fil.ona
13.02.13, 00:04
Mam 55m mieszkanie w wielkiej płycie stan częściowo wyremontowane.Świetna lokalizacja wszędzie blisko w koło szkoły,przedszkola ,sklepy itp .
Mieszkanie jest bez kredytu .Przydał by się w nim natomiast remont bo wykańczaliśmy go jakieś 7 lat temu ..Łazienka jest cała do wymiany (bo jej nie ruszaliśmy),Kuchnia jest ok chociaż podłoga też by mogła być inna ,przedpokój podłoga do wymiany a szafa też ma już "niemodne "drzwi.
2 pokoje są całkowicie wykończone .Salon wymaga malowania .
Zastanawiałam się nad sprzedażą tego mieszkania i zakupem nowego w stanie surowym .Mieszkanie miało by też 55 m,3 pokoje +garaż .Znajdowało by się w gorszej lokalizacji brak dobrej komunikacji ,szkół ,przedszkoli (a mamy dwoje dzieci w wieku przedszkolnym)
Jestem ciekawa co byście woleli zrobić czy wyremontować mieszkanie w starym bloku czy jednak sprzedać stare i przeprowadzić się do nowego ale w gorszej lokalizacji .?
Dodam,ze teraz nie płacimy kredytu a w przypadku sprzedania tego i kupienia nowego mieszkania pewnie kredyt na jakiś 20 tyś byśmy wzieli ...
Z tego mieszkania mamy autobusy pod samą pracę a z tego nowego każdy musiał by mieć samochód bo dojazd by był gorszy ...