anka077
08.06.15, 14:57
Taki tygodniowy wyjazd jest oczywiście możliwy. Zakładając wyjazd własnym autem na gaz, niedrogie noclegi i częściowo własne a częściowo barowe wyżywienie, można spokojnie spędzić tydzień w górach czy nad morzem. Zakładając dla ułatwienia zamieszkanie w centrum Polski np. w Łodzi, wszędzie w Polsce można dojechać i wrócić za 300-400 zł., noclegi np. po 250 zł. za pokój, to razem 2100-2200, zostaje 2800 na siedmiodniowe wyżywienie i zwiedzanie dla 4 osób. Spokojnie wystarczy. Ale to taki zwykły pomysł, bez polotu - morze albo góry. Może ktoś ma bogatą wyobraźnię i podpowie jak i gdzie można spędzić tydzień wakacji? Może coś niebanalnego? Może wyjazd zagraniczny? A może zwiedzanie zamków w Polsce? Ten wątek ma być inspiracją też dla innych osób. Ja ze swojej strony, bez konkretów jeszcze, wpadłam właśnie na pomysł, aby zwiedzić Dolny Śląsk szlakiem zamków. Wydaje mi się to warte rozważenia. Codziennie 1-2 zamki, jakiś aquapark dla dwójki nastolatków, szwędanie się po okolicy. Taki pomysł.