johana75 20.01.13, 09:36 Szukam na 1 max 3 miesiące w GB juz miałam. No i na wiecej niż 10tys. Co teraz na topie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana75 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 11:41 Najbardziej pasowałaby mi 5. noble Bank, ale nie wiem czy konto jest płatne...i jakie sa dodatkowe warunki...musze sprawdzić. W sumie ciesze się że nie bede miała niedługo tego problemu bo wydam kase na mieszkanie i zostawię tylko 10 k. % lokat spadło i banki zrobiły większe zaostrzenia typu Konto osobiste lub inne cuda i wianki... Odpowiedz Link
johana75 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 11:54 Nie wolno linków podawać czy dlaczego to wycięliście? Odpowiedz Link
falllen_angel Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 14:57 johana75 napisała: > Nie wolno linków podawać czy dlaczego to wycięliście? Nikt nie wie dlaczego tutaj lecą całe gałęzie albo całe wątki nawet. Dlatego jak chcesz merytorycznie, z sensem i na temat to raczej w innych miejscach. Tak już jest. Noble sobie daruj, koszty obsługi konta są olbrzymie (obowiązkowa karta kosztuje 59PLN miesięcznie, chyba, że wydasz więcej niż 3000PLN). Poza tym personel w tym banku jest na żenującym poziomie (biorąc pod uwagę aspiracje oczywiście). Osobiście, w chwili obecnej BGZOptima - 6.3% do 04/02 do 40 000 PLN (możesz otworzyć drugie na męża, trzecie na matkę, czwarte na ojca, piąte na kota itd). I dodatkowo płacą 77PLN za otwarcie każdego. W. Odpowiedz Link
ablims Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 15:24 Można używać linków, ale nie do swojego bloga - tzw. spam. i nie w temacie... falllen_angel napisał: Dlatego jak chcesz merytorycznie, z sensem i na temat to raczej w innych miejscach. Tak już jest. Można merytorycznie, z sensem i na temat Odpowiedz Link
falllen_angel Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 15:29 ablims napisał: > > Można używać linków, ale nie do swojego bloga - tzw. spam. Masz jakiś lynk do tego regulaminu? W. Odpowiedz Link
ablims :) 20.01.13, 15:49 Przecież nikt nic nie mówi jeśli chodzi o wrzucanie swojego linku pod postem. Jednak reklamowanie (tzw. spam) przeszkadza, prawda? Wróćmy do tematu tego wątku... Odpowiedz Link
kaka73 bgz 20.01.13, 18:12 Nie widzę tej oerty bgz optima na 6,3%. Jest jeszcze? I chyba to było tylko do 20000 . Odpowiedz Link
vimi77 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 13:14 skbank.pl/ Polecam ofertę banku spółdzielczego skbank. Na 3 m-ce 6,75 wprawdzie trzeba mieć konto ale zakładane przez internet (lub w oddziale), bez wymogu wpływów,bez opłat. Gwarancja BFG. Bez limitu kwoty. Odpowiedz Link
johana75 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 14:39 o to mi by pasowało. Czyli mam załozyc konto osobiste-Plan internetowy, żeby nie było opłat innych rzeczy które MUSZĘ spełnic? Odpowiedz Link
johana75 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 14:48 No i nie widzę gdzie jest ikonka załóż konto przez internet...kurcze ślepa jestem czy co ;P Odpowiedz Link
vimi77 Re: www.oprocentowanielokat.pl 20.01.13, 21:12 sorry mój błąd, ta funkcjonalność ma być dopiero wprowadzona, póki co trzeba się udać do oddziału, adresy na stronie www Odpowiedz Link
johana75 Załozylam lokatę w SK Bank-pytanie mam 07.02.13, 14:45 Złożyłam własnie wniosek i nie dostałam żadnego maila i nie było nigdzie nr. konta na które nalezy przelac środki. Jak długo to trwa? Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 21:08 SKBank, 6,9% na 6 m-cy Maja gwaranche BFG, wiec normalny bank to jest www.skbank.pl/ Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 21:13 Jak najbardziej normalny a na dodatek całkowicie z polskim kapitałem a teraz to już rzadkość. Odpowiedz Link
ablims Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 21:39 bardzo fajne oprocentowanie... szkoda, że nie ma w moim mieście, chętnie bym skorzystał ;/ Odpowiedz Link
johana75 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 23:09 W moim mieście Sk Banku tez nie ma, ale zostaje mi założenie lokaty na 3 M 6,45% bez zakładania konta. Nazywa sie e lokata. Czy ma ona jakies haczyki? skbank.pl/elokata24 Nie ma kwoty max.Minimum to 3 tys. Odpowiedz Link
ablims Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 23:37 Wygląda dobrze, tylko jest ze zmiennym oprocentowaniem i jest nieodnawialna. Ale oferta dobra Odpowiedz Link
johana75 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 10:13 CZyli jak % jest zmienny to moga mi go obniżyć? Bo ja miałam w GB tez zmienny i tam chodziło chyba o to że odsetki były wypłacane na koniec lokaty a nie co miesiąc Odpowiedz Link
ablims Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 10:22 Tak, mogą obniżyć w trakcie trwania lokaty, np. z 6,44% do 5,7% Wtedy dostajesz 5,7% od momentu obniżenia oprocentowania. Osobiście wole lokaty o stałym oprocentowaniu Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 12:20 W tym banku nie ma haczyków. Oprocentowanie owszem jest zmienne ale jak korzystam od kilku lat to jeszcze nigdy nie zmienili mi oprocentowania lokaty w trakcie trwania. Nawet teraz, jeszcze do piątku była w ofercie lokata na 3 m-ce ze zmiennym opr. 7%. Teraz lokata na 3 m-ce jest z opr. 6,75 % ale tych które mam już otwarte nie obniżyli. Mało tego jak były podwyżki stóp to lokaty były podwyższane, nigdy obniżane. Odpowiedz Link
ardzuna Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 28.01.13, 12:19 Tzn. bank działa sprzecznie z własnym regulaminem? 1. Środki pieniężne zgromadzone na eLokacie24 są oprocentowane według stopy procentowej – stałej lub zmiennej – określonej w komunikacie SK banku i podawane w stosunku rocznym. 2. W przypadku stałej stopy procentowej wysokość oprocentowania, obowiązująca w dniu złożenia wniosku, obowiązuje przez cały okres umowny. 3. W przypadku zmiennej stopy procentowej odsetki naliczane są od dnia wpływu środków na eLokatę24 do dnia poprzedzającego dokonanie zmiany według dotychczasowych stawek, a od dnia zmiany – według nowych stawek oprocentowania. 4. W przypadku eLokaty24 o oprocentowaniu zmiennym, SK bank zastrzega sobie prawo do zmiany wysokości oprocentowania w trakcie trwania okresu umownego bez konieczności wypowiadania Umowy eLokaty24 w części dotyczącej oprocentowania. Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 28.01.13, 13:21 Nie bardzo rozumiem Twój wpis. Bank ma prawo zmienić oprocentowanie i tu jest tylko opisane jak to jest liczone. Jeśli natomiast zarząd nie podejmie decyzji o obniżce oprocentowania to pozostaje ono bez zmian. Wcześniej była lokata na medal na 7% a teraz jest interlokata super na 6,75%. To już jest zupełnie inna lokata. ardzuna napisała: > Tzn. bank działa sprzecznie z własnym regulaminem? > > 1. Środki pieniężne zgromadzone na eLokacie24 są oprocentowane według stopy pro > centowej – stałej lub zmiennej – określonej w komunikacie SK banku > i podawane w stosunku rocznym. > 2. W przypadku stałej stopy procentowej wysokość oprocentowania, obowiązująca w > dniu złożenia wniosku, obowiązuje przez cały okres umowny. > [b]3. W przypadku zmiennej stopy procentowej odsetki naliczane są od dnia wpływ > u środków na eLokatę24 do dnia poprzedzającego dokonanie zmiany według dotychcz > asowych stawek, a od dnia zmiany – według nowych stawek oprocentowania.[/ > b] > 4. W przypadku eLokaty24 o oprocentowaniu zmiennym, SK bank zastrzega sobie pra > wo do zmiany wysokości oprocentowania w trakcie trwania okresu umownego bez kon > ieczności wypowiadania Umowy eLokaty24 w części dotyczącej oprocentowania. Odpowiedz Link
kol.3 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 22:33 Getin zdaje się też jest z polskim kapitałem? A raczej trzeba go starannie unikać. Odpowiedz Link
darek9634 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 22:48 Tak, tylko że duża ilość spółdzielczych powstała jeszcze przed I wojną światową. Np. ten gdzie pracuję ma 115 lat. I są wrośnięte w lokalną społeczność a rozwiązania techniczne często mają lepsze od tych molochów. BPS wprowadził np. jako pierwszy w Polsce bankomaty na linie papilarne. Odpowiedz Link
johana75 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 23:11 A dlaczego trzeba unikac GB? Cały czas miałam u nich lokaty, ale teraz mają słaby procent... Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 23:36 Ja mam u nich wszystkie swoje lokaty od kilku lat, bo dotychczas mieli dobre warunki. A dlaczego grupa Getin nie? Może nie zaciągnęłabym u nich kredytu, ale dlaczego im nie pożyczyć? Mają gwarancje itd. Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 20.01.13, 23:45 Tez jestem zainteresowana tym skbankiem. Tylko, że ta lokata ma zmienne %. Nie wiem tylko pod wpływem czego i co jaki czas się zmienia? Czy jest to związane ścisle z obniżaniem stóp% czy to widzimisie zarządu? Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 09:11 Dzwoniłam do banku i rzeczywiście lokata jest atrakcyjna. Z pewnością przeniosę tam cześć kończących się lokat. Odpowiedz Link
ablims Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 10:23 nom, lokata dobra, tylko te zmienne oprocentowanie;/ Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 12:24 To jest zapisane w regulaminie lokat ale jak dotychczas wskazują moje doświadczenia to zmiany były tylko po zmianie stóp. Mało tego, pierwszy spadek stóp był już jakiś czas temu a oni obniżyli dopiero teraz. W bankach komercyjnych korekta oprocentowania była natychmiastowa. kaka73 napisała: > Tez jestem zainteresowana tym skbankiem. > Tylko, że ta lokata ma zmienne %. Nie wiem tylko pod wpływem czego i co jaki cz > as się zmienia? Czy jest to związane ścisle z obniżaniem stóp% czy to widzimisi > e zarządu? Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 12:21 Dokładnie, ten bank jest od 85 lat. Odpowiedz Link
falllen_angel Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 10:42 ofelia1982 napisała: > SKBank, 6,9% na 6 m-cy A która konkretnie, bo ja widzę: eLokata24 na 6.66% na 6m albo Interlokata Super na 6.75% na 3m ale trzeba mieć rachunek W. Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 21.01.13, 11:24 Po rozmowie z pracownikiem banku dowiedziałam się, że zmiana % najczęściej jest z powodu obniżenia stóp %, od listopada obniżono raz oprocentowanie a stopy obniżani chyba 2 lub 3 razy więc nie jest zle. I tak lepiej niż gdzie indziej. Odpowiedz Link
natamaj1 SKBank 21.01.13, 13:19 Czy mozecie mi napisac czy po otwarciu lokaty (lokat) w SKbanku mozna pozniej ogladac saldo lokat w jakis sposob? Jesli tak to jak wyglada uwierzytelnianie (jest haslo czy token? ). Odpowiedz Link
kaka73 Re: SKBank 21.01.13, 13:32 Z tego co się dowiedziałam to nie ma takiej możliwości aby je oglądać - po zakończeniu bo lokaty są nieodnawialne środki wracają na konto z którego przyszły powiększone o odsetki. Bank ma gwarancje, więc się nie obawiam i zmykam z opena. Odpowiedz Link
vimi77 Re: SKBank 21.01.13, 13:53 Jeśli masz otwarte konto i lokaty otwierane przy tym koncie przez internet to widzisz. Przy lokatach otwieranych przez internet bez konta chyba nie ma podglądu. Odpowiedz Link
stef63 Re: Fajna porównywarka 21.01.13, 17:11 Znalazłam fajną porównywarkę lokat, ale jak się zaznaczy więcej opcji szczegółowych np. bez haczyków to od razu lista banków robi się krótsza. www.oprocentowanielokat.pl/lokaty_top100.php?waluta=PLN&kwota=10000&okres_min=KO&okres_max=KO&konto_osobiste=bez+znaczenia&oprocentowanie=bez+znaczenia&haczyki=bez+znaczenia&wykluczenia=nie+wykluczaj+powtarzaj%C4%85cych+si%C4%99+lokat&banki= Odpowiedz Link
stef63 Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 17:15 Może dla niektórych wyda się moje pytanie śmieszne, ale ja naprawdę nie wiem. Mam ror w Eurobanku (konto internetowe) i tutaj umiem zakładac lokaty przez net. Natomiast nie wiem jak założyc lokatę przez net w banku gdzie nie mam konta. Da się tak czy nie? Jeżeli się da to poproszę o szczegółową instrukcję. Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 18:30 Dziwne tylko, że nie ma tego sk banku w tych porównywarkach. Wchodząc na każdy bank sk.bank wchodzisz na elokatę i ona Cię poprowadzi. Odpowiedz Link
ekobita Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 18:37 Przed chwilą w tv wypowiadał się jakiś ekspert bankowy i przestrzegał przez lokatami,7,8,9 procent....że po obniżkach stóp procentowych to one są juz podejrzane. Odpowiedz Link
gogologog Re: Jak zakładac lokatę przez net 22.01.13, 00:04 > Przed chwilą w tv wypowiadał się jakiś ekspert bankowy i przestrzegał przez lok > atami,7,8,9 procent....że po obniżkach stóp procentowych to one są juz podejr > zane. Przed takimi wynalazkami radze sie strzec BARDZO. Bo po pierwsze primo to nie sa normalne lokaty. W tym @#$%^&*() produkcie jest taki mix: duzymi literami lokata (z limitem kwoty np do 10k) na 3 miesiace na mega %, (nawet 15 moze byc) i jako dodatek juz malutkimi literkami obowiazkowe wplacanie 1k co miesiac, przez 15 lat, do worka z ktorego jak dobrze pojdzie wyplaca wartosc nominalna... Tu nie trzeba byc ekspertem zeby widziec ze to sciema (cytujac ałtorytet i klasyka gatunku). Odpowiedz Link
kaka73 Re: Jak zakładac lokatę przez net 22.01.13, 09:22 Przeczytałam warunki lokaty w sk banku i nie ma tam żadnych haczyków więc nie wiem o czym mówisz? Nie ma limitu. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: Jak zakładac lokatę przez net 22.01.13, 09:40 Gogolog, dobrze, że ostrzegasz, bo dużo takich właśnie wynalazków jest. Ale lokata w SKBanku tego nie ma. Odpowiedz Link
gogologog Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 18:57 > Dziwne tylko, że nie ma tego sk banku w tych porównywarkach. poprawnosc polityczna? Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 22:07 Może dlatego że taki bank woli zapłacić klientom większe odsetki niż płacić za reklamę lub finansować artykuły. Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 22:11 Niestety banki spółdzielcze traktowane są jak coś gorszego co często nie jest słuszne. Niejednokrotnie ofertę mają o wiele lepszą niż banki komercyjne. Odpowiedz Link
ekobita Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 22:25 Ja miałam przez wiele lat konto właśnie w typowym banku spóldzielczym i jak policzyłam to ok 15 zł kosztowało mnie prowadzenie konta i zysku żadnego. Poza tym kiepsko było z internetowymi przelewami itp. W sumie dzięki wam się przeniosłam do innego banku i nie żałuję. Jedyne co mi tam zostało to lokata, oczywiście zmienna, ale 5 % więc ok. Odpowiedz Link
vimi77 Re: Jak zakładac lokatę przez net 21.01.13, 22:47 W takim razie to był jakiś kiepski bank spółdzielczy. Odpowiedz Link
ardzuna Re: Jak zakładac lokatę przez net 28.01.13, 12:25 kaka73 napisała: > Dziwne tylko, że nie ma tego sk banku w tych porównywarkach. Zależy w których ranking-lokat.kontomierz.pl/ranking-lokat?period=3+miesi%C4%85ce Teraz już oprocentowanie to 6,45%. I tak nieźle. Odpowiedz Link
anka.2 Re: Tu też jest. 28.01.13, 12:53 Ja lubię ten serwis. I tutaj w przeglądarce lokat SK Bank także jest. Tu: www.bankier.pl/lokaty/porownanie-lokat/ Odpowiedz Link
najlepszeblogi SK Bank 23.01.13, 17:03 SK Bank rządzi - 6,75% na 3 miesiące. Trzeba założyć konto, ale może być bezpłatne. Lepiej to już tylko SKOKi (np. SKOK Wołomin - 8% na 3 miesiące). Opisuję szczegółowo na konto-lokata.pl Odpowiedz Link
tiszantul Re: SK Bank 23.01.13, 17:09 > SK Bank rządzi - 6,75% na 3 miesiące. Trzeba założyć konto, ale może być bezpła > tne. Lepiej to już tylko SKOKi (np. SKOK Wołomin - 8% na 3 miesiące). SK Bank też jest z Wołomina, więc można uogólnić, że Wołomin rządzi. Odpowiedz Link
ablims Re: SK Bank 24.01.13, 08:43 Wiele osób nie lubi skok-u, chociaż ja nie mam nic przeciwko niemu to często jest brak zaufania do tej "firmy" W skok stewczyka jest lokata pół na pół - na 3 miesiące 8,5 a na drugie 5%. Wychodzi średnia 6,7 Odpowiedz Link
zarabianie.internet Re: SK Bank 28.01.13, 14:34 Według mnie dobrym rozwiązaniem jest korzystanie z różnych porównywarek typu takie jak tutaj najlepsze lokaty w polsce , jak ktoś mądry i chcę widzieć wszystko jak na dłoni to skorzysta z dobrych ofert. Odpowiedz Link
niebieska_kotka Re: SK Bank 28.01.13, 14:34 appfunds.blogspot.com/2013/01/skok-i-zabiora-klientow-bankom-nawet-8.html polecam komentarze do przemyslenia . Odpowiedz Link
ardzuna Re: SK Bank 28.01.13, 15:10 Lokaty w skokach nie są OIW gwarantowane przez BFG. Poza tym Bierecki ma mętne powiązania z PIS-em, co przy braku nadzoru bankowego nad skok-ami raczej nie czyni tych instytucji w pełni godnymi zaufania. A szkoda bo to instytucje z olbrzymią tradycją w Polsce. Odpowiedz Link
anka.2 Re: SK Bank to nie SKOK ! 28.01.13, 15:21 Już ktoś tutaj pisał, ale jeszcze raz dla osób "zgadujących": SK Bank- skrót od Spółdzielczy Bank Rzemiosła i Rolnictwa objęty gwarancją BFG, to nie to samo co SKOK! Rany julek, wiecznie to samo Odpowiedz Link
milka_jogurtowa Re: SK Bank to nie SKOK ! 28.01.13, 18:21 Przejrzalam ten watek i widze ze wszyscy polecaja jakies dziwne banki, o ktorych nigdy nie slyszalam. Nie boicie sie lokowac tam pieniedzy? Ja chyba wole dostac mniejszy procent niz sie stresowac co sie dzieje z moimi oszczednosciami. Nikt nie poleci jakiejs lokaty w znanym i dluzej obecnym na rynku banku? Odpowiedz Link
vimi77 Re: SK Bank to nie SKOK ! 28.01.13, 21:33 Nie nie boimy się. To są banki z wieloletnią tradycją a nie kilkuletnia komercja wyprowadzająca kasę za granicę. Odpowiedz Link
kaka73 Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 08:31 Sprawdziłam skbank ma gwarancje jest wiarygodny więc założyłam u nich lokaty. Odpowiedz Link
gogologog Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 09:43 > Sprawdziłam skbank ma gwarancje jest wiarygodny więc założyłam u nich lokaty. Fizycznie trzeba podejsc i dostarczyc gotowke? Czy da sie zalozyc lokate przelewem z domu? Odpowiedz Link
ablims Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 09:51 Da się założyć lokatę z domu. Składa się wniosek Odpowiedz Link
gogologog Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 12:59 Nawet dobrze dziala zakladanie, zobaczymy jak dalej. Szczegolnie ze te lokaty maja zmienny % Odpowiedz Link
gogologog Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 22:54 Ten bank to moze byc ciekawe doswiadczenie poznawcze. Na stronie elokaty24 daja komunikat: Limit wniosków został wyczerpany Przepraszamy, dzisiejszy limit wniosków został wyczerpany. Zapraszamy jutro. To chyba taki kamputer ze z tylu biegaja male ludziki? Odpowiedz Link
ablims Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 22:59 Nieźle... To jednak wole załatwiać takie rzeczy osobiście osobiście Odpowiedz Link
tiszantul Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 13:02 > Nikt nie poleci jakiejs lokaty w znanym i dluzej obecnym na ry > nku banku? W BZ WBK jest 12-miesięczna na 2% brutto, czyli 1,60% netto. Polecam Odpowiedz Link
joko5 Re: 07.02.13, 15:55 śmiech na sali 2%, to czyste złodziejstwo chociażby w getin banku dostaniesz 5.5% Odpowiedz Link
milka_jogurtowa Re: SK Bank to nie SKOK ! 28.01.13, 20:56 Kurcze w dawnych dobrych czasach mozna sie bylo przejsc do Open Finance i tam cos sensownie doradzali. A jak poszlam w tamtym roku to mi facet nachalnie wciskal lokate na trzy miesiace w miare oprocentowana z drobnym dodatkiem w postaci pakietu inwestycyjnego na 10 lat. Tego czegos na czym wszyscy traca. Zenada. A jak przegladam te lokaty w bankach, to wszedzie cos malymi literkami powpisywane, zeby klienta skusic i wprowadzic w blad. Normalnie niedlugo to najkorzystniej wyjdzie trzymanie oszczednosci w skarpecie ;-(((((( Odpowiedz Link
vimi77 Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 14:14 e-inwestycje.org/lokaty/najlepsze-lokaty-powyzej-6-w-sk-bank W artykule jest mały błąd, do interlokaty super nie są wymagane wpływy na konto. Odpowiedz Link
vimi77 Re: SK Bank to nie SKOK ! 29.01.13, 14:15 ... z tytułu wynagrodzenia, emerytury, renty. vimi77 napisała: > e-inwestycje.org/lokaty/najlepsze-lokaty-powyzej-6-w-sk-bank > W artykule jest mały błąd, do interlokaty super nie są wymagane wpływy na konto > . Odpowiedz Link
ekspert_andrzej Re: Jakie lokaty teraz najlepsze? 29.01.13, 16:12 Można porównać jak ktoś chcę zwiększyć zyski na zyskowne lokaty dzięki czemu mamy szanse tak naprawdę dobranie według aktualnych wytycznych. Odpowiedz Link
johana75 Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 14:46 Złożyłam własnie wniosek i nie dostałam żadnego maila i nie było nigdzie nr. konta na które nalezy przelac środki. Jak długo to trwa? Odpowiedz Link
anka.2 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 15:37 Od momentu złożenia wniosku - po sprawdzeniu danych- w ciągu 24 h powinnaś dostać numer konta. Myślę, że jutro dostaniesz. Tym bardziej, że chyba mają bardzo duży ruch, bo wprowadzili limity wniosków na dany dzień - wcześniej tego nie było. Odpowiedz Link
gogologog Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 17:17 SK wyglada ok. Wnioski obrabiaja, przysylaja nr konta i jest 5 dni na przelew. Przelew musi byc ze wskazanego konta, z danymi wlasciciela, wyglada to poprawnie. Tylko to oprocentowanie zmienne mnie zniecheca. Strach wrzucic wieksza kwote na dluzej... Odpowiedz Link
joko5 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 17:21 Nigdy nie zdecydowałabym się na oprocentowanie zmienne, teraz mogą dać 5, ale może się zmienić do 2% Odpowiedz Link
johana75 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 18:01 Trudno zaryzykuje, najwyżej następnym razem bede bank omijać z daleka Wybrałam lokatę na 3 miesiące 6,45 % (zmienne). Odpowiedz Link
kaka73 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 19:56 Mogą obniżyć, ale to nie takie proste, nie o 2%. Musi być powód - np taki jak teraz obniżka stóp. Od chyba pół roku była tylko jedna obniżka więc spoko. Odpowiedz Link
joko5 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 20:14 Nie takie spoko, właśnie szykują korektę. Odpowiedz Link
johana75 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 21:10 Skąd to info? O korekcie? Odpowiedz Link
vimi77 Re: Lokata w Sk Bank mam pytanie :) 07.02.13, 23:38 Jak będą obniżać oprocentowania to wszędzie a w SKBanku najpóźniej a i tak będzie najwyższe. Odpowiedz Link
johana75 Re: Lokata w Sk Bank podpis elektroniczny 11.02.13, 23:16 Na potwierdzeniu lokaty jest wzmianka o tym ze zostala ona opatrzona bezpiecznym podpisem elektronicznym...czyli? Ja nic tam nie widze...wiem ze głupie pytanie ale nie znam się na tym... Odpowiedz Link
johana75 Re: Lokata w Sk Bank podpis elektroniczny 11.02.13, 23:21 I jak moge zweryfikować podpis elektroniczny? Odpowiedz Link
ablims Re: Lokata w Sk Bank podpis elektroniczny 11.02.13, 23:30 w pliku pdf wysłanym w certyfikacie z banku Odpowiedz Link
johana75 Re: Lokata w Sk Bank podpis elektroniczny 12.02.13, 14:45 Dzięki, nie zauważyłam "instrukcji" weryfikacji dołączonej do maila. Potrzebny jest Szafir do weryfikacji... jakoś dałam radę...choc z kompem nie jestem za pan brat... Odpowiedz Link
ofelia1982 Oprocentowanie w SK Banku 18.04.13, 12:29 A propos obniżania oprocentowania w SK Banku. Miałam tam dwie lokaty o dużej wartości - jedna się skończyła, druga jeszcze trwa przez chwilę, tzrecią właśnie zakładam. W trakcie ostatnich miesięcy SK Bank zmieniał oprocentowanie lokat, a i owszem. ALE opdczas gdy wszystkie banki dawały max 5,5% - to SK Bank zmniejszał z 6,7% do 6,4%...więc chyba i tak warto Odpowiedz Link
ofelia1982 SK Bank 18.04.13, 12:26 Dla wszystkich wątpiących w lokowanie pieniędzy w takim SK Banku (do których i ja się zaliczałam) - przedwczoraj dostałam maila o zakończeniu lokaty i wszystkie pieniądze wraz z odsetkami wróciły mi grzecznie na konto. A oprocentowanie o 1,5 pkt procentowego lepsze niż w grupie Czarneckiego. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: SK Bank 18.04.13, 12:30 Btw - zakłądałam dziś lokatę na 13 m-cy w SK Banku i od 23 kwietnia spada u nich oprocentowanie dość znacznie (choć i tak są dużo powyżej większości innych banków), więc jak myślicie o lakatach tam to macie kilka dni jeszcze żeby sie załapać na lepsze oprocentowanie. Odpowiedz Link