowane brwi, te jasne można nieco przyciemnić cieniami brązowymi lub kredką.
      • agentka01 Re: Początki malowania 08.03.13, 14:45
        A ja polecam kosmetyki polskiej firmy Bell. Moja skóra bardzo lubi podkład Derma Intensive- zdecydowanie nie nalezy on do najpopularniejszych, można znaleźc go w niesieciowych sklepikach kosmetycznych. Trwały, ładne odcienie, buzia się nie błyszczy, same plusy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka