Dodaj do ulubionych

płyta indukcyjna

13.10.15, 11:57
ponieważ rachunki za prąd zjadają mi wielką część budżetu, noszę się z koniecznością wymiany płyty elektrycznej na indukcję.

czy możecie polecić coś, co będzie przystępne cenowo w jakości, która wytrzyma wiele lat gotowania? czy w ogóle przy tym rodzaju sprzętu warto inwestować w jakość?

Obserwuj wątek
    • prunio4 Re: płyta indukcyjna? 15.10.15, 15:22
      wiem, że temat indukcji był już kiedyś ale doświadczenia i technika idzie do przodu, więc liczę na Wasze podpowiedzi smile

@---$-$-$---
    • prunio4 Re: whirlpool ACM808BAS z jasnym blatem 21.10.15, 13:02
      czy ktoś z Was może używał? lub ma?
      jak się sprawuje jasny kolor w użytku?

@---$-$-$---
      • henia04 Re: whirlpool ACM808BAS z jasnym blatem 22.10.15, 12:40
        Mam ciemną.
        Jak dla mnie jedynym minusem indukcji jest dźwięk. Mniej się brudzi, jest szybciej, nie nagrzewa się wszytko dookoła tak bardzo.
        Ciemna się kurzy po prostu, ale sprząta też ekspresowo.
        Jeśli masz ubezppieczenie szkieł w domu albo opcję kupna płyty z przedłużona gwarancją od stłuczenia rówenież, to model właściwie jest wyborem czysto estetycznym.
        • prunio4 Re: z jasnym blatem 23.10.15, 13:12
          <Jeśli masz ubezpieczenie szkieł w domu>

nawet nie wiedziałam, że takowe jest smile . od lat mam ubezpieczone mieszkanie i nie przyszłoby mi do głowy, że istnieje taka opcja.

<albo opcję kupna płyty z przedłużona gwarancją od stłuczenia również>

proponowano mi dodatkowe przedłużenie gwarancji z kosztem dodatkowym ok 300 zł ale nie pomyślałam o stłuczeniu (sic) i zrezygnowałam. ponieważ płyta i tak nie była najtańsza, to dodatkowe 300 zł jakoś do mnie nie przemówiło.

ale na moją dotychczasową płytę elektryczna, wyglądającą jak indukcyjna (bosch) spadło juz wiele i nie wydarzyło się żadne pęknięcie. a ma swoje lata. mam nadzieję, ze obecnie produkowany sprzęt jest bardziej wytrzymały, niż ten sprzed 10 lat.

czy się mylę?
          @---$-$-$---
          • henia04 Re: z jasnym blatem 23.10.15, 19:18
            Za 300 zł też bym nie brała przedłużenia.
            Jesli masz ubezpieczenie u tego od dziesiątek lat znanego polskiego ubezpieczyciela z niebieskim kółkiem ostatnio, to sprawdź, możesz mieć szkła w ubezpieczeniu - parawany nawannowe, kabiny szklane, szyby zespolone w oknach, szklane elementy w kuchni.

Sprzęt jest dużo mniej wytrzymały. Dobrze jest, jeśli wytrzymuje 5 - 8 lat normalnego korzystania. Ale za to jest coraz bardziej wydajny - większa pojemność pralek, mniejszy pobór prądu lodówek i całej reszty.
            • prunio4 Re: z jasnym blatem 26.10.15, 14:45
              niestety mam w Hestii.
              właśnie kończy mi się roczna ochrona.
              ponieważ to kolejne przedłużenie, moja agentka twierdzi, że nie ma lepszej w relacji cena do kwot ubezpieczenia.

ale zapytam na wszelki wypadek o te szkła,
              dziekuję za odzew i podpowiedź smile

@---$-$-$---
              • cytryna76 Re: z jasnym blatem 01.11.15, 22:47
                Ja mam jasną płytę indykcyjną z Whirpoola - jestem bardzo zadowolona. Sprawuje się bez zarzutów i świetnie się czyści, a na dodatek ładnie wygląda i jest oryginalniejsza niż czarna. Jednym słowem polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka